Gjett hvor? Foto: iStock

Bildequiz: Hvor i verden er dette?

Noen steder er mer gjenkjennelige enn andre. Prøv deg ut på vår bildequiz og se om du treffer riktig!

Er du flink til å kjenne igjen steder? Vi har plukket ut noen bilder fra mange fantastiske steder i verden. Har du kanskje vært på noen av disse stedene?

Les også: Dette er Norges topphoteller

Forfatteren John Steinbeck kalte denne lille byen for «verdens eneste loddrette by», og er en av de mest pittoreske byene i Italia.

Her finner du svaret.


Denne byen ble grunnlagt i 1567 på østsiden av Glomma, hvor gamlebyen fremdeles ligger. Byen ble kåret til Norges mest attraktive by i 2017.

Her finner du svaret.


En storby som er den 50. delstaten i USA. Her er de kjente for å kle seg avslappende mesteparten av tiden, og ikke bli overrasket av å se spam i de fleste menyer og butikkhyller. Tidligere USAs president Obama var født her.

Her finner du svaret.


I dette landet finner du et kjent landemerke som ble kåret til verdens beste av Tripadvisor. Det er det største religiøse monumentet i verden og et nasjonalsymbol for landet. Hvilket land er det vi snakker om her?

Her finner du svaret.


Flere scener fra Fast and Furious 8 ble filmet i dette landet. Nord for landet ligger USA og Bahamas. Den eldste befolkningen som kom til landet blir omtalt som Guaya Blanco. Hovedstaden ble grunnlagt i 1515, og cruiser du rundt her er det som tiden har stått stille.

Her finner du svaret.


Landet grenser til Peru og Chile i vest, og er det fattigste landet i kontinentet. Kjent for å ha en av verdens farligste bilveier, og verdens største saltslette. Hvilket land er dette?

Her finner du svaret.


Du finner verdens største korallrev i dette landet som er verdens sjette største land. En av landets tidligere statsministre skrev seg inn på Guinness rekordbok, da han klarte å sluke til seg 1,7 liter øl på kun 11 minutter.

Her finner du svaret.


Denne byen er hovedkvarter for flere store motehus, som også gjør at mange nordmenn velger å ta en weekendferie hit. Du finner Leonardo da Vincis berømte maleri «nattverden» i et av byens populære museer.

Her finner du svaret.


Jennifer Lopez kommer herifra, som er et fantastisk land nordvest for Karibien. Kristoffer Columbus seilet hit i 1493, og landet ble først med i Olympiske leker i 1948.

Her finner du svaret.


Her elsker kjendisene å feriere – i hvert fall én gang i året. Dette er både en kommune og en by, som ble oppdaget av Lord Henry på veien til Italia i 1834. Byen har også en av verdens største yacht festivaler. Hvilken by skal vi frem til?

Her finner du svaret.


Denne byen har verdens første Ferrari-fornøyelsespark, som også er verdens største innendørs temapark. Her kan du booke deg inn på verdens dyreste hotell og få en dose av 1001-natt. Et av verdens mest kjente landemerker finner du her. Hva heter denne byen?

Her finner du svaret.


Du kan bestille verdens billigste øl i dette landet, som er den største staten i Europa. Landet har hatt mange konflikter på ulike nivåer: mellom ulike grupperinger, mellom myndighetene, et annet land (som Trump elsker) og mellom NATO.

Her finner du svaret.


I denne byen finner du kjærlighetsveggen med «jeg elsker deg» hamret inn i veggene i over 300 ulike språk .

Byen er kjent for sin konfeksjonsindustri og produksjon av luksusvarer som parfyme, smykker, kosmetikk og haute couture. Dessuten har byen mange utøvere av såkalte liberale yrker (kunstnere, forfattere, skuespillere osv).

Her finner du svaret.


Sjekk også våre andre reisequiz:

Klarer du å plassere landemerkene riktig?

Kan du navnene på disse verdensbyene?

Kan du dette om Norge?