Danmarks ferieperler

Du trenger ikke å reise langt for sydhavsstemning og endeløse strender.

En badeferie i Danmark er et godt alternativ til en skikkelig sommerferie. Vi nordmenn elsker å feriere i Danmark – og med god grunn! Det er nemlig flust av flotte sandstrender rundt omkring i Danmark. Samtidig er det perfekt hvis man vil på en bilferie, og ikke måtte reise langt. Skal du på ferie med barna? Da er feriehus det optimale feriestedet. Å leie feriehus gir også dere muligheten til fleksibilitet til å legge opp ferien akkurat slik dere vil.

Og uansett hvor dere er i Danmark, så har de fleste sommerbyene korte avstander til fornøyelsesparker og andre opplevelser for både store og små.

Ut og reise? Søk hotell her.


Løkken – den danske riviera

ThinkstockPhotos-466468371

Badehusene har gitt Løkken Strand kallenavnet «Den Hvite Byen». Foto: Thinkstock

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finner en av Danmarks beste strender. Her er det milelange hvite strender og stort utvalg av spennende og morsomme aktiviteter for hele familien. En av de mest populære strendene, Løkken Strand, er 10 kilometer lang og regnet som Danmarks fineste strand. Det er noe unordisk over de brede strendene med sine snøhvite, fine sand og det blå havet.

På sandstranden finner du de karakteristiske badehusene som en skjør ramme rundt.  I Løkken ligger det rideskoler, fiskevann, go-kartbaner, golfbaner og det er ideelle forhold for å gå turer, sykle eller jogge. Family Farm Fun park er en spennende opplevelsespark for barna.

Hvordan komme seg hit: Ferge til Fredrikshavn. Tog og busser kjører til Hjørring, tar ca. 1,5 time. Fra Hjørring er det ca. 20 minutter til Løkken.

Her bør du bo: Løkken By Camping & Cottages

Dette overnattingsstedet ligger under 5 minutters gange fra Løkken sentrum og en sandstrand ved Nordsjøen. Her tilbys avgiftsfri parkering og enkle hytter med kjøkken.

Hyttene på Løkken By Camping & Cottages har komfyr, kjøleskap, kaffe- og tekoker, parkett og spisestue med sofa.

Du kan velge mellom eget eller felles bad.

Løkken By Camping har fasiliteter som en lekeplass og en hage med solterrasse. Om sommeren kan du spille minigolf eller besøke sommerkafeen på stedet.

Løkken Action House ligger 3 minutters kjøring unna og har bowling, biljard, go-kart og paintball. I området kan du også gå turer og spille golf. Børglum kloster fra 1200-tallet ligger 6,5 km unna.


Dueodde – den hviteste sanden

yay-9045664-digital

I Dueodde finner du den hviteste og mykeste sanden i Danmark. Foto: Thinkstock

I Bornholm finner du Dueodde – en av øyas største turistmagneter om sommeren.  Du kommer nok til å forveksle denne stranden med Karibien. På Dueodde finner du nemlig den hviteste sanden, myk som mel som knirker under føttene. Denne stranden er ofte omtalt som en av Europas beste, og til og med fått Blått Flagg – en miljøsertifiseringsordning for marinaer og strender. Gå opp trappene i fyrtårnet for en fantastisk utsikt over havet. Joboland, som har vannland og zoo, er et must for de små (og de store, da).

Hvordan komme seg hit: Ta fergen til Rønne eller fly fra København til Bornholm Lufthavn.

Her bør du bo: Apartment Pilegårdsvejen

Vil du bo i nærheten av Dueodde-stranden, så er det denne leiligheten i Snogebæk et godt alternativ . Eiendommen kan huse opptil fire gjester, og inneholder ett soverom med dobbeltseng , samt en sovesofa i stuen. Det er et fullt utstyrt kjøkken med mikrobølgeovn.

Det er en felles innendørs svømmebasseng og innen 100 m er det en tennisbane og lekeplass. Om sommeren er det fiskemuligheter kun 300 meter fra eiendommen. Butikker kan bli funnet 2 km fra eiendommen og restauranter ligger 3 km unna. Den nærmeste byen , Snogebæk , er innenfor 2 km .


Skagen – badebyen med flest soltimer

ThinkstockPhotos-510337653

Skagen – badebyen nordmenn besøker om og om igjen. Foto: Thinkstock

Vi har alle noen steder vi besøker igjen og igjen, og for mange er Skagen et slikt sted. Den sjarmerende havnebyen yrer av liv, og byr på lekre strender, spennende butikker og gode matopplevelser. Skagen er verdenskjent for å være byen med flest solskinnstimer i Danmark, med helt spesielt lys som har inspirert mange kjente kunstnere.  Skagen byr på deilige og myke strender hvor du kan slappe av og slikke solen dagen lang. Den største sanddynen heter Råbjerg Mille, er 2 kilometer lang og 1 kilometer bred. Skagen har også flere muligheter til aktiv ferie – du kan blant annet surfe, seile, sykle, ri eller vandre.

Fårup sommerland er Skandinavias eldste sommerland, med fornøyelse for alle – uansett alder! Badelandet Aquapark er barnevennlig, samt fylt med fartsfylte actionattraksjoner, slik som berg-og-dalbaner, rafting, speedbåter og i sommerferieukene er det et musikalsk show for hele familien.

Hvordan komme seg hit: Ta fergen til Fredrikshavn. Tog og buss kjører videre til Skagen (30-40 minutter).

Her bør du bo: Skagen Strand Holiday Center

Dette feriesenteret ligger rett ved Hulsig stasjon med 5 minutters gange fra Skagen strand, samt har feriehuset et innendørs badeland og et gratis idrettssenter. Alle leilighetene har et velutstyrt kjøkken og en møblert sørvendt terrasse.

Badelandet på feriesenteret har badstue og en 48 meter lang vannsklie. Idrettssenteret har treningsstudio samt tennis-, minigolf- og badmintonbaner. Barna kan leke på lekeplassene på stedet.

Restauranten på stedet serverer internasjonale og danske retter. Om sommeren har Skagen Strand Holiday Centre en utendørskafé og en grillbar. Avgiftsfri offentlig parkering er tilgjengelig i nærheten.


Kulturbyen Helsingør

Young boy with plastic shovel

Badebyene i Danmark er en perfekt feriedestinasjon for hele familien. Foto: SmallDanishHotels.dk

Helsingør ligger i midten av Nord Europas riviera med populære badestrender som Hornbæk og Gilleleje. Her ligger renessanseslottet Kroborg som er kjent over hele verden for å være Hamlets Shakespeares slott.

I kulturbyen Helsingør (Elsinore på engelsk) er det en stor begivenhet av internasjonal klasse på Kronborg slott. Hvert år i august vises skiftende internasjonale teaterkompanier i gårdsplassen med Shakespeare forestillinger, en tradisjon som går tilbake til 1816.

Hvordan komme seg hit:

Med bil: Fra København kan du kjøre til Helsingør på omtrent 40 minutter.

Med båt: Ta fergen fra Helsingborg – turen tar omtrent 20 minutter og den er tilgjengelig hver time 24/7. Ta fergen med Scandlines (stor båt til både kjøretøy og passasjerer) eller Sundbusserne ( liten båt til kun passasjerer).

Med tog: Fra togstasjonen i København kan du ta toget på 45 minutter til Helsingør.

Her bør du bo: Marienlyst Apartments


Les også : 20 grunner til å reise til Danmark