6 tips: Her kan du feire en annerledes jul

Her er reisesøkesiden momondos seks beste tips til alternativ jul.

Ikke alle drømmer om en tradisjonell, hvit jul. Kanskje dette er året du skal utvide horisonten?Gjør som tusenvis av andre nordmenn, røm fra julestresset. Reisesøkesiden Momondo har funnet de beste destinasjonene for deg som vil feire jul i utlandet:

1.Nassau, Bahamas

nassau_bahamas

Foto: Cathy T

Opplev den brennende solen, de underlige antrekkene og de pulserende rytmene av goombay-trommer som simpelthen er umulig å la være å danse til: Inviter deg selv til Nassaus Junkanoo! Det finner sted den 26. desember med reprise 1. nyttårsdag. Dette er den eldste gatefestivalen i hele Karibia, og kan måle seg med både Mardi Gras i New Orleans og karnevalet i Rio med sine fargerike, utsmykkede og rett og slett spinnville kostymer. Mellom alle selskapelighetene er desember en perfekt måned for de som ønsker å ta livet med ro og slappe av på Cable-stranden, som er fredeligere på denne tiden, eller innta det blå dypet for sportsdykking i verdensklasse.

Her er de 10 beste hotellene i Nassau.

Finn flybillettene her.

2.Kyoto, Japan

kyoto,-japan

Foto: Ajari

Kyoto er selve hovedstaden til den japanske buddhismen. Som du kanskje kan tenke deg, er julen litt annerledes her, og det knyttes ikke sterke religiøse tradisjoner til julen. Lokalbefolkningen feirer høytiden med en overflod av funklende dekorasjoner og litt god, gammeldags romantikk. På julaften besøker tusenvis av par byens flotteste restauranter, barer og hoteller. Når du har opplevd byens ømme side, kan du 25. desember få med deg Chion-in-tempelets årlige renselsesseremoni, ”O-minugui Shiki”. Dette er en spektakulær og musikalsk hyllest til renhet og til buddhismen. Avslutt av den spesielle dagen med en utflukt til den vestlige utkanten av Kyoto og en fottur i Arashiyama. Dette er et nasjonalt naturområde, og når du vandrer gjennom havet av grønne bambusstilker er det som å tre inn i en annen verden. En virkelig magisk julefeiring.

Her er de 10 beste hotellene i Kyoto.

Finn flybillettene her.

3.Honolulu, Hawaii

honolulu-hawai

Foto: Gabe Knezek

Hvis du vil feire jul i paradis, hva er vel være bedre enn Honolulu på Hawaii? USAs mest solrike stat har feiret tradisjonell vestlig jul siden tidlig på 1800-tallet, men med en unik hawaiisk vri. Innbyggerne i hovedstaden slår på stortromma og feirer julen med en fest som varer gjennom hele desember. Her får du fyrverkeri, parader og julesanger akkompagnert av ukuleler. Det er antakelig det eneste stedet i verden der nissen er så avslappet at han dukker opp på luau-festen med rød sarong, klikk-klakker og (du har gjettet riktig) hawaiiskjorte, i en kano trukket av delfiner.

Her finner du hoteller i Honolulu. Vi anbefaler at du bor på Waikiki.

Finn flybillettene her.

4.Livingstone, Zambia

livingstone-zambia

Foto: Tee La Rosa

Livingstone er hovedsakelig en kristen by, som alltid står på hodet i julehøytiden. Muntre innbyggere ønsker gjester velkommen med åpne armer. Bli med og syng julesanger, se et julespill eller del gaver med lokalsamfunnet. Men den beste julepresangen du kan gi deg selv er en ekskursjon ut av byen til UNESCOs verdensarvsted Mosi-oa-Tunya nasjonalpark. Her finner du en dyrepark, regnskog og de fantastiske Victoriafallene, også kjent som ”røyken som tordner”, som forbinder Zambia til naboen i sør, Zimbabwe. Lokalbefolkningen er svært stolt over dette støyende nasjonale landemerket. Zambias relativt lave turisttall betyr at du ofte kan begi deg ut i denne regnskogen uten å måtte dele den med andre knipsende tilreisende. Men ikke glem kameraet. Victoriafallene er kjent for å ha en av verdens mest imponerende måneregnbuer, eller månebuer, og det kaleidoskopiske fargespekteret er definitivt et syn du bør forevige.

Her er de 10 beste hotellene i Livingstone.

Finn flybillettene her.

5.Budapest, Ungarn

budapest,-ungarn

Foto: iStock

Ute etter litt julestemning i siste liten for en rimelig penge? Den ungarske hovedstaden er fullstappet med feststemt fryd. Først må du få med deg det obligatoriske julemarkedet på Vörösmarty-torget. Det omtales ofte som det billigste julemarkedet i hele Europa, og de vanlige turistduppedittene er skiftet ut med håndlagde ungarske kunstgjenstander og smykker – glimrende for julegaver i siste liten. Hvis den kalde desemberluften og snøen får deg til å hakke tenner, kan du få varmen i deg igjen i Budapests største termiske bad, Széchenyi. I hele desember måned er tre sentrale trikkelinjer utsmykket med glitrende lys. Kikk ut av ruten på en av disse futuristiske sledene for å beundre det altfor undervurderte Budapest der det funkler i natten.

Her er de 10 beste hotellene i Budapest.

Finn flybillettene her.

6.Sydney, Australia

bondi-beach,-sydney

Foto: Alamy Stock Photo

Takler du ikke vinterkulden? Sett kursen mot Bondi Beach. Australias livligste, varmeste og mest promiskuøse strand er det perfekte stedet for å møte noen under mistelteinen, surfe på bølgene på sleden din (eller surfebrettet), eller steke julemiddagen på grillen.

Og er du backpacker får du sjansen til å vise deg fram på den én dag lange dansefestivalen kjent som Sunburnt Christmas.

Her er de 10 beste hotellene i Sydney.

Finn flybillettene her.

 

Kilder: Momondo