Foto: Balestrand. © Terje Rakke / Nordic Life AS / www.fjordnorway.com

Bygda som tar deg med tilbake til nasjonalromantikken

Her opplever du kultur og historie i kombinasjon med natur og aktiviteter. 

Balestrand ligger akkurat der hvor tre av Sognefjordens armer strekker seg videre inn i landet. Bygda har vært til inspirasjon for en rekke kunstnere som har besøkt bygda fra tidlig 1800-tall til i dag. Kunstnerne har selvsagt forelsket seg i det vakre landskapet du finner her, og malerne Hans Dahl og Adelsten Normann bosatte seg i Balestrand og satte sitt preg på kunstbygda.

Kviknes Hotel

kviknes

Foto: Kviknes Hotel

Med idyllisk beliggenhet ved Sognefjordens vannkant setter Kviknes Hotel et helt spesielt preg på bygda. Det majestetiske hotellet i sveitserstil har en historie som strekker seg helt tilbake til 1752, men det var først i 1877 at Kvigne-familien tok over hotellet. Familien driver hotellet den dag i dag, og nettopp det har gjort at hotellet har blitt tatt så godt vare på, og at dets spesielle sjel og atmosfære har blitt bevart gjennom en rekke generasjoner.

Hotellet har huset prominente gjester som kongelige, keisere, presidenter, statsministre, filmstjerner og kunstnere fra mange land. For oss «vanlige» er hotellet det perfekte oppholdsstedet dersom man søker vandring i vakre omgivelser, en romantisk utflukt med sin kjære eller bare et pusterom med utsikt til storslått natur og en nasjonalromantisk atmosfære.

På Kviknes Hotel kan du også velge blant spesialtilbud og aktivitetspakker, slik at du får et opphold som er skreddersydd for deg og dine behov. Med en sykkelpakke kan du kombinere et avslappende opphold på hotellet med en en eventyrlig opplevelse mellom fjell og fjord bak sykkelstyret. Vil du ha et romantisk opphold tilbys du både en unik atmosfære, buffet og en 4 retters meny i restauranten. Med et sanselig opphold er maten den viktigste. Sist men ikke minst, vandring i Balestrand gir deg et variert terreng og utsikten fra de høye toppene.

Få et spesialtilbud på Kviknes Hotel her.

Tre attraksjoner du må besøke i Balestrand

balestrand

Foto: Erik Hoel

Ciderhuset

Her finnes 100 fruktsorter, destilleri som lager eplecider, dessertvin og fruktbrennevin, sommerrestaurant med rustik a la carte meny og salg av hjemmelaget syltetøy og den populære juicen Balholm friskpressa. Bli med på prøvesmaking og omvisning, eller ta deg en matbit i restauranten.

Det Gylne Hus

På kaia i Balestrand ligger Det Gylne Hus – et galleri i det som en gang huset O. Kviknes Landhandel. Her kan du drømme deg bort i vakre kunstverk, kjøpe suvenirer fra bygda eller kanskje nyte en deilig Sognefjorden fiksesuppe i husets restaurant.

Sognefjord Akvarium

Lær om Balestrands fjordhistorie og livet som finnes i verdens lengste fjord. Her finne 24 akvarier som viser de ulike miljøene som finnes i fjorden – fra fjæresona til hva som finnes på dypet.

Tre aktiviteter du må oppleve i Balestrand

vandring

Foto: Erik Hoel

Vandring

Vandring til Raudmelen 978 meter over havet tar deg cirka seks timer tur/retur og krever at du er i god form. Her får du panoramautsikt over Sognefjorden.

Sykling

Trives du best bak sykkelstyret bør du legge ut på langtur mellom Balestrand, Esefjord, Sværefjord, Vetlefjord og Menes. Totalt er turen på 29 kilometer hver vei, men uten bratte stigninger. Med på kjøpet får du oppleve tre grener av Sognefjorden og et utrolig pittoresk landskap.

fjærland

Foto: Fjærland. © Frithjof Fure / www.fjordnorway.com

Båttur på Fjærlandsfjorden

Fjærlandsfjorden er den eneste fjorden i verden som viser deg både et fjord- og brelandskap. Fjorden er omkranset av bratte, skogkledde lier og strekker seg helt inn mot den majestetiske Jostedalsbreen. Brevannet som renner ut i fjorden her gir den en unik lysegrønn farge.

Vil du bli inspirert og få reiselyst? Klikk her.

Vil du ha mer informasjon om Sognefjorden? Klikk her.

Med Widerøe kan du fly ubegrenset i Fjord Norge i 2 uker for bare kr 2.790!

Les også:

Aktiv ferie i Sognefjord

10 ting å oppleve med barn rundt Sognefjorden

De flotteste fjellturene rundt Sognefjorden

Opplev brevandring på Jostedalsbreen i sommer 

Opplev Nordfjord i sommer

Opplev Rogaland i sommer