De råeste Stordalen-hotellene

Hvem skulle tro at en jordbærselger fra Porsgrunn skulle bli en av Norges største hotellkonger?

225px-Petter_Stordalen_2009-06-03_(bilde_01)Petter Stordalen eier i dag Nordic Choice-kjeden som består av hele 178 hoteller. Blant disse finner du hoteller i alle priskategorier, størrelser og med beliggenhet i byen, ved sjøen og på fjellet. Men noen av hotellene er helt spesielle.

Nordic Hotels & Resort er et konsept med hoteller i Norge, Sverige og Danmark som har en helt unik og eksklusiv beliggenhet. Hotellene har ofte nærhet til naturen og skal gjøre deg som hotellgjest rik på opplevelser. Designet er kreativt og har en høy grad av personlighet.

Dette er hotellene du skal velge dersom du bare vil slappe av og kose deg med god mat og drikke, kanskje ta en spa-behandling og ha alt på ett og samme sted. Kanskje legger du en høstweekend til akkurat et av disse hotellene:

Yasuragi Hasseludden

hotell

 

Kun 20 minutter fra Stockholm finner du en oase av et hotell hvor du skal bruke tiden til å nyte japanske bad både innendørs og utendørs, oppleve unike behandlinger og spise deilige matretter fra Japan.

Yasuragi betyr indre ro og harmoni på japansk, og det er nettopp det det dreier seg om på dette hotellet. Her får du kroppslig og mental velvære på et sted hvor du kan senke skuldrene, og nyte de japanskinspirerte omgivelsene.

NHR_Yasuragi_Restaurant_sushi

 

Kveldene tilbringes i en av hotellets fire restauranter. Her kan du velge mellom svensk-japansk fusion,  teppanyaki og sushi, eller ta med deg hele selskapet ditt i Tatami-restauranten som er perfekt dersom man er mange, og ønsker å sitte skjermet fra de andre gjestene. Og selvsagt avsluttes kvelden i hotellets sakebar som har Sveriges største sakesortiment.

Les mer om Yasuragi Hasseludden her.

The Thief

NHR_THETHIEF_SPA_01

 

Mellom Oslofjorden og kanalene på Tjuvholmen ligger Norges kuleste designhotell, The Thief. Hotellet kan by på 188 hotellrom med skreddersydde løsninger og unike detaljer. I tillegg finnes det en spa-avdeling med behandlinger som tyrkisk hamam, marrokansk rhassoul og tysk Aufguss, i en norsk atmosføre av skifer, mose, hav og nordisk lys.

Til tross for at hotellet ligger i umiddelbar nærhet til det Tjuvholmen har å by på av restauranter og uteliv, anbefales det likevel å ta middagen i restauranten Fru K. Her er stikkordene tradisjonsrikt, urbant, dynamisk.

After dinner-cocktailen nyter du på takterrassen sammen med den utrolige utsikten, før du hopper til køys på et av gjesterommene med sin personlige og intime atmosfære.

Les mer om The Thief her. 

Copperhill Mountain Lodge

Pool1

 

I svenske Åre ligger et alpint designhotell med skibakker og turstier utendørs, og med en varm atmosfære og omtanke i hver detalj innendørs. Hotellet har også arkitektur i verdensklasse – tegnet av Peter Bohlin, som er kjent for å ha designet Bill Gates’ private bolig og Apples prestisjebutikker i New York, London og Tokyo. Hotellet er som en klassisk ski lodge med autentiske naturmaterialer som furu, gran, kopper og skifer.

Etter en lang skitur kan du ta turen til hotellets prisbelønte spa. Ta deg i et bad i varme kilder innendørs eller utendørs, nyt panoramautsikten mot Åreskutan eller ta deg en treningsøkt på gymmen. Er dere mange kan dere leie en egen spa-avdeling for opp til 20 personer for dere selv.

Niesti1

 

I restauranten på hotellet får du mat av råvarer som gjerne er hentet fra engene, skogene og innsjøene rundt Årefjellene. Ønsker du en skikkelig fjellnær opplevelse kan du bestille en Vaajese – en lokal meny bestående av seks retter hvor hver rett har en «historie» å fortelle. Har du plass til en cocktail eller et glass vin etterpå, kan du krølle deg sammen i en lenestol i hotellets lune loungebar.

Les mer om Copperhill Moutain Lodge her. 

Farris Bad

NHR_Farrisbad_spa_03

 

Hotellet som er delvis på land og delvis over havet i Larviksfjorden, har raskt blitt en norsk favoritt. Farris Bad har en perfekt beliggenhet, 1,5 time utenfor Oslo, og passer godt for vennineturen eller en romantisk weekend. Hotellets spa er ofte hovedattraksjonen når man er på besøk, og er det eneste hotellet som har et spa etablert på en ekte mineralholdig kilde. Spa-avdelingen kan i tillegg til mineralspaet blant annet skilte med kildevannsgrotte, urtesauna, tropedusjer, varmkulp, fjordsauna og 18 spesialtilpassede behandlingsrom.

Hotellet er også en perfekt destinasjon for deg som spiller golf – kun 2 kilometer unna ligger Larvik golfklubb, et av Norges aller flotteste golfanlegg.

Fra restauranten har du fantastisk utsikt mot Larviksfjorden og Svenner Fyr, og du blir servert mat med råvarer hentet lokalt. Skinner solen kan man nyte måltidet utendørs på strandterrassen.

Les mer om Farris Bad her.

Stenungsbaden Yacht Club

Premium.Cruising.Class.superior.985,549

 

30 minutter utenfor Gøteborg ligger et spa- og konferansehotell der du virkelig for følelsen av ekte kystromantikk. Selvsagt skal du senke skuldrene og nyte her, men dette er også et perfekt reisemål for deg som er sporty og leken. Utendørs finner du både tennis- og beachvolleyball- bane, og utleie av kajak, fly board og vannscooter. Innendørs kan du delta på treningstimer, løfte vekter, jogge en tur på tredemølla eller spille biljard.

Den beste avslutningen på aktivitetene og treningen er selvsagt å nyte et glass champagne i utendørs-jacuzzien

NHR_stenungsbaden_spa_bubbelpool

 

Stenungsbaden Yacht Club har både innendørs og utendørs restaurant, vinkjeller med over 500 forskjellige viner fra hele verden og i helgene er også hotellets nattklubb åpen.

Les mer om Stenungsbaden Yacht Club her. 

Selma Spa+

NHR_SelmaSpa_Spa_Exterior

 

Et av Nordens største spahoteller ligger i Sunne i Sverige. Slagordene til hotellet er «melkesyre og champagne» – her er det fokus på trening og velvære, god mat og drikke. For friskusen vil et opphold her være perfekt. Hotellet arrangerer i underkant av ti treningstimer daglig, hvor du kan velge mellom for eksempel bodypump, spinning eller yoga. Et steinkast unna finner du flere treningsløyper, eller kanskje en økt med en personlig trener er tingen for deg?

På spa-avdelingen kan du velge mellom nærmere 40 forskjellige behandlinger, koble av i et av bassengene innendørs eller utendørs, eller nyte en rolig stund i urtebadstuen.

Les mer om Selma Spa her.