De beste hotellene i Rogaland

Dette er de aller beste hotellene i Rogaland. 

Nettavisen reisetips har en serie med artikler hvor vi kårer de ti beste hotellene i hvert fylke i Norge. Her har vi sett på de aller beste hotellene i Rogaland.

Les også:

De beste hotellene i Vest-Agder

De beste hotellene i Aust-Agder

149797510Sola

Sola Strand Hotel er noe av det nærmeste du kan komme det å bo i danske sanddyner i Norge. Veldig god atmosfære, en super spaavdeling og en svært vakker beliggenhet. Selv om hotellet ligger rett ved flyplassen Sola er det ikke sjenerende, snarere deilig hvis man skal ta flyet hjem. Det er nesten så du faktisk kan kalle det gangavstand. Solastranden golfklubb er også rett ved hotellet.

Byrkjedal

Godt inne i landet finner du Byrkjedal og det utrolige overnattingsstedet Byrkjedalstunet. Et nytt overnattingssted som klarer kunststykket å være moderne og tradisjonsrikt på samme tid. En super restaurant (restaurasjon) og nydelige naturområder rundt.

153478252Haugesund

Amandabyen har Amandahotellet, eller nærmere bestemt Hotel Amanda. Her sitter filmhistorien i veggene, men hotellet har mer å by på enn det. En sentral plassering (indre kai) gjør at du lett kan nå alt det Haugesund har å by på. Mens du er i Haugesund spiser du på Lothes Mat & Vinhus, som er rett ved. Scandic Haugesund er også et fint valg.

Jørpeland

Det familiedrevne hotellet Verkshotellet er en liten perle. Et fint uteområde, god frokost, hyggelig betjening og mer til i sjarmerende Jørpeland. Et typisk hotell du ikke finner i storbyen. Et fint utgangspunkt for å komme seg til Preikestolen.

Sauda

Her er det Sauda Fjordhotell som er valget. Et tradisjonsrikt og velholdt hotell med svært god beliggenhet. Restauranten har tradisjonell norsk mat og det hele oser norsk historie.

490924657Mosterøy

Her kan du på bo Utstein Kloster Hotel. Et hotell med en veldig fin beliggenhet, en sjarm ulik mange hoteller og kanskje ett av de fineste morgenbadene i Norge. Nesten uansett vær. Museet Utstein Kloster er også verdt å få med seg.

Stavanger

Ikke overraskende er det veldig mange gode hoteller i oljebyen Stavanger. Hotel Stavanger er et konferansehotell som klarer å ha nok sjarme til at det er verdt å bo på, Hotel Square med sin Food Story er kult og tøft og den 20.august åpner Hotel Energy (som vi da foreløpig ikke teller med her). Rica Park er og blir en favoritt i byen, ikke minst fordi hotellet alltid klarer å ha utmerket service. Skulle du komme deg til Stavanger bør du for øvrig spise på Tango Bar & Kjøkken eller Renaa: Matbaren. Les mer om Stavanger her, samt Scandic-kjedens nye hotell i byen.

Les også:

De beste hotellene i Vest-Agder

De beste hotellene i Aust-Agder