Billigere og bedre leiebil, flyplasstransport og privatsjåfør

Transport til og fra flyplassen, privatsjåfører og billigst mulig leiebil. Her er tips.

Transport fra flyplass til hotell

Det er ikke mange steder du lander så nære der du skal bo under din ferie at du kan ta en vanlig taxi. Noen steder er det også vanskelig å vite hvilken taxi man skal ta. Løsningen er Resorthoppa, et selskap som er markedsledende i Europa på nettopp å ta deg fra flyplassen til ditt hotell. Du kan velge privat taxi, buss eller minibuss for å komme deg til og fra ditt reisemål, svært rimelig. Som en introduksjon i det norske markedet fra selskapet som hadde 1,5 millioner kunder i 2013 så får du også 10 prosent avslag ut mars. I tillegg kan du få barnerabatt på mange av mulighetene. Resorthoppa spesialiserer seg på det vi i Norge ofte omtaler som sydenreisemål.

yay-8776456-digital

Skal du til en storby?

Hvis du skal til en storby kan du sjekke privatsjåførmuligheter hos Auto Europe. Alle sjåførene snakker engelsk, og er lommekjente i deres lokale områder. Ofte kan en privatsjåfør som står og venter på deg med skilt være en god del billigere enn både hurtigtog og lokal taxi.

Sjekk mulighetene her

Hva med å leie egen bil?

Det å ha en egen bil på ferie trenger ikke å være noen dyr affære. I mange land snakker man fra så lite som 43 kroner per dag (priseksempel Spania).

Sjekk Holidaycars her  – søker hos alle de store (nytt selskap som konkurrerer godt på pris)

Sjekk AutoEurope her – søker hos alle de store (tysk firma som har drevet i over 56 år)

HolidayAutos – søker hos alle de store (har vunnet beste bilutleiefirma i Storbritannia de tre siste årene)

10 tips som vil gjøre leiebilen langt billigere

Det er noen ting du bør huske når du leier bil i utlandet, så det ikke blir dyrere enn planlagt. Prisene på leiebil varierer selvfølgelig veldig. Det er ofte vanskelig å orientere seg i markedet, og å finne best mulig pris. Med svært enkle grep kan du gjøre leiebilen langt billigere. Her er våre tips:

1. Vær tidlig ute

Mange bilutleiefirmaer opererer med flytende leiebilpriser, så tidspunktet for bestilling er avgjørende. Det er mye penger å spare hvis du er tidlig ute med å bestille leiebil. Det lønner seg å bestille så tidlig som mulig, minimum 5 dager i forveien. Da vil du få en bedre pris enn om du skulle bestille bilen samme dag som du har behov for den. Det er også en relativt mye større sannsynlighet for at du kan velge mellom flere rimelige leiebiler, og at kanskje akkurat den biltypen du ønsker er ledig.

2. Bestill på nett

Grunnet mindre administrasjonskostnader, tilbyr de fleste utleieselskapene leiebiler til lavere priser om du booker selv på nettet. Isteden for å bruke lang tid på å sjekke alle utleiefirmaers nettsider, er det ofte en bedre løsning å bruke en netttjeneste som sjekker og sammenligner priser fra flere selskaper. Dette sikrer deg laveste pris fra de aktuelle selskapene. Der er det ofte gode kampanjetilbud.

Sider som tilbyr denne tjenesten:

AutoEurope og HolidayAutos søker hos over 800 bilutleieselskaper for å finne lavest pris for deg. De har stort utvalg av leiebil i hele verden til uslåelige priser.

3. Weekendleie er lønnsomt

Du bør vurdere (om mulig) å leie bil i helg fremfor i ukedagene. Booking for weekend kan faktisk ofte resultere i en lavere pris enn om du for eksempel bestiller i ukedagene eller fra fredag til søndag. Mange leiebilselskaper definerer helg fra sent torsdag til sent søndag eller tidlig mandag. Da er nemlig prisene ekstra gode grunnet mindre etterspørsel fra bedriftskunder i helgen.

Sjekk ut Holidaycars hjemmeside her

4. Unngå å leie fra flyplassen om du ikke må

Ja, du hørte riktig. I mange tilfeller er  det dyrere å hente bilen fra flyplass, for det legges nettopp på en flyplass-avgift på leieprisen. Så søk heller alternativt hentested. Det lønner seg å plukke opp leiebilen fra en stasjon i sentrum for eksempel, eller andre nærliggende steder.

NB! Hvis du likevel ankommer med fly og skal hente leiebilen din på flyplassen, er det viktig å huske på å oppgi ditt flightnummer når du booker. Slik kan leiebilfirmaet holde tilbake din leiebil til du kommer, hvis det skulle bli forsinkelser.

