De 100 hotellene du må bo på før du dør

Vi har samlet 100 hoteller du bør ha opplevd før du plasseres i hotellet fire fot under. 

Her er den virkelig lange sjekklisten for deg som liker et godt hotell. Hvor mange tror du at du kan krysse av?

1. Waldorf Astoria, New York, USA

Det var her man fant opp Waldorfsalaten, men hotellet var også det første hotellet som ble vist i en film og det første hotellet som innførte roomservice.

baur-au-lac

2. Baur Au Lac, Zürich, Sveits

Nobels fredspris deles ut i Norge, men det var her Alfred Nobel fikk ideen. Det var også her Wagner framførte Die Walküre for første gang her.

170437_117_z

3. San Ysidoro Ranch, California, USA

Dette var stedet hvor Jackie og John Kennedy hadde sin bryllupsreise. Det er også visstnok Oprah Winfreys favoritt.

438418_351_z

4. La Mamounia, Marrakech, Marokko

Dette hotellet var hvor datteren til Putin giftet seg i januar 2013, men det er også et hotell hvor Winston Churchill bodde flere ganger og hotellet hvor Hitchcock lot handlingen til The Man Who Knew Too Much foregå. Marlene Dietrich og Charlie Chaplin har også bodd på dette hotellet.

5. Hotel Imperial, Wien, Østerrike

Dette var det første virkelige luksushotellet i Europa. Opprinnelig var det tenkt som Wiens bypalass, men ble et hotell i 1873. Hotellet har selvfølgelig hatt de aller fleste kjente personer som har vært i Wien som sine gjester, men er også kjent for sin Imperial Torte – en sjokoladetrøffel som visstnok stammer fra åpningsåret.

28044_155_z

6. The Plaza, New York, USA

Bedre plassering kan man knapt få i New York, og muligens ikke et bedre hotell. Her har F. Scott Fitzgerald, Truman Capote og svært mange andre kjendiser bodd.

imperial

7. The Imperial, Dehli, India

Dette var hotellet hvor Pandit Nehru, Mahatma Gandhi, Muhammad Ali Jinnah og Lord Mountbatten møttes for å dele opp India, noe som var grunnlaget for dagens India, Pakistan og Bangladesh.

15588_131_z

8. Claridge’s, London (Storbritannia)

Dette hotellet åpnet i 1812, og kjendissuksessen for Mayfair-hotellet ble sikret etter at keiserinne Eugenie bodde der i 1860 (hun var gift med Napoelon III) og fikk besøk av Dronning Victoria på hotellet. Etter den tid har det stort sett alltid bodd kjendiser der, og folk som Alfred Hitchcock og Audrey Hepburn har bodd der over lengre tid.

9. The Westin Excelsior, Roma, Italia

Dette hotellet kjenner man kanskje igjen fra filmen La Dolce Vita, men det var kjent i mange år før det. Det åpnet i 1906 og har hatt svært mange berømte gjester.

10. Pera Palace, Istanbul, Tyrkia

Dette hotellet var opprinnelig et hotell for de som reiset fra Paris til Istanbul på Orientekspressen. Det var her britene ga nøkkelen til Istanbul til Celal Bayar (som senere ble president i Tyrkia).

11.Hotel Ullensvang, Lofthus (Norge)

Dette familiedrevne hotellet er et historisk hotell i Norge med 168 års drift. Hotellet åpnet våren 2013 den lengste svømmekanalen i Europa (88 meter) fra eksisterende svømmebasseng til et nytt horisontbasseng. Dette kom året etter et nytt badeområde for voksne. Vi skrev også om hotellet i vår sak om de mest berømte hotellene i verden.

ChateauMarmont_01

12. Chateau Marmont, Hollywood, Los Angeles

Dette legendariske hotellet åpnet i 1929, og her har kjendiser som F. Scott Fitzgerald og Marilyn Monroe bodd. Hunter S. Thompson skrev i hvert fall en av bøkene sine fra innsiden av dette hotellet.

