20 grunner til å reise til Paris

Er det noe på denne listen du kan krysse av?

Det er noen ting du bare oppleve når du er i Paris. Samtidig er det en haug av ting du burde ha gjort. Følger du denne listen, kan vi garantere deg en spennende og innholdsrik ferie i en av verdens vakreste byer.

Finn de billigste og beste flybillettene til Paris her

1. Du kan bestige det verdenskjente Eiffeltårnet

paris1

Med sine 324,8 meter og 20.000 lyspærer som på natterstid blinker utover byen, er Eiffeltårnet uten tvil den mest besøke turistattraksjonen i Paris (omkring 5,5 millioner besøkende årlig). Ved siden av en unik og spektakulær utsikt over byen, vil du på Eiffeltårnet finne både en skøyteis i 2.etasje og tre populære restauranter som alle er verdt et besøk.

Opplev Eiffeltårnet fra balkongen på hotellrommet ved å bo på dette luksushotellet.

 2. … eller kjøre bil gjennom verdens største rundkjøring!

triumpbuen

Tør du kjøre bil gjennom en 7-felts rundkjøring, med tilgang fra hele 14 avenyer? Ikke vi heller.

Det du der i mot kan gjøre, er å gå i toppen av Triumfbuen- det verdenskjente landemerke plassert i sentrum av rundtkjøringen. «Observatoriet» er Triumfbuens utsiktspost, hvor du 200 meter over bakkenivå kan følge det trafikale kaoset ovenifra, eller bare nyte den fantastiske utsikten over Paris.

3. Spasere gatelangs gjennom flotte avenyer

paris3

Avenue des Champs-Élysées og Avenue Montaign er begge ekslusive og flotte avenyer, midt i hjertet av Paris. Her kan du gå gatelangs i timesvis uten å kjede deg! På disse avenyene finner du rekke butikker (både kjente merkevarer og andre spesialbutikker), kafeer, kinoer og forskjellige teatere. Hvis lommeboken tillater det, er det også her du finner de store flaggskipsbutikker til motehus som blant annet Gucci, Chanel, Dior og Valentino. Skriker lommeboken nei, bør du fortsatt gå deg en lang tur på disse avenyene da det også er perfekt for å hente inpirasjon og vindushoppe!

Bo luksuriøst på disse hotellene i Paris:

luksus_paris

Renaissance Paris Vendome Hotel , Paris Marriott Hotel Champs-Elysées , L`hotel de Sers

4. … og dra på sightseeing på rulleskøyter

stk211406rke

Hver fredag kveld arrangeres en 3-timers lang tur på rulleskøyter rundt omkring i Paris – Pari- Roller. Dette er åpent for alle, men med forventningen om at du mestrer det å bremse og skifte retning på rulleskøyter. Møt opp klokken 22.00 ved Place Raoul Dautry, foran The Tour Montparnasse. NB! Du må ta med egne skøyter, og merk at dette tilbudet blir kansellert dersom det regner.

5. Du kan oppleve en rekke kulturelle høydepunkter

PicMonkey Collage

Opparbeid kulturell kapital ved å ta turen til følgende steder:

Louvre (Musée du Louvre, 8 arrondissement): I dag et av verdens største og det mest besøkte kunstmuseet i verden som viser middelaldersk, antikk og nyere tiders skulpturer, malerier og kunstverker.

Picassomuseet (Hôtel Salé 5 rue de Thorigny, 3 arrondissement): En utstilling av Picasso sine verk. Hele 203 malerier, 191 skulpturer, 85 keramikker, 3000 tegninger og manuskripter.

Pompidusenteret (Place Georges-Pompidou, 4 arrondissement): Senter for kunst og kultur. Tre etasjer med et offentlig bibliotek, hvor du finner en særlig stor samling av periodika, plater og filmer. Musée National d’Art Moderne holder til i 4. og 5. etasje, og i toppetasjen er det skiftende utstillinger.

Orsay-museet (1, rue de la Légion d’Honneur, 7 arrondissement): Tilbyr fransk kunst mellom 1848 og 1914, og omfatter blandt annet malerier, skulpturer, møbler og fotografier, og er mest kjent for sin samling (verdens største) fra impresjonismen og postimpresjonismen. Både Monet, Manet, Degas, Renoir, Cezanne, Seurat, Gauguin og Van Gogh er godt representert i utstillingene.

Tre historiske hoteller i Paris:

paris_historisk

Pavillon de la Reine , InterContinental Paris le Grad , Hotel Astor Saint Honore

6. Og vinne, eller tape penger, på galoppbanen Longchamps (Hippodrome Longchamp)

99195607

Longchamp er en galoppbane i Bois de Boulogne, og er der det kjente løpet «Arc de Triomphe» finner sted. Her finner du flere ulike baner, som varierer i alt fra 1000 – 4000 lengdemeter og med 46 ulike startsbåser.

