10 opplevelser du bør få med deg på La Manga i sommer

La Manga byr på langt flere opplevelser enn sol og sommer.

Annonsørinnhold i samarbeid med LaMangaBooking.com

La Manga er kjent som Europas Key West, og har i mange generasjoner vært spanjolenes hemmelige ferieparadis. På spansk betyr La Manga ”armen”, på grunn av den unike geografien. Dette fordi halvøyen strekker seg ut fra fastlands Spania, med Middelhavet på den ene siden og saltvannslagunen Mar Menor på den andre siden.

På La Manga er det kilometervis med strender, krystallklart vann, stabile temperaturer og mer enn 320 soldager i året. Feriehalvøyen er perfekt destinasjon for deg som ønsker både spennende aktiviteter og late dager i solen. Dette er destinasjonen hvor både familier, single og par får en uforglemmelig tur.

Hvis du bare skal ha gjort 10 ting på La Manga som turist så er dette de ti tingene du må gjøre:

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

1.Strandliv og Mar Manor

sunset mar menor test

La Manga er et paradis for alle som liker sol, strand og flotte badetemperaturer. Du finner alltid plass i solen når du har mer enn 25 kilometer med sandstrender på halvøyen.

Mot Middelhavet finner du de lengste strendene med krystallklart vann og kritthvite sanddyner. Her kan du virkelig vil slappe av å få nye krefter i ferien med lange og solfylte dager på stranda, eller oppleve vannaktiviteter som surfing, stående padling, snorkling, dykking og vannscooter.

Saltvannslagunen Mar Menor ligger på innsiden av La Manga og er oppdelt i flere små strender. Den mest kjente er Cala del Pino, som er på topp 10-listen over de beste strendene i Middelhavet.

Leiren fra havbunnen i Mar Menor har vært kjent for sin helsebringende effekt i århundrer. Blant egenskapene denne leiren sies å ha, er grunnleggende elementer for en sunn kropp, slik som kalsium, magnesium og kalium, og den er også anbefalt som en behandling for akne og andre hudproblemer. Prosessen er meget enkel og kan gjøres av hvem som helst: alt du trenger å gjøre er å dekke huden din med leire ved hjelp av hendene, og når leiren har tørket, vasker du huden ren med vannet fra sjøen.

I tillegg består saltvannslagunen av langgrunne og rolige strender med behagelige badetemperaturer, noe som gjør dette til ett populært sted, spesielt for de minste. Badesesongen starter vanligvis i april og varer frem til november, og i sommermånedene kan Mar Menor nå hele 30 grader.

 

Book sommerferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

2.Spanske spesialiteter

iStock_000080063935_Small

Å spise i Spania er en av hverdagens høydepunkt. Spania har en lang og god mattradisjon, og spanjolene elsker å sitte lenge ved bordet. Matgleden gjenspeiler seg i det store utvalget av gode matretter med stor lokal variasjon. Hver region i Spania har sine spesialiteter og Murcia-regionen er kjent for sine gode salater, med russisk salat, og ikke minst Murcia-salat som de mest kjente.

Vi anbefaler at du tester ut smakssansene på, Escuela De Pieter, som har kanskje La Mangas beste og mest romantiske beliggenhet, ved en av Mar Menors fineste strender. Her kan du nyte god vin og mat samtidig som du beundrer utsikten over solnedgangen. Prøv også Sugar and Spice som ligger i havnen, Tomas Maestre, langs promenaden. Dette er en populær restaurant med et fransk inspirert kjøkken.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

3.Stående padling

familie SUP Mar Menor

Stående padling forkortet til SUP(stand up padle) er i løpet av få år blitt en av de mest populære aktivitetene på La Manga. Her kan man kombinere flotte naturopplevelser, og spennende utfordringer på samme tur. Dette er en aktivitet som passer for hele familien. SUP-brettene er som en stor utgave av et vanlig surfebrett, slik at du raskt finner balansen.

