4 strandhoteller for de som ikke vil ha noe halvveis

De fleste av oss reiser på ferie for å ta en pause fra virkeligheten, finne hvilepulsen og slikke sol i magiske omgivelser. Når vi først tar oss fri til å dra på ferie ønsker vi å kjenne på definisjonen av ordet luksus, nyte livet her og nå og ikke minst kjenne på følelsen av det å bli behandlet som kongelig. Gründerne bak Onelovehotels har besøkt utallige hoteller verden over og har plukket ut de 4 aller beste strandhotellene den har bodd på. Å bo på hotell skal være en opplevelse utenom det vanlige – dersom man velger det riktige hotellet. Under har vi forsikret oss om at dette er hotellperlene selv for de mest kresne, og som den reiseglade ikke minst burde ha på sin «bucket list»- over steder man burde oppleve før man dør.

Les også: Våre 4 beste storbyhoteller 

 

Trident Hotel

strand

 

Rebirth of cool!
I Dolphin Bay, rett utenfor Port Antonio på Jamaicas grønne nord-øst kyst har denne gamle stjernen våknet til liv. På 60 og 70 tallet var Trident favoritthotellet til stjerner som Errol Flynn. De siste 15 årene har stedet forfalt før Geejam Collection gjorde noe med saken og for et sted de har laget! Hotellet har en av de mest spektakulære beliggenhetene vi har sett der det ligger på korallklippene 15 meter fra storhavet. Hotellet har 14 separate villas, alle med egen infinity pool, stort felles basseng og en fantastisk privat strand i en egen liten lagune på hotellets området. Det er gratis wifi på hele området også på stranden. Trident ligger 10 min unna Geejam Hotel som drives av de samme eierne og en helt perfekt ferie får du hvis du tar noen netter på hvert sted.

«Du er så nærme havet at hvis vinden blåser fra nord får du en liten dusj med saltvann i ny og ned»

Rommene

Her har du masse plass! De minste rommene er ca 80 kvadratmeter og har en seng, de største er 120 kvm og har sengeplass til fire. King size senger, walk in closet, utendørs badekar, apple tv og dockingstasjon gjør livet her svært behagelig, men det virkelig høydepunktet får du når du åpner døren til terrassen og ser din egen lille infinitypool 15 meter fra det karibiske hav! Her kan du ligge i poolen med et glass vin og se bølgene slå mot klippene. Du er så nærme havet at hvis vinden blåser fra nord får du en liten dusj saltvann i ny og ned.
Vi fant ut at det største problemet med rommene på Trident er at du ikke har lyst til å dra noe annet sted…

trident

Strand

Trident Hotel har en egen privat strand i en rolig kunstig lagune, men som har en åpning ut til havet gjennom en liten kanal som man kan svømme igjennom. Sjelden mye folk her ettersom hotellet er så lite og ofte har du stedet helt for deg selv.

10 minutter fra Trident Hotel ligger Frenchman’s Cove. Denne stranden er kjent fra filmer som Cocktail og er helt utrolig vakker. En elv med krystallklart vann renner ut i denne lille viken så du kan velge om du vil bade i ferskvann eller det karibiske hav. Drar du hit tidlig på morgenen vil du nesten garantert oppleve å nyte en av verdens vakreste strender, helt alene.

15 min fra Trident Hotel ligger den blå lagune. En “bunnløs” lagune med krystallklart kildevann. Dette er ikke et sted man tilbringer en hel dag, men man må definitivt ta en lite dypp her i løpet av ferien.

Winnifred beach ligger ca 30 min fra Trident. Dette er stranden Jamaicanerne ofte drar til. Mye folk på helgene, men ellers er det helt stille her også. Lang, hvit sandstrand, jerk chicken og kald Red Stripe.