13. Beverly Wilshire Hotel, California, USA

Elvis Presley bodde flere år på hotellet. Det samme gjorde John Lennon etter at han ble separert fra Yoko Ono. Ellers har de aller fleste kjendiser i Hollywood bodd her. Filmen Pretty Woman foregår også på hotellet.

22099_192_z

14. The Langham, London, Storbritannia

Hotellet med verdens beste bar. I 2013 ble baren kåret til nettopp det av Drinks International. Baren er Artesian og har det største utvalget av rom i London, og et cocktail-utvalg uten like.  Om ikke det er nok så har hotellet den svært gode restauranten Roux at The Landau, en veldig god afternnon tea på Palm Court – medlem av The Tea Guild, og stedet hvor hele konseptet med afternoon tea startet nesten 150 år siden.

Så hva er det med dette hotellet? The Langham var det første storhotellet i London. Året var 1865. Nå er det et nyoppusset luksushotell uten like, historiemessig og servicemessig. Dette er en opplevelse.

800px-Hôtel_de_Crozat

15. Hotel Ritz, Paris

Legendarisk er vel kanskje bare fornavnet på dette luksushotellet. Da César Ritz åpnet hotellet hadde han en drøm: Å lage et hotell som var så bra at det hadde alt en prins ville ønsket seg i sitt eget hjem. Og det klarte han.

Vertigo_Lobby_3

16. Hotel Vertigo, San Francisco, USA

Det var i dette hotellet at Alfred Hitchcock spilte inn filmen Vertigo. Hotellet het Empire Hotel fram til filmens suksess. Det klassiske designet på hotellet

799px-Lake_palace_05a

17.  Taj Lake Palace, Udaipur, India

Dette hotellet har du kanskje sett i filmen Octopussy, og har en ganske unik plassering – midt i en innsjø. Hotellet ble opprinnelig bygd mellom 1743 og 1746, og var opprinnelig et sommerpalass. Det ble et hotell rundt 1950.

7496_53_z

18. Hotel del Coronado, California, USA

Har du sett komedien Some Like it Hot har du sett dette utrolige luksuspalasset. Da dette hotellet åpnet i 1888 var det verdens største. Hotellet ble kjent på 20-tallet som Hollywoods lekeplass.

Raffles-Hotel-Singapore

19. Raffles, Singapore

Hotellet hvor Singapore Sling ble funnet opp. Dette var også Kiplings favoritthotell.

140596_103_z

20. Bellagio, Las Vegas, USA

Ocean’s 11, men også så utrolig mye mer. Hotellet ble åpnet i 1998 og har 3 950 rom.

969939_64_z

21. Park Hyatt Tokyo, Japan

Det var her Bill Murray bodde i Lost in Translation. Ellers er det et utrolig luksushotell med en sinnsyk utsikt.

904406_93_z

22. Goldeneye Hotel & Resort, Jamaica

Etter at den andre verdenskrig var over flyttet Ian Fleming til Jamaica. Der bygde han sitt drømmehus, Goldeneye, og skrev noen bøker om en hemmelig agent. Huset er nå et luksusresort. Shaken, not stirred.

49234_241_z

23. Sofitel Legende Metropole, Hanoi, Vietnam

Dette er et hotell som ble bygget i 1901, og her bodde Joan Baez under Vietnamkrigen.  W. Somerset Maugham skrev her, og det gjorde også Graham Greene.

GrandHotel_Fasade_EuropeanLuxurySuiteHotelPrise

24. Grand Hotel, OsloNorge

Dette er norske hotellers rike onkel, bestefar og kjendishoteller foran mange (selv om The Thief prøver å løpe forbi).  Grand Hotel åpnet sine dører i 1874, og på hotellet har folk som Henrik Ibsen, Barack Obama og Rihanna bodd.

8698_81_z

25. Hotel Monteleone, New Orleans, USA

Dette hotellet er et litterært landemerke i USA. Ernest Hemingway bodde her, og hotellet omtales i Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood.

