De beste hotellene i Aust-Agder

Det er fem byer i Aust-Agder, men flere fine steder å bo også utenfor byene. 

140253835Vi har valgt ut de ti beste stedene å overnatte i det lille sørlandsfylket Aust-Agder.

Arendal

I den største byen i Aust-Agder er det flere hotellvalg, men vi faller for Clarion Collection Hotel Tyholmen. Hotellets beliggenhet på bryggekanten i Arendal gir tilgang til det meste selv om det er lenge siden den klassiske rutebilen ble borte. Hotellet har fine rom, og kan anbefales for de aller fleste reisende. Fra hotellet er det veldig kort til Madam Reiersen, og da er vel det meste i orden. Dessuten, så det er sagt, så er Arendalspilsen mye bedre enn CB.

Grimstad

Det beste hotellet i Grimstad er ikke alt for vanskelig å velge siden det ikke er alt for mange valg. Heldigvis er det uansett et veldig godt hotell uavhengig om man kun ser på byen eller ikke. Rica Hotel Grimstad ligger midt i byen med gangavstand til alt byen har å by på og er et sjarmerende sørlandshotell med gode fasiliteter. Det er noen få meter til Ibsenmuseet, til Apotekergaarden, den legendariske pølsebuen Nottos, havna eller Smag og Behag. Et supert hotell.

Lillesand

Skal du til Lillesand så bor du på Lillesand Hotel Norge, det er det absolutt ingen tvil om. En klassiker av et hotell, av mange gode grunner.

139874494Risør

I den supersjarmerende byen Risør så er hotellets navn Risør Hotel. En utrolig sentral plassering og ekstremt hyggelig betjening i tillegg til alt du kan ønske deg fra et sørlandshotell er en uslåelig kombinasjon i en av sørlandets hyggeligste byer.

Tvedestrand

Du finner et fint tradisjonsbasert hotell i Tvedestrand med  det enkle navnet Tvedestrand Fjordhotell. Hotellet kan tilby det du trenger og har en god plassering. Meget god service og god mat.

Utenfor byene:

Strand Hotel Fevik – har kanskje den beste sandstranden et hotell kan drømme om å ha i Norge i tillegg til en lang og god historie. En stor anbefaling i hyggelige og lille Fevik (mellom Arendal og Grimstad).

Færsnes Gjestegård – muligens det fineste stedet å bo i Aust-Agder, men det ligger ikke ved havet. Vegårshei ved innsjøen Vegår er stedet.

Revsnes Hotel – dette hotellet ligger i Setesdal har først og fremst en utrolig beliggenhet, men er altså i innlandet i Aust-Agder

Sjøverstø Holiday – liten overnattingsmulighet ikke langt fra Tvedestrand med nydelig beliggenhet

Holmen Gård Hotell og Restaurant – utrolig sjarmerende med god mat og veldig hyggelig vertskap i Gjerstad kommune

Denne saken er den første  i en serie på 19 om de beste hotellene i de norske fylkene. Vi velger ut ti hoteller i hvert fylke.