Amalfikysten

Den vakre Amalfikysten i Italia er et yndet reisemål for mange.

Italia har mange fine bilturer å by på, men ingen er nok vakrere enn dette. På grunn av flymuligheter fra Norge kan det enkleste være å starte i Roma (ikke at det nødvendigvis trekker ned). En to timers tur ned til Napoli kan være første stopp før man fortsetter sørover mot den nydelige byen Sorrento.

Da vil du være framme på Amalfikysten og kan nyte alt det den har å by på av nydelig mat, svært gode bademuligheter og naturopplevelser av en annen verden.

En båttur til øya Capri kan, og bør, selvfølgelig legges inn samt et besøk i Pompeii.

En tur, uten stopp, rundt hele kysten fra start til slutt tar nesten tre timer (fram til Salerno). Det å ikke stoppe på Villa Cimbrone med sin utrolige utsikt, katadralen ved Piazza del Duomo i Ravello eller å gå trappene opp til Cattedrale di Sant’ Andrea er jo selvfølgelig dumt. I tillegg: Du vil garantert nyte den gode vinen, sitronlikøren og maten – så vil nok påstå at en tur rundt kysten bør ta opp mot to uker.

Det er en mengde hoteller rundt kysten. Sjekk utvalget her.  (Sorrento, Amalfi, Salerno og Ravello er gode steder å starte søket).

Du kan også nyte det hele med cruise.

privat

Sorrento – med vårt favoritthotell

Det er mange ting som gjør et hotell til en virkelig stor opplevelse. Design, fasiliteter og hvor god shampoen du får spiller alle inn. Likevel vil jeg argumentere hardt for at det er vanskelig å slå service, og hvor hotellet faktisk befinner seg.

Nettopp de to faktorene er det som gjør Antiche Mura til det ett av de beste hotellene Nettavisen reisetips har bodd på.

Antiche Mura ligger i byen Sorrento, 3 mil sør for Napoli, på starten av Amalfikysten.

flytemadrasser (1)

Flytemadrasser som er bundet sammen ute i vannet i Sorrento.

Bading

At Sorrento har vært et yndet feriemål for rike italienere har ført til at bademulighetene i byen er svært gode, men også at det er private badebrygger hvor du betaler for å ligge. Det igjen betyr luksus med flytemuligheter ute i vannet, solsenger og veldig gode spisemuligheter.

Vannet  er varmt, og i og med at du som regel bader innenfor de private strendenes små inngjerdinger under vann er det utrolig klart uten maneter eller noe slikt. Uansett, disse private bademulighetene er lett tilgjengelig ved å gå ned noen gamle romerske trapper før man så velger sin favoritt. Det kan selvfølgelig variere noe, men her får du stort sett det du betaler for. Og prisen er slettes ikke ille for det man får.

Noen av de private strendene er flytebrygger, mens andre er sandstrender. Her blir det selvfølgelig etter personlig smak, eller om man vil ha sand i vinen eller ei (som undertegnende ville sagt).

Det kan i hvert fall argumenteres med at det finnes fordeler med en badeplass med mulighet for servering rett på solsengen…

1058005_117_z

Det strålende hotellet

Hotellet, Antiche Mura, ligger rett ved den største plassen i byen. En kort gåtur ned til trappene som leder ned til bademulighetene  og svært sentralt plassert i forhold til både uteliv, restauranter og butikker i en rolig sidegate. Det er vel det man kaller et skikkelig kinderegg, plasseringsmessig.

Hotellet er opprinnelig en villa fra det 19.århundret i såkalt belle epoque-stil med en virkelig flott bakgård. Denne bakgården har nå et lite svømmebasseng, solsenger og spisegrupper for frokost og lunsj.

Hotellet er åpent hele døgnet for gjester med muligheter for service, selv midt på natta – hvis det skulle være noe. Totalt er det 46 rom på hotellet, inklusive suiter. Rommene er tradisjonelt designet med veldig fine bad.

Kombinasjonen av det virkelig gode servicen, en aldeles nydelig frokost, fine rom og en så god plassering er det som gjør dette til en virkelig anbefaling.

Antiche Mura er et strålende romantisk, rolig og sjarmerende hotell. Prøv det!

Sent på kveldene våkner lille Sorrento til et utrolig sjarmerende uteliv. De trange gatene fylles av mennesker som sitter på uteserveringer midt i gaten for å nyte både øl, vin og limocella.

Shoppingen i byen er kanskje ikke den aller største, men butikkene er koselige og det er fint utvalg i mange av dem. Samtidig, kun en veldig kort båttur unna finner du jetsetøya Capri hvor du finner det aller meste.

Se flere bilder av hotellet her