Mat og drikke

Sushi, hummer, reker, fisk og kylling! Maten på Trident er sunn og fantastisk god. Menyen er liten, men hvis du ønsker noe annet så er det bare å spørre kokken. Til frokost får du ferskpresset appelsinjuice, espresso eller presskannekaffe, omletter, egg, pannekaker og brød laget på hotellet. Du kan spise på din egen veranda eller i Restauranten. Vinkartet er lite, men med gode alternativer.

Trening

Trident har et utmerket treningsrom med frivekter, apparater, tredemølle og sykkel. I tillegg har treningsrommet en fantastisk utsikt over havet. Trident tilbyr også spa og har et eget yogarom ute i fantastisk omgivelser.

Se flere bilder av hotellet her

 

Macakizi

stra

 

Du har Bodrum og så har du Turkbuku. Mens førstnevnte er for turister er sistnevnte for jetsettere som leter etter sitt eget lille hipster St Tropez i Tyrkia. Juvelen i Turkbuku er hotell Macakizi. Nydelig plassert i en frodig åsside med utsikt over fancy yatchs som flyter på det turkise vannet, hvor det Aegiske hav møter middelhavet, finner du dette kontemporære hotellet som stort sett ligger under åpen himmel. Macakizi er bohemsk, men samtidig luksuriøst og her finner du den perfekte kombinasjonen av sol, god mat, livlige happy hours under hotellets oliventrær og nydelig solnedganger. På sommeren finner du oss her svømmende i det klare, blå vannet, eller dansende med hver vår cocktail i det dagen går mot natt.

«Bohemsk, laid back luksus, turkist vann og glamorøs solslikking i Tyrkias St.Tropez»

Rommene

Macakizi er ikke et stort hotell og uansett om du booker et basic rom eller en privat villa ligger alle innefor et lite området med små hvite hus, packet inn av grønne oliventrær og bundet sammen av små stier. Rommene har minimalistisk stil med lange hvite lingardiner som blafrer i sommervinden. Det er en form for avslappende luksus som gjelder, moderne, rent og komfortabelt. Rommene er ikke spesielt store, men alle er nyrenoverte og holder meget god standard. Upper og lower seaview rommene tilbyr en spektakulær utsikt over det Aegiske hav.
På sommeren kan det bli ganske livlig i baren og noen kan nok føle at de nedre rommene ligger litt for tett på festen. Be derfor om et rom litt lenger opp i åsen hvis du ikke har noe problem med å gå steintrappene på kvelden.

str

Mat og drikke

Macakizi tilbyr en glimrende frokostbuffe med utsikt over havet. Kvaliteten er særdeles høy og buffeten er proppet med lokale oliven, stort utvalg av ost, egg, fersk frukt, nøtter, ferske bakevarer og ferskpresset juice. Strandrestauranten er åpen for lunsj og middag med en fusion av tyrkisk og middelhavsmat med fokus på lokale råvarer. Det finnes et stort utvalg av supper og meze, retter som man deler med andre som blekksprut og tunfisk carpaccio, nydelige salater med calamari eller grillede kongereker og selvsagt diverse fiskeretter. De fleste spiser sent, men restauranten er veldig populær på sommeren så husk og reserver bord. Prisnivået er ganske stivt, men det er mange andre restauranter i nærheten hvis du ønsker å prøve noe annet. Et siste tips, hold utkikk etter de tyrkiske blåskjellene som serveres med ris og krydder under happy hour, de er verdt et forsøk.

Strand

Som ofte i Bodrum er det ikke sandstrender på Macakizi. Isteden slikker du sol på de kremfargede putene som ligger spredt på hotellets tredekk som er bygd over havet. Når du trenger et svalt bad hopper du bare i fra din solseng, men bading er egentlig ikke hovedsysselen her, det går mest i kald rose og vakre mennesker i bikini. Stedet er veldig populært om sommeren så husk å reserver solsenger dagen i forveien.

