Foto: iStock

10 ting å gjøre i Oslo hvis det regner

Oslosommeren er kjent for sine triste og regntunge dager. Det er derfor enkelt å få problemer med både kreativitet og motivasjon når regnet drypper, men etter denne artikkelen har du ingenting å frykte. Nettavisen forteller deg hvor du kan søke ly og varme.

Nederst i saken finner du vår guide til hotellene i Oslo!

Trenger du nytt regntøy? Sjekk ut Zalando!


1. Tøyenbadet

Det er ikke akkurat det samme som strendene i Syden, men det ganske så nyoppussede innendørs badet har imponerende fasiliteter å vise til. Prisene er dessuten rimelige og god varme finner du i badstuene.

Besøk hjemmesiden her.

Adresse: Helgesens gate 90

Reisevei fra Oslo S: Alle østgående t-baner frem til Tøyen. En syv minutters gåtur og du er framme. Husk paraply.


2.Megazone indoor paintball

Ta med kompisgjengen el på en adrenalinfylt opplevelse midt i Oslo Sentrum. Smarte baner med kule effekter(røyk og mørk belysning) gir deg følelsen av å være med i en amerikansk actionfilm, der du selv er helten. Selv om prisene er litt høye er det verdt hver eneste krone. 12-16 personer.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S: Buss 30 Nydalen til Brugata. Bare tre minutter i gåavstand. Du kan også gå direkte fra Oslo S.

Adresse: Møllergata 24


3.Oslo Bar og Bowling

Det er utrolig hvordan en stor kule og ti kjegler kan trigge konkurranseinstinktet ditt. Og dette er virkelig en aktivitet for alle. Det finnes en rekke bowlinghaller i Oslo, men Oslo Bar og Bowling ligger mest sentralt i Oslo. Prisene er dessverre veldig høye og du bør ikke ankomme tørst.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S: Buss 30 Nydalen til Brugata. Cirka to minutter i gåavstand. Du kan også gå dirkete fra Oslo S.

Adresse Torggata 16


Søk etter restplasser til varmere strøk her


4.kino

Sjeldent kommer uttrykket « å ha noe for en hver smak» mer til rette.  Kino har noe for enhver og er sjelden en skuffelse. Ja billettene og varene i kioskene er dyre, men kjøper du brus og snacks på dagligvarebutikken blir ikke den samlede prisen så altfor ille. Hvilken kino du velger kommer an på hvor du bor. Saga og Klingenberg ligger midlertidig nærmest Oslo S. Oslos største og beste kino, er derimot Colosseum Kino på Majorstuen.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei til Saga og Klingenberg: T-bane til Nationaltheatret og en tjue sekunders lang gåtur.

Reisevei til Colosseum: T-banen fra Nationaltheatret 1 stopp til Majorstuen


5. Reptilparken

For de som ikke er redd for slanger og den slags er dette en super aktivitet. Prisene er greie og du finner reptiler i alle slags størrelser og farger, faktisk har finnes det over 50 forskjellige arter der. Blant de mest spennende dyrene er den trefargede pilgiftsfrosken og bambusnokken. Du er en ordentlig harding hvis du ikke kjenner gåsehuden spre seg nedover ryggen i alle fall en gang.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei: T-bane til stortinget etterfulgt av en 4 minutters gåtur.


Søk etter restplasser til varmere strøk her


6. Tusenfryd

Tro det eller ei. Det finnes masse fordeler med å dra på tusenfryd på en regnværsdag. 1. Det er ikke kø, 2. Enkelt å parkere, 3. Du trenger ikke å bekymre deg for å bli våt, 4. Karusellene er faktisk morsommere når regnet pisker deg i ansiktet. 5. INGEN KØ! Prisene er ganske rimelige i tillegg. Åpner: 25.juni.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S: 541 bussen fra Oslo Bussterminal. Det tar cirka 20 minutter med buss. OBS! Ikke dra i rushtiden.