800px-Stanley_in_Snow

26. Stanley Hotel, Colorado, USA

Dette er ondskapens hotell. Det var her Stephen King i hvert fall kom på historien.

199220_97_z

27. Hotel Adlon, Berlin, Tyskland

Hotellet åpnet i 1907 av keiseren i Berlin, men ble nesten helt ødelagt i 1945. En liten del av hotellet stod igjen og ble drevet videre fram til 1984. I 1997 ble et nytt, gjenbygget, hotell åpnet. Mellom 1.verdenskrig og 2.verdenskrig var dette hotellet man skulle bo på i Berlin og Tyskland.

1l

28. Hotel Yerevan, Armenia

Dette var det første hotellet i Yerevan, åpnet i 1926 – og er like imponerende nå som da.

24943_69_z

29. The Victoria Falls Hotel, Zimbabwe

Dette legendariske hotellet åpnet i 1904, og har en beliggenhet som rett og slett er unik.

791992_280_z

30. Premier Palace Hotel, Kiev, Ukraina

Dette hotellet er et historisk luksushotell i Kiev som åpnet sine dører i 1912.

 tegnefilm

31. Arte Louise Kunsthotel, Berlin, Tyskland

Dette hotellet har utrolig mange unike rom, noe som nesten kan leses som en skrivefeil. Hotellet åpnet i 1995 som et kunstprosjekt, og hvert av rommene er unikt designet av en kunstner. Slik som rommet på bildet – tegneserierommet.

7151413

32. Grand Hotel de Kromme Raake, Groningen, Nederland

Dette er ett av verdens minste hotell. Rommet på hotellet har bad og seng. Sengen er i et skap.

10

33.  Tree House Lodge, Puerte Viejo, Costa Rica

Har du drømt å bo i en skikkelig innredet trehytte? Da er dette hotellet for deg.

2858386_54_z

34. Hotel Seven, Paris, Frankrike

Dette hotellet har sitt eget James Bond-rom, og det meste er ganske annerledes enn hvordan du er vant til å forholde deg til et hotell.

T

35. Madonna Inn,  San Luis Obispo, California

Dette hotellet har for det første et skikkelig resorthotell, men deres 110 unike rom er det som trekker i tillegg til et supert basseng og mange fritidsaktiviteter. Virkelig noe annerledes.  Rommet på bildet er hulemannrommet.

Au-Vieux-Panier

36. Au Vieux Panier, Marseille, Frankrike

Dette er et kunstprosjekt, og gir en virkelig stor opplevelse. Kunstnere har fått lov til å designe rommene akkurat slik de vil ha dem. Så spørs det om du ville fått panikk eller ei i rommet over, som kalles panikkrommet.

15157_51_z

37. Quinta Real Zacatecas, Mexico

Dette hotellet er bygd rundt en nedlagt tyrefektingsarena. Byen og hotellet står på UNESCOs verdensarvliste. Ganske så unikt.

3694295_7_z

38. Sextantio Le Grotte Della Civita, Matera, Italia

Oppussede grotter? Ja, det er egentlig den eneste beskrivelsen som er riktig. Byen er fra middelalderen bygget på stein, og hotellet er unikt med sin mulighet til å bo i grotter

76936_242_z

39. Ashford Castle, Cong, Irland

Å bo som en konge blir bokstavelig talt med dette hotellet. Det er et slott omgjort til et hotell, men selvfølgelig nok ikke et slik hotell du vanligvis bor på. Overdådig luksus i utrolig naturomgivelser

2555912_30_z

40. Jumbo Stay, Arlanda, Stockholm

Vi har alle sovnet på fly. Dette er et hotell, som er et fly. Ikke luksus, men ganske så gøy.

3005238_124_z

41. V8 Hotel, Meilenwerk, Tyskland

Liker du biler? Liker noen i familien biler? Er svaret ja så er dette hotellet for deg. Alt fra vasker til senger på de aller fleste rommene her er biler.