7. Du kan hente frem din indre kunstner i Monmartre

paris6

Utforsk historiske Monmartre, med sin unike arkitektur, smale gater og kunstneriske uttrykk og impulser. Dette området er det høyeste punktet i Paris (ligger på 130 meter), og har for lengst satt seg fast i hjertet til både lokale innbyggere og tilreisende turister. I Monmartre finner du også den romersk-katolske kirken Basilica of Sacre-Ceour og en utsikt over Paris som du ikke kan gå glipp av!

I Monmartre bør du bo på dette fantastiske hotellet.

8. … eller spise lunsj på kafeen til den fabelaktige Amelie

For det er i området Monmartre at den kritikerroste filmen «Amèlie» er spilt inn! Ønsker du å omgi deg i kjente scener fra filmen, anbefaler vi at du tar en lunsj på Cade des 2 Moulins (15, rue Lepic, 75018 Paris), hvor Amelie jobbet som servitør.

9. Du kan oppleve den sensuelle kabaretscenen Moulin Rouge

paris7

Like i nærheten av Montarte ligger den elegante, tradisjonsfylte og glamorøse kabaretscenen Moulin Rouge. Siden åpningen i 1889 har kabaretsalen kunne tilby forrykende og sensuelle danseshow. Ønsker du å gå på en forestilling, kan du sjekke programmet og pris her.

10. Se sport på nært hold i Stade de France

Ta turen til Frankrikets nasjonaarena, som ble bygget i forkant av VM i fotball 1998. Areaen har en tilskuerkapasitet på 80 000. Når det verken er pågående rugby eller fotballkamper, kan du ved å kjøpe billetter og få en guidet tur gjennom hele anlegget. PS. Dette anlegget brukes også som konsertarena for store, internasjonale superstjerner- sjekk progammet og kanskje du reiser hjem med en konsertopplevelse i minnet!

11. Og, erklære din kjærligheten på Pont de I’Archevêche

Pont de I’Archevêche er fått navnet kjærlighetsbroen. Hvorfor? Broen er dekket av hengelåser i alle størrelser og farger, og på hengelåsene er det risset inn navn på par som er forelsket. Når hengelåsen er fastspent i broen, kastes nøkkelen i elven og slik har hundrevis av par erklært deres evige kjærlighet for hverandre. Derav navnet kjærlighetsbroen.

Tre romantiske hoteller i Paris:

paris_romantisk

Hotel de Banville , Design Hotel Secret de Paris , Castille Paris

12. Du kan dra til øya der det hele startet

121164674

Det var på den lille øyen Ile-da-la-Citè det hele startet; det var her vandrerne slo seg ned og la grunnlaget for dagens Paris. Så tidlig som 508 ble den lille øyen utnevnt til hovedstad og i år 900 ble det begynt å bygge på de andre områdene rundt øya. I dag huser øya kjente attraksjoner som Notre-Dame (den fantastiske gotiske katedralen), Conciergie (stedte der Marie Antoinette ventet sin henrettelse i 1973), Justisdepartementet og Sainte-Chappelle (det gotiske kapellet som ble bygget for å huse relikvier etter Jesus). I tillegg vil man på sydspissen av øya finne Mémorial des Martyrs et de la Déportation, et minnesmerke over de 200.000 franskmennene som under annen verdenskrig ble deportert til de tyske konsentrasjonsleirene og døde der. Det er forholdsvis enkelt å komme til øya, da den er forbundet med fastlandet med ikke mindre enn ti broer- spaser, ta buss eller metro. For enhver som elsker historie er denne øyen et must!

13. Besøke Mikke Mus og vennene hans i Disneyland

151655247

Disneyland Paris ligger rett utenfor sentrumskjernen av byen og er en opplevelse for hele familien! Fylt av festligheter, spektakulære show, parader og muligheten til å hilse på Mikke Mus og vennene hans, gjør at dette er stedet hvor du får minner som varer i årevis.

Tre familievennlige hoteller i Paris:

familievennlige_paris

Les Jardins Du Marais , Midnight Hôtel Paris , Select Hotel – River Gauche

14. Du kan henge i det hippe området Marais

153176455

De siste to tiårene har Marias vært en av de hippeste delene av byen Paris. Fullpakket av nymotens hoteller, vintagebutikker, restauranter og barer, er dette området også et førsteklasses territorium for de som elsker kunst. I Marais finner du blant annet Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme (Museum for jødisk kunst og historie), Musée Carnavalet (Museum med Paris sin historie) og Musée de la Chasse et de la Nature (Et jaktmuseeum). Det trendy området er i tillegg et must for alle fashionistaer! Se etter butikker som Vanessa Bruno, The Kooples, APC, Isabel Marant, Zadig & Voltaire, Iro, Surface to Air, Repetto og COS.

