12 hoteller vi kan anbefale i 2017

Motesjefen deler sine insider-tips fra London, Hamburg, Oslo, Berlin, København, Stockholm...

2017 er i gang, og vi er fulle av reiselyst og klare for nye opplevelser i det nye året. Vi digger nye inntrykk, og gode tips, derfor har vi fått moteansvarlig i Side3 Stiltips, Daniel Bratterud, til å dele noen av sine beste hotellopplevelser. Her er noen av hans anbefalinger fra både inn- og utland.

COMO by Metropolitan, London

Et av de deiligste hotellene jeg noensinne har bodd på er COMO by Metropolitan i London. Det luksuriøse hotellet ligger i 19 Park Lane, i det eksklusive området Mayfair. Fra du ankommer er det bare å nyte og slappe av, du trenger nemlig ikke løfte en finger fra du sjekker inn. Hos de ansatte sitter service i ryggmargen, så det er bare å la bellboysene ta seg av alt fra bæring til å åpne dører – de insisterer. Hotellet har utsikt over Hyde Park, og ligger rett ved shoppinggaten Bond Street. Områdene Belgravia, Knightsbridge og Piccadilly er også i gangavstand.

The Met huser også den verdenskjente japansk-peruanske restauranten Nobu, som i en årrekke har vært en kjendisfavoritt elsket av Kate Moss, Brad Pitt and Elton John, for å nevne noen. Det er taktisk også der frokosten serveres!

Etter middagen er du også helt nødt til å sjekke ut Met Bar i første etasje. Den er ansett som en av Londons beste, og ikke bli overrasket om du møter en bedugget verdenskjendis eller tre.

Tips: Jeg booket spa-opplevelsen COMO Shambhala Urban Escape rett etter jeg ankom. Det er virkelig en luksuriøs kickstart på London-oppholdet.

Her finner du ledige datoer

 

Les også: 10 spesielle og kreative ting du kan gjøre i London

 

East Hotel, Hamburg

Om du skal til Hamburg bør du sjekke ut east Hotel. Det er et helt supert hotell med spa, rett i nærheten av St. Michaelis-kirken. Hotellet ligger et steinkast unna den famøse Reeperbahn, og i gangavstand til flere av havnebyens attraksjoner. Skal du bo på East bør du absolutt bestille rom med badekar – de ligger nemlig midt i rommet!

Sjekk også ut restauranten når du først er der. De har en fantastisk sushibar som er perfekt til lunsj, og biffene fra deres Southbend grill anbefales på det varmeste. De stekes nemlig på 800 grader, som gir kjøttet en sprø stekeskorpe samtidig som det holder seg saftig.

Her finner du ledige rom

 

Les også: Hamburg – mye mer enn Reeperbahn

 

 

Waldorf Astoria, Berlin

Berlin-avdelingen til det legendariske hotellkjeden er ikke noe mindre enn en drøm. Hotellet ligger rett ved Berlins legendariske shoppinggate, Kufuerstendamm, og er preget av luksus fra første gulvflis. Servicen er upåklagelig, og hotellet leverer kvalitet til fingerspissene. Waldorf Astoria har også Berlins høyeste suiter, med utsikt over hele Zoologische Garten.

Jeg ble spesielt imponert over deres eksklusive Guerlain Spa. Pass på å besøke bibliotek-loungen i 15. etasje, med panoramautsikt over byen. Å bo på Waldorf Astoria er virkelig en opplevelse, og koster deretter. Om du er i Berlin anbefales det å spleise på én natt der, om det så blir med den ene – det er virkelig verdt det.

Frokost på senga er et must å unne seg når man først er på Waldorf Astoria. Foto: Privat

Se det eksklusive hotellet her

 

Hotel De Hallen, Amsterdam

Dette hotellet ligger i en nedlagt trikkestall i Amsterdam, og de lekre, nyoppussede rommene har massevis av karakter. Hotel De Hallen ligger i et rolig område i Oud-West i byen. Beligenheten er perfekt om du ønsker å utforske Amsterdam til fots. Ellers er det også nærme kollektivruter, så du enkelt kan komme deg rundt. Severdigheter i gåavstand er Leidseplein, Anne Franks hus og Van Gogh-museet, for å nevne noen.

Her finner du hotellet

 

Soho House, Berlin

Man må egentlig være medlem av den eksklusive klubben for å kunne bestille, men det finnes muligheter for å få booket legendariske Soho House, om man er heldig. Rommene er innredet i Art Deco-stil, og har en unik hjemmefølelse. Skulle du trenge noe som helst er de ansatte behjelpelige med hva det skal være. Pass på at du får med deg den berømte takterrassen med svømmebasseng. Om kveldene pleier det også å være fester der.

Hotellet huser også den kjente italienske restauranten Cecconi’s, som absolutt er verdt et besøk. Du bør også sjekke ut hotellets designbutikk The Store, som selger unike designskatter. Soho House er også stedet kjendisene bor når de er i Berlin, og da jeg besøkte det var hele Hadid-familien der, samt at Patrick Dempsey svirret rundt i lobbyen.

