De 10 mest populære reisemålene på Pinterest

Disse stedene har Pinterest-brukerne på sin ønskeliste.

Pinterest har de siste to årene vært en meget besøkt fotodelingsside. Nå har den blitt et populært verktøy for folk som ønsker å planlegge sin ferie. Skaperne bak dette nettstedet la merke til at flere brukere laget oppslagstavler om feriene de skulle reise på, om spesielle steder i lokalområdet og om sine drømmereisemål. For et halvt år siden ble funksjonen Place Pins lansert og nå er det nesten en milliard steder som er tagget på mer enn 100 000 såkalte «place boards».

Lurer du på hvilke er de mest taggede destinasjonene i verden? Her er de ti mest populære stedene på Pintrest.

10. Four Corners Monument, USA

Four Corners Monument befinner seg i skjæringspunktet mellom fire amerikanske stater – Utah, New Mexico, Arizona og Colorado. Dette er det eneste stedet i USA hvor fire stater grenser opp til hverandre og møtes i et punkt. Her kan du stå i fire forskjellige stater på samme tid. Dette unike landemerket forvaltes av Navajo Nation og er åpent for besøk fra publikum.

FourCorners

Foto: Tim Pearce, Los Gatos/ Flickr

Her er den store reiseguiden om alle statene i USA

10. Brooklyn Bridge, New York City

Brooklyn Bridge er et av de mest berømte byggverkene i New York, som binder sammen bydelene Manhattan og Brooklyn, og ikke minst en av de eldste hengebroene i USA. Den sto ferdig i 1883 og strekker seg hele 1834 meter over East River. Broen tok fjorten år å bygge, og 27 arbeidere mistet sitt liv under byggingen.

BrooklynBridge

Les vår guide om New York: 20 grunner til å dra til New York

8. Yosemite National Park, California

Nasjonalparken Yosemite ligger i fjellkjeden Sierra Nevada i staten California som siden 1984 har stått på UNESCOs verdensarvliste. Her får du oppleve spektakulære granittklipper, høye fossefall, klare elver, mammuttrær og biologiske mangfold. Omkring 89% av parken regnes som villmark, som i liten grad er preget av menneskelig aktivitet.

YosemiteNationalPark

7. Glass Beach i MacKerricher State Park, Nord-California

I MacKerricher State Park, i nærheten av byen Fort Bragg i Nord-California, vil du finne en strand overstrødd med glass. I store deler av 1900- tallet brukte badebyene i USA kysten som en dumpeplass, og Fort Bragg var ingen unntak. Flere tiår med bølger og salt vann har gjort glasset glatt og avrundet, og transformert kystlinjen til en fargerik palett av stenlignende glass og sand.

Glass Beach

Foto: John ‘K’ /Flickr

FortBragg

Foto: mlhradio/ Flickr

6. Glacier National Park, Montana

Glacier National Park ligger i den amerikanske staten Montana, og grenser til de canadiske provinsene Alberta og Britisk Columbia. Parken inneholder mer en 130 navngitte innsjøer, mer enn 1 000 forskjellige plantearter og hundrevis av dyrearter. Dette økosystemet sprer seg over 4 101 km² og er midtpunktet i hva som ofte blir kalt «Det kontinentale økosystemets krone», en region bestående av vernede områder på til sammen 44 000 km².

Glacier National Park

5. Blue Lagoon, Island

Den blå lagune ligger en drøy halvtime utenfor Reykjavik, og er et sted du bør få med deg dersom du ikke har vært der før. Dette er et geotermisk spa, dvs. vann som kommer fra jordens indre, og er en av Islands mest besøkte attraksjoner. Blågrønne alger og hvite kiselutfellinger danner en naturlig avleiring på bunnen av lagunen og gir vannet en akvamarin farge. Herlig med en gjennomsnittstemperatur på 37°C året rundt!

Blue Lagoon island

Les vår guide: Reykjavik- boblende het destinasjon

4. Central Park, New York City

Central Park trenger ingen introduksjon. Dette er et av de landemerkene I New York, med en størrelse på hele 3,4 km2. Kanskje du ikke visste at da parken ble anlagt lå den i byens nordre utkant?! Det var flere tiår før den ble omringet av bybebyggelsen.

Central Park

Her finner du våre guider om New York:

Slik får du drømmeturen til New York

Bo billig og bra i New York

 

3. Abraham Lake, Alberta, Canada

Besøker du Abraham Lake om vinteren, vil du kunne oppleve et utrolig naturfenomen hvor boblene i vannet blir frosset rett under overflaten. Ofte omtalt som isbobler eller frosne bobler, er det i utgangspunktet metangass som fryser til når den blir sluppet ut av innsjøens plantespisende bakterier. Fanget i frosset vann, disse boblene gjør en fantastisk skue i den menneskeskapte innsjøen i perioden november- mars.

Abraham Lake

2. Walt Disney World, Florida

Mest kjent i Norge under kortnavnet Disneyworld, er Walt Disney World en samling av fornøyelsesparker rett utenfor Orlando i Florida. Disneyworld åpnet dørene 1. oktober 1971, og er det største og mest besøkte underholdningskomplekset i verden. Med sine 121 km² har Walt Disney World et areal på størrelse med San Francisco, som består av temaparkene Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios, Animal Kingdom, Typhoon Lagoon og Blizzard Beach.

disney

Her kan du lese mer om fornøyelsensparken

LES OGSÅ: Topp fem i Florida

 

1. Eiffel Tower in Paris, France

Med sine 324,8 meter er dette det mest kjente landemerket i Paris med omkring 5,5 millioner besøkende årlig. Eiffeltårnet er oppkalt etter sin konstruktør, ingenøren Alexandre Gustave Eiffel og befinner seg i byens 7. arrondissement. Hver kveld ved solnedgang lyses tårnet opp av rundt 20.000 lyspærer som blinker utover nattehimmelen i Paris. En opplevelse for livet!

Eiffeltårnet

Les vår guide om Paris:  20 grunner til å reise til Paris