De 100 hotellene du må bo på før du dør

Vi har samlet 100 hoteller du bør ha opplevd før du plasseres i hotellet fire fot under.

Her er den virkelig lange sjekklisten for deg som liker et godt hotell. Hvor mange tror du at du kan krysse av?

1. Waldorf Astoria, New York, USA

Det var her man fant opp Waldorfsalaten, men hotellet var også det første hotellet som ble vist i en film og det første hotellet som innførte roomservice.

2. Baur Au Lac, Zürich, Sveits

Nobels fredspris deles ut i Norge, men det var her Alfred Nobel fikk ideen. Det var også her Wagner framførte Die Walküre for første gang her.

3. San Ysidoro Ranch, California, USA

Dette var stedet hvor Jackie og John Kennedy hadde sin bryllupsreise. Det er også visstnok Oprah Winfreys favoritt.

4. La Mamounia, Marrakech, Marokko

Dette hotellet var hvor datteren til Putin giftet seg i januar 2013, men det er også et hotell hvor Winston Churchill bodde flere ganger og hotellet hvor Hitchcock lot handlingen til The Man Who Knew Too Much foregå. Marlene Dietrich og Charlie Chaplin har også bodd på dette hotellet.

 

5. Hotel Imperial, Wien, Østerrike

Dette var det første virkelige luksushotellet i Europa. Opprinnelig var det tenkt som Wiens bypalass, men ble et hotell i 1873. Hotellet har selvfølgelig hatt de aller fleste kjente personer som har vært i Wien som sine gjester, men er også kjent for sin Imperial Torte – en sjokoladetrøffel som visstnok stammer fra åpningsåret.

6. The Plaza, New York, USA

Bedre plassering kan man knapt få i New York, og muligens ikke et bedre hotell. Her har F. Scott Fitzgerald, Truman Capote og svært mange andre kjendiser bodd.

7. The Imperial, Dehli, India

Dette var hotellet hvor Pandit Nehru, Mahatma Gandhi, Muhammad Ali Jinnah og Lord Mountbatten møttes for å dele opp India, noe som var grunnlaget for dagens India, Pakistan og Bangladesh.

8. Claridge’s, London (Storbritannia)

Dette hotellet åpnet i 1812, og kjendissuksessen for Mayfair-hotellet ble sikret etter at keiserinne Eugenie bodde der i 1860 (hun var gift med Napoelon III) og fikk besøk av Dronning Victoria på hotellet. Etter den tid har det stort sett alltid bodd kjendiser der, og folk som Alfred Hitchcock og Audrey Hepburn har bodd der over lengre tid.

 

9. The Westin Excelsior, Roma, Italia

Dette hotellet kjenner man kanskje igjen fra filmen La Dolce Vita, men det var kjent i mange år før det. Det åpnet i 1906 og har hatt svært mange berømte gjester.

 

10. Pera Palace, Istanbul, Tyrkia

Dette hotellet var opprinnelig et hotell for de som reiset fra Paris til Istanbul på Orientekspressen. Det var her britene ga nøkkelen til Istanbul til Celal Bayar (som senere ble president i Tyrkia).

 

11.Hotel Ullensvang, Lofthus (Norge)

Dette familiedrevne hotellet er et historisk hotell i Norge med 168 års drift. Hotellet åpnet våren 2013 den lengste svømmekanalen i Europa (88 meter) fra eksisterende svømmebasseng til et nytt horisontbasseng. Dette kom året etter et nytt badeområde for voksne. Vi skrev også om hotellet i vår sak om de mest berømte hotellene i verden.

12. Chateau Marmont, Hollywood, Los Angeles

Dette legendariske hotellet åpnet i 1929, og her har kjendiser som F. Scott Fitzgerald og Marilyn Monroe bodd. Hunter S. Thompson skrev i hvert fall en av bøkene sine fra innsiden av dette hotellet.

13. Beverly Wilshire Hotel, California, USA

Elvis Presley bodde flere år på hotellet. Det samme gjorde John Lennon etter at han ble separert fra Yoko Ono. Ellers har de aller fleste kjendiser i Hollywood bodd her. Filmen Pretty Woman foregår også på hotellet.