Spa

Macakizi har et glimrende Spa med tyrkisk bad, hammam og ulike massasjer. Hammamen er nylig renovert og ligger bak store glassvinduer med utsikt over en oliventrærhage. Treningssenteret ligger ved siden av spaet men ettersom det er delvis utendørs vil det nok føles mer ut som en sauna på sommeren. Så tenk deg nøye om før du trener, kanskje er det best å bare ta et glass ros’e til!

Bestill hotell og se flere bilder her

 

Amanpulo, Filippinene

strang

 

Du drømmer kanskje om din egen private paradisøy, men hvis du er helt ærlig så drømmer du egentlig om en privat øy med all tenkelig luksus, en arme’ med ansatte som alltid sørger for at du har det bra og ikke minst en ubeskrivelig vakker beliggenhet. Du trenger ikke lete lenger, Amanpulo Beach Resort er et slikt sted. Amanpulo ligger midt i Sulu havet i Panawan regionen på Filippinene, ca en time med fly fra Manila. For å komme dit må du ta et 19 seters propellfly, men det er vel verdt turen. Øya er bare 5,5km lang og 500 meter bred, omringet av sandbanker, et rikt maritimt liv og vakre korallrev. Tenk deg kritthvitem, finkornede strender, krystallklart vann, fugler i fantastiske farger, havskilpadder, din egen bungalow med privat strand, vindunerlige solnedganger, fantastisk service og windsurfing! Amanpulo er et av de stedene som bør være på toppen av din liste over drømmedestinasjoner.

«Best av alt var yoga ved soloppgangen akkompagnert av bruset fra havet og lydene fra regnskogen»

Rommene

Det er 40 casitas på Amanpulo. Fem hillside casitas har magisk utsikt over havet og hotellets to deluxe hillside casitas har spektakulær utsikt over Sulu havet, øyene i nærheten og tilbyr magiske soloppganger og solnedganger. Det finnes også rom i toppene av trærne og 29 casitas som ligger på den kritt hvite stranden som strekker seg uavbrutt langs hele øya. Vi anbefaler en av strandhyttene så du kan nyte av din egen private strand og ikke minst hengekøya som følger med. Alle casitas kommer med flatskjerm, DVD, Ipod dock med surround system og kaffemaskin. Solhatt, slippers og beachbags følger med alle rom som en gave til gjestene. Hvis du reiser med en større gruppe kan du leie en av hotellets villaer som også ligger på stranden. Villaene kommer med fire, to og ett soverom og alle har egne private basseng, separate soverom, spisepaviljong, utendørs lounge og kjøkken. Alle villaer kommer med egen kokk, butler og en buggy for transport.

str

Mat og drikke

Det finnes fire restauranter på øya. I restauranten i hovedhuset serveres en miks av internasjonal og filippinsk mat, mens Lagoon Club på andre siden av øya serverer fantastisk Vietnamesisk mat. Pizza på Windsurf Hut var vår lunsjfavoritt og den lå rett ved siden av vår casita. Her kan du velge blant en stor meny med pizza fra en vedfyrt pizzaovn og du kan nyte den i et avslappende miljø med bena i sanden. Frokost, lunsj og middag serveres også på Amanpulo Beach Club hvis du ønsker litt omveksling. Fersk sjømat og spansk cuisine er spesialitetene på denne restauranten som ligger ved havet. Hvis du ser etter noe mer spesielt kan du be hotellet om å arrangere middag i sanden foran din casita med to dedikerte servitører som lager maten og serverer deg margaritas under stjernene.

