12 hoteller jeg elsker

Jeg har vært så heldig å få reise mye, jeg har besøkt alle fem verdensdeler og bortimot 50 land.

Av: Ingrid Louise Kvam

Det har selvsagt blitt mange netter på hotell, noen dårlig, men flest bra. Jeg har funnet noen favoritter av forskjellig standard. Noen liker jeg fordi jeg kan bade i luksus, andre fordi de er praktiske, har god beliggenhet, gir valuta for pengene, har en spesiell historie eller superfreshe rom.

Her er mine tolv favoritthoteller i tilfeldig rekkefølge, spredt over hele verden:

1. Taj Mahal Palace & Tower
Mumbai i India

tajmahal
Luksushotellet i Mumbai har en helt spesiell og tragisk historie. Taj Mahal Palace & Tower var et av terrormålene som ble hardest rammet under terrorangrepet i byen den 26. november 2008. Mange mennesker ble holdt som gisler og 31 personer ble drept. De materielle skadene på hotellet var også omfattende, og det tok 12 måneder og sette det i stand igjen etter angrepet.

I dag ser du få tegn til hva som skjedde på hotellet i 2008. Rommene er store, komfortable og lekkert dekorert, maten på restaurantene smaker utsøkt, personalet er alltid smilende og hjelpsomme. Sikkerheten har selvsagt blitt skjerpet og gjestene må gjennom en metalldetektor hver gang de entrer hotellet. Og episodene du har lest om i avisene etter den novemberkvelden, de ligger i bakhodet mens du går gjennom korridorene, svømmer i bassenget og tar heisen opp til rommet ditt.

Book et rom her. 

2. La Vita e Bella, Tulum i Mexico

tulum
Vakre Tulum er paradis på jord, og den lille «cabañaen» på stranden er mitt hus i nettopp Paradis. Her bor du svært primitivt i strandhytter med stråtak, på badet er dusjen plassert ved et gulv-til-tak-vindu, slik at du kan nyte utsikten av den kritthvite stranda og det turkise karibiske havet mens du skrubber vekk dagens solkremrester.

Dagene tilbringes selvsagt på solsenga under en stråparasoll, gjerne med en Piña Colada i hånden. På kveldene nyter man en meksikansk Sol eller Corona i hengekøya på terrassen utenfor strandhytta. Livet kan ikke bli bedre!

Book et rom her.

3. Al Qasr Hotel, Dubai

alqasr
Luksus, luksus og atter luksus. Jeg var så heldig å få oppleve dette hotellet til en svært god pris, fordi jeg reiste til Dubai helt utenfor sesong. Al Qasr er naboen til det berømte Burj al Arab og ligger på den populære Jumeirah-stranden. Hotellet har en lekker arabisk stil, både utendørs og innendørs. Rommene er store og har alt du trenger av fasiliteter. Frokosten er høydepunktet! Den koster litt ekstra, men er verdt hver eneste krone.

Book et rom her. 

4. Hotel V Fredriksplein, Amsterdam

amsterdam
Knøttsmå standardrom, men lekkert og har det du trenger. Servicen er langt bedre enn du får på de fleste hotell og atmosfæren er «laidback». Deilig frokost er inkludert, og i den koselige baren kan man få servert økologiske brennevin- og ølsorter.

Van Gogh-museet ligger et stenkast unna og det er 30 minutters gangavstand til sentrum, men med trikken kommer du deg og raskt og enkelt inn til byen fra stoppet rett utenfor hotelldøren. Puben på andre siden av veien kan anbefales på det sterkeste.

Book et rom her.

5. Hampton Hotel, Dublin

hampton
I forstaden Donnybrook i Dublin ligger det lekre boutiquehotellet Hampton. Hotellet ligger i en georgiansk bygning og har en kul bar, nattklubb med gratis inngang for gjestene, en bistro med deilig mat  og 24 rom fylt med designmøbler. Dette hotellet er perfekt for designelskeren som ikke vil bo midt i gryta.

Book et rom her. 