Sjekk om du får booket Soho House her

 

Nobis Hotel, Stockholm

Dette lekre luksushotellet ligger midt i shoppingsenteret i Stockholm sentrum, og er perfekt for en weekendtur hvor man vil unne seg det lille ekstra. Nobis Hotel strekker seg over to historiske bygninger, og innredningen er preget av skandinavisk minimalisme med subtil luksus. Et av mine absolutte favoritthoteller.

Tips: Ta en drink i den eksklusive Gold Bar, som er dekket i gylne speil fra gulv til tak.

Her ser du ledige datoer

 

Comfort Hotel, Stockholm

Et av de mest praktiske hotellene i Stockholm er Comfort Hotel ved sentralstasjonen. Du bor midt i byen, og har stasjonen i samme bygg. Comfort ligger også rett ved Drottninggatan, hvor du finner alle butikkene du trenger, samt noen av Stockholms mest populære shoppingsentre. Prisen er absolutt overkommelig, rommene er rene og har nok av plass, og de ansatte er behjelpelige med det du måtte trenge. Et perfekt hotell om du vil bo sentralt og bra og fremdeles ha penger til overs til å shoppe det lille ekstra.

Finn turen din her

 

Hotel Phoenix, København

Dette 4-stjerners hotellet er et av Københavns mest luksuriøse, og ligger sentralt til rett ved Nyhavn og Kongens Nytorv. De 213 rommene er dekorert med interiør inspirert av Louis XVI-perioden, og ligger i en ærverdig og historisk bygning i Bredgade 37. På Phoenix har jeg bodd flere ganger når jeg er i den danske hovedstaden. Ta en gåtur til Amalienborg eller den Lille Havfrue, som begge ligger i gåavstand til hotellet. Er du glad i shopping er varehuset Magasin Du Nord rett rundt hjørnet.

Finn ledige rom her

Les også: Topp 10 – fra Københavnerne selv

 

The Strand Palace Hotel, London

The Strand Palace Hotel er et hotell jeg ofte tyr til i London. Hotellet har en helt genial beligenhet, midt på gaten The Strand, og ligger i hjertet av alt som skjer. Stasjonene Covent Garden og Charing Cross Station er begge et steinkast unna. Hotellet er rent og ryddig, og prisen er god. Her opplever du å få mye hotell for pengene. Strand Palace ligger i starten av Soho, så du kan gå til de aller mest kjente attraksjonene, gatene og områdene som Leicester Square, Piccadilly Circus, The National Gallery og Covent Garden. Hotellet ligger også i hjertet av West End, om du elsker teater og musikaler.

Her kan du booke The Strand Palace

 

Comfort Hotel Grand Central, Oslo

Comfort Hotel Grand Central ligger så sentralt du kan få det i Oslo. Det ligger faktisk på Oslo S, og har adresse Jernbanetorget 1.

Oslo Sentralstasjon ble bygget i 1854, og byens første jernbanespor startet der hotellet i dag ligger. Til tross for at hotellet er bygget i 2012, er det lett å kjenne det historiske suset i bygget. Enkelte av hotellrommene er inspirert av kompakte loftsleiligheter i Williamsburg i New York, mens andre har helt egne historier å fortelle. Som for eksempel suiten som en gang var kongens eget venterom på sentralstasjonen, hvor han satt og ventet på toget mens han så ned på perrongen.

Hotellet ligger også tilknyttet mathallen i Nye Østbanehallen, Ø, hvor du kan oppleve noen av Oslos beste kulinariske fristelser. Nyt frokosten og gymmet på hotellet, og gå rett ut på Karl Johan. Etter å ha opplevd Oslo anbefales et glass prosecco på Fjøla, og småretter på de forskjellige matserveringene i Ø.

Sjekk ut ledige rom her

 

Scandic Bystranda, Kristiansand

Har du tenkt å ta turen til Sørlandet, anbefales nye Scandic Bystranda. Det ligger som navnet tilsier midt på stranda i Kristiansand, med flott utsikt over havet. Jeg ble overrasket over hvor god standard det var, og kan anbefale det på det sterkeste. Hotellet er nyoppusset og har en luksuriøs følelse, uten å koste skjorta. Hotellet ligger i Kvadraturen, og er perfekt om du ønsker å bo fint og sentralt i Sørlandets hovedstad.

Book Scandic Bystranda her

 

Skt Petri, København

Dette er et av Københavns mest kjente hotell, og kjenneteges av sitt unike design og sentrale beligenhet. Fra du kommer inn døren og tar rulletrappen opp i den moderne lobbyen, føler du deg hjemme, og er du heldig får du kanskje en oppgradering til en av de store og deilige suitene. Skt. Petri ligger rett ved shoppinggaten Strøget, med gåavstand til Rundetårn, Rådhusplassen, Tivoli og Christiansborg.

Her ser du ledige datoer