10 ting å gjøre i Oslo hvis det regner

Oslosommeren er kjent for sine triste og regntunge dager. Det er derfor enkelt å få problemer med både kreativitet og motivasjon når regnet drypper, men etter denne artikkelen har du ingenting å frykte. Nettavisen forteller deg hvor du kan søke ly og varme.

Nederst i saken finner du vår guide til hotellene i Oslo!

 

10. Tøyenbadet

Det er ikke akkurat det samme som strendene i Syden, men det ganske så nyoppussede innendørs badet har imponerende fasiliteter å vise til. Prisene er dessuten rimelige og god varme finner du i badstuene.

Besøk hjemmesiden her.

Adresse Helgesens gate 90

Reisevei fra Oslo S:

Alle østgående t-baner frem til Tøyen. En syv minutters gåtur og du er framme. Husk paraply.

9. Megazone indoor paintball

http://www.megazone.no/wp-content/uploads/2015/08/laserindoor2.jpg

Ta med kompisgjengen el på en adrenalinfylt opplevelse midt i Oslo Sentrum. Smarte baner med kule effekter(røyk og mørk belysning) gir deg følelsen av å være med i en amerikansk actionfilm, der du selv er helten. Selv om prisene er litt høye er det verdt hver eneste krone. 12-16 personer.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S:

Buss 30 Nydalen til Brugata. Bare tre minutter i gåavstand. Du kan også gå direkte fra Oslo S.

Adresse Møllergata 24

8. Oslo Bar og Bowling

http://oslobowling.no/media/1704/dsc_2709.jpg?width=1920&height=1080&mode=crop&center=0.5,0.5&quality=75

Det er utrolig hvordan en stor kule og ti kjegler kan trigge konkurranseinstinktet ditt. Og dette er virkelig en aktivitet for alle. Det finnes en rekke bowlinghaller i Oslo, men Oslo Bar og Bowling ligger mest sentralt i Oslo. Prisene er dessverre veldig høye og du bør ikke ankomme tørst.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S:

Buss 30 Nydalen til Brugata. Cirka to minutter i gåavstand. Du kan også gå dirkete fra Oslo S.

Adresse Torggata 16

 

Søk etter restplasser til varmere strøk her

7. Kino

Sjeldent kommer uttrykket « å ha noe for en hver smak» mer til rette.  Kino har noe for enhver og er sjelden en skuffelse. Ja billettene og varene i kioskene er dyre, men kjøper du brus og snacks på dagligvarebutikken blir ikke den samlede prisen så altfor ille. Hvilken kino du velger kommer an på hvor du bor. Saga og Klingenberg ligger midlertidig nærmest Oslo S. Oslos største og beste kino, er derimot Colosseum Kino på Majorstuen.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei til Saga og Klingenberg:

T-bane til Nationaltheatret og en tjue sekunders lang gåtur.

 

Reisevei til Colosseum:

T-banen fra Nationaltheatret 1 stopp til Majorstuen

6. Reptilparken

For de som ikke er redd for slanger og den slags er dette en super aktivitet. Prisene er greie og du finner reptiler i alle slags størrelser og farger, faktisk har finnes det over 50 forskjellige arter der. Blant de mest spennende dyrene er den trefargede pilgiftsfrosken og bambusnokken. Du er en ordentlig harding hvis du ikke kjenner gåsehuden spre seg nedover ryggen i alle fall en gang.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei:

T-bane til stortinget etterfulgt av en 4 minutters gåtur.

 

Søk etter restplasser til varmere strøk her

 

5. Tusenfryd

Tro det eller ei. Det finnes masse fordeler med å dra på tusenfryd på en regnværsdag. 1. Det er ikke kø, 2. Enkelt å parkere, 3. Du trenger ikke å bekymre deg for å bli våt, 4. Karusellene er faktisk morsommere når regnet pisker deg i ansiktet. 5. INGEN KØ! Prisene er ganske rimelige i tillegg. Åpner 25.juni.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S:

541 bussen fra Oslo Bussterminal. Det tar cirka 20 minutter med buss. OBS! Ikke dra i rushtiden.

Skal du ha hotell? Søk her

4. Teknisk Museum

Min favoritt, uten tvil. Aktivitetene er supre og det skjer alltid noe på Teknisk Museum. Eksempler på aktiviteter er Lille-Klaus og Animasjonsverksted. Prisene er svært rimelige og reiseveien er veldig enkel. For øvrig 100års jubileum i år, gratulerer!

Besøk hjemmesiden her.