14. The Langham, London, Storbritannia

Hotellet med verdens beste bar. I 2013 ble baren kåret til nettopp det av Drinks International. Baren er Artesian og har det største utvalget av rom i London, og et cocktail-utvalg uten like.  Om ikke det er nok så har hotellet den svært gode restauranten Roux at The Landau, en veldig god afternnon tea på Palm Court – medlem av The Tea Guild, og stedet hvor hele konseptet med afternoon tea startet nesten 150 år siden.

Så hva er det med dette hotellet? The Langham var det første storhotellet i London. Året var 1865. Nå er det et nyoppusset luksushotell uten like, historiemessig og servicemessig. Dette er en opplevelse.

15. Hotel Ritz, Paris

Legendarisk er vel kanskje bare fornavnet på dette luksushotellet. Da César Ritz åpnet hotellet hadde han en drøm: Å lage et hotell som var så bra at det hadde alt en prins ville ønsket seg i sitt eget hjem. Og det klarte han.

16. Hotel Vertigo, San Francisco, USA

Det var i dette hotellet at Alfred Hitchcock spilte inn filmen Vertigo. Hotellet het Empire Hotel fram til filmens suksess. Det klassiske designet på hotellet

17.  Taj Lake Palace, Udaipur, India

Dette hotellet har du kanskje sett i filmen Octopussy, og har en ganske unik plassering – midt i en innsjø. Hotellet ble opprinnelig bygd mellom 1743 og 1746, og var opprinnelig et sommerpalass. Det ble et hotell rundt 1950.

18. Hotel del Coronado, California, USA

Har du sett komedien Some Like it Hot har du sett dette utrolige luksuspalasset. Da dette hotellet åpnet i 1888 var det verdens største. Hotellet ble kjent på 20-tallet som Hollywoods lekeplass.

19. Raffles, Singapore

Hotellet hvor Singapore Sling ble funnet opp. Dette var også Kiplings favoritthotell.

20. Bellagio, Las Vegas, USA

Ocean’s 11, men også så utrolig mye mer. Hotellet ble åpnet i 1998 og har 3 950 rom.

21. Park Hyatt Tokyo, Japan

Det var her Bill Murray bodde i Lost in Translation. Ellers er det et utrolig luksushotell med en sinnsyk utsikt.

22. Goldeneye Hotel & Resort, Jamaica

Etter at den andre verdenskrig var over flyttet Ian Fleming til Jamaica. Der bygde han sitt drømmehus, Goldeneye, og skrev noen bøker om en hemmelig agent. Huset er nå et luksusresort. Shaken, not stirred.

23. Sofitel Legende Metropole, Hanoi, Vietnam

Dette er et hotell som ble bygget i 1901, og her bodde Joan Baez under Vietnamkrigen.  W. Somerset Maugham skrev her, og det gjorde også Graham Greene.

24. Grand Hotel, OsloNorge

Dette er norske hotellers rike onkel, bestefar og kjendishoteller foran mange (selv om The Thief prøver å løpe forbi).  Grand Hotel åpnet sine dører i 1874, og på hotellet har folk som Henrik Ibsen, Barack Obama og Rihanna bodd.

25. Hotel Monteleone, New Orleans, USA

Dette hotellet er et litterært landemerke i USA. Ernest Hemingway bodde her, og hotellet omtales i Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood.

26. Stanley Hotel, Colorado, USA

Dette er ondskapens hotell. Det var her Stephen King i hvert fall kom på historien.

27. Hotel Adlon, Berlin, Tyskland

Hotellet åpnet i 1907 av keiseren i Berlin, men ble nesten helt ødelagt i 1945. En liten del av hotellet stod igjen og ble drevet videre fram til 1984. I 1997 ble et nytt, gjenbygget, hotell åpnet. Mellom 1.verdenskrig og 2.verdenskrig var dette hotellet man skulle bo på i Berlin og Tyskland.

28. Hotel Yerevan, Armenia

Dette var det første hotellet i Yerevan, åpnet i 1926 – og er like imponerende nå som da.

29. The Victoria Falls Hotel, Zimbabwe

Dette legendariske hotellet åpnet i 1904, og har en beliggenhet som rett og slett er unik.

30. Premier Palace Hotel, Kiev, Ukraina

Dette hotellet er et historisk luksushotell i Kiev som åpnet sine dører i 1912.

