Bli med på matfestival i København!

Mellom 21. til 30. august kommer Københavns gater til å florere av spiseglade mennesker.

Copenhagen Cooking Festival er den årlige matfestivalen i den danske storbyen som alle snakker om. Omtrent 100 000 besøkende fra både inn-og utland tar turen innom gatene og restaurantene for unike matopplevelser.

Matfestivalen passer til alle aldre og tilbyr ulike programmer som du kan bare velge og vrake. Da gjelder det bare å jafse i deg så mye du kan. Nam!

Forresten, med en foodiemap får du oversikten over alle restaurantene og gatene,– rangert etter lokasjon, matrett, pris og rating. Sjekk ut her:

Copenhagen Foodie Map by Expedia Denmark

Les også: Her er de beste hotellene i København.

Mat for alle penga

Velg mellom gratis events som italiensk marked eller matopplevelser på fisketorget. Ellers kan du kjøpe deg plass på et langbord for opptil 700-lappen og la deg skjemmes bort fra matrett til matrett.

Restaurant Wilhelm & Azienda får du nettopp gjøre dette med natur, vin og svin som hovedtema. Her får du en 5-rettersmeny med grisen i sentrum. Prøv Whiskysmaking på Spirit of Hven, eller for 100-lappen kan du stikke innom Eat The Street på Paper Island. 29 kokk serverer streetfood fra 13 forskjellige nasjonaliteter, skapt i gamle trucks og shipping container i det gamle varehus. Under middagen vil det være musikk på kaien, som vil tilføye enda mer hyggelig atmosfære.

Hva med VM i risotto?Dette er helt gratis og garantert morsomt å se på. Barna får underholdning med programmer som Spis direkte fra duken eller Cooking Kids 2015  med festlig og lærerikt kokkekurs.  Sjekk hele programmet her.

forsidebillede_copenhagen_c

Foto: Copenhagencooking.dk

Opplev også dette i København

Har du ikke fått nok av matfestivalen? Da kan du se til og besøke to av verdens beste restauranter for enda mer gastronomiske opplevelser; Kokkeriet og Geranium. Disse er på topp 25-listen over verdens beste restauranter, kåret av Tripadvisor! Se hele listen her.

Shopping

Hvis du er på jakt etter de ekte skattene og røverkjøpene til garderoben din, skal du skygge unna Strøget og vende nesen mot de mindre handlegatene like i nærheten. Kikk innom Pede og Stoffer i Klosterstræde for en mix av kjente og mindre kjente skandinaviske merker, eller ta turen til Kronprinsensgade hvor du finner alt fra spennende butikker til delikatesser fra Summerbird og Frellsen Chokolade.

Les også: Her er de beste hotellene i København.

Konsert og uteliv

Utelivet i København byr på noe for en hver smak, og det er ikke vanskelig å finne en brun pub eller bodega med øl til 30 kr. På Den Glade Gris får du både billig drikke, stand-up, fotball og live musikk – alt etter når i uka du tar turen innom. Er det hovedsakelig musikk du er ute etter bør du også sjekke ut spillestedet VEGA på Vesterbro, hvor både kjente og mindre kjente band spiller de fleste dagene i uken. Her kan du få en konsertopplevelse til rundt hundrelappen, og god stemning følger garantert med på kjøpet.

Her overnatter du:

Hotel SP34 (Fox)

Dette hotellet er en veldig annerledes hotellopplevelse. En gruppe på 21 unge kunstnere fikk nemlig carte blanche med innredningen, og dette resulterte i noen av de mest idiosynkratiske hotellrommene du noensinne vil se.

Rommene varierer fra nesten overdådig kitsch «Heidi» i rom 409, til «Ecstasy» i rom 206, til og med et veggmaleri inspirert av en Nick Cave sang. Dette er definitivt ikke et hotell for elskere av det tradisjonelle.

Hotel SP34 (tidligere Fox) har 61 rom fordelt over fem etasjer på to bygg. De er ikke store, har en grei størrelse, men noen er nok av det minste slag. Gratis vin mellom klokken 17.00 og 18.00, lokal produsert organisk mat, unike kunsterdesignede rom og en litt annerledes hotellopplevelse på et hotell med sjel. Etter at man skiftet navn har også servicegraden økt betraktelig!

Se nærmere på hotellet – sjekk priser og tilgjengelighet her

Her er de beste hotellene i København.

Nimb Hotel København

Dette sentrale luksushotellet i København er kanskje det nærmeste du kan komme en liten hotellperle i Skandinavia. En opplevelse for livet med antikke møbler, utrolige detaljer og supert design. Du spiser og bor godt i et hotell rett på Tivoli.

 

Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

Det flyr direkteruter til Las Vegas med Norwegian!

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her.

 

Les også:

Skandinaviske restauranter du er nødt til å prøve

Topp 10 luksus i Skandinavia