Adresse: Kjelsåsveien 143

Reisevei fra Oslo S:

Buss 54 Kjelsås stasjon til Kjelsås stasjon. Derfra ligger Teknisk Museum bare et steinkast unna.

Søk etter flyreiser her

3. Vulkan Klatrehall

En artig blanding av frykt og glede danser rundt i kroppen din mens du klatrer høyere og høyere på veggen. Finnes ikke en bedre egnet aktivitet hvis du ønsker å trene med et smil om munnen. Anbefales å dra dit sammen med flere venner. Nettsidene er dog litt dårlig og vi anbefaler å bestille time før du ankommer. Prisene er veldig greie.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S:

Buss 54 Kjelsås Stasjon, gå av på Telthusbakken og til slutt en liten gåtur på toppen to minutter.

Adresse: Maridalsveien 17C

 

Les også: Her er Oslos hemmeligheter

 

2. Heming trampolinehall

WOW! Skal du ha det morsomt, er det hit du må dra. Lei trampolinehallen, sett på høy musikk og kos deg. Passer nok best for de yngre. Mulighetene er store når du kan gjøre alt fra hopping til ballspill. Det er dessverre ikke drop in, så jeg er redd du må stole på værmeldingene. Men trampolinehallen er fett sol, regn, snø eller orkan.

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei:

T-bane til Gråkammen også ned en bratt trapp.

1. Tilt Oslo

http://www.tiltoslo.no/img/1200x800_tilt_3.jpg

Tilt Oslo er ekspert på klassisk spill. Her finner du alt innen flipperspill bare et steinkast fra Oslo Sentrum. Tilt Oslo har også arkadespill. Tilt Oslo skal også ha et pluss i boken for at de jevnlig får inn nye spill. Prisene er ganske høye og man må reservere bord på forhånd for å nyte det 100 prosent. Men, men, morsomt er det!

Besøk hjemmesiden her.

Reisevei fra Oslo S:

Buss 30 Nydalen til Brugata. Cirka to minutter i gåavstand. Du kan også gå dirkete fra Oslo S.

Adresse: Torggata 16

Skal du ha hotell i Oslo? Da er dette guiden for deg.

Under har vi samlet alle hotellene i Oslo du bør vurdere å bo på hvis du skal overnatte i hovedstaden. Først har vi plukket ut designhotellene rundt omkring i Oslo. Mest av alt med bakgrunn i at det ikke er så mange av dem, og at dette er veldig populære hoteller som man kanskje bør vurdere å være tidlig ute med å bestille.

Under gir vi deg hotellene basert på områdene i Oslo. Grovt sett har vi delt Oslo i fire – med ett område rundt Oslo S/Oslo City, ett område rundt Karl Johan opp mot slottet, vestkanten fra rundt slottet og vestover og østkanten som da blir øst for Youngstorvet.

Vi har gitt noen hoteller en ekstra anbefaling, dette er hotellene vi mener er de aller beste i byen.

Designhotellene i Oslo

The Thief

Dette hotellet på Aker Brygge er ett av de ypperste hotellene i Norge når det gjelder design og plassering, og kombinasjonen hotellet har i Oslo kan nok ingen snu. Hotellet koster litt, men har også en plassering og et design som er unikt. Mange fine fasiliteter på et hotell man bare må kikke litt nærmere på.

First Hotel Grims Grenka – designfavoritten

Før dette hotellet kom var det ikke ordentlige designhoteller i Oslo. Nå er det to. Dette hotellet ligger sentralt plassert i Kvadraturen rett ved Akerhus Festning og Karl Johan. Super takterrasse, meget fine rom og en meget klar anbefaling for deg som vil ha supert design sentralt i Oslo.

Carlton Oslo Hotel Guldsmeden

Dette boutiquehotellet er en liten perle i Oslo som flere bør oppdage. Godt plasser i Parkveien på vestkanten, med tyrkisk bad og designerrom med iMac-maskiner. Dette hotellet er litt annerledes, og er klart anbefalt.

PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen i Oslo på østkanten. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.

Thon Hotel Gyldenløve

Hotellet ligger midt i handlegaten Bogstadveien og har et klassiskmoderne design. Et supert valg for deg som vil nyte vestkanten.

Saga Hotel

Designboutiqe-hoteller med sjel er det ikke mange av i Oslo, men dette er ett av dem. Stille og rolig, strålende design og fin plassering på Frogner.

Scandic Vulkan

Designhotell rett ved Mathallen. Finfine rom, hvor mange har super utsikt.

Hoteller i sentrum/Karl Johan

Dette er hotellene i og rundt Karl Johansgate, så sentralt som det går an i Oslo. Her går du rett ut i folkehavet på dagen, på godt og vondt.