31. Arte Louise Kunsthotel, Berlin, Tyskland

Dette hotellet har utrolig mange unike rom, noe som nesten kan leses som en skrivefeil. Hotellet åpnet i 1995 som et kunstprosjekt, og hvert av rommene er unikt designet av en kunstner. Slik som rommet på bildet – tegneserierommet.

32. Grand Hotel de Kromme Raake, Groningen, Nederland

Dette er ett av verdens minste hotell. Rommet på hotellet har bad og seng. Sengen er i et skap.

 

33.  Tree House Lodge, Puerte Viejo, Costa Rica

Har du drømt å bo i en skikkelig innredet trehytte? Da er dette hotellet for deg.

 

34. Hotel Seven, Paris, Frankrike

Dette hotellet har sitt eget James Bond-rom, og det meste er ganske annerledes enn hvordan du er vant til å forholde deg til et hotell.

35. Madonna Inn,  San Luis Obispo, California

Dette hotellet har for det første et skikkelig resorthotell, men deres 110 unike rom er det som trekker i tillegg til et supert basseng og mange fritidsaktiviteter. Virkelig noe annerledes.  Rommet på bildet er hulemannrommet.

36. Au Vieux Panier, Marseille, Frankrike

Dette er et kunstprosjekt, og gir en virkelig stor opplevelse. Kunstnere har fått lov til å designe rommene akkurat slik de vil ha dem. Så spørs det om du ville fått panikk eller ei i rommet over, som kalles panikkrommet.

37. Quinta Real Zacatecas, Mexico

Dette hotellet er bygd rundt en nedlagt tyrefektingsarena. Byen og hotellet står på UNESCOs verdensarvliste. Ganske så unikt.

38. Sextantio Le Grotte Della Civita, Matera, Italia

Oppussede grotter? Ja, det er egentlig den eneste beskrivelsen som er riktig. Byen er fra middelalderen bygget på stein, og hotellet er unikt med sin mulighet til å bo i grotter

 

39. Ashford Castle, Cong, Irland

Å bo som en konge blir bokstavelig talt med dette hotellet. Det er et slott omgjort til et hotell, men selvfølgelig nok ikke et slik hotell du vanligvis bor på. Overdådig luksus i utrolig naturomgivelser

 

40. Jumbo Stay, Arlanda, Stockholm

Vi har alle sovnet på fly. Dette er et hotell, som er et fly. Ikke luksus, men ganske så gøy.

 

41. V8 Hotel, Meilenwerk, Tyskland

Liker du biler? Liker noen i familien biler? Er svaret ja så er dette hotellet for deg. Alt fra vasker til senger på de aller fleste rommene her er biler.

 

42. Hotel Viking, Island

Dette temahotellets tema er vel ganske greit å skjønne. Her er det snakk om vikinger. Det meste har et vikingtema, men uten at det blir alt for påtatt

 

43. Auld Kirk Hotel, Skottland

En nedlagt kirke som nå er hotell.

44. The Gladstone Hotel, Toronto, Canada

Dette kunsthotellet i Toronto er ujje bare et utrolig kult hotell, men også kanskje det stedet med mest livlig uteliv. Virkelig en opplevelse  i hva et hotell kan være. Slik som rom 318 som er laget i en blåfarge som gjør det mulig å lage bluescreen-video eller Palour of Twilight som vi viser over.

 

45. Fletcher Hotel Amsterdam, Nederland

Et ganske så unikt og futuristisk hotell.

 

46. Blow Up Hall 50/50, Poznan, Polen

Hotellet kaller seg selv for et interaktivt kunstverk. Detaljene inkluderer at romnøkkelen er en iPhone (for de totalt 22 rommene) som ved bruk av lokasjonsteknologi forteller deg hvilket rom du har (hotellet har for øvrig ei heller en tradisjonell resepsjon).

 

47. The Singular Patagonia, Chile

Egentlig er det et nedlagt kjølelager som ble bygget i 1915, men nå er det kanskje ett av verdens mest unike hotell.  Beskyttet av smyndighetene i Chile for bevaring, men likevel et arkitektonisk mesterverk innenfor rammene

48. Igloo Village, Kakslauttanen, Finland

Ja, dette er igloer du bor i (av glass) for å kunne gi deg en utsikt til nordlys direkte fra sengen. Du skal lete godt etter noe mer unikt. Her finner du også alt annet finnene er så glade i som å bade i snøen og, vel, godt drikke.