Service

Du kan ikke slå servicen på Amanpulo! Alle er vennlige, alle smiler og alle er alltid villig til å hjelpe eller å prøve å forutse hva du trenger. Fra det sekundet du går inn i Amanpulo loungen på flyplassen i Manilla, til det øyeblikket du forlater øya vil du bli behandlet fantastisk. På den private loungen i Manilla blir du server snacks og kald drikke før du går ut til din avgang på rød løper. Når du lander på øya får du din egen buggy så du slipper å ringe etter transport og vente under ditt opphold. Hver gang du går fra din buggy fyller de opp med kaldt vann og nye håndklær. Det samme skjer hver gang du forlater din casita, når du kommer tilbake er den alltid ryddet. De ansatte gjør faktisk alt de kan for at du skal få et så fantastisk opphold som mulig. Vi elsket våre 1,5 times turer rundt øya hver morgen, men ble ganske overrasket første dagen da noen kom løpende ut av skogen mot oss med to flasker kaldt vann! Du signerer aldri en regning på Amanpulo og de husker alltid hva din favorittdrink er, selv om du spiser på forskjellige restauranter.

Trening

Treningsstudio er ikke det største, men det er bra utrustet og passer bra for ferietrening. Studio er omringet av frodig regnskog og ligger ved siden av tennisbanen. Hvis du vil trene utendørs finnes det mange tilbud. Det finnes fire tennisbaner og gratis protimer. Seasport Hut tilbyr utstyr til ulike vannsporter, snorkelutstyr og dykkeutstyr og alt er inkludert i prisen. Du kan ikke forlate øya før du har prøvd å dykke på et av de fantastiske revene som omgir Amanpulo. Men det beste med vår tur var å våkne ved soloppgang å gjøre yoga med lydene fra havet og en regnskog som våknet til liv som eneste tilbehør.

Spa

Glimrende spa på Amanpulo. Glimrende service, glimrende massasje og deilig snacks før og etter behandlingene. Lokalet gir deg følelsen av å være i toppen av et tre med panoramautsikt over det endeløse blå havet og et landskap dominert av enorme jungeltrær. Vi elsket våre massasjer i aircondition avkjølte casitas, men du kan også velge open air behandlinger. Det finnes også et steam rom og en kaldkulp som du kan bruke før og etter behandlinger og det er private og inngår i prisen.

Her kan du bestille hotell og se flere bilder

 

Geejam Hotel, Jamaica

geej

 

Vi elsker Geejam! Dette er vårt favoritthotell!
Utenfor Port Antonio på Jamaicas nordøstlige kyst, langt fra turisthordene i Montego Bay og cruisebåtene i Ocho Rios ligger denne perlen av et hotell. Geejam er egentlig et platestudio som ble startet av Jon Baker og Steve Beaver, men det fungerer som et hotell når ikke verdensstjerner som Alicia Keys, Drake, Bjørk, Gwen Stefani og Snoop Dog spiller inn musikk her. Hotell er kanskje heller ikke noen god beskrivelse av de fem hyttene som ligger midt i jungelen med en fantastisk utsikt over det karibiske hav, det er mer som å ha en egen luksushytte i paradis. Geejam har sin egen private strand i en lagune med et stort korallrev, men det finnes også andre fantastisk strender som Frenchman’s Cove rett i nærheten. Geejam ligger 10 min unna Trident Hotel som har samme eiere. Tar du noen netter på hvert sted har du en perfekt ferie. Som en ekstra liten bonus spiller Jamaicas svar på Buena Vista Social Club, The Jolly Boys konsert på Geejam hver fredag når de ikke er på turne.

Service

Det finnes mange hoteller hvor de ansatte lærer seg navnet ditt, men det spesielle med Geejam er at du kommer til å lære deg navnet til nesten alle de ansatte! Her er det ikke noe Mr eller Sir, alt foregår på fornavn og er du en hyggelig person får du garantert noen nye venner etter at du har bodd her.

Den gode opplevelsen begynner når du lander i Montego Bay. Her blir du møtt før passkontrollen og geleidet gjennom en egen luke før du henter bagasjen og blir ført til en liten lounge hvor du tar en kald Red Stripe mens du venter på sjåføren. Når du ankommer Geejam får du en telefon med nummeret til alle ansatte og skulle du ha behov for noe er det bare å ringe. De kjører deg til stranden, tar deg med på klubb i Port Antonio, eller hva som helst annet du måtte trenge.

