De beste hotellene i Vest-Agder

I det andre sørlandsfylket er det mange gode hoteller å velge blant.

Les også:  De beste hotellene i Aust-Agder

Vi har valgt ut de 10 beste hotellene i Vest-Agder.

470753185Flekkefjord

Det skal vel egentlig litt til for å kalle et hotell Grand Hotel, men Grand Hotel Flekkefjord kommer unna med det. Et hotell i gammel stil som er fint pusset opp, og har en veldig god service i tillegg til en fin restaurant. Du kan også vurdere Maritim Fjordhotell i Flekkefjord. Er du i den lille småbyen på sommeren bør du sjekke ut Rixen kabelbane.

Kristiansand

Siden du her har den største byen i Agderfylkene i tillegg til ting som Dyreparken er det flere gode valg her. Scandic Bystranda er perfekt for deg som vil bade. Et nytt hotell rett ved nevnte strand og Aquarama. Inne i byen finner du også Hotel Ernst, som fortsatt er et meget godt valg for deg som liker sentral byplassering med tradisjonelle hotellfasiliteter. Skal du til Dyreparken er Rica Dyreparken et veldig godt valg. Hotellet er kun noen få meter fra inngangen og har alt et hotell skal ha. Er du innom sørlandets hovedstad bør du oppsøke bakeriet Drømmeplassen. Det lever opp til sitt navn.

Mandal

Kjøbmandsgaarden Hotell i Mandal er ett av de hotellene du nesten bare finner på sørlandet, et fint og sjarmerende hotell med en fin stemning. Noen rom kan være litt små, men selve stemningen på hotellet veier godt opp for det. Spis på Provianten i Mandal.

Lyngdal

I Lyngdal finner du veldig sjarmerende og fine Paulsens Hotell. Et hotell som er ett av de mest klassiske du kan bo, nesten uansett hvor du er i Norge. En meget fin opplevelse som virkelig er som å ta et skritt tilbake til 1800-tallet. Klart anbefalt.

147286932Lindesnes

Du skal virkelig lete lenge etter et hotell lengre sør enn Lindesnes Havhotell, et nytt hotell fra 2010 som har alt man kan ønske seg av moderne fasiliteter. Et leilighetshotell med store rom og mye å by på.

Kvinesdal

Her finner du et hotell som lever godt opp til sitt navn: Utsikten hotell. Et hotell rett ved golfpark og med fint kjøkken, og mange muligheter. Presenterer seg selv som et kurs-og konferansehotell, men fungerer også for deg som «bare» vil på ferie.

Utenfor tettsteder og byer:

Heddan gård – midt i villmarken kan dette kanskje beskrives som. Uansett litt av en opplevelse.

Denne saken er den andre  i en serie på 19 om de beste hotellene i de norske fylkene. Vi velger ut ti hoteller i hvert fylke.

Den første saken: De beste hotellene i Aust-Agder