 

49. Sheraton Huzhou Hot Springs & Resort, Kina 

Dette hotellet kostet 1,5 milliarder dollar å bygge. I Kina. Et luksushotell ulikt noe annet på hele kloden. Designet er rett og slett så spesielt at du nesten ikke kan gjøre annet enn å bli imponert.

 

50. Yotel, New York, USA

Et hotell som har hentet positiv inspirasjon fra fly og ferjer. Seriøst.

 

51. Blakes, London, Storbritannia

Muligens verdens mest romantiske hotell, og et superchic designhotell.

 

52. Hotel Americano, New York, USA

Et veldig unikt design gjennomsyrer hotellet, og mange moderne løsninger (slik som at du kan styre en god del av rommet ditt fra din iPad).

 

53. The Upper House, Hong Kong

Et moderne designluksushotell. Kåres ofte til verdens vakreste hotell.

 

54. The Soho Hotel, London, Storbritannia

Skal du møte kjendiser i London er dette hotellet. I hvert fall de kule kjendisene.

 

55. Alila Villas Uluwatu, Bali, Indonesia

Et designresort av dimensjoner.

 

56. Caneel Bay Resort, Jomfruøyene

Et resort fritt for nett, tv og alt annet. Her slapper du av. Bom basta!

 

57. Six Senses Lamuu, Maldivene

Se på bildene. En gang til….

58. nHow Berlin, Tyskland

Dette hotellet kaller seg musikk-og livsstilshotell. Vi kaller det Tilbake til Fremtiden. Småting som en 1000 kvadratmeter stor takterasse, muligheten til å låne en Gibson-gitar eller et Casio-keyboard på rommet, 100 egne musikkstasjoner, to musikkstudioer hvis du skulle ha et ønske om å spille i en låt, virkelig fin restaurant og et hypermoderne trenings/spa-område over to etasjer er noe av det hotellet tilbyr.

 

59. Hotel Silken Puerta America, Madrid, Spania

En av de kuleste barene i Madrid er bare begynnelsen.

 

60. Hotel Particulier Montmartre, Paris, Frankrike

Dette hotellet har ikke mer enn fem rom. Eller kanskje litt mer riktig forklart: Fem suiter. De er alle unike, med sin egen personlighet og stil, hver og en av dem designet av en avant-garde artist.

61. Burj-Al Arab, Dubai, De forente arabiske emirater

Ett landemerke. Og muligens den største luksusen du kan få.

 

62. Hotel Le Marais, New Orleans, USA

Det kan være litt fordi vi er forelsket i New Orleans – men dette er et kjendishotell av en grunn. Eller to.

 

63. The Pillars Hotel, Fort Lauderdale, USA

Dette hotellet har vunnet utrolig mange priser for beste hotell i Florida, ett av de beste i verden og blant de beste strandhotellene som finnes noe sted. Samtidig koster det ikke utrolig mye. En uslåelig kombinasjon, spør du oss. Det er kun 18 rom så du bør være tidlig ute med å booke hvis du er en gruppe.

 

64. Banyan Tree, Bangkok, Thailand

Det finnes rooftopbarer og så finnes det rooftopbarer. Denne slår de aller fleste.

 

65. Sextantio Albergo Diffuso, Santo Sefano di Sessanio, Italia

Her er det historiske blandet med moderne luksus. Conde Nast Traveller kåret hotellet til det beste landlige hotellet i Europa, og hvert eneste rom er unikt der det er plassert rundt omkring på et lite område

 

66. Castello Banfi – Il Borgo, Montalcino, Italia

Dette hotellet er bygget opp fra en gammel  festning i en festningsby. Man har bevart så mye man kan fra den gamle byen i det nye, og moderne luksushotellet.

67. Hotel de la Cite, Carcassone, Frankrike

Har du spilt brettspillet Carcassone? I så fall blir du vel ikke overrasket over å høre at dette er et festningshotell. Luksus også, kan man si…

 

68. 3.14, Cannes, Frankrike

Hver av hotellets etasjer tilsvarer et univers som representerer et av det fem kontinentene. Velger du Europa- suiten, får du et flott rom som representerer Paris under belle-epoken. Rommet er parfymert med roser og sedertre, som er ment for å transportere deg inn i en febrilisk livstil i Lysenes by og kabaretlivet i Montmarte.

