De 10 beste hotellene i Gøteborg

Gøteborg er det perfekte reisemålet for alle, enten du er barn, ungdom, voksen eller godt voksen.

Enten du ønsker deg shopping og restaurantbesøk med kjæresten eller venninnegjengen, har lovet ungene en tur på Liseberg, skal følge 14-åringen på Gothia-cup eller Partille eller bare vil ta med storfamilien på tur – Gøteborg har noe for alle og skuffer aldri.

Her finner du mange butikker vi ikke har hjemme i Norge, flere hyggelige cafeer og gode restauranter, attraksjoner som Liseberg og Universeum, severdigheter i fleng (Trägårdsforeningen, Slottsskogen, Göteborg Bymuseum, Göteborg kunstmuseum, Volvomuseum), Slottsskogfestivalen Way Out West (Les mer her), gode hoteller med høy, nordisk standard (dvs. deilige senger, rikholdige frokostbuffeter og treningsfasiliteter) samt billig godis og andre hyggelige suvenirer du kan ta med hjem.

I tillegg er Gøteborg kun 3 timer med bil eller tog fra Oslo, og det har etterhvert også fått en rekke gode hoteller å velge imellom. Lurer du på hvilket du bør velge?

Her er våre topp 10 hotellvalg i Gøteborg.

Ute etter luksushotell? Sjekk de aller beste luksushotellene i Gøteborg her

 

Her finner du flere billige overnattingsmuligheter i Gøteborg!

 

Det beste hotellet for barnefamilien: Gothia Towers Hotel

 

Gothia Towers Hotel, Gothenburg, Inngangsparti

 

Et steinkast unna fornøyelsesparken Liseberg og vitenskapssenteret Universeum finner du det populære Gothia Towers Hotel, som fremstår som et nytt og fresht, og samtidig avslappet familie-/konferansehotell. Her er det lyse, luftige flater, god plass og hyggelig betjening som er nøkkelordene, i tillegg til den svært nære beliggenheten til barnas favoritt-severdigheter Liseberg og Universeum.

Et lekerom har også hotellet, sånn bare for å understreke at her er alle barn hjertelig velkomne. Her kan du mao kose deg med hele familien, uten at betjeningen eller andre gjester vil rynke på nesen  av støy, turnstunts og andre ablegøyer. Svømmebasseng på taket, treningssenter, 4 restauranter og 4 barer er andre fasiliteter hotellet kan friste med.

Les mer om Gothia Towers her

 

Nr 2 for barnefamilien er Clarion Hotel Post 

Nr 3 for barnefamilien er Radisson Blu Scandinavia Hotel

 

 

Det beste hotellet med storfamilien: Clarion Hotel Post

 

 

Clarion Post hotellet ligger litt lengre unna Liseberg, og passer dermed bedre for de med litt eldre barn. Samtidig ligger det nyoppussede posthuset svært sentralt plassert med alle mulige andre fasiliteter i nærheten, som shoppingsenteret Nordstaden, shopping-gaten Õstra Larmgatan, jernbanestasjonen, Gøteborgs stadsmuseum og domkirken og det hyggelige området rundt den med mange små butikker, cafeer og restauranter.

En utrolig frokost, en restaurant som har blitt kåret til Göteborgs beste (vRÅ) og et virkelig deilig spa (Skönhetsfabriken) kan de også by på. Barne vil forøvrig elske bassenget på takterrassen, som har 360 graders utsikt over byen. Et svært godt valg for din helg i Gøteborg.

Les mer om Clarion Hotel Post her

 

Nr 2 for storfamilien er Radisson Blu Scandinavia Hotel

Nr 3 for storfamilien er Best Western Plus Waterfront Hotel

 

 

Det beste for vennegjengen

Det beste hotellet for damene: Hotel Flora

 

Hotell Flora er et sjarmerende boutique-hotell som ligger veldig sentralt plassert midt i shoppingområdet og 5 min. unna nattlivet. Det perfekte hotellet for deg som skal på jentetur, og ønsker deilige rom, komfort, litt luksus og gangavstand til det meste.

Her finner du Hotel Flora

 

Alternativ nr 2, med flott rooftop-bar: Hotel & Ristorante Bellora

 

Det beste hotellet for herrene: Comfort Hotel Gøteborg

 

Comfort Hotel Gøteborg er et nytt hotell med kult design og fasiliteter som er passende for en guttehelg; treningsrom, bar/lounge, deilig frokostbuffet og gode senger.

Hotellet ligger et steinkast unna utelivet, og ikke så langt unna shopping- og cafeområdet rundt domkirken.

Her finner du Comfort Hotel Gøteborg

 

Alternativ nr 2, med flott rooftop-bar: Hotel & Ristorante Bellora

 

 

Det beste for kjæresteparet: Pigalle eller Dorsia

 

Alternativ 1: Hotel Pigalle

 

Hotel Pigalle, Gothenburg

 

Klikk her for å se flere flotte bilder av dette hotellet.

Hotell Pigall er en perle av et hotell og et godt valg for de som skal ta med kjæresten på en romantisk helgetur, bestevennen eller mamma. Tilbakemeldinger fra andre som har bodd her lyder som følger; «For en forundringspakke av et hotell!», «Som tatt ut av en filmkulisse» og «Elsket interiøret, stemningen og den fantastisk gode servicen».