«Det perfekte hotell. Livet blir ikke bedre enn dette»

Rommene

Alle rommene på Geejam er forskjellige og de har hver sin sjarm. Vi har bodd i alle med unntak av Sandwood som er et større hus. Ska er vår absolutte favoritt der det ligger helt øverst på eiendommen med badestamp på hverandaen og en helt fantastisk panoramautsikt over det karibiske hav og Trident Castle. Det eneste problemet med å bo her er at du ikke har lyst til å forlate rommet! Drum & Bass er det største rommet og har en stor terrasse med badestamp og flott utsikt. Rocksteady er det minste og billigste rommet, men det ingenting feil med det. Flott utsikt og stort baderom med steamdusj. Mento er det rommet som ligger mest skjermet og “dypest” inne i jungelen. Badestamp og hengekøye ute på terrassen.

Alle rommene har Apple tv som er fullastet med musikk, film og Netflix abonnement. Hvis de ikke har filmen du vil se så bestiller du bare på hotellets Apple konto. Skulle du være uheldig og oppleve dårlig vær er du med andre ord godt rigget. Alle rom har også BOSE høytalere og dockingstasjon.

hot

Strand

Geejam har sin egen lille private strand i lagunen rett nedenfor hotellet. Her finner du en liten sandstrand og deilige solsenger som er plassert rundt på området. Det er sjelden folk her og som regel har du hele området for deg selv. Et stort rev med fantastiske dykkemuligheter ligger rett utenfor stranden og igjen, du er helt alene. Vannet i lagunen er krystallklart og en flere underjordiske kilder med ferskvann strømmer ut her, noe som gjør svømmeturen din helt magisk. Det er WIFI på stranden og Geejam har kanoer og snorkelutstyr som du kan benytte deg av.

Fem minutter fra Geejam ligger Frenchman’s Cove. Denne stranden er kjent fra filmer som Cocktail og er utrolig vakker. En elv med krystallklart vann renner ut i denne lille viken så du kan velge om du vil bade i ferskvann eller det karibiske hav. Drar du hit tidlig på morgenen vil du nesten garantert oppleve å nyte en av verdens vakreste strender, helt alene. Du kan enten gå til Frenchman’s eller få hotellet til å kjøre deg.

10 min fra Geejam ligger den blå lagune. En “bunnløs” lagune med krystallklart kildevann. Dette er ikke et sted man tilbringer en hel dag, men du kan jo ta deg en joggetur og hoppe i lagunen!

Winnifred beach ligger et lite kvarter fra Geejam. Dette er stranden Jamaicanerne ofte drar til. Mye folk på helgene, men ellers er det helt stille her også. Lang, hvit sandstrand, jerk chicken og kald Red Stripe.

Mat og drikke

Sushi, hummer, reker, fisk og kylling! Maten på Geejam er sunn og fantastisk god. Menyen er liten, men hvis du ønsker noe annet så er det bare å spørre kokken. Til frokost får du ferskpresset appelsinjuice, espresso eller presskannekaffe, omletter, egg, pannekaker og brød laget på hotellet. Du kan spise på din egen veranda eller i Bushbar. Vinkartet er lite, men med gode alternativer.

Trening

Det finnes et lite treningsrom på Geejam, men det er ikke mye å skryte av. Trident Hotel som ligger 10min unna og eies av samme gruppe har et utmerket treningsrom og personalet kjører deg gjerne dit hvis du ønsker. Det er flotte muligheter for jogging forbi San San Beach og den blå lagune, men veiene er smale og det er mye vegetasjon så vær forsiktig.

Se flere bilder og bestill hotellet her

 

Les også:

Book hotell og hjelp noen som trenger det

Et besøk her er ingen ordinær opplevelse