 

69. Hotel Pelirocco, Brighton, Storbritannia

Et unikt hotell i Brighton hvor alle rommene har sitt eget design. Noen er morsomme, mens andre nesten er i overkant sexy.

 

70.  Hotel Omm, Barcelona, Spania

Dette hotellet er et virkelig luksushotell svært godt plassert i Barcelona, men det hotellet har i tillegg er en lobbybar hvor alle som er noe i Barcelona gjerne stikker innom, en restaurant med Michelin-stjerne, en bar med Barcelonas kuleste og til slutt en nattklubb som virkelig svinger.

71. The Twelve Apostles Hotel, Cape Town, Sør-Afrika

Dette hotellet har blitt kalt det perfekte stedet i Sør-Afrika, Afrika og verden. Vi vet ikke om det stemmer helt, men vakkert er det.

 

72. The St. Regis Deer Valley, Utah, USA

Det er ingen tvil om at du vil få en unik hotell opplevelse ved å bo på The St. Regis Deer Valley- denne utsikten er ikke uten grunn en av verdens vakreste.

 

73. Jade Mountain Resort, Soufriere, St. Lucia

Omgitt av Piton-fjellene, havet og regnskogen er Soufrieres et idyllisk sted for et ønske om en avslappende reise sør i St. Lucia.

 

74. Coral Point Lodge, Shute Harbour, Queensland, Australia

Coral Point Lodge tilbyr en rolig opplevelse i praktfull natur og passer perfekt for deg som ønsker å trekke deg unna kjas, mas og slitsomme turistsentre. I området rundt hotellet kan du oppleve verdens største korallrev, som strekker seg langs kystlinjen og som tilbyr utrolige dykkeropplevelser i krystallklart vann, eller Airlie Beach (utrolig flott strand som ligger 10 minutter fra hotellet), samtidig som du kan ta en tur ut blant de vakre øyene i området eller til den ytre delen av Great Barrier Reef. Dette er et reisemål og et hotell du sent kommer til å glemme.

 

75. The Fairmont Chateau Lake Louise, Alberta, Canada

Omgitt av kanskje det mest spektakulære landskapet i verden, finner du hotellet The Fairmont Chateau Lake Louise gjemt dypt inne i Banff National Park.

 

76. Hanging Gardens Hotel, Bali, Indonesia

Vi innrømmer det gjerne – hoteller med imponerende evighetsbasseng er noe vi lett faller for. Du kan starte dagen med en svømmetur, du kan slappe av og nyte utsikten over horisonten og du kan bare ligge ved bassengkanten. Blant de aller flotteste og mest innbydende svømmebassengene i hele verden, finner du det som tilhører Hanging Gardens hotell på Bali.

 

77. Cove Atlantis Hotel, Bahamas

Det er i Karibien du finner en av verdensberømte beachklubber i afrikansk stil hvor de nyeste designerbikiniene glitrer om kapp med solen. Gode tropiske drinker mangler det heller ikke på. Du husker vel Daniel Graigs debut som James Bond? Stranden der han for første gang møter filmens Bond-pike tilhører The Cove Atlantis på Bahamas.

 

78. First World Hotel, Genting, Malaysia

Det ser ut som en modell, men dette er faktisk hotellkomplekset First World Hotel i Malaysia. I tillegg til de 6118 rommene, inneholder First World Hotel en 46 000 kvadratmeter stor plaza med shoppingsenter, konferansesenter, kinoer, casino og fornøyelsespark.

 

79. Hotel Excelsior, Venezia, Italia

Det er ikke veldig mange hoteller så kort vei (for øvrig i en gratis buss, om du vil) fra en by hvor du kan gå rett ut på en strålende privat strand. Det er heller ikke så mange hoteller i hele verden som er så innbydende som Hotel Excelsior i Venezia. Et hotell som har absolutt alt du kunne ønske deg og som gjerne gjør noe ekstra for at du skal ha det bra.