6. Best Western Bowery Hanbee Hotel, New York

bowery
Et rimelig og enkelt alternativ på Manhattan. Her bor du mellom Chinatown og Little Italy, og kun en kort spasertur unna både Nolita og Soho. Rommene er relativt nye og har god plass målt i New York-standard. Her får du også enkel frokost inkludert i prisen.

Book et rom her.

7. Hôtel Le Relais Montmartre, Paris

romantisk
Et stenkast fra Moulin Rouge, på vakre Montmartre, ligger dette sjarmerende lille hotellet i en smal sidegate. Rommene er dekorert etter den franske stilen i romantiske farger med blomstrete sengetepper og gardiner. Rett rundt hjørnet ligger den koselige restauranten Le Basilic som  er perfekt for en romantisk middag.

Book et rom her

8. Villa e Palazzo Aminta Hotel, Stresa

aminta
Dette er et hotell med virkelig klasse, og man føler seg som en dronning når man bor her.  Her er det lysekroner, tunge gardiner, himmelsenger, gullkraner, søyler og stukkatur som gjelder. Hotellet ligger i vakre Stresa ved Maggioresjøen i Nord-Italia, snaue 10 mil nord for Milano. Reis hit helt i starten av sesongen når hotellet nettopp har åpnet etter vinteren, da får du svært gode priser.

Book et rom her.

9. Scandic Anglais, Stockholm

anglais
Dette hotellet som ligger på Stureplan er mitt faste hjem når jeg besøker Stockholm. Rommene er akkurat det man trenger, hverken mer eller mindre, men det er andre grunner til at hotellet er unikt. For det første ligger hotellet midt i smørøyet med kort vei til alt som finnes av shopping, uteliv, restauranter og severdigheter. For det andre har hotellet den mest populære after work-baren i hele Stockholm. Sist, men ikke minst, dette hotellet er perfekt for B-mennesker og partyløver, de serverer nemlig frokost helt til klokken 14 i helgene.

Book et rom her. 

10. Orchard Garden Hotel, San Fransisco

sanfran
Dette økovennlige hotellet ligger rett ved porten til San Fransiscos Chinatown og med kort vei til Union Square og byens «financial district». Hotellet er asiatiskinspirert og oppkalt etter den kjente Orchard Road i Singapore. Hotellet har enorme rom og en deilig takterrasse, det er bygget med miljøvennlige materialer i naturlige fargetoner, og har generelt miljøvennlige løsninger.

Book et rom her. 

 

11. The Z Hotel, Zanzibar

3675918_117_z
Idyllisk beliggende på Nungwi Beach på nordspissen av eksotiske Zanzibar finner man denne perlen av et hotell som oser av både luksus og sjarm. Rommene bærer preg av lokalt med stilfullt interiør, og det er variert på tapeter og fargetemaer slik at hvert rom blir unikt. De til sammen 35 gjesterommene har alle balkong med havutsikt, og på dagtid kan du velge å nyte Tanzanias behagelig klima på en solseng ved bassenget eller sette føttene i den kritthvite sanden som hotelleiendommen ligger på. Hotellet har i tillegg to restauranter og en kul roof top-bar, og er rett og slett alt du trenger for en avslappende og komfortabel strandferie.

Book et rom her. 

 

12. Hudson Hotel, New York

hudson

 

Ja, det er vel kanskje Soho som gjelder. Men dersom du er fan av Central Park er dette et perfekt sted å sjekke inn på neste gang du besøker New York. Hotellet ligger et stenkast fra parkens sørvestlige hjørne og er veldig trendy mitt sitt kule design, høye partyfaktor og kule rom. Man kan ikke skryte av størrelsen på rommene, men hva gjør vel det – du er i New York og skal gjøre alt annet enn og henge på hotellet. Uansett, hotellet har et par kule barer, høy kjendisfaktor og er designet av ingen ringere enn Philippe Starck. Anbefales dersom du vil bo kult på Manhattan uten å måtte blakke deg ettersom hotellet ofte opererer med kampanjer via hotellsøkemotorene.

Book et rom her.