Shoppingtur til London: Det lønner seg å bestille tur til London nå - med rimelige billetter og svakt pund får du mer for pengene. Foto: iStock

Billig pund gir billigere luksusvarer

Historisk lav pundkurs har gitt romsligere shoppebudsjetter. Nå kan norske turister spare mye på å ta luksushandelen til London.

– Det siste halvåret har vi sett et kraftig fall i pundkursen som følge av Brexit. Det er gledelige nyheter for norske London-turister, som nå kan få langt mer for pengene i storbyen enn kun for ett år siden. Spesielt innen luksusvarer er det mye å spare på å legge handleturen til London, sier Peter Rasmussen, Nord Europa-sjef i British Airways.

Den lave valutakursen har også ført til at London har tatt over for New York som verdens hovedstad for lave priser på luksushandel. En fersk rapport fra Deloitte viser at hele 64 prosent av de dyreste veskene og luksusklærne selges billigere i Storbritannia enn andre steder i verden.

– London har fantastisk shoppingmuligheter. Allerede på Heathrows terminal 5 finner du ikoniske butikker og merkevarer som Armani, Hugo Boss, Bvlgari og Burberry, og en kort bil- eller togtur fra London Heathrow finner du noen av verdens mest eksklusive shoppingsentre og flotte bydeler, sier Peter Rasmussen.

 

Ute etter luksushotell? Sjekk de aller beste luksushotellene i London her

Søk etter rimelige flybilletter til London her.

 

Eksempler på fem gode kjøp i London

Et klassisk Camel Burberry Cashmere skjerf koster £350 (ca. 3.750 kr) i London, sammenlignet med 4.999 kr i Norge – en besparelse på ca. 1.249 kr.

Den populære ytterjakken Barbour Ashby koster £225 (ca. 2.400 kr) i London, sammenlignet med 3.399 kr i Norge – en besparelse på ca. 1000 kr.

Et par Tom Ford Olivier solbriller koster £232 (ca. 2490 kr) i London, sammenlignet med 3.640 kr i Norge – en besparelse på ca. 1150 kr.

En Sonos Play:5 høyttaler koster £430 (ca. 4579 kr) i London, sammenlignet med 4.999 kr i Norge – en besparelse på ca. 420 kr.

En Polo Ralph Lauren weekendbag i semsket skinn koster £515 (ca. 5490 kr), sammenlignet med 6000 kr i Norge – en besparelse på ca. 510 kr.

Suit in a store on Savile Row Street, London

Her shopper du i London

Oxford Street – over 300 butikker og gata de aller fleste handler i. Det er selvfølgelig både positivt og negativt. Her må du gå og handle i kø, men du finner også det meste.

New Bond Street – dette er gata med alle luksusbutikkene. Har du litt ekstra penger kan du gå i gata når butikkene er åpne, har du litt mindre penger kan du sjekke ut vinduene etter stengetid.

Regent Street – dette er gata ned fra Oxford Street mot Piccadilly Circus. Her finner du butikker som Hamleys (den store lekebutikken), Apple-butikken og store motebutikker. Fortsatt svært populært, men overraskende nok noe mindre folk enn i Oxford Street.

Supertipset: Westfield – dette er et shoppingsenter, og skal du gjøre handlingen effektivt i London er dette stedet. Det er 313 butikker der (Apple-butikk også), og du tar bare Central Line til White City eller Shepard’s Bush for å komme dit. Hjem kan du ta en taxi for eksempel. Du kan spare mye tid, og mange slitne føtter ved å ta shoppingen på Westfield. Alle brands er representert her, både fra det billige til det veldig dyre. Med over 60 spisemuligheter så blir også sulten tilfredsstilt.

Knightsbridge – det er her du finner Harrod’s og Harvey Nichols, samt en stor Topshop med mye mindre folk enn i Oxford Street.

Canary Wharf – en liten hemmelighet for de fleste turister er dette området. Dette er området med skyline i London, og har også et stort shoppingsenter (som heter Canary Wharf). Mange av de som bor i byen handler heller her enn i Oxford Street, forståelig nok. Dette er Londons Aker Brygge.’

Det beste hotellet for shopping: W London Leicester Square

W London Leicester Square, London, Marvelous Suite, Fasiliteter på rommet

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe på Oxford Street og Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring.

Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square.

De såkalte W Insiders som jobber på hotellet kan guide deg til både åpne og lukkede salg, og gi deg noen virkelig gode tips for den ultimate shoppingen i London. Til og med butikken på hotellet er en opplevelse i seg selv.

Et virkelig design-luksushotell som også har spa, et fitness-senter og en virkelig kul bar.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

ibis London Blackfriars, London, Standard tomannsrom, 2 enkeltsenger, Gjesterom

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars.

Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter. I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter.

Hotellet har svært gode anmeldelser på Tripadvisor, og god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellets moderne fasiliteter som gigantisk flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger.

Les mer om hotellet her

 

Les også:

Juleshopping i London

Londons beste restauranter

9 familievennlige hotell i London

 

Kilder: British Airways