3137274_81_z

42. Hotel Viking, Island

Dette temahotellets tema er vel ganske greit å skjønne. Her er det snakk om vikinger. Det meste har et vikingtema, men uten at det blir alt for påtatt

1382622_7_y

43. Auld Kirk Hotel, Skottland

En nedlagt kirke som nå er hotell.

twiight

44. The Gladstone Hotel, Toronto, Canada

Dette kunsthotellet i Toronto er ujje bare et utrolig kult hotell, men også kanskje det stedet med mest livlig uteliv. Virkelig en opplevelse  i hva et hotell kan være. Slik som rom 318 som er laget i en blåfarge som gjør det mulig å lage bluescreen-video eller Palour of Twilight som vi viser over.

5401238_140_z

45. Fletcher Hotel Amsterdam, Nederland

Et ganske så unikt og futuristisk hotell.

2703332_141_z

46. Blow Up Hall 50/50, Poznan, Polen

Hotellet kaller seg selv for et interaktivt kunstverk. Detaljene inkluderer at romnøkkelen er en iPhone (for de totalt 22 rommene) som ved bruk av lokasjonsteknologi forteller deg hvilket rom du har (hotellet har for øvrig ei heller en tradisjonell resepsjon).

patagonia

47. The Singular Patagonia, Chile

Egentlig er det et nedlagt kjølelager som ble bygget i 1915, men nå er det kanskje ett av verdens mest unike hotell.  Beskyttet av smyndighetene i Chile for bevaring, men likevel et arkitektonisk mesterverk innenfor rammene

iglo

48. Igloo Village, Kakslauttanen, Finland

Ja, dette er igloer du bor i (av glass) for å kunne gi deg en utsikt til nordlys direkte fra sengen. Du skal lete godt etter noe mer unikt. Her finner du også alt annet finnene er så glade i som å bade i snøen og, vel, godt drikke.

5570029_32_z

49. Sheraton Huzhou Hot Springs & Resort, Kina 

Dette hotellet kostet 1,5 milliarder dollar å bygge. I Kina. Et luksushotell ulikt noe annet på hele kloden. Designet er rett og slett så spesielt at du nesten ikke kan gjøre annet enn å bli imponert.

4182702_45_z

50. Yotel, New York, USA

Et hotell som har hentet positiv inspirasjon fra fly og ferjer. Seriøst.

28508_80_z

51. Blakes, London, Storbritannia

Muligens verdens mest romantiske hotell, og et superchic designhotell.

4339531_32_z

52. Hotel Americano, New York, USA

Et veldig unikt design gjennomsyrer hotellet, og mange moderne løsninger (slik som at du kan styre en god del av rommet ditt fra din iPad).

2911108_33_z

53. The Upper House, Hong Kong

Et moderne designluksushotell. Kåres ofte til verdens vakreste hotell.

1112611_52_z

54. The Soho Hotel, London, Storbritannia

Skal du møte kjendiser i London er dette hotellet. I hvert fall de kule kjendisene.

2256615_44_z

55. Alila Villas Uluwatu, Bali, Indonesia

Et designresort av dimensjoner.

16254_136_z

56. Caneel Bay Resort, Jomfruøyene

Et resort fritt for nett, tv og alt annet. Her slapper du av. Bom basta!

3748961_134_z

57. Six Senses Lamuu, Maldivene

Se på bildene. En gang til….

3775992_26_z

58. nHow Berlin, Tyskland

Dette hotellet kaller seg musikk-og livsstilshotell. Vi kaller det Tilbake til Fremtiden. Småting som en 1000 kvadratmeter stor takterasse, muligheten til å låne en Gibson-gitar eller et Casio-keyboard på rommet, 100 egne musikkstasjoner, to musikkstudioer hvis du skulle ha et ønske om å spille i en låt, virkelig fin restaurant og et hypermoderne trenings/spa-område over to etasjer er noe av det hotellet tilbyr.

