Den store hotellguiden til Oslo

Skal du ha hotell i Oslo? Da er dette guiden for deg.

Under har vi samlet alle hotellene i Oslo du bør vurdere å bo på hvis du skal overnatte i hovedstaden. Først har vi plukket ut designhotellene rundt omkring i Oslo. Mest av alt med bakgrunn i at det ikke er så mange av dem, og at dette er veldig populære hoteller som man kanskje bør vurdere å være tidlig ute med å bestille.

Under gir vi deg hotellene basert på områdene i Oslo. Grovt sett har vi delt Oslo i fire – med ett område rundt Oslo S/Oslo City, ett område rundt Karl Johan opp mot slottet, vestkanten fra rundt slottet og vestover og østkanten som da blir øst for Youngstorvet.

Vi har gitt noen hoteller en ekstra anbefaling, dette er hotellene vi mener er de aller beste i byen.

Designhotellene i Oslo

The Thief

Dette hotellet på Aker Brygge er ett av de ypperste hotellene i Norge når det gjelder design og plassering, og kombinasjonen hotellet har i Oslo kan nok ingen snu. Hotellet koster litt, men har også en plassering og et design som er unikt. Mange fine fasiliteter på et hotell man bare må kikke litt nærmere på.

First Hotel Grims Grenka – designfavoritten

Før dette hotellet kom var det ikke ordentlige designhoteller i Oslo. Nå er det to. Dette hotellet ligger sentralt plassert i Kvadraturen rett ved Akerhus Festning og Karl Johan. Super takterrasse, meget fine rom og en meget klar anbefaling for deg som vil ha supert design sentralt i Oslo.

Carlton Oslo Hotel Guldsmeden

Dette boutiquehotellet er en liten perle i Oslo som flere bør oppdage. Godt plasser i Parkveien på vestkanten, med tyrkisk bad og designerrom med iMac-maskiner. Dette hotellet er litt annerledes, og er klart anbefalt.

PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen i Oslo på østkanten. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.

Thon Hotel Gyldenløve

Hotellet ligger midt i handlegaten Bogstadveien og har et klassiskmoderne design. Et supert valg for deg som vil nyte vestkanten.

Saga Hotel

Designboutiqe-hoteller med sjel er det ikke mange av i Oslo, men dette er ett av dem. Stille og rolig, strålende design og fin plassering på Frogner.

Scandic Vulkan

Designhotell rett ved Mathallen. Finfine rom, hvor mange har super utsikt.

Hoteller i sentrum/Karl Johan

Dette er hotellene i og rundt Karl Johansgate, så sentralt som det går an i Oslo. Her går du rett ut i folkehavet på dagen, på godt og vondt.

Best Western Karl Johan Hotel

Dette hotellet har kanskje den aller beste beliggenheten i Oslo, rett ved Stortinget. Et fint hotell med greie fasiliteter som ofte har rimelige priser. Beliggenheten kan ikke krangle med.

Rica Hotel G20

Et moderne og nytt forretningshotell som ligger i Grensen. Fin plassering og moderne løsninger, design og alt du krever av et hotell.

Clarion Collection Hotel Folketeateret – en ung favoritt

Dette hotellet rett ved Youngstorvet ligger godt plassert i et sentralt område, noen få hundre meter fra Oslo S og noen få hundre meter fra Karl Johansgate. Et supert valg for den som vil oppleve det pulserende Oslo på kvelden. Hotellet har bakst på ettermiddagen og kveldsmat på kvelden for den som liker det. Fine designrom i et nytt hotell.

Radisson Blu Plaza Hotel

Tårnet av hoteller i Oslo har en fin plassering, gode fasiliteter og skal du til Oslo Spektrum er det glitrende. Det finnes mer sjarmerende hoteller, men her finner du det meste veldig sentralt.

Rica Oslo Hotel

Ett hundre meter fra Oslo finner du dette hotellet med fine rom og en frokost det skrytes mye av. Et godt valg.

Scandic Byporten

Dette hotellet har kanskje den aller mest sentrale plasseringen i Oslo. Midt i smørøyet med fine fasiliterer og muligheter, en fin anbefaling.