Best Western Karl Johan Hotel

Dette hotellet har kanskje den aller beste beliggenheten i Oslo, rett ved Stortinget. Et fint hotell med greie fasiliteter som ofte har rimelige priser. Beliggenheten kan ikke krangle med.

Rica Hotel G20

Et moderne og nytt forretningshotell som ligger i Grensen. Fin plassering og moderne løsninger, design og alt du krever av et hotell.

Clarion Collection Hotel Folketeateret – en ung favoritt

Dette hotellet rett ved Youngstorvet ligger godt plassert i et sentralt område, noen få hundre meter fra Oslo S og noen få hundre meter fra Karl Johansgate. Et supert valg for den som vil oppleve det pulserende Oslo på kvelden. Hotellet har bakst på ettermiddagen og kveldsmat på kvelden for den som liker det. Fine designrom i et nytt hotell.

Radisson Blu Plaza Hotel

Tårnet av hoteller i Oslo har en fin plassering, gode fasiliteter og skal du til Oslo Spektrum er det glitrende. Det finnes mer sjarmerende hoteller, men her finner du det meste veldig sentralt.

Rica Oslo Hotel

Ett hundre meter fra Oslo finner du dette hotellet med fine rom og en frokost det skrytes mye av. Et godt valg.

Scandic Byporten

Dette hotellet har kanskje den aller mest sentrale plasseringen i Oslo. Midt i smørøyet med fine fasiliterer og muligheter, en fin anbefaling.

First Hotel Millenium

Et godt hotell sentralt i Oslo rett ved Stortinget som ble pusset opp i 2011 som også har blitt kåret til det beste forretningshotellet i Oslo på World Travel Awards. Den gode plassering gjør også hotellet til et fint hotell for den som vil shoppe eller nyte Oslo sentrum.

Grand Hotel – klassikerfavoritt

Oslos største klassiker av et hotell er og blir luksus. Hotellets suiter er regnet blant de aller beste i Europa.

Hotel Oslo City Centre

Hotellet ligger rett ved siden av Nationaltheateret. Sentral plassering med gode rom og en veldig god frokost.

Comfort Hotell Xpress

Er du bare ute etter overnatting på et hotell som er av god standard sentralt, og ikke trenger alt for mye hjelp av resepsjon eller har behov for andre fasiliteter? Da er dette den rimelige og supre løsningen. Det tar deg fem minutter å gå til Karl Johan og fem minutter å gå til Grünerløkka.  Her betaler du bare for å bo, og for mange er jo det mer enn nok.

Smarthotel Oslo

Moderne og smart hotell som åpnet i juli 2013. Et nytt hotell med friskt blod. Et smart og rimelig hotell.

Best Western Hotel Bondeheimen

Dette hotellet er en favoritt hos svært mange i Oslo. Ikke bare fordi man har Kaffistova, men også fordi hotellet har god standard, egenart og gode priser. Muligens det hyggeligste hotellet i Oslo.

Rica Travel Hotel

Enkelt og greit hotell sentralt i Oslo. Fin standard og greie løsninger.

Clarion Collection Hotel Savoy 

En klassiker av et hotell i Oslo som har holdt seg bra. Veldig bra beliggenhet i forhold til Nasjonalgalleriet, Karl Johan, Slottet og sentrum. Et supert hotell for de aller fleste.

Hotel Bristol

Oslo har noen veldig klassiske hotell, og dette er en av dem- med kanskje den aller beste lunsjen i Oslo, i hvert fall klassisk lunsj. Klassiske og fine rom, veldig god plassering. Dette er stil og verdighet.

Thon Hotel Panorama

Dette hotellet ligger rett ved Rådhuset, ikke langt fra Aker Brygge. God utsikt og fine løsninger.

Park Inn by Radissson

Svært sentralt plassert hotell rett ved Stortinget med gode priser og alle fasiliteter for både forretningsreisende og fritidsreiser. God frokostbuffet, gode rom.

Hotel Contintental

Det eneste femstjerners hotellet i Norge? Ja, det sies så. Her får du i hvert fall det aller meste i tillegg til Theatercafeen, annen etage og en utrolig plassering. Har du råd så bør du vurdere.

Thon Hotel Munch

Munch-hotellet er et greit og fint hotell med en fin plassering ikke langt fra Tinghuset.

Rica Victoria Hotell

Dette hotellet ligger rett ved Spikersuppa og Rådhusplassen. Et fint hotell for deg som krever et godt forretningshotell i Oslo med de viktigste forretningsfasilitetene. Et fint valg også for den som vil ha et rimelig weekendhotell.

