Foto: iStock

Den perfekte helgen med familien

For store deler av befolkningen i Norge er denne byen et perfekt og kjapt reisemål for familien.

Det å ha med hele familien på en utenlandsk storbyweekend kan fort bli en veldig dyr affære. Fly for tre, fire og fem koster fort mange tusen kroner.

Kun tre timer i bil unna Oslo, og tilgjengelig for stort hele østlandet, finner du nemlig Göteborg by. En by som virkelig kan tilby det aller meste.

Vi gir deg familieguiden til Göteborg.

Les: Slik får du gratis inngang til Liseberg


Bilen til Göteborg

Det å ta bil til Göteborg har blitt super opplevelse etter at nesten hele E6 er ferdig (kun et lite strekke står igjen fra Oslo), og du kjører stort sett i 100 og 110 hele veien. Litt basert på fra hvor du starter er det ikke alltid nødvendig å stoppe på veien ned, men gjør du det er Uddevalla og deres köpcentrum utenfor byen et fint sted. Der finner du McDonalds, matbutikker og bensinstasjoner. Smartest er det kanskje å ta rasten på Ikea med barna. Det er vanskelig å finne barn som ikke liker Ikea-maten…

Det å parkere og finne fram i Göteborg er noe helt annet. GPS er virkelig å anbefale. Det kan også være greit å sjekke om hotellet du booker på har parkering eller ei. Det er ok gateparkering flere steder i byen, og parkeringshus med greie priser – men hvor nærme disse er hotellet kommer selvfølgelig litt an på.

Du kan også vurdere å ta toget til Göteborg. Togturen tar litt under fire timer.


Gode hoteller for familier

Det er stor forskjell på hoteller som passer godt for familier og de som kanskje passer aller best for par eller forretningsreisende. Vi har plukket ut noen vi med hånden på hjertet kan anbefale for familien.

Gothia Towers, Göteborg, Standard tomannsrom (with 1 extra bed), Gjesterom

Gothia Towers

Dette hotellet ligger ved siden av Liseberg, og har kanskje den beste beliggenheten for en familie som vil reise til Göteborg. For de som vil ha en god pris utrolig nære Liseberg så kan det bety gode priser også. Fine fasiliteter for både små og store. Hotellet har parkering.

Se nærmere på hotellet her

https://thumbnails.trvl-media.com/k625m4jTdj7YxfUx9_G6RmzSr08=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/530000/525600/525572/525572_88_z.jpg

Scandic Rubinen

Et greit hotell med veldig fin beliggenhet til Liseberg og Universeum. Hotellet ligger på Kungsportsavenyn så du kommer raskt til shopping og sentrum.

Hotellet har fine familierom med sovesofa eller hengekøye. Har også en god frokost som er godt tilpasset barn.

Det er også et greit lekerom på hotellet for litt underholdning, og barna får velkomstgave. For parkering må du her satse på gaten eller i de mange parkeringshusene rett ved.

Se nærmere på hotellet her

https://thumbnails.trvl-media.com/RG1HepmzxXpCRuZzRBzSLiJ7JRo=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/50000/47000/46998/46998_222_z.jpg

Hotel Liseberg Heden

Dette er et trivelig og fint hotell rett ved Liseberg. Et hotell med ganske fine utendørsområder hvor man kan la barna leke, og hotellet har også ellers fine fasiliteter for barn med veldig mye som er særdeles ekstra barnetilpasset.

Noen av familierommene har også egne uterom, men det vi kanskje liker aller beste er deres egne drinkmeny for barn. Får du et av rommene med loft er det en ekstra barne-tv.

Se nærmere på hotellet her

https://thumbnails.trvl-media.com/wGHubXPQYmsMWY05gkp4PznvT24=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/530000/525600/525571/f7db007f_z.jpg

Scandic Hotel Opalen

Dette hotellet ligger litt nærmere Liseberg, men også da litt lengre unna sentrum. Omtrent utenfor hotellet ligger den fine storkinoen Filmstaden.

Opalen har to typer familierom, vanlige og superior. Begge typer har god størrelse og passer godt for nesten alle familier. I periodene hvor det er mange barn på hotellet (i skoleferier) skjer det nesten alltid noe ekstra for barn på hotellet. Ellers er det et fint lekerom, og barna får her også en velkomstgave.

Hotellet har parkering.

Se nærmere på hotellet her

https://thumbnails.trvl-media.com/n280JGJ9mGrySN6b3FlNkXGFCZ4=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/530000/525700/525613/525613_91_z.jpg

Scandic Backadal

Dette hotellet ligger ved innkjøringen til Göteborg hvis du kommer fra Norge, og ligger dermed lit utenfor sentrum.

Samtidig er dette muligens det hotellet med flest tilbud til barn. Her finner du et fint, lite svømmebasseng og alltid mye å gjøre for barna med mange aktiviteter.

Skal man til Liseberg er det lett å sette seg i bilen og kjøre rett fram for å parkere på fornøyelsesparkens egen parkering, og det tar ikke mer enn noen minutter å kjøre til Nordstan. Har man med bilen kan man gjerne vurdere dette hotellet.

Hotellet har parkering.

Se nærmere på hotellet her

Clarion Hotel Post, Gothenburg, Göteborg, Gjesterom

Clarion Hotel Post

Et strålende og nytt, stort hotell i sentrum av Göteborg. Er mye kjent for sitt design, men for en familie med et krav som kan innebære fire enkeltsenger er deres deluxe dobbeltrom en anbefaling.

Hotellet har låst parkering, og har også et fint treningssenter for de voksne. Ryktene skal ha det til at du får den beste frokosten i Göteborg her, men vi har ikke spist alle steder i byen så vi kan ikke helt gå god for akkurat det.

Se nærmere på hotellet her

Andre hotell som kan vurderes:

Quality Hotel Panorama

Elite Park Avenue Hotel


Dette gjør du med barna

Det finnes knapt noen by i Skandinavia hvor du kan gjøre så mye med barna som i Göteborg. De aller fleste vet om Liseberg, men det er bare en av veldig mange ting man kan gjøre.

Liseberg har for øvrig åpning 26.april, og stenger igjen tidlig i oktober. Det er greit å ha med seg at det utenom hovedferiene så er parken stengt mandag-onsdag/torsdag. Men, Liseberg åpner for julemarked i november og desember.

Det som derimot er åpent er det utrolige vitenskapssenteret Universeum. Rett ved Liseberg kan barna oppleve apekatter på nært hold (uten bur), se hai og sverdfisk, besøke den mørklagte grotten  hvor du også finner mange farlige dyr i tillegg til et innendørs lekerom for de minste barna i kjelleren. Virkelig verdt et besøk.

Göteborg har også Lekbuslandet, det er Europas største innendørs lekepark på hele 5 000 kvadratmeter. I sentrum er det også Alfons Åberg kulturhus for den som på liker det som heter på norsk Albert Åberg.

Utendørs finner du den virkelig store lekeplassen Plikta, med noe for barn i alle aldre. Litt eldre barn vil elske Aeoroseum med masse tøffe fly, eller Sjöfartsmuseet hvor man kan styre sin egen båt.

For familier som liker aktivitet så kan man leie sykkel, ta en skjærgårdstur eller en selsafari. Den botaniske hagen i byen er også en fin opplevelse.

Shopping i Göteborg er også fint med barn ettersom de har mange, lange og store gågater og et fint shoppingsenter i Nordstan. Mange barnevennlige restauranter som nesten alle har sine særsvenske buffetløsninger (mange retter med en fast, lav pris – fram til – ofte – klokken 18.00) som passer godt for barnefamilien.