Hawai'i kan nok igjen skryte av å ha en av verdens beste øyer. Foto: Istock

Denne øya blir stadig kåret til den beste i verden

Blått hav, palmer,  hvite sandstrender, strålende sol – ta med meg nå!

Vi har vel alle tenkt tanken: «I år skjer det, i år drar jeg til blått hav og hvite sandstrender og ingen bekymringer». Det er TripAdvisor som har gått igjennom sine lister for 2016 og kommet frem til de 10 beste øyene å dra til – i verden. Nå har du ingen unnskyldning for ikke å dra.

Her finner du flybillettene, under finner du de beste øyene og hoteller du kan bo på.

1.Maui, Hawaii

iStock_000057587116_Small

På 1.plass i 2016 kommer den vakre øya Maui på Hawaii, som trapper opp 1 plass fra fjorårets 2.plass. Maui blir stadig kåret til den beste øya på Hawai’i (og i verden), og kalles den magiske øya. Her kan du utforske hvalsafari, bambusskoger, strandliv (80 strender) og mektige fossefall i Haleakala Nasjonalpark.

Her bør du bo: The Fairmont Kea Lani Maui 

Her er det enten villaer eller suiter vi snakker om, noen svært gode restauranter (regnet blant de aller beste på øya), med svært gode muligheter for deg som har barn (barnevakt for de under 5, barneklubb for de over 5) og en nydelig strandopplevelse. Wailea Golf Club er rett ved resortet, et nytt spa åpnet i 2013 og de tre svømmebassengene (et kun for voksne) gjør at det er mye å gjøre der – i tillegg til å nyte den vakre Polo Beach.

Suitene er på 80 kvadratmeter, mens villaene begynner på 167 kvadratmeter. De inneholder all den luksus du kan forvente, og tenke deg.

Se flere bilder her.

Les også: Hawai’i: Et ferieparadis alle må oppleve

 

2. Santorini, Kykladene

iStock_000065623519_Small

Santorini er et eneste stort postkort, med vakre kritthvite hus vegg i vegg i trappegater, blåmalte kirkekupler – og alt med utsikt over nydelig safir-blått hav.  Det er en av de fineste øyene i Hellas og ligger i Egerhavet. Om sommeren vil refleksjonen av den spektakulære utsikten i lag med de hvitmalte husene ta pusten fra deg.

Her bør du bo: Midt i sentrum av Thira

Dette hotellet ligger nesten midt i smørøyet av Thira, den største byen på Santorini. Her kan du nyte gresk luksus og flott utsikt. Du kan til og med få eget svømmebasseng. Høres vel ålreit ut? Hotellet er bygd inn i klippene ned mot havet, som gjør Petit Palace til et godt valg for kjæresteparet.

Les også: Her får du verdens beste solnedgang

3.Jamaica

Caribbean Inlet to Ocho Rios, Jamaica

Jamaica er en av Karibias vakreste øyer med gnistrende sandstrender, fantastisk natur, massevis av opplevelser og avslappende atmosfære. Montego Bay lokker turister med kritthvitt sand og turkisfarget vann. De fleste hotellene tilbyr all inclusive og ligger ved nydelige sandstrender. Fra Montego Bay kan du kjøre videre til storbyen Kingston, men besøk også havnebyen Port Royal for å kikke på piratlivets rester – spesielt det gamle fortet. Det kan du jo gjøre mens du hører på litt Bob Marley.’

Her bør du bo: Jamaica Inn

Jamaica Inn er en resort på stranden i Ocho Rios og med et spa og et utendørs basseng. Hotellet er fordelt på 52 gjesterom, med flott utsikt over det turkise havet. 

 

4.Providenciales, Turks og Caicosøyene

Beautiful beach on Anguilla island, Caribbean

Denne øya, som ligger rett nord for den Dominikanske Republikk og øst for Cuba, ble kåret til verdens beste reisemål for strandliv i 2011 av TripAdvisor. Øya er verdenskjent for dykkemulighetene, og at knølhvalens migreringsrute ligger nærme øya. Øya har muligens de dyreste hotellene av alle øyene her, men det er jo også kanskje en grunn til det. For eksempel, dette hotellet er et av de billigere på øya, og ser fortsatt helt ok ut.

