Colombia, Hellas, Elfenbenskysten eller Japan?

Hvem vinner kampen som beste reisemål i gruppe C.

Årets store begivenhet er i gang og kvalfiserte nasjoner skal konkurrere om den gjeve tittelen «Verdensmester i fotball 2014».

Colombia, Hellas, Elfenbenskysten og Japan er sammen i gruppe C, og i tillegg til at de skal kjempe mot hverandre på banen, skal de også kjempe mot hverandre i konkurransen om å være det beste reisemålet.

Alle er de attraktive og spennende destinasjoner å besøke, men vi har rangert de ut i fra hva vi mener er det klare nr. 1 til nr. 4 under.

 

Japan

Tokyo

Verdens mest moderne storby
Skal du besøke Japan for å oppleve Japan (127 mill. innbyggere) (og ikke for å klatre i et fjell eller overvære et bryllup) er nok landets hovedstad Tokyo det beste reisemålet. Tokyo har gått fra å være en liten fiskelandsby til å bli en av verdens mest moderne storbyer med 12 millioner innbyggere.

Det er også i Tokyo i dag at man virkelig kan oppleve kombinasjonen av og kontrasten mellom japansk tradisjonell kultur og det mer moderne og futuristiske  levesettet som utøves av dagens unge.

Her kan du lese mer om Tokyo, de spennende bydelene, hva du bør se og hvor du bør bo.

Oppsøk en ryokan
Men selv om Tokyo er forretnings-, handels- og industrisenteret i Japan og også i Asia er det ikke alle som vil som har råd til å bo her. Mange av arbeiderne i Tokyo har ikke råd til en leilighet men ligger i telt i parkene på hverdagene, også reiser de hjem til familiene på landsbygda i helgene.

Og det er også hit du reiser om du vil oppleve et mer hverdagslig Japan. Book deg inn på en ryokan – et tradisjonelt overnattingssted med matter på hevet gulv, fellesbading i kulpen hver kveld påfulgt av en 13 rettes middag inntatt i morgenkåpen sittende foran et lavt bord på gulvet.

Fredsflammen i Hiroshima
Vil du se mer av Japan enn bare Tokyo kan du sette deg på toget og reise til Kyoto hvor du finner over 1600 buddhistiske templer, et keiserpalass, Shoguns Nijoborg og noen av Japans beste museer. I den hyggelige byen Nara finner man landets eldste og mest imponerende bygninger, og i Hiroshimas fredspark brenner det en fredsflamme uavbrutt helt til det siste atomvåpenet er ødelagt.

Japan har med andre ord litt av hvert å by på og landet er best å besøke på våren eller på høsten. Start gjerne oppholdet med å booke deg inn på Cerulean Tower Tokyo Hotel.

 

 

Cerulean

 

Se flere ledige hoteller i Tokyo her

Colombia

cartagena660
Fargerikt og spennende
Colombia (av Columbus, Christofer) ligger i det nordvestlige hjørnet av Sør-Amerika og har 48 millioner innbyggere – som består av en blanding av etterkommere etter europeere, afrikanere og indianere. Med hver sin historie og kultur gjør disse folkegruppene Colombia til et fargerikt og spennende reiseland som tiltrekker seg turister fra hele verden.

Hovedstaden i Colombia er Bogota som ligger på 2600 meter over havet, og som pga. sine mange universiteter og bibliotek går under kallenavnet «Sør-Amerikas Athen». I Bogota bor rundt 1/7 del av befolkningen (7 millioner innbyggere) som også er en av verdens største hovedsteder.

Strand, fjell, jungel
I nord grenser Colombia mot Det Karibiske Hav, i vest mot Stillehavet. Vest i Colombia ligger Andesfjellene, delt inn i tre mindre fjellkjeder, i øst ligger lavlandet med Amazonas-jungelen og den store sumpsavannen Los Llanos.

Colombia kan med andre ord by på mye forskjellig natur fra høyalpine områder og vulkaner til tåkeregnskog, mangroveskog, ørken og savanne. Ved den karibiske kysten finner man hvite sandstrender og korallrev. Med til Colombia hører også de idylliske øyene San Andres og Providencia, som ligger langt mot nord utenfor Nicaraguas kyst.

By bevart i kolonistil
Den spennende landskapet og en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året igjennom gjør landet til et ekstra behagelig land å reise i hvor mulighetene er uendelige. Her kan du kombinere strand med by, jungelsafari med vandring i fjellene, besøke vakre Cartagena, Cecilia Brekhus sin fødeby og en av de eldste byene på den vestlige halvkule hvor den spanske kolonistilen er blitt bevart.

Og til tross for sitt litt dårlige rykte så sier de som reiser dit igjen og igjen at Colombia ikke er et farlig land å reise i. Man må bare gjøre som overalt ellers – ta forhåndsregler og holde seg unna beryktede strøk på natterstid.

 

Her kan du bo bra i gamlebyen i Bogota:

Hotel_Bh_Bicentenario660

Hotel Bh Bicentenario eller velg Hotel Augusta (også i gamlebyen), eller hotell Casa Dann Carlton Hotel& Spa.