 

80. Four Seasons Hotel, Firenze, Italia

Det aller beste hotellet i Firenze er en opplevelse i seg selv. Hotellet ligger rett ved Piazza Donatello og alle de kjente severdighetene i byen. Et utendørsbasseng gjør at du kan ta deg en dukkert, spaet er av høyeste klasse, og hele hotellet får deg til å føle deg som en del av Medici-familien. Det er en grunn til at hotellet har absolutt topprating på alle stedene det har blitt vurdert av eksperter, vanlige dødelige eller journaliste

 

81. Santorini Princess Luxury Spa Hotel, Santorini, Hellas

Dette hotellet har fått 393 omtaler på Tripadvisor. 322 av dem er absolutt toppkarakter. Det er av mange grunner. Hotellets plassering gjør at du vil oppleve en av de beste solnedgangene i Hellas fra deres restaurant eller bar (eller rommet, for den sakens skyld) og deres luksusleiligheter (de minste er 30 kvadratmeter) er av absolutt toppklasse.Servicen er ut av en verden, og selv om det finnes mange litt halvdårlige greske restauranter så er den på dette hotellet så absolutt ikke en av dem

 

82. One & Only Palmilla Resort, Mexico

Dette lever virkelig opp til sitt navn. Unikt både plasseringsmessig, servicemessig og opplevelsesmessig. Deres suiter blir rangert på topp 10 i verden i svært mange kåringer, og hotellets fasiliteter er akkurat som man kunne drømme om.

 

83. Tivoli Palacio de Seteais, Sintra, Portugal

Du kan velge å tolke navnet som om at dette er et tivoli, men da fokuserer du på feil del av navnet. Dette er et palass omgjort til et hotell.

 

84. Anatelein Boutique Cave Hotel, Uchisar, Tyrkia

En helt utrolig lokalisering i vidunderlig luksus som skapt for et par som vil nyte hverandre og unike omgivelser.

 

85. Linthwaite House Hotel, Windermere, Storbritannia

Dette hotellet har utsikt ut over Lake Windermere i det som kalles Lake District i Storbritannia. For å forklare hvordan det ser ut: Postman Pat-land. Utrolig romantisk, naturlig og med luksus slik nesten bare britene klarer det.

 

86. Albergo diffuso Munta e Cara, Italia

En perle av et romantisk hotell som ligger litt utenfor det meste, men også i grei avstand til mye.

 

87. Hotel Marques de Riscal, Spania

Dette er kanskje verdens mest spesielle hotellet, rent arkitektonisk. Det er tegnet av Frank Gehry, og åpnet i 2006. 

 

88. Heritage Hotel Hallstatt, Hallstatt, Østerrike

Beliggenheten kan man jo ikke si at hotellet har vært heldig med, siden det er bygget nettopp her… Likevel er dette som å ta noen sjumilsstøvler tilbake i tid.

 

89. Arkada Hotel, Levoca, Slovakia

Byen er på UNESCOs verdensarvliste, og byens sentrum er det også – dermed også dette sjarmerende hotellet.

 

90. Grand Hotel Kronenhof, Sveits

Verdens beste hotell i 2013.

 

91. Gili Lankanfushi, Maldivene, Indonesia

Et skikkelig resort. Av den sorten det kanskje ikke lages nok av. For deg som liker privatliv på ferie…

 

92. Casa Gantogena, Ecuador

Overdådig luksus som transporterer deg tilbake til kolonitiden.

 

93. The Oberoi Udaivilas, Udaipur, India

Hotellsjefen på dette hotellet uttalte visstnok etter at det ble kåret til verdens 5.beste hotell i 2013 at de skulle jobbe hardere i 2014.

 

94. Lindos Blu, Rhodos, Hellas

Her kan du få oppfylt din største greske drøm.

 

95. Hotel Missoni, Edinburgh, Skottland

Designhotell fra designmerke.

96. Four Seasons Resort Bora Bora, Fransk Polynesia

Luksus i paradis.

97. American Trade Hotel, Panama

Strålende gjennomført design i et hotell hvor det alltid skjer ting. Et virkelig rått område med svært mye kultur, og et hotell som virkelig oser design og en annerledes opplevelse.

98. Copacabana Palace Hotel, Rio de Janeiro, Brasil

Strålende luksus rett på stranden.

 

99.  Strawberry Hill, Jamaica

Luksus i vidunderland.

 

100. The Thief, Oslo, Norge

The Thief er hotellet som stjeler deg bort fra mas og fjas i hverdagen. Med Oslos flotteste beliggenhet, sine 118 designerrom og svært gode fasiliteter, er hotellet et av de aller vakreste i Norge. Og som ikke det er nok; nå har de også åpnet et av Norges mest eksklusive spa.