Om du aldri har prøvd padling før, anbefaler vi at du starter i Mar Menor. Bølgene her er mindre og vannet er som nevnt langgrunt. Når du begynner å beherske brettet, kan du ta turen over i Middelhavet og prøve å surfe på bølgene der. SUP-brett kan leies en rekke steder på La Manga.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

4.En av Middelhavets beste dykkedestinasjoner

snorkel la manga

La Manga regnes som en av Middelhavets beste dykkedestinasjoner med en rekke spennende utflukter. Det mest kjente området for dykking på La Manga er ved fiskelandsbyen Cabo de Palos.

Er du nybegynner så kan du starte med å prøve snorkling i Mar Menor. Få øye på en av de små sjøhestene som vokser opp her om du er ekstra heldig. Sjøhestene er bare 2-5 centimeter store, så her må du ligge rolig i sjøen og se nøye etter. For de som har dykket før eller ønsker å ta dykkeutdanning, så ikke fortvil. La Manga har en rekke dykke selskaper som tilbyr både kurs og rene dykketurer.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

5.Opplev Europas grønnsakshage

market

På markedsbodene får du tak i alt fra frukt og grønnsaker til klær, sko, kjøkkenutstyr, suvenirer, kunst med mer. Her er det to markeder du må få med deg. Det er ett marked på lørdager ved yachthavnen Tomas Maestre, og ett stort marked ved fiskerlandsbyen Cabo de Palos på søndager. Vi anbefaler spesielt at du kjøper frukt og grønnsaker på markedene, da dette både er svært rimelig med utrolig bra kvalitet!

Murcia-regionen kalles nemlig Europas grønnsakshage med noen av de beste grønnsakene i hele Europa.

På onsdager kan du kombinere en båttur på Mar Menor med markedet i Santiago de la Ribera. Rutebåten går fra yachthavnen Tomas Maestre på La Manga, og direkte til Santiago de la Ribera.

 

Bestill sommerferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

6.Sol og strand kombinert med shopping og bytur

murcia shopping

La Manga er et perfekt for å kombinere sol, strand med shopping og kultur. Det er kort vei fra La Manga til storbyene i Murcia-regionen; Cartagena eller Murcia. Cartagena er en av Spanias eldste byer, og ligger ved kysten kun 20 minutter fra La Manga. Dra på shopping, spasér på de koselige gågatene og se mange flotte attraksjoner langs veien. I sentrum eller på kjøpesenteret Espacio Mediterráneo i Cartagena, finner du en rekke av de kjente spanske kjedebutikkene som Zara og Bershka.

Omtrent én time fra La Manga, ligger regionhovedstaden Murcia, som har omtrent en halv million innbyggere. Murcia ligger litt inn i landet og det kan være varmt her midt på dagen, så vi anbefaler at du tar turen hit på ettermiddagen i sommer. Utover kvelden våkner byen til liv og røre.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

7.Morsomme opplevelser for hele familien

terra natura murcia

På La Manga finnes det aktiviteter for hele familien, fra enkel lek på stranden til skikkelig sug i magen.

På sørsiden av La Mangas eneste høydedrag finner du barneparken Peke Park, som passer for de yngste mellom 3 og 12 år. Her er det alt fra karuseller, trampolinepark, ulike spill og en spennende minigolfbane.

Ta med barna til den eneste vannparken i Murcia, Aqua Natura. Parken tilbyr bassengområder for både barn og voksne, sklier, muligheten til å svømme med sjøløver, spa og akvarium. Vannparken er en del av Terra Natura, som også består av en dyrepark. Kjøp billett til begge attraksjonene, eller hver for seg.

For de større barna kan vi anbefale et besøk på regionens største gokart-bane som ligger i Cabo de Palos ved innkjøringen til La Manga, La Manga Gokart. Her har de gokart-biler i ulike størrelser, samt et aktivitetssenter for de yngre barna med biljard, hoppeslott og «minikart-bane».