1199013_100_z

59. Hotel Silken Puerta America, Madrid, Spania

En av de kuleste barene i Madrid er bare begynnelsen.

2803104_48_z

60. Hotel Particulier Montmartre, Paris, Frankrike

Dette hotellet har ikke mer enn fem rom. Eller kanskje litt mer riktig forklart: Fem suiter. De er alle unike, med sin egen personlighet og stil, hver og en av dem designet av en avant-garde artist.

Untitled-13

61. Burj-Al Arab, Dubai, De forente arabiske emirater

Ett landemerke. Og muligens den største luksusen du kan få.

photogallery

62. Hotel Le Marais, New Orleans, USA

Det kan være litt fordi vi er forelsket i New Orleans – men dette er et kjendishotell av en grunn. Eller to.

pillars

63. The Pillars Hotel, Fort Lauderdale, USA

Dette hotellet har vunnet utrolig mange priser for beste hotell i Florida, ett av de beste i verden og blant de beste strandhotellene som finnes noe sted. Samtidig koster det ikke utrolig mye. En uslåelig kombinasjon, spør du oss. Det er kun 18 rom så du bør være tidlig ute med å booke hvis du er en gruppe.

43964_163_z

64. Banyan Tree, Bangkok, Thailand

Det finnes rooftopbarer og så finnes det rooftopbarer. Denne slår de aller fleste.

esterni-061-1024x614

65. Sextantio Albergo Diffuso, Santo Sefano di Sessanio, Italia

Her er det historiske blandet med moderne luksus. Conde Nast Traveller kåret hotellet til det beste landlige hotellet i Europa, og hvert eneste rom er unikt der det er plassert rundt omkring på et lite område

4774015_52_z

66. Castello Banfi – Il Borgo, Montalcino, Italia

Dette hotellet er bygget opp fra en gammel  festning i en festningsby. Man har bevart så mye man kan fra den gamle byen i det nye, og moderne luksushotellet.

carcassonne

67. Hotel de la Cite, Carcassone, Frankrike

Har du spilt brettspillet Carcassone? I så fall blir du vel ikke overrasket over å høre at dette er et festningshotell. Luksus også, kan man si…

hotel-3.14

68. 3.14, Cannes, Frankrike

Hver av hotellets etasjer tilsvarer et univers som representerer et av det fem kontinentene. Velger du Europa- suiten, får du et flott rom som representerer Paris under belle-epoken. Rommet er parfymert med roser og sedertre, som er ment for å transportere deg inn i en febrilisk livstil i Lysenes by og kabaretlivet i Montmarte.

3962899_16_z

69. Hotel Pelirocco, Brighton, Storbritannia

Et unikt hotell i Brighton hvor alle rommene har sitt eget design. Noen er morsomme, mens andre nesten er i overkant sexy.

995632_117_z

70.  Hotel Omm, Barcelona, Spania

Dette hotellet er et virkelig luksushotell svært godt plassert i Barcelona, men det hotellet har i tillegg er en lobbybar hvor alle som er noe i Barcelona gjerne stikker innom, en restaurant med Michelin-stjerne, en bar med Barcelonas kuleste og til slutt en nattklubb som virkelig svinger.

548889_69_z

71. The Twelve Apostles Hotel, Cape Town, Sør-Afrika

Dette hotellet har blitt kalt det perfekte stedet i Sør-Afrika, Afrika og verden. Vi vet ikke om det stemmer helt, men vakkert er det.

2957675_99_z

72. The St. Regis Deer Valley, Utah, USA

Det er ingen tvil om at du vil få en unik hotell opplevelse ved å bo på The St. Regis Deer Valley- denne utsikten er ikke uten grunn en av verdens vakreste.

1529727_126_z

73. Jade Mountain Resort, Soufriere, St. Lucia

Omgitt av Piton-fjellene, havet og regnskogen er Soufrieres et idyllisk sted for et ønske om en avslappende reise sør i St. Lucia.