Sjekk AutoEurope for gode tilbud her

5. Leielengde/kjørelengde

Leielengden er også avgjørende for totalprisen. Normalt sett vil det være rimeligere å leie en bil i en uke frem for 5 dager (noen ganger også 4 dager). Så sjekk derfor prisen på ulike leielengder. Generelt sett vil dagsprisen senkes jo lenger du leier bilen.

Vær oppmerksom på når det er leiebiltilbud. Sjekk at en kjørelengde som passer ditt behov er inklusive i tilbudet. Det koster ofte 4-5 kroner per kilometer for ekstra kjørelengde, og da kan den billige leiebilen fort bli dyr om du skal kjøre mye.

Her finner du HolidayAutos hjemmeside- sjekk priser og biltyper

6. Dieselbil

Det er lønnsomt å bestille en bil som går på diesel. Diesel er ofte en god del billigere i utlandet.

A car going through a road in northern Spain. Digitally modified car so as not to infringe intellectual property.

7. En bilklasse opp?

Det kan både være upraktisk og ubehagelig å bestille en for liten bil. Tenk nøye gjennom antall passasjerer og hvor mye baggasje du har. Ofte er det relativt lite forsjell i pris om du går opp en bilklasse eller to. De billigste prisene (ofte kalt bilgruppe A) er svært små og ofte ukomfortable biler. Husk at det kan være verdt noen hundrelapper for å få en større og mer komfortabel bil. Husk å sjekke prisforskjeller.

Sjekk ut HolidayCars hjemmeside

8. Prøv å levere bilen på samme sted

Noen ganger  trenger du å levere leiebilen en annen plass enn der du har hentet den. Men da risikerer du å betale en nokså høy pris for det. De fleste utleieselskaper tar nemlig et relativt høyt gebyr om du vil leie bilen i en by og leverer i en annen.

9. Lever leiebilen i tide

Husk å levere leiebilen i tide, så du slipper høye gebyrer. Planlegger duå leie bilen en dag ekstra, sørg for å ringe i forveien.

10. Fylle opp tanken

Mange utleieselskaper gir deg valget mellom å enten betale for en full tank på forskudd eller fylle på selv før levering. Det siste alternativet er i de fleste tilfeller det billigste.

Husk å fylle opp drivstofftanken før du leverer bilen (om dette også står i kontrakten). De fleste utleieselskaper tar en vesentlig høyere pris for drivstoff enn bensinstasjoner, og et gebyr for at har glemt å fylle kan komme i tillegg.

Å leie bil en dag kan koste opp mot 800 kroner i Spania hvis du leier fra et hotell. I tillegg kommer flyplasstransport for mange selskaper, en transport som kan koste opp mot 150-200 kroner per person. Når man samtidig kan leie bil for en uke for litt over tusenlappen blir regnestykket enkelt. Selv om du kanskje bare bruker bilen noen få timer vil du ha kjøpt deg en fleksibilitet, og en mulighet hvis noe skulle skje – enten med feriedeltagerne eller været.

Det å bestille en bil tidlig er også smart ettersom det gir deg best utvalg, og dermed også muligheten for de beste bilene.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her

Veldig mange lurer på hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper?

Vår erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i utlandet ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her

Prisene er inkludert fri km, skatter og forsikringer med mindre annet er oppgitt. Ofte skiller betingelsene som egenandel på forsikring og regler rundt bensin («fuel policy») mellom de ulike leverandørene. Vi anbefaler å lese betingelsene nøye for å unngå uventede ekstrakostnader. Agentene samarbeider med både kjente utleieselskaper som Hertz, Europcar, Avis, SIXT, Alamo, og mindre lokale aktører.

Tre store selskaper du kan vurdere

Portrait of a handsome male chauffeur riding car

Auto Europe

  • Vi anbefaler den tyske bilutleieeksperten Auto Europe som nå har drevet i over 56 år. Selskapet har en oversiktlig bookingside og gode priser, og viser de ulike selskapene og deres billigste pris på valgte leiebil. De viser tydelig informasjon om «fuel policy» og egenandel på forsikring. Husk at biltyper alltid kun er eksempler.
  • Gratis avbestilling frem til 48 timer for avhenting.

Uansett hvor du skal kan du nå gjøre et kupp med Auto Europe med priser fra 90 kr per dag i Spania og 100 kr i Italia.

Holiday Autos

  •  Hos Holiday Autos søker du raskt og enkelt hos svært mange utleiefirmaer slik at du kan sammenligne pris, tilgjengelighet og muligheter. Hos Holiday Autos får du oppgitt billigste pris på leiebilen og et eksempel på bil i denne klassen. Leverandør blir dessverre først oppgitt etter at bestillingen er gjennomført, men prisene er derimot ofte blant de aller billigste.
  • Gratis avbestilling  i 7 dager etter bestilling.

Holiday Cars:

  • Holiday Cars sammenligner alle tilgjengelige leiebil-selskaper og tilbyr flere leiebil alternativer, rimeligere priser og utmerket service. Bilutleieselskapet tilbyr alt-inkluderende bilutleie-priser med den beste prisgarantien i Europa, Asia og Amerika. Inkluderer alle tradisjonelle forsikringer, ingen kredittkortgebyrer.
  • Gratis avbestilling inntil 48 timer før.

