Karnevalet i Rio er noe du bør ha opplevd. Foto: iStock

De 11 drømmeturene alle bør ha opplevd

Hvis du i løpet av hele ditt liv kun fikk 11 reiser så burde det være disse 11.

Det er rett og slett noen ting du bør ha opplevd i løpet av livet. Ting du bør ha sett, og steder du bør ha vært.

Vi har laget listen over turene alle mennesker bør drømme om, og gir deg tipsene til hvordan du kan oppleve det selv. Antall punkter du selv kan krysse av sier mye om deg som reisende. Har du 11 av 11 er du rett og slett en reiseekspert, og kan prøve på noen litt mer avanserte reisemål.

Finn de rimeligste flybillettene her.

1. Gå på bazaren i Istanbul

Istanbul i seg selv har vært en stor opplevelse i tusenvis av år, og er det fortsatt. Bazaren er noe for seg selv, men denne byen som faktisk har grensen mellom Europa og Asia i seg selv er et sted du bør oppleve og lukte, ta på og være en del av.

Helt fra da vikingene kom til Miklagard og til nå har denne byen kokt. Kok med den.

Du kan bo som en keiser her 

2. Dra i vikingenes fotspor

Enten du velger Vinland, Irland, Skottland eller noen av de andre stedene så er det å dra i fotsporene til norske vikinger en opplevelse. Sporene finner du over alt.

Sjekk vår guide til å dra på vikingferie her

3. Se fotball på en stor stadion

Enten du velger å se favorittlaget i England eller tar turen til Spania for å se Barcelona eller Real Madrid, Tyskland med Bayern München eller PSG i Paris så er det å se fotball sammen med over 50 000 andre en opplevelse selv de som ikke liker fotball må få med seg.

Du kan til og med bo slik som dette (NB! Ikke for Liverpool-fans)

4. Ta bilde av de fem store på safari

Det å dra på safari i Sør-Afrika er en gigantisk opplevelse, og verdt alle pengene du må ut med for å besøke et safarihotell. Hvis du velger Kruger National Park kan du også oppleve 19 000 kvadratkilometer med dyreliv. En park som allerede i 1898 ble delvis fredet, og har vært nasjonalpark siden 1926. Det er over 510 fuglearter i parken, 114 reptiler (inkludert svart mamba…) og selvfølgelig alle de fem store dyrene.

Husk kamera, gjerne et som ikke er festet på mobilen…

Her finner du de beste hotellene i Kruger-parken

5. Spis en pizza på gata i New York

Hvis du ikke har vært i New York så mangler det en stor opplevelse i ditt liv. Det finnes andre byer, men ingen byer er som New York. Har du vært i New York så vet du nøyaktig hva vi mener.

Og er det en ting du absolutt bør gjøre så er det å spise pizza på gata, helst i Brooklyn.

Her finner du vår gigantiske guide til New York, eller så kan du bare sjekke ut vårt favoritthotell direkte. 

6. Drikk et glass vin direkte fra tønna på en vingård

Spør du en fransk vinimportør så skal du gjøre det i Frankrike, spør du en italiener så blir det nok Italia og en spanjol vil ganske så sikkert anbefale Spania. Uansett, det å bo og være på en vingård – helst en klassisk en som gjør noen ting på den såkalte gamle måten – er en opplevelse.

Her finner du et utvalg over hele verden

7. Ta et bad på Santorini

Det er en grunn til at dette omtales som et gresk paradis, og selv om mange har opplevd det er det likevel mange som ikke har det. Solnedgangen er heller ikke så verst…

Du kan bo så nydelig som dette

8. Slapp av i et tropisk paradis

For oss forfrosne vikinger er de tropiske paradisene mange, og gode. Maldivene er det naturlige valget, men det finnes mange vakre steder i Karibien også. Det å dra på en luksusferie langt fra alle, for seg selv i total avslapning er noe alle vi fra Norge en gang bør få lov til å oppleve.

Ta en titt på dette hotellkartet, og finn ditt paradis

9. Drikk en kaffe på utendørskafé i Paris

Aller helst bør du dra til Paris med noen for du skal virkelig lete etter et mer romantisk sted. Ta en tur til Montmartre eller Jardins de la Luxembourg, finn en hyggelig kafé i en sidegate fra turistene og slapp av. For øvrig er et glass vin relativt greit i Paris også.

Her er det aller beste hotellene i Paris

Eller bare book et rom her, du vil ikke angre.

10. Ta en selfie ved Berlinmuren

Berlin er kanskje verdens kuleste by, og en by som er så pulserende levende i både byutvikling og menneskeliv at det knapt finnes maken. Musemsøya i seg selv er en strålende opplevelse.

Det er bare i Berlin du kan finne hoteller som dette

11. Kle deg ut i Rio

Det å oppleve karnevalet i Rio bør stå på listen over ting man bør ha gjort i løpet av en livstid. Ikke minst for å se hvor mye moro man kan ha på noen få dager.

Du vil neppe angre om du bor på denne klassikeren


Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights.

Slik får du billigst og best leiebil.


Les også:

New York-hotellene nordmenn elsker

Berlins mest trendy bydeler

5 luksushoteller vi drømmer om