First Hotel Millenium

Et godt hotell sentralt i Oslo rett ved Stortinget som ble pusset opp i 2011 som også har blitt kåret til det beste forretningshotellet i Oslo på World Travel Awards. Den gode plassering gjør også hotellet til et fint hotell for den som vil shoppe eller nyte Oslo sentrum.

Grand Hotel – klassikerfavoritt

Oslos største klassiker av et hotell er og blir luksus. Hotellets suiter er regnet blant de aller beste i Europa.

Hotel Oslo City Centre

Hotellet ligger rett ved siden av Nationaltheateret. Sentral plassering med gode rom og en veldig god frokost.

Comfort Hotell Xpress

Er du bare ute etter overnatting på et hotell som er av god standard sentralt, og ikke trenger alt for mye hjelp av resepsjon eller har behov for andre fasiliteter? Da er dette den rimelige og supre løsningen. Det tar deg fem minutter å gå til Karl Johan og fem minutter å gå til Grünerløkka.  Her betaler du bare for å bo, og for mange er jo det mer enn nok.

Smarthotel Oslo

Moderne og smart hotell som åpnet i juli 2013. Et nytt hotell med friskt blod. Et smart og rimelig hotell.

Best Western Hotel Bondeheimen

Dette hotellet er en favoritt hos svært mange i Oslo. Ikke bare fordi man har Kaffistova, men også fordi hotellet har god standard, egenart og gode priser. Muligens det hyggeligste hotellet i Oslo.

Rica Travel Hotel

Enkelt og greit hotell sentralt i Oslo. Fin standard og greie løsninger.

Clarion Collection Hotel Savoy 

En klassiker av et hotell i Oslo som har holdt seg bra. Veldig bra beliggenhet i forhold til Nasjonalgalleriet, Karl Johan, Slottet og sentrum. Et supert hotell for de aller fleste.

Hotel Bristol

Oslo har noen veldig klassiske hotell, og dette er en av dem- med kanskje den aller beste lunsjen i Oslo, i hvert fall klassisk lunsj. Klassiske og fine rom, veldig god plassering. Dette er stil og verdighet.

Thon Hotel Panorama

Dette hotellet ligger rett ved Rådhuset, ikke langt fra Aker Brygge. God utsikt og fine løsninger.

Park Inn by Radissson

Svært sentralt plassert hotell rett ved Stortinget med gode priser og alle fasiliteter for både forretningsreisende og fritidsreiser. God frokostbuffet, gode rom.

Hotel Contintental

Det eneste femstjerners hotellet i Norge? Ja, det sies så. Her får du i hvert fall det aller meste i tillegg til Theatercafeen, annen etage og en utrolig plassering. Har du råd så bør du vurdere.

Thon Hotel Munch

Munch-hotellet er et greit og fint hotell med en fin plassering ikke langt fra Tinghuset.

Rica Victoria Hotell

Dette hotellet ligger rett ved Spikersuppa og Rådhusplassen. Et fint hotell for deg som krever et godt forretningshotell i Oslo med de viktigste forretningsfasilitetene. Et fint valg også for den som vil ha et rimelig weekendhotell.

Thon Hotel Cecil

Dette fine hotellet ligger rett ved Stortinget og Spikersuppa. Gode løsninger med fint design.

Thon Hotel Vika Atrium

Forretningshotell rett ved Aker Brygge. Fin plassering, greie fasiliteter og møterom.

Perminalen Hotel

Er du ute etter en veldig billig overnatting svært sentralt i Oslo så er dete en anbefaling. Et hyggelig sted å bo kun noen hundre meter fra Karl Johan.

Scandic Edderkoppen

Et fint hotell med god og sentral plassering i kort avstand til Karl Johan, og hotellet kalles også det eneste teaterhotellet i Norge med sin plassering på Edderkoppen.

Hoteller ved Oslo S og Bjørvika

Dette er selvfølgelig også svært så sentralt, men da plassert mer mot sjøen i Oslo.

