5 reisetips for juni

Du trenger ikke å reise langt for å kunne få deg en opplevelse for livet og ikke minst et etterlengtet avbrekk i hverdagen. Smaragdøya er kun 2 timer unna med fly og har en rekke spektakulære severdigheter å by på. Her kan du se keltiske byggverker som er eldre enn pyramidene, utrolige naturopplevelser du aldri har sett maken til, slottsruiner som står igjen som bevis på en tapt tid, og få en annerledes storbyopplevelse i byer som Dublin, Cork og Limerick.

Vi spurte det irske turistbyrået om hva man bør få med seg i Irland i juni. Her er deres fem beste tips til unike opplevelser i Irland.

InisMeain InisMeain

Inis Meáin – et tilbaketrukket og ukjent irsk øyparadis

Hvor i verden finner du spektakulære omgivelser, et uberørt landskap, en restaurant i verdensklasse og et designhotell som tilfredsstiller selv en mest kresne gjests krav til komfort?Svaret er Inis Meáin, en av Aran-øyene som ligger strødd utover i Galway-bukten, 20 km fra den røffe vestkysten av Irland. Dette er et postkort-vakkert sted med sin golde skjønnhet, krystallklare vann og rene luft.

Her finner du også prisvinnende Inis Meáin Restaurant and Suites, en unik destinasjon med et tilbud av overnatting og kulinarisk perfeksjon som står i stil til den særegne og helt spesielle beliggenhet.

Med kun fem eksklusive suiter, hver med en åpen løsning bestående av stort inngangsparti, stue, soveområde og utendørs lounge-område, er det mer enn nok plass til å trekke pusten og nyte den fantastiske sjøluften.

Hoteller på Aran-øyene
Aran-hoteller
1. Sheedy’s Country House Hotel, 2. Aran View Hotel & Country House, 3. Vaughan Lodge Hotel

 

causeway

Game of Thrones-utstillingen, Belfast

Gikk du glipp av Game of Thrones-utstillingen i Oslo, kan du få med deg denne Belfast i midten av juni. Nord-Irlands spektakulære Causeway Coast har vært bakteppe for mange storslåtte scener fra HBOs prisvinnende serie Game of Thrones – det er blant annet her de har filmet viktige steder i serien som Winterfell, King’s Road og The Iron Island.

I perioden 11.-15. juni har du sjansen til selv å se Westeros når Gameof Thrones-utstillingen kommer til Belfast Waterfront. Utstillingen vil by på alt fra delikat broderte kostymer til “valyriske” stålsverd, for ikke å nevne selveste jerntronen – the Iron Throne!

For å få en komplett opplevelse kan du kombinere utstillingen med en tur til stedene der mange scener har blitt spilt inn rundt om i Nord-Irland.

Hoteller i Belfast
Belfast-hoteller
1. Europa Hotel Belfast, 2. Malone Lodge Hotel Apartments, 3. Malmaison Belfast.

LES OGSÅ: Her kan du oppleve Game og Thrones

Foto: Tourism Ireland

Bloomsday, Dublin

Er du mer interessert i litteratur enn Game of Thrones, bør du heller velge å tilbringe Bloomsday i Dublin. Bloomsday er den årlige feiringen av den store Dublin-forfatteren James Joyce, og spesielt hans roman Ulysses. Romanfiguren Leopold Bloom blir hedret med en hel dags feiring der man går i fotsporene til Joyces karakter i det han gir seg ut på sin Dublin-odyssé.

Hvert år samles tusenvis av Joyce-beundrere fra hele verden i den irske hovedstaden for å oppleve Dublin fra joyceansk tid – her er det guidede fotturer, utstillinger, forelesninger og opplesinger, Leopold Bloom-frokoster, lunsjer og middager, og over hele byen kler folk seg i edvardianske kostymer for å gå 100 år tilbake i tiden til “Blooms dag”.

Hoteller i Dublin
PicMonkey Collage1. The Fitzwilliam Hotel, 2. The Merrion, 3. Dylan Hotel

FlowerShow FlowerShow

World Flower Show, Dublin

I år er det første gangen Irland står som vertskap for dette prestisjefylte showet som arrangeres hvert tredje år, og er du glad i blomster og hagestell er dette noe du absolutt bør få med deg.

Det forventes 20 000 blomsterentusiaster fra hele verden på besøk til Dublin helgen 18.-22. juni. 600 profesjonelle blomsterartister fra 31 land vil konkurrere på høyeste nivå med sine storslåtte blomsterkreasjoner.

På programmet står også markeringer av ledende irske og internasjonale blomsterartister fra Barbados, Italia, New Zealand, Sør-Afrika, Storbritannia og USA, inkludert den verdenskjente blomsterdesigneren Jane Godshalk.

LES OGSÅ: Dublin – Europas mest sjarmerende storby?

Dublin

Dublin – til lands og til vanns 

Selv om du kanskje forbinder Dublin mest med Guinness, shopping og nattelivet i Temple Bar, er den faktisk også en by som har nærkontakt med naturen. Nå kan du for første gang se byen til lands og til vanns med samme billett. 

Denne nye muligheten kombinerer to av Dublins mest besøkte turistaktiviteter, den prisvinnende hopp på/hopp av- rundturen med buss og et 75 minutters båttur i Dublinbukta. Dette gir deg muligheten til å besøke mange av byens severdigheter samt å nyte den vakre bukten med fiskelandsbyene, øyene og dyrelivet.

Dublin Castle, Saint Michan`s Church, Guinness Storehouse og Phoenix Park er et absolutt must. Lurer du på hvilke puber du bør besøke og hvilke steder du bør spise på? Svaret kan du lese her.

Hoteller i Dublin
Dublin-hoteller
1. The Westin Dublin, 2. The Marker Hotel, 3. The Merrion

 

 LES OGSÅ: 20 grunner til å reise til Irland