Skal du ha hotell? Søk her


7. Teknisk Museum

Min favoritt, uten tvil. Aktivitetene er supre og det skjer alltid noe på Teknisk Museum. Eksempler på aktiviteter er Lille-Klaus og Animasjonsverksted. Prisene er svært rimelige og reiseveien er veldig enkel. For øvrig 100års jubileum i år, gratulerer!

Besøk hjemmesiden her.

Adresse: Kjelsåsveien 143

Reisevei fra Oslo S: Buss 54 Kjelsås stasjon til Kjelsås stasjon. Derfra ligger Teknisk Museum bare et steinkast unna.


Søk etter flyreiser her


8. Vulkan Klatrehall

En artig blanding av frykt og glede danser rundt i kroppen din mens du klatrer høyere og høyere på veggen. Finnes ikke en bedre egnet aktivitet hvis du ønsker å trene med et smil om munnen. Anbefales å dra dit sammen med flere venner. Nettsidene er dog litt dårlig og vi anbefaler å bestille time før du ankommer. Prisene er veldig greie.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S: Buss 54 Kjelsås Stasjon, gå av på Telthusbakken og til slutt en liten gåtur på toppen to minutter.

Adresse: Maridalsveien 17C


Les også: Her er Oslos hemmeligheter


9. Heming trampolinehall

WOW! Skal du ha det morsomt, er det hit du må dra. Lei trampolinehallen, sett på høy musikk og kos deg. Passer nok best for de yngre. Mulighetene er store når du kan gjøre alt fra hopping til ballspill. Det er dessverre ikke drop in, så jeg er redd du må stole på værmeldingene. Men trampolinehallen er fett sol, regn, snø eller orkan.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei: T-bane til Gråkammen også ned en bratt trapp.


10. Tilt

Tilt Oslo er ekspert på klassisk spill. Her finner du alt innen flipperspill og arkadespill bare et steinkast fra Oslo Sentrum. De skal også ha et pluss i boken for at de jevnlig får inn nye spill. Prisene er ganske høye og man må reservere bord på forhånd for å nyte det 100 prosent. Men, men, morsomt er det!

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S: Buss 30 Nydalen til Brugata. Cirka to minutter i gåavstand. Du kan også gå dirkete fra Oslo S.

Adresse: Torggata 16


Hotellene du velger i Oslo

The Thief

Dette hotellet på Aker Brygge er ett av de ypperste hotellene i Norge når det gjelder design og plassering, og kombinasjonen hotellet har i Oslo kan nok ingen snu. Hotellet koster litt, men har også en plassering og et design som er unikt. Mange fine fasiliteter på et hotell man bare må kikke litt nærmere på.


First Hotel Grims Grenka, Oslo, Resepsjon

First Hotel Grims Grenka – designfavoritten

Før dette hotellet kom var det ikke ordentlige designhoteller i Oslo. Nå er det to. Dette hotellet ligger sentralt plassert i Kvadraturen rett ved Akerhus Festning og Karl Johan. Super takterrasse, meget fine rom og en meget klar anbefaling for deg som vil ha supert design sentralt i Oslo.


Carlton Oslo Hotel Guldsmeden

Dette boutiquehotellet er en liten perle i Oslo som flere bør oppdage. Godt plasser i Parkveien på vestkanten, med tyrkisk bad og designerrom med iMac-maskiner. Dette hotellet er litt annerledes, og er klart anbefalt.


PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen i Oslo på østkanten. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.


Thon Hotel Gyldenløve

Hotellet ligger midt i handlegaten Bogstadveien og har et klassiskmoderne design. Et supert valg for deg som vil nyte vestkanten.


Saga Hotel

Designboutiqe-hoteller med sjel er det ikke mange av i Oslo, men dette er ett av dem. Stille og rolig, strålende design og fin plassering på Frogner.


Scandic Vulkan

Designhotell rett ved Mathallen. Finfine rom, hvor mange har super utsikt.