Thon Hotel Cecil

Dette fine hotellet ligger rett ved Stortinget og Spikersuppa. Gode løsninger med fint design.

Thon Hotel Vika Atrium

Forretningshotell rett ved Aker Brygge. Fin plassering, greie fasiliteter og møterom.

Perminalen Hotel

Er du ute etter en veldig billig overnatting svært sentralt i Oslo så er dete en anbefaling. Et hyggelig sted å bo kun noen hundre meter fra Karl Johan.

Scandic Edderkoppen

Et fint hotell med god og sentral plassering i kort avstand til Karl Johan, og hotellet kalles også det eneste teaterhotellet i Norge med sin plassering på Edderkoppen.

 

Hoteller ved Oslo S og Bjørvika

Dette er selvfølgelig også svært så sentralt, men da plassert mer mot sjøen i Oslo.

Comfort Hotels Grand Central  – sentralfavoritten

Et meget populært hotell grunnet den utrolig sentrale plasseringen på sentralstasjonen. Tre minutter til Flytoget og like langt til Karl Johan eller Oslo City. Hotellet har god standard og er nytt (åpnet i 2012). Rangeres ofte svært høyt på Tripadvisor for både familier og forretningsreisende.

Thon Hotel Spectrum

Enkelt hotell rett ved Oslo Spektrum og Oslo City. Fint for deg som skal på konsert eller shoppe, eller gjøre forretninger midt i Oslo.

Bjørvika Apartments

Veldig fine leiligheter i Bjørvika med alt man trenger av fasiliteter. Fin plassering om du skal til Barcode eller Grønland.

Thon Hotel Astoria

Dette hotellet ligger i Dronningens Gate, ikke langt fra Oslo S eller Karl Johan. Enkelt hotell med det du trenger.

Clarion Hotel Royal Christiania

Dette hotellet ligger rett ved siden av Oslo City og Byporten, meget sentralt. En klassiker av et hotell i Oslo med god standard, svømmebasseng, parkering i kjelleren og alt man forventer av et stort hotell. Godt valg for familier som skal være en stund i Oslo, eller forretningsreisende som krever litt av et hotell når det gjelder tilbud innenfor mat, drikke og møteplasser.

Thon Hotel Opera

Dette hotellet ved Barcode, Oslo S og operaen har ikke bare en fin plassering men også fine rom og fasiliteter.

My City Home

Leilighetshotell med 21 leiligheter i Kirkegata. Moderne leiligheter med gode fasiliteter rett ved Stortorvet og Karl Johan.

Citybox Oslo

Et enkelt og moderne lavprishotell med en veldig god plassering. Et fint hotell for deg som bare vil overnatte rimeligst mulig, mest mulig sentralt.

Comfort Hotel Børsparken

Dette hotellet ligger ikke overraskende rett ved Oslo Børs, sentralt plassert i gåavstand til Oslo S. Et godt valg for forretningsreisende til Oslo med gode treningsmuligheter i kjelleren, eller par i helgene. Lobbyshoppen er utrolig hendig for den som reiser fort og mye, og den sene utsjekken på søndager et godt argument for par.

Clarion Collection Hotel Bastion

Dette hotellet ligger enda litt lenger ned mot sjøen for Hotel Børsparken, bittelitt lenger å gå fra Oslo S – men fortsatt enormt sentralt. Ett meget fint hotell som kan anbefales for koselige rom som passer både for par på tur og forretningsreisende. Hotellet har også helt fine møterom.

 

Hoteller på østkanten

Vil du på østover i Oslo ved Gamlebyen og Grünerløkka er dette hotellene.

Chateau Apartments

Vil du bo i nærheten av Grünerløkka og Mathallen har du ikke mange valg, men dette er et veldig fint valg. Gode leiligheter med det du ønsker av fasiliteter.

Akers Have Apartments

Supert sted å bo på østkanten mot Grønland og Grünerløkka. Rett nedenfor Schous plass på Grünerløkka ligger dette leilighetshotellet med fin utsikt over Bjørvika og Akerselva. Nytt og med god kvalitet.

Quality Hotel 33

Dette hotellet ligger på Økern, nærmere bestemt Østre Aker Vei 33. 11 minutter med bane fra sentrum. Hotellet har god restaurant, fine møtelokaler for konferanser og møter samt døgnåpent treningsrom og fine parkeringsmuligheter. Ett hotell som også kan vurderes om du skal på konsert eller annet i Oslo siden du ofte kan få gode priser her.