15. … hvor du også finner verdens beste falafel

147269083

I Marais, spesielt rundt i nabolaget til det Jødiske Kvarteret, flyter det av sjapper som alle selger Falafel (en populær form for fastfood opprinnelig fra Midtøsten). Likevel er det ett utsalgssted som har gjort seg bemerket verden rundt: L’As du Falafel (34, rue des Rosiers). Denne matopplevelsen kan umulig forklares annerledes enn at den er himmelsk god! Bli ikke skremt av den lange køen utenfor, den går veldig fort. Ps. Stengt på lørdager!

Tre rimelige hoteller i trendy Le Marais:

paris_rimelig_marias

Hotel De Neuve , Mu hotel in France Le Marais , Hôtel Bastille De Launay

16. Du kan ha picnic i en av byens vakre parker

450798953

Det er bare til å pakke picnickurven; Parc Floral de Paris (15 minutter med metroen fra sentrum), Parc des Buttes-Chaumont (ligger i gåavstand fra sentrum) og Jardin du Luxembourg (den største og mest romatiske i Paris) er alle tre vakre parker der du kan slappe av med en bok, spille spill, drikke fransk vin eller spasere rolig rundt kun for å slippe byens asfalt og betong. Hyggelig, avslappende og ikke minst romatisk!

16. Spise på restauranter i verdenstoppen

imsis598-042

Det er utvilsomt en rekke eksklusive og velsmakende restauranter i Paris, men disse tre restaurantene vil definitivt ta deg med på en unik gastronomisk opplevelse: Pierre Gagnaire (6, rue Balzac, 75008) er en av Paris’ aller fineste og beste restauranter, og den er også på listen med de 50 beste restaurantene i verden. I Marais-distriktet kan du prøve en fantastisk middag hos Ambroisie (9 place des Vosges, 75004), har hele 3 stjerner i Michelinguiden og en romatisk atmosfære med klassisk interiør og levende lys. Le Meurice (228 rue de Rivoli, 75001), er restauranten som ligger i det femstjernes luksushotellet med samme navn. Med hjelp av superkokken Alain Ducasse har restauranten fått full pott med Michelin-stjerner. Merk at alle tre restaurantene krever bordbestilling og det forventes at du er kledd i finstasen.

17. … eller spise deg stapp mett på franske makroner

paris8

Et bakeverk som er varemerket Paris. Spis deg mett på de fristende og velsmakende macronene, som kommer i alle mulige farger og smaker! Vi anbefaler utsalgstedene Ladurée (21 Rue Bonaparte, Saint Germain des Prés) eller Pierre Hermé (72 Rue Bonapart, Saint Germain des Prés).

Sjekk disse kule hotellene i Paris:

paris_kule

Le Burgundy Paris , Buddha-Bar Hotel Paris , Grand Hotel Saint Michel

19. Finne gjemte skatter på sjarmerende markeder

177090469

La deg sjamerere av byens flotte markeder! Vil du besøke verdens største loppemarked? Da bør du ta turen til Marchè aux Puces – Clignancourt. Vil du heller besøke et lokalt loppemarked? Da er markedet Marché Porte de Vanves noe for deg. Dette er ikke så kjent blant turister, og har dermed opprettholdt en god og ekte stemning.  Ellers så kan du dra til Le Marché aux Porte de Clignancourt, som er en egen bydel med markeder nord i Paris. Her bør du spesielt se etter det sjamerende markedet Marchè Vernaison. Er det derimot et matmarked du er på utkikk etter, prøv Rue Mouffetardfinner, som er et av byens største.

20. Og henge med internasjonale kjendiser på trendy utesteder

sb10068474v-001

Vi kommer ikke utenom det å trekke frem Paris` kuleste og mest trendy barer og utesteder. Hvis du vil henge med kjendiser, bør du ta turen til Jackets– en rock bar i Le Marais (20 Rue de Picardie, 75003). Hvis du spaserer gjennom den lille mexikanske restauranten Candelaria (52 Rue de Saintonge, 75003), vil du forbi kjøkkenet og innest i lokalet finne en superkul coctailbar som passer perfekt før en fuktig bytur. Når klokken nærmer seg ett og det er på tide å dra på et utested, anbefaler vi å stikke til  kjendisfavorittene Le Baron, Montanta eller Le Silencio (som forresten eies av den amerikanske regissøren David Lynch). Party on, people!

 

Les også: Paris for alle romantikere der ute

Les også: 20 grunner til å dra til New York