Hotellet ligger i tillegg svært sentralt til ved Nordstaden, shoppinggaten Östra Larmgatan og jernbanestasjonen, i tillegg til et steinkast unna nattelivet, cafe og småbutikkene rundt domkirken, saluhallen og flere svært gode restauranter. På Pigalle finner du også en svært god restaurant – ja, her har du med andre ord svært få grunner til å forlate stedet.

Les mer om Hotel Pigalle her


Les også disse hotte tipsene til kule opplevelser i Gøteborg!

 

 

Alternativ 2: Dorsia Hotel & Restaurant

 

 

Klikk her for å se flere flotte bilder av dette spennende hotellet!

Et annet lite lovenest som også skrytes opp i skyene er Dorsia Hotel & Restaurant. Ta med kjæresten, bestevenne eller mamma hit for en helg med nytelse. Kommentarer fra andre gjester her er; «Beste hotellsengen ever«, Som å gå rundt i et eventyr, «Utrolig kult hotell, fantastisk personale og en nydelig frokost».

Dorsia er et eksklusive boutiquehotellet som du finner en 6-minutters spasertur unna Gøteborg sentralstasjon. Her tilbys du gratis Wi-Fi, en moderne restaurant med fransk preg, bar, rom med spennende design, sengetøy i egyptisk bomull, badekåper med tøfler og Lava Invit-TV med gratis filmkanaler og Internett.  I likhet medPigalle koster det litt mer enn et standardhotell, men så er det også en opplevelse mer enn bare et sted å sove.

Les mer om Dorsia Hotel & Restaurant her

 

 

Det beste for luksus: Upper House

 

Upper House, Gothenburg

 

Et annet hotell som er litt mer enn bare et sted å sove er luksushotellet Upper House. Her får du et fantastisk hotell og en opplevelse på samme tid, så reiser du med kjæresten eller barn er det et supert valg for et bosted i Gøteborg. I tillegg til at både fornøyelsesparken Liseberg, vitenskapssenteret Universeum, konserthallen Scandinavum og Gøteborgs kunstmuseum ligger rett i nærheten, kan du her også teste ut en av hotellets 4 restauranter, 5 barer, 3 basseng eller prøve deg på en deilig spa-behandling.

Her er hotellet med alt du trenger, inkludert en fantastisk utsikt. Dette er med andre ord en helt ny opplevelse av Gøteborg.

Les mer om hotelet Upper House her

 

 

Det trendy og moderne hotellet: Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg

 

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg, Gothenburg

Radisson Blu Riverside Hotel, Gothenburg er et nytt og moderne hotell, i 19 min. gangavstand eller en liten busstur/båttur ifra kjøpesenteret Nordstaden og jernbanestasjonen. Selv om du må rundt en kanal er hotellet fortsatt sentralt og kan skilte med å være helt nytt og ha gode parkeringsmuligheter.

Hotellet kan by på både Spa, treningssenter, takterrasse, restauranten Cuckoos Nest og bar. De fleste digger dette hotellet, men man må belage seg på at det ikke er noe som skjer utenfor hotellet, og buss/båt/gange til sentrum. Fortsatt synes vi det er mye for pengene, og et spennende hotell.

Les mer om Radisson Blu Riverside Hotel her 

 

 

Det mest sentrale: Hotel Avalon

Avalon Hotel, Gothenburg

Etter Upper House er vel Hotel Avalon det mest luksuriøse hotellet, med sin supersentrale beliggenhet, sitt flotte og gjenkjennelige takbasseng, takterasse m/solsenger, himelske senger og putemeny, gratis sykkelutleie (kun 3 sykler), gratis Wifi og frokostbuffet m.m.

Hotellet ligger altså midt i smørøye, men du betaler samtidig er for alle de flotte fasilitetene og god service. Blant fastboende og gjester er dette hotellet med det lille ekstra, inkludert en flott restaurant med sitteplasser utendørs som gjerne overrasker.

Les mer om Hotel Avalon her

 

 

Det beste for konferanse: Elite Plaza Hotel Göteborg

 

Elite Plaza Hotel Göteborg, Gothenburg, Sitteområde ved lobby

 

Hotellet Elite Plaza er et luksushotell til en rimelig penge, som vi mener vil være det beste valget for en konferanse i Gøteborg, særlig dersom man også skal ut å spise på kvelden og nyte litt av byen, samt rekke å shoppe med noen gaver hjem.

Hotellet har 5 stjerner og kan dermed by på de fleste fasiliteter, i tillegg til konferansefasiliteter, to restauranter, bar/lounge m.m. Er man en større gruppe mennesker bør man alternativt vurdere

Elite Park Avenue Hotel, som har større kapasitet og åpner en ny restaurant høsten 2017. Alternativt kan man vurdere det nye Radisson Blu Riverside Hotel som ligger en kort båttur unna jernbanestasjonen.

Les mer om Elite Plaza Hotel Gøteborg her

 

Her finner du flere billige overnattingsmuligheter i Gøteborg!

 

PS: På lørdag er det SuperLotto: Klikk her for å levere dine lykketall!

Les også:

20 grunner til å besøke Gøtborg

Min guide til kule opplevelser i Gøteborg

Den perfekte helgen med familien