Opera Apartments – luksusfavoritten

Veldig fine leiligheter i Barcode. Super utsikt over Oslofjorden og svært gode fasiliteter. En virkelig anbefaling.

Anker Apartments

Enkle og rimelige leiligheter nederst på Grünerløkka med kort vei til Oslo sentrum. For deg som er ute etter de aller rimeligste løsningene. Har også hostel-overnattingsmuligheter eller en enkel hotell-løsning.

Best Western Kampen Apartment Hotel

Et hotell som har som mål å være et hjem utenfor hjemmet, som betyr store rom med vanlige leilighetsfasiliteter. Hotellet ligger ved Kampen (Kardemomme By, som de lokale vil kalle det) og Munch-Museet. Et fint valg for den som reiser til Oslo med familien eller bare vil ha litt ekstra plass.

Grüner Apartments

Enkle leiligheter ved Trondheimsveien på østkanten. Fint utstyrte leiligheter med veldig gode muligheter for kollektivtransport.

Hoteller på vestkanten

Er det Frogner, Holmenkollen og Majorstua som lokker mest så er dette hotellene.

Clarion Collection Hotel Gabelshus – historiefavoritten

En perle av et hotell med en lang historie på Frogner. Dette hotellet er en god definisjon på beste vestkant. Her tar du et skritt inn i Oslos historie på et fint hotell.

Frogner House Apartments

Rett ved Bygdøy Allé på Frogner finner du dette luksuslelighetshotellet. 57 meget fine leiligheter kun 500 meter fra hotellet. Fint for deg som liker litt ekstra når det gjelder fasiliteter.

Thon Hotel Slottsparken

Som navnet sier ligger dette hotellet ved siden av Slottsparken. Et greit hotell med fine forretningsfasiliteter.

Scandic KNA

Et fint hotell på vestkanten i Oslo, nærmere bestemt Solli Plass. Et fint valg med fine rom.

Rica Hotel Bygdøy Allé

Dette hotellet på Frogner ligger ikke overraskende i Bygdøy Allé, og er et fint hotell. Kanskje ikke den største luksusen, men hotellet gir deg alt du trenger.

Radisson Blue Scandinavia Hotel

Dette er hotellet som i mange år ble kalt SAS-hotellet, et fint hotell med god standard og fasiliteter. Hotellet ligger rett ved slottet og Høgskolen i Oslo.

Holmenkollen Park Hotel Rica

Klassikeren på Oslos tak. For deg som vil ha den beste utsikten, være i nærheten av Holmenkollen og naturen og oppleve noe klassisk norsk.

Ellingsens pensjonat

Dette er et fint sted å sove rett ved Bogstadveien med fin standard. Ett av få b&b’s i Oslo, og ett med høy standard. Et godt valg.

Thon Hotel Europa

Et rolig og fint hotell med godt design og fine løsninger. God plassering rett ved slottet.

Rica Holberg Hotel

Et fint hotell rett ved slottet vestover i Oslo. Gode fasiliteter og enkel innredning, men med alt du trenger av et hotell.

Cochs pensjonat

Enkel overnattingsmulighet rett bak slottet, eller rett ved Lorry for deg som har vært flere ganger i Oslo. Et sted med mye historie og fine fasiliteter. Har du lest Halvbroren?

Hoteller litt utenfor

Hvis du vil bo litt roligere, men fortsatt ha god tilgang til sentrum er dette hotellene for deg.

Quality Hotel Expo

Dette hotellet ligger rett ved Telenor Arena, og bedriftene ute på Fornebu. Et fint hotell for den som skal på forretninger eller konsert.

Radisson Blu Hotel Nydalen

Skal du gjøre forretninger i Nydalen eller besøke BI så kan dette være en fin løsning. Et greit hotell med alt du trenger av fasiliteter.

Thon Hotel Ullevaal Stadion

Det gis ingen premier for å gjette hvor dette hotellet ligger. Et supert hotell for deg som skal til, vel, ja, Ullevaal Stadion. Får du gode priser er det også gode kollektivmuligheter derfra.

Gaustad Hotel

Rett ved Rikshospitalet. Kort vei til det meste og kanskje spesielt sykehuset.

Hotel Montebello

Hvis du har lyst til å sove litt fint og rolig så kan Ullern være stedet, og Hotel Montebello. Et fint hotell for deg som vil gjøre forretninger i Oslo og vil ha det rolig på kveldene.

Rica Helsfyr

Har du forretninger eller noen du skal besøke på Helsfyr, Ensjø eller østover i Oslo er dette et fint valg.

Thon Hotel Linne

Skal du gjøre forretninger øst i Oslo er dette et greit valg. Plassert i Groruddalen.