Se ledige hoteller i Cartagena her!

 

Hellas

Hellas
Europas 12. største land
Hellas ligger sydøst i Europa og er med sine 10,7 millioner innbyggere Europas 12. største land. Athen er som de fleste vet hovedstaden og et attraktivt turistmål blant annet pga. de historiske byggverkene Akropolis og Parthenon. Blant nordmenn flest er Hellas derimot best kjent for sine deilige ferieøyer med langstrakte strender og behagelig klima.

Ferieparadis
I tillegg til fastlandet består altså Hellas av over 1400 bebodde og ubebodde øyer, som hver sommer lokker til seg tusenvis av turister, med løfter om fred og ro, strandliv, gresk mat og mye sol. Og med en gjennomsnittstemperatur på ca. 28 grader sommeren igjennom blir man som nordmann sjelden skuffet.

Her kan man finne seg en øy helt for seg selv, eller et badeparadis for familien hvor forholdene ikke kunne ligget bedre til rette. Er du ute etter liv og røre kan du velge en av øyene hvor discorytmene aldri tar slutt og hvor du kan gjenoppleve russefeiringen dag etter dag sammen med hundrevis av andre unge partyglade mennesker.

For den aktive
Men Hellas har mye annet spennende å by på også, og særlig for den aktive og den nysgjerrige. Over 40 fjelltopper ligger på over 2000 meter og kan bestiges av alle som vil opp i høyden. Landet er dekket av mer enn 50% skog og man finner tilsammen 19 naturparker i Hellas. I tillegg skjuler Hellas over 8500 grotter og mange av disse er ennå ikke blitt utforsket.

På øyene kan du også oppleve antikke byggverk på nært hold, utforske raviner, besøke øya Spinalonga (Kreta) hvor alle spedalske ble sendt etc.

På Unescos verdensarvliste
Som nevnt huser altså Athen de antikke byggverkene Akropolis og Parthenontemplet, men mange andre steder på fastlandet finner du severdige byer og bygninger. Byen Tessaloniki har flere kjente oldtidskristne og bysantinske monumenter oppført på UNESCOS verdensarvsliste, middelalderbyene Mystras og Monemvasia på halvøya Pelponnes er vakre og verdt å besøke, skjønne Nafplio som skjuler en pyramide fra fortiden osv.

Hva med å koste på seg en natt på dette spennende i Kavala:

Thassos_imaret

Imaret, Kavala, Hellas

…eller så finner du flere alternativer i Hellas og Athen her.

PS: Ikke glem at Athen nærmest har bystrand, men i hele Hellas er du nær havet.

Her kan du lese mer om Hellas`beste øyer

 

4. Elfenbenskysten

Basilique-Notre-Dame-de-la-

Har du lyst til å oppleve noe annerledes på din neste ferie, som verdens største kirke og kuer i gatene i hovedstaden? Da kan Elfenbenskysten kanskje være stedet for deg.
Opplever vekst
Elfenbenskysten som regnes med til Vest-Afrika var en fransk koloni frem til 1960 da landet fikk selvstyre. Under president Félix Houphouët-Boignys var det fred i landet, men etter hans død i 1993 har det vært gjentatte uroligheter.

I 2011 fikk landet en ny president,  Alassane Ouattara, som ble godkjent av både ECOWAS, FNs sikkerhetsråd, USA og Frankrike. Etter at hans motstander Laurent Gbagbo ble fengslet samme år har forholdene vært rolige og Elfenbenskysten opplever vekst og har en forholdsvis bra økonomi og infrastruktur.

60 etniske grupper
Det bor over 21 millioner innbyggere i landet og disse stammer fra over 60 forskjellige etniske grupper. Mange av gruppene har aner fra nabolandene Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso og Ghana.

Landskapet på Elfenbenskysten består av lavere platåer og sletter, samt Man-fjellene i landets vestre del. Disse er den østlige utløperen av Guinea-høylandet og hever seg til over 1200 meters høyde. Høyeste topp her er Mount Nimba på 1752 meter, på grensen mot Liberia. De finnes flere store elver i landet, men pga mange stryk er de kun seilbare over korte strekninger.

Verdens største kirke
Skal man besøke Elfenbenskysten anbefales den offisielle hovedstaden Yammoussoukro som ligger midt i landet. Det var president Félix Houphouët-Boignys hjemby, og det var også han som utnevnte byen til hovedstad i 1983. Det bor bare 200 000 mennesker her, men byen huser både presidentpalasset, Félix Houphouët-Boigny stiftelse for fredsforskning og verdens største kirke, Basilique Notre-Dame de la Paix.

Andre interessante byer er den tidligere hovedstaden, landets største by og havneby Abidjan, Grand Bassam som var den første hovedstaden i landet og Bouaké – landets tredje største by kjent for sitt store karneval.

Her kan du bo:

Sofitel_Elfenbenskysten_lit

Sofitel Abidjan, Elfenbenskysten

Se flere hoteller i Abidjan her