Foto: iStock

De beste familiehotellene i Norge og Sverige

Hvis du er en av dem som vil ut på en kortere tur, så har vi listen for deg.

I vår gjennomgang har vi sett på hoteller som enten tilbyr aktivitet direkte for barn, er tilrettelagt spesielt for barn eller er i umiddelbar nærhet for aktiviteter for barn – uten at det går på bekostning av aktiviteter for voksne.

1. Quality Hotel Sarpsborg

Dette hotellet har svært mye å by på for en familie. Stort lekeland, badeland og vitensenteret Inspiria i og rundt hotellet. Det er spamuligheter for de voksne, og selvfølgelig nok fine familierom. En time fra Oslo, og under en halvtime til Sverige. Hver kveld er det barneaktiviteter, og hotellets maskot – Piccolo – kommer på besøk til frokost. En av de morsomste barnemenyene i Norge serveres i restauranten (skolisser med ketchup for eksempel).

Se nærmere på hotellet her

2. Scandic Kristiansand Bystranda

Flunkende nytt hotell med super beliggenhet ved bystranda i Kristiansand og Aqualand. Skal man til dyreparken er det en kort kjøretur, og ellers er man sentralt plassert i en av de hyggeligste byene i Norge.

Du kan lese mer om hotellet her

3. Hotel Liseberg Eden, Göteborg

Dette hotellet rett ved Liseberg er perfekt for familier på tur til Sverige. Åtte minutters gange fra hovedinngangen til Liseberg. Hyggelig og fint, med god frokost og fine muligheter for barna. Kort avstand til sentrum også.

Sjekk hotellet nærmere her

4.Best Western Vimmerby Stadshotell, Vimmerby

Nordens beste lekeland for barn finner du i Vimmerby; Astrid Lindgrens verden. Dette hotellet er et supert hotell rett ved. En strålende ferie for både små og store, og for mange nordmenn – en ny opplevelse.

Sjekk hotellet her

5. Quality Hotel Skjærgården (Langesund)

Dette idyllisk plasserte hotellet kan tilby det meste en badeglad familie kan be om på ferie i Norge. Badeparken er et supert sted å ta seg en dukkert. Det utvidede tilbudet med barnas hotell som Choice-kjeden tilbyr er også strålende. Hotellet ligger 2 timer sør for Oslo, og er først og fremst et strålende badeland-hotell.

Sjekk ut hotellet her

6.Best Western Jula Hotell & Konferens, Skara

Skara Sommerland er bedre enn de aller fleste fornøyelsesparker du kan finne. To og en halv time fra svenskegrensen finner du opplevelser for hele familien. Det som egentlig er et konferansehotell er et supert valg for familier siden det er store rom, god frokost og kort kjøretur til sommerlandet.

 Se mer om hotellet her

7. Quality Hotel Waterfront, Ålesund

Atlanterhavsparken i Ålesund er en stor opplevelse for hele familien. Akkurat som Quality Hotel Waterfront, som er et meget supert hotell.

Se nærmere på hotellet her

8. Clarion Hotel Ernst

Naboen til Dyreparken er et supert familiehotell. Et fint lekerom med aktivitetsleder og fin lekeplass utenfor. Og, selvfølgelig, Dyreparken rett ved.

Se nærmere på hotellet her

9. Hotel Mossbylund, Mossbystrand

Dette hotellet helt sør i Sverige gir deg muligheten til å dra til Tosselilla, en super fornøyelsespark. Du kan også dra inn til Ystad for å ta ferje til nydelige Bornholm. Hotellet i seg selv gir deg mange gode bademuligheter og er supert for hele familien.

Se mer av hotellet her

10. Quality Hotel Residence, Sandnes

Kongeparken gir timesvis med underholdning, og dette samarbeidende hotellet er et supert utgangspunkt for opplevelsene på hotellene.

Se mer av hotellet her