I Mar Menor er det flere lekeparker i sjøen med klatrevegg, trampoline, rutsjebaner med mere. Dette finner du vanligvis kun i basseng i vannland, men i Mar Menor er det mulig å ha disse parkene i sjøen, da saltvannslagunen er langgrunn uten bølger og strøm.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

8.Naturparken Calblanque

la manga calblanque

Drømmer du om flotte bortgjemte strender i gyllen sand, omkranset av åser og fjell med en unik flora og fauna, da bør du sette av tid til ett eller flere besøk i Calblanque Nasjonalpark. Parken gir deg mulighet til å oppleve den spanske Middelhavskysten slik den en gang var, før den storstilte utbyggingen av kysten startet. Området er i dag en av få steder langs hele Middelhavskysten som er bevart og upåvirket av utbyggingen rundt Middelhavet.

Alle strendene her er lange, uberørte og godt skjermet. Drømmer du om å bade naken uten å være til sjenanse? Da er nudiststranden Playa Nudista noe for deg.

Nasjonalparken ligger ved innkjøringen til La Manga, og avstanden fra yachthavnen Tomas Maestre er omtrent 15 kilometer. Du kommer hit med egen bil, sykkel eller buss til Cabo de Palos.

 

Reservér sommerferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

9.Fiskerlandsbyen Cabo de Palos

cabo de palos

Cabo de Palos er fiskerlandsby som markerer starten på La Manga-halvøyen. Dykking er veldig populært her, ettersom det ligger utallige skipsvrak på bunnen i havområdet langs kysten. Spis også på en av de mange fiskerestaurantene i området, som serverer fersk fisk rett fra havet. Den steinete kystlinjen er idyllisk for en gåtur – og en spasertur helt opp til fyrtårnet er et must!

For eksempel kan du tilbringe en søndagsmorgen på den livlige markedsgaten, nyte en spennende lunsj på en av de mange nyrenoverte fiskerestaurantene, og deretter gå en tur over klippene til fyrtårnet.

Ellers kan du gå helt til Cabo de Palos for en sen lunsj etter at du har slikket solen på Calblanque nasjonalpark.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

10.Utested i verdensklasse

trips la manga

Sommeren 2015 åpnet Trips Summer Club, ved Cabo de Palos helt i starten av La Manga-halvøyen. Dette er utested i verdensklasse, og en av de største sommerklubbene i hele Spania med plass til flere tusen gjester. Trips har 4 musikksoner, topp DJ-er fra hele verden, og passer like bra for de på 20 år, som for de på 40- eller 50 år, med et unikt lyd-og lysanlegg. På lørdag ettermiddag arrangeres ”hippie marked” på Trips med et stort utvalg av lokal kunst, og ”folk art”. Trips Summerclub har også egen restaurant, og holder åpent i hele sommersesongen fra torsdag til søndag.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com

 

Lei feriebolig på La Manga, og få en annen ferieopplevelse!

la manga rental house III

Det er stor forskjell på å bo i stor ferieleilighet sammenlignet med for eksempel et standard hotellrom. La Mangas ferieboliger gir deg mye mer plass og fullt utstyrt kjøkken. Det gir deg mulighet til å prøve spennende, lokale råvarer.

 

Alle leilighetene til LaMangaBooking.com har fasiliteter som privat terrasse og svømmebasseng inne på området (villaer har privat svømmebasseng inne i hagen). Du slipper derfor følelsen av å bo i en koffert hele ferien. De fleste ferieboligene har norske eiere, og er svært godt utstyrt for et hyggelig opphold. Blant annet så har de fleste fasiliteter som Wi-Fi og norsk TV.

 

Velg blant 120 ferieboliger for din drømmeferie hos www.lamangabooking.com

 

 

Reisen til La Manga

Alicante(ALC) – Direktefly hele året fra de fleste større norske flyplasser, med Norwegian, SAS eller Ryanair. Ca. en time fra flyplassen til La Manga.

Alicante/Murcia(MJV) – Direkte fly med Norwegian i sommersesongen fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo. Ca. 20 minutter fra flyplassen til La Manga.

Fra flyplassen til La Manga, reiser du enklest med leiebil, taxi eller forhåndsbestilt transport.

 

Reservér drømmeferien i dag hos www.lamangabooking.com