De 10 dårligste restaurantene i Oslo

Det finnes mange gode spisesteder i Oslo, men de får ikke plass på denne listen. Dette er listen over de 10 stedene du bør sky som pest, kolera og Justin Bieber.

Dette er de 10 dårligste restaurantene i Oslo. Og, ja, det er selvfølgelig lov til å være uenig.

Kåringen er basert på TripAdvisor, Facebook-anmeldelser og Yelps brukeranmeldelser og anbefalinger, samt subjektive meninger og anmeldelser i norske og utenlandske medier.

10. Brasserie 45

Dette er et sted som er plassert mellom mange helt greie steder, men som klarer å falle gjennom på alt som har med mat å gjøre. Styr unna i sentrum.

9. Valkyrien restaurant

Det er ikke særlig å spise på Valkyrien. Til det er maten litt for mye klassisk overkokt i eget fett. En øl i en gamle, tradisjonsrike omgivelser derimot.. vel, det går.

8. 3 Brødre

Du kan ikke unngå å se 3 brødre. Det ligger der som et oppskrapet sår midt på Karl Johan. Et sted for de godt voksne, kan man kanskje si. Vi ville sagt et sted for de mer penger enn vett. Plasseringen er det eneste som teller opp her. Maten smaker høgg, prisene er sinnsvakt høye og det er egentlig kun verdi i å sitte på uteserveringen for en øl for å se folket. Unngår du å tenke på det som et spisested så går det kanskje greit.

7. Escalon (Grünerløkka og Tjuvholmen)

Dette er Oslo-svaret på en restaurantsuksess fra Bergen. Tapasmat til fornuftige priser. Det er da hvis fornuft er noe man har hvis man investerer i Lotto og skrapelodd. Elendig tapas til høye priser har ingenting med fornuft å gjøre, ei heller det man later som er service. Styr langt unna, du får bedre tapas og mye bedre service så mange andre steder.

6. Big Horn Steak House

Det er ikke mye til biff du får her. Det er ikke mye til mat. Det du derimot får er høy regning. Styr unna hvis du liker biff. For øvrig gjelder det samme for bøfhuset til Jensen også… dessverre.

5. Hard Rock Café

Ser du noen med t-skjorte fra Hard Rock Café i Oslo bør du synes synd på dem. Som med TGI så er dette et enkelt konsept i utlandet med kjapp og rimelig mat, fin service og hyggelige omgivelser. I Norge har du knapt omgivelsene. Maten er dyr, servicen forferdelig og dårlig laget.

4. Fontés

Det er mange steder på løkka som er pretensiøse nok til å få bonusplassering på denne listen, men den som får plassen på grunn av maten er Fontés. Dyrt og dårlig, men dessverre med fin uteservering i sola for den som liker slikt.

3. TGI Friday’s Karl Johan

Drar du ut av Norge så er TGI’s et småenkelt sted med relativt rimelig mat, rask service og heftige drinker. I Norge smaker maten elendig, servicen er ikke-eksisterende og det er dyrt. Du er heldig om maten er i nærheten av varm, om biffen stekes slik du vil ha den eller at de faktisk har giddet å fritere pommes fritesen. Sannsynligvis bruker de mer tid på å lage burgeren din på Max på Egertorget enn på TGI Friday’s.

2.  Mona Lisa Huset

Dette er fire restauranter med italiensk preg, men du får bedre mat på et middels gatekjøkken og VG har i tillegg avslørt at du heller ikke får maten du betaler for eller bestiller. Dyrt, dårlig service og like sjarmerende som kvise på rumpa. Restauranten ligger noen hundre meter fra en faktisk god spiseplass (Brasserie France), men du får mer valuta for pengene på Subway enn på denne parodien av et spisested.

1.Egon Byporten

I kåringen av det aller verste stedet å spise har vi valgt å tenke i bilder. Der Mona Lisa Huset prøver å kle på maten i keiserens nye klær og TGI Friday’s lager all staffasjen de kan rundt elendig laget mat så prøver ikke Egon engang. Du må stå i egen kø for å kjøpe, du må betale dyrt for dårlig mat og stemningen er forferdelig. Uansett hva du gjør så gjør du smart i å gå forbi.