Comfort Hotels Grand Central  – sentralfavoritten

Et meget populært hotell grunnet den utrolig sentrale plasseringen på sentralstasjonen. Tre minutter til Flytoget og like langt til Karl Johan eller Oslo City. Hotellet har god standard og er nytt (åpnet i 2012). Rangeres ofte svært høyt på Tripadvisor for både familier og forretningsreisende.

Thon Hotel Spectrum

Enkelt hotell rett ved Oslo Spektrum og Oslo City. Fint for deg som skal på konsert eller shoppe, eller gjøre forretninger midt i Oslo.

Bjørvika Apartments

Veldig fine leiligheter i Bjørvika med alt man trenger av fasiliteter. Fin plassering om du skal til Barcode eller Grønland.

Thon Hotel Astoria

Dette hotellet ligger i Dronningens Gate, ikke langt fra Oslo S eller Karl Johan. Enkelt hotell med det du trenger.

Clarion Hotel Royal Christiania

Dette hotellet ligger rett ved siden av Oslo City og Byporten, meget sentralt. En klassiker av et hotell i Oslo med god standard, svømmebasseng, parkering i kjelleren og alt man forventer av et stort hotell. Godt valg for familier som skal være en stund i Oslo, eller forretningsreisende som krever litt av et hotell når det gjelder tilbud innenfor mat, drikke og møteplasser.

Thon Hotel Opera

Dette hotellet ved Barcode, Oslo S og operaen har ikke bare en fin plassering men også fine rom og fasiliteter.

My City Home

Leilighetshotell med 21 leiligheter i Kirkegata. Moderne leiligheter med gode fasiliteter rett ved Stortorvet og Karl Johan.

Citybox Oslo

Et enkelt og moderne lavprishotell med en veldig god plassering. Et fint hotell for deg som bare vil overnatte rimeligst mulig, mest mulig sentralt.

Comfort Hotel Børsparken

Dette hotellet ligger ikke overraskende rett ved Oslo Børs, sentralt plassert i gåavstand til Oslo S. Et godt valg for forretningsreisende til Oslo med gode treningsmuligheter i kjelleren, eller par i helgene. Lobbyshoppen er utrolig hendig for den som reiser fort og mye, og den sene utsjekken på søndager et godt argument for par.

Clarion Collection Hotel Bastion

Dette hotellet ligger enda litt lenger ned mot sjøen for Hotel Børsparken, bittelitt lenger å gå fra Oslo S – men fortsatt enormt sentralt. Ett meget fint hotell som kan anbefales for koselige rom som passer både for par på tur og forretningsreisende. Hotellet har også helt fine møterom.

Hoteller på østkanten

Vil du på østover i Oslo ved Gamlebyen og Grünerløkka er dette hotellene.

Chateau Apartments

Vil du bo i nærheten av Grünerløkka og Mathallen har du ikke mange valg, men dette er et veldig fint valg. Gode leiligheter med det du ønsker av fasiliteter.

Akers Have Apartments

Supert sted å bo på østkanten mot Grønland og Grünerløkka. Rett nedenfor Schous plass på Grünerløkka ligger dette leilighetshotellet med fin utsikt over Bjørvika og Akerselva. Nytt og med god kvalitet.

Quality Hotel 33

Dette hotellet ligger på Økern, nærmere bestemt Østre Aker Vei 33. 11 minutter med bane fra sentrum. Hotellet har god restaurant, fine møtelokaler for konferanser og møter samt døgnåpent treningsrom og fine parkeringsmuligheter. Ett hotell som også kan vurderes om du skal på konsert eller annet i Oslo siden du ofte kan få gode priser her.

Opera Apartments – luksusfavoritten

Veldig fine leiligheter i Barcode. Super utsikt over Oslofjorden og svært gode fasiliteter. En virkelig anbefaling.

Anker Apartments

Enkle og rimelige leiligheter nederst på Grünerløkka med kort vei til Oslo sentrum. For deg som er ute etter de aller rimeligste løsningene. Har også hostel-overnattingsmuligheter eller en enkel hotell-løsning.