5064492_32_z

74. Coral Point Lodge, Shute Harbour, Queensland, Australia

Coral Point Lodge tilbyr en rolig opplevelse i praktfull natur og passer perfekt for deg som ønsker å trekke deg unna kjas, mas og slitsomme turistsentre. I området rundt hotellet kan du oppleve verdens største korallrev, som strekker seg langs kystlinjen og som tilbyr utrolige dykkeropplevelser i krystallklart vann, eller Airlie Beach (utrolig flott strand som ligger 10 minutter fra hotellet), samtidig som du kan ta en tur ut blant de vakre øyene i området eller til den ytre delen av Great Barrier Reef. Dette er et reisemål og et hotell du sent kommer til å glemme.

22503_156_z

75. The Fairmont Chateau Lake Louise, Alberta, Canada

Omgitt av kanskje det mest spektakulære landskapet i verden, finner du hotellet The Fairmont Chateau Lake Louise gjemt dypt inne i Banff National Park.

Ubud-Hanging-Gardens-00-1

76. Hanging Gardens Hotel, Bali, Indonesia

Vi innrømmer det gjerne – hoteller med imponerende evighetsbasseng er noe vi lett faller for. Du kan starte dagen med en svømmetur, du kan slappe av og nyte utsikten over horisonten og du kan bare ligge ved bassengkanten. Blant de aller flotteste og mest innbydende svømmebassengene i hele verden, finner du det som tilhører Hanging Gardens hotell på Bali.

1631751_176_z

77. Cove Atlantis Hotel, Bahamas

Det er i Karibien du finner en av verdensberømte beachklubber i afrikansk stil hvor de nyeste designerbikiniene glitrer om kapp med solen. Gode tropiske drinker mangler det heller ikke på. Du husker vel Daniel Graigs debut som James Bond? Stranden der han for første gang møter filmens Bond-pike tilhører The Cove Atlantis på Bahamas.

First-World-Hotel

78. First World Hotel, Genting, Malaysia

Det ser ut som en modell, men dette er faktisk hotellkomplekset First World Hotel i Malaysia. I tillegg til de 6118 rommene, inneholder First World Hotel en 46 000 kvadratmeter stor plaza med shoppingsenter, konferansesenter, kinoer, casino og fornøyelsespark.

7338_57_z

79. Hotel Excelsior, Venezia, Italia

Det er ikke veldig mange hoteller så kort vei (for øvrig i en gratis buss, om du vil) fra en by hvor du kan gå rett ut på en strålende privat strand. Det er heller ikke så mange hoteller i hele verden som er så innbydende som Hotel Excelsior i Venezia. Et hotell som har absolutt alt du kunne ønske deg og som gjerne gjør noe ekstra for at du skal ha det bra.

1838796_107_z

80. Four Seasons Hotel, Firenze, Italia

Det aller beste hotellet i Firenze er en opplevelse i seg selv. Hotellet ligger rett ved Piazza Donatello og alle de kjente severdighetene i byen. Et utendørsbasseng gjør at du kan ta deg en dukkert, spaet er av høyeste klasse, og hele hotellet får deg til å føle deg som en del av Medici-familien. Det er en grunn til at hotellet har absolutt topprating på alle stedene det har blitt vurdert av eksperter, vanlige dødelige eller journaliste

santorini_2

81. Santorini Princess Luxury Spa Hotel, Santorini, Hellas

Dette hotellet har fått 393 omtaler på Tripadvisor. 322 av dem er absolutt toppkarakter. Det er av mange grunner. Hotellets plassering gjør at du vil oppleve en av de beste solnedgangene i Hellas fra deres restaurant eller bar (eller rommet, for den sakens skyld) og deres luksusleiligheter (de minste er 30 kvadratmeter) er av absolutt toppklasse.Servicen er ut av en verden, og selv om det finnes mange litt halvdårlige greske restauranter så er den på dette hotellet så absolutt ikke en av dem