Her finner du Holiday Cars hjemmeside

Leie bil i Spania

Fartsgrenser: 50 km/t i tettstedsområder, 90 km/t eller 100 km/t utenfor og opp til 120 km/t på motorveier.

Alkoholgrense: 0,05

Setebelter/barneseter: Alle i bilen skal bruke belter, barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen. Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, men standarden på barneseter i Spania er ikke som i Norge. Det er ofte anbefalt å ta med egne seter til de minste.

Viktig: Hvis du blir stoppet av trafikkpolitiet i Spania må du betale den på stedet, kontant. Det er ikke lov til å snakke i mobiltelefon i bil.

Biltyper: Bilene i Spania er ofte av den mindre typen, og det er ofte et mindre utvalg av såkalte større familiebiler. En vanlig leiebil er Seat Ibiza, Citroen er også veldig vanlig. Hvis du er ute etter litt større biler kan det være smart å bestille ganske tidlig, selv om det i de typiske turistområdene er et relativt godt utvalg av biler som Citroen Berlingo.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her

Leie bil i Frankrike

Fartsgrenser: 50 km/t i tettsteder, 90 kilometer utenfor (80 kilometer hvis det er vått), 130 km/t på motorvei (110 hvis det er vått).

Alkoholgrense: 0,05. Det er også påbudt med utstyr for å sjekke alkoholnivået i bilen.

Setebelter/barneseter: Barn over 15 år kilo kan sitte uten barnesete (men må ha et sete som slik at beltet kan brukes). Barn under 10 år får ikke lov til å sitte foran i bilen så lenge det er mulig å sitte bak.

Viktig: Radarvarslere er ulovlig i biler i Frankrike. Du får bot på stedet med en slik i byen. Bøter må betales kontant på stedet.

 Biltyper: Ikke overraskende er det nesten bare franske biler du kan leie i Frankrike. Renault, Citroen og Peugeot.

Priser: Leieprisene varierer sterkt i Frankrike, og det er også store forskjeller på prisene fra sted til sted. I Nice begynner prisene rett under 200 kroner per dag, mens prisene rundt Paris kan variere mer – og hvor spesielt litt større biler kan være dyrere. Har du spesielle ønsker kan det være lurt å være tidlig ute med bestillingen i Frankrike.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her

Leie bil i USA

Fartsgrenser: 65 eller 70 mph på motorveier (104/113). Enkelte stater har lavere eller høyere maks fartsgrenser.

Alkoholgrense: 0,08

Setebelter/barneseter: Det er forskjellige regler i de forskjellige statene, men hovedregelen er at du skal bruke setebelte foran og bak. Du kan se de forskjellige statenes regler for barneseter her.

 Viktig: I de fleste stater kan du kjøre til høyre på rødt lys. Unntaket er om krysset og så har pil-lys.

Priser: Leiebil er billig i USA, og mulighetene er mange. Forvent bedre, nyere og større biler enn i Europa og Norge. Det er likevel store prisforskjeller på byer og stater. Leiepriser i California kan være fra 157 kroner, mens du på den andre siden av landet – i New York må betale fra rundt 300 kroner per døgn.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her

Leie bil i Tyskland

Fartsgrenser: 50 km/t i tettbebyggede strøk, 100 km/t utenfor. Autobahn har ingen øvrig fartsgrense, men enkelte steder er det grense på 130 km/t.

Alkoholgrense: 0,05 – for førere mellom 18 og 21 år er grensen 0,0

 Setebelter/barneseter: Alle i bilen må bruke setebelter, alle barn under 3 år må ha godkjent barnesete. Barn under 12 år må sitte i godkjent sete. Snakk med leiebilfirmaet om reglene.

Viktig: I Tyskland kan du betale fartsbøter med kredittkort i tillegg til kontanter.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her

Leie bil i Italia

Fartsgrenser: Enkelte veier lar deg kjøre opp til 150 km/t, men den normale fartsgrensen er 50 km/t i tettbebyggede strøk og 90 utenfor. Veiene er som regel markert med fartsgrenser.

Alkoholgrense: 0,05, 0 for 18-21

Setebelte/barnesete: Setebelte påbudt, krever barnesete for barn opp til 4 år.

Viktig: Det er ingen myte det man sier om italiensk kjøring, så pass på. Italienerne, som i resten av EU, har strenge mobilregler for bil.

Priser: Det varierer stort på både utvalg og priser i hele Italia. Alt fra luksus til små biler (som passer godt for Roma og Amalfi-kysten). Prismessig betaler du litt som i Spania: Mye for litt større biler i forhold til andre land, men ganske lite for mellomstore/små. Fiat er veldig vanlig.

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her