Best Western Kampen Apartment Hotel

Et hotell som har som mål å være et hjem utenfor hjemmet, som betyr store rom med vanlige leilighetsfasiliteter. Hotellet ligger ved Kampen (Kardemomme By, som de lokale vil kalle det) og Munch-Museet. Et fint valg for den som reiser til Oslo med familien eller bare vil ha litt ekstra plass.

Grüner Apartments

Enkle leiligheter ved Trondheimsveien på østkanten. Fint utstyrte leiligheter med veldig gode muligheter for kollektivtransport.

Hoteller på vestkanten

Er det Frogner, Holmenkollen og Majorstua som lokker mest så er dette hotellene.

Clarion Collection Hotel Gabelshus – historiefavoritten

En perle av et hotell med en lang historie på Frogner. Dette hotellet er en god definisjon på beste vestkant. Her tar du et skritt inn i Oslos historie på et fint hotell.

Frogner House Apartments  

Rett ved Bygdøy Allé på Frogner finner du dette luksuslelighetshotellet. 57 meget fine leiligheter kun 500 meter fra hotellet. Fint for deg som liker litt ekstra når det gjelder fasiliteter.

Thon Hotel Slottsparken

Som navnet sier ligger dette hotellet ved siden av Slottsparken. Et greit hotell med fine forretningsfasiliteter.

Scandic KNA

Et fint hotell på vestkanten i Oslo, nærmere bestemt Solli Plass. Et fint valg med fine rom.

Rica Hotel Bygdøy Allé

Dette hotellet på Frogner ligger ikke overraskende i Bygdøy Allé, og er et fint hotell. Kanskje ikke den største luksusen, men hotellet gir deg alt du trenger.

Radisson Blue Scandinavia Hotel

Dette er hotellet som i mange år ble kalt SAS-hotellet, et fint hotell med god standard og fasiliteter. Hotellet ligger rett ved slottet og Høgskolen i Oslo.

Holmenkollen Park Hotel Rica

Klassikeren på Oslos tak. For deg som vil ha den beste utsikten, være i nærheten av Holmenkollen og naturen og oppleve noe klassisk norsk.

Ellingsens pensjonat

Dette er et fint sted å sove rett ved Bogstadveien med fin standard. Ett av få b&b’s i Oslo, og ett med høy standard. Et godt valg.

Thon Hotel Europa

Et rolig og fint hotell med godt design og fine løsninger. God plassering rett ved slottet.

Rica Holberg Hotel

Et fint hotell rett ved slottet vestover i Oslo. Gode fasiliteter og enkel innredning, men med alt du trenger av et hotell.

Cochs pensjonat

Enkel overnattingsmulighet rett bak slottet, eller rett ved Lorry for deg som har vært flere ganger i Oslo. Et sted med mye historie og fine fasiliteter. Har du lest Halvbroren?

Hoteller litt utenfor

Hvis du vil bo litt roligere, men fortsatt ha god tilgang til sentrum er dette hotellene for deg.

Quality Hotel Expo

Dette hotellet ligger rett ved Telenor Arena, og bedriftene ute på Fornebu. Et fint hotell for den som skal på forretninger eller konsert.

Radisson Blu Hotel Nydalen

Skal du gjøre forretninger i Nydalen eller besøke BI så kan dette være en fin løsning. Et greit hotell med alt du trenger av fasiliteter.

Thon Hotel Ullevaal Stadion

Det gis ingen premier for å gjette hvor dette hotellet ligger. Et supert hotell for deg som skal til, vel, ja, Ullevaal Stadion. Får du gode priser er det også gode kollektivmuligheter derfra.

Gaustad Hotel

Rett ved Rikshospitalet. Kort vei til det meste og kanskje spesielt sykehuset.

Hotel Montebello

Hvis du har lyst til å sove litt fint og rolig så kan Ullern være stedet, og Hotel Montebello. Et fint hotell for deg som vil gjøre forretninger i Oslo og vil ha det rolig på kveldene.

Rica Helsfyr

Har du forretninger eller noen du skal besøke på Helsfyr, Ensjø eller østover i Oslo er dette et fint valg.

Thon Hotel Linne

Skal du gjøre forretninger øst i Oslo er dette et greit valg. Plassert i Groruddalen.