1077

82. One & Only Palmilla Resort, Mexico

Dette lever virkelig opp til sitt navn. Unikt både plasseringsmessig, servicemessig og opplevelsesmessig. Deres suiter blir rangert på topp 10 i verden i svært mange kåringer, og hotellets fasiliteter er akkurat som man kunne drømme om.

palacio

83. Tivoli Palacio de Seteais, Sintra, Portugal

Du kan velge å tolke navnet som om at dette er et tivoli, men da fokuserer du på feil del av navnet. Dette er et palass omgjort til et hotell.

amenities

84. Anatelein Boutique Cave Hotel, Uchisar, Tyrkia

En helt utrolig lokalisering i vidunderlig luksus som skapt for et par som vil nyte hverandre og unike omgivelser.

930x400

85. Linthwaite House Hotel, Windermere, Storbritannia

Dette hotellet har utsikt ut over Lake Windermere i det som kalles Lake District i Storbritannia. For å forklare hvordan det ser ut: Postman Pat-land. Utrolig romantisk, naturlig og med luksus slik nesten bare britene klarer det.

4571640_86_z

86. Albergo diffuso Munta e Cara, Italia

En perle av et romantisk hotell som ligger litt utenfor det meste, men også i grei avstand til mye.

Marques-de-Riscal-hotel-Elciego-spain-2

87. Hotel Marques de Riscal, Spania

Dette er kanskje verdens mest spesielle hotellet, rent arkitektonisk. Det er tegnet av Frank Gehry, og åpnet i 2006. 

800px-Hallstatt_300

88. Heritage Hotel Hallstatt, Hallstatt, Østerrike

Beliggenheten kan man jo ikke si at hotellet har vært heldig med, siden det er bygget nettopp her… Likevel er dette som å ta noen sjumilsstøvler tilbake i tid.

800px-Levoca_main_square_03

89. Arkada Hotel, Levoca, Slovakia

Byen er på UNESCOs verdensarvliste, og byens sentrum er det også – dermed også dette sjarmerende hotellet.

hotell21

90. Grand Hotel Kronenhof, Sveits

Verdens beste hotell i 2013.

1717151_37_z

91. Gili Lankanfushi, Maldivene, Indonesia

Et skikkelig resort. Av den sorten det kanskje ikke lages nok av. For deg som liker privatliv på ferie…

6793417_7_z

92. Casa Gantogena, Ecuador

Overdådig luksus som transporterer deg tilbake til kolonitiden.

809492_64_z

93. The Oberoi Udaivilas, Udaipur, India

Hotellsjefen på dette hotellet uttalte visstnok etter at det ble kåret til verdens 5.beste hotell i 2013 at de skulle jobbe hardere i 2014.

2101750_61_z

94. Lindos Blu, Rhodos, Hellas

Her kan du få oppfylt din største greske drøm.

2775480_31_z

95. Hotel Missoni, Edinburgh, Skottland

Designhotell fra designmerke.

1867106_56_z

96. Four Seasons Resort Bora Bora, Fransk Polynesia

Luksus i paradis.

ATH-RoomsCar-Suite_2

97. American Trade Hotel, Panama

Strålende gjennomført design i et hotell hvor det alltid skjer ting. Et virkelig rått område med svært mye kultur, og et hotell som virkelig oser design og en annerledes opplevelse.

orio_1366x570_exterior07a

98. Copacabana Palace Hotel, Rio de Janeiro, Brasil

Strålende luksus rett på stranden.

34793_130_z

99.  Strawberry Hill, Jamaica

Luksus i vidunderland.

MAIN_THETHIEF1

100. The Thief, Oslo, Norge

The Thief er hotellet som stjeler deg bort fra mas og fjas i hverdagen. Med Oslos flotteste beliggenhet, sine 118 designerrom og svært gode fasiliteter, er hotellet et av de aller vakreste i Norge. Og som ikke det er nok; nå har de også åpnet et av Norges mest eksklusive spa.