Her bør du bo: Seven Stars Resort

Dette hotellet scorer høyt på service, beliggenhet og severdigheter. Alle de 115 rommene inkluderer kjøkken, gratis Wi-fi, balkong og romservice.

 

5.Bali, Indonesia

This image shows some colourful beach umbreallas and pillows in Kuta, Bali

Bali; paradisøya som de fleste av oss bør ha i sin bucket-list. Når du først har kommet til Bali må du ta minst én lang kjøretur rundt om på øya. Langs kysten kan du beundre alle strendene og de duvende palmene. I innlandet opplever du frodige regnskoger, maleriske fjell og vakre terrasser med rismarker, som for eksempel i kunstnerbyen Ubud som ligger midt på Bali.

Her bør du bo: The Nirwana Resort and Spa

Et moderne hotell på stranden i Candi Dasa og med et spa og et utendørs basseng.18 gjesterom på stranden med egen restaurant, spa med full service og utendørsbasseng.

 

6. Mallorca, Balearene

iStock_000023934095_Small

Helt siden storturismen på 1960-tallet, har Mallorca utviklet seg til å bli mer og mer moderne feriested. I dag kan du finne en spennende blanding av gammelt og nytt,  moderne og historisk på øya. Her er det noe for alle prisklasser – enten om du vil ha bo luksus eller rimelig.

Øyas popularitet er ikke til å legge skjul på når Norwegian øker rutetilbudet mellom Oslo og Palma i sommermånedene 2016. Dette er grunnet betydelig økning i etterspørselen, skriver Travel News.

Her bør du bo: Palma Suites

4-stjerners luksusleilighet i nærheten av Mallorca katedral. Her kan du unne deg med takterrasse, svømmebasseng, og treningssenter. Svært sentralt hotell, men allikevel en oase bare noen få meter fra Placa Major.

 

7.Mauritius, Afrika

www.kirillumrikhin.com

Vil du ha en mer eksotisk perle bør du oppleve Mauritius. Dette er en selvstendig øystat som ligger i Indiahavet. Pourt Louis er øyas moderne hovedstad, med vakre kyst og spennende markeder. I tillegg til idylliske strender har øyene svært vakre fjellandskap, brusende fossefall og et rikt dyreliv.

Her bør du bo: Constance Le Prince Maurice

Dette tropiske feriestedet tilbyr luksuriøse suiter og villaer med klimaanlegg og utsikt over Det indiske hav. Ferieanlegget kan skryte av bortgjemte strender og den eksklusive, flytende restauranten Le Barachois. Hotellet har også et spa- og velværesenter.

 

8. Phuket, Thailand

James Bond Island in Thailand - Phuket Province

Det er ikke til å se bort fra at Phuket har mange flotte strender med turkist vann, kritthvit sand og spektakulære grøntområder du bare ser i filmer.

Øyprovinsen Phuket ligger i det sørlige Thailand, som et av Sørøstasias mest kjente turistmål på grunn av sine strender og dykkerfasiliteter. Phuket er Thailands mest populære øy med mange vakre strender og den berømte James Bond-øya.

Her bør du bo: The Shore at Katathani

The Shore At Katathani er et luksuriøst 5-stjerners ferieanlegg med vakker sjøutsikt og private bassenger på Kata Noi Beach. Dette hotellet forbeholdt voksne har et stort evighetsbasseng, et spa og gratis Wi-Fi.

 

9. Bora Bora, Selskapsøyene

iStock_000049868828_Small

Denne øya har et ganske spesielt utseende. Hoveddelen av øya er den utdødde vulkanen som ligger midt i på øya. Rundt vulkanen ligger det en blå lagune som går opp til en strand. Bora Bora ligger omtrent midt mellom Sør-Amerika og Australia, så da vet du også at det er litt distanse du må reise, men det er verdt det! Øya er perfekt for romantikk med sine turkise laguner, myke, hvite strender og mektige solnedganger.

Her bør du bo: Bora Bora Pearl Beach

Som gjest på dette luksuriøse ferieanlegget kan du velge mellom suiter med eget basseng i hagen, suiter med eget boblebad ved stranden eller bungalower over vannet med direkte tilgang til det turkise vannet nedenfor.

 

10.Fernando de Noronha, Brasil

iStock_000028222294_Small

Denne øygruppen i Atlanterhavet ligger på Unescos verdensarvliste på grunn av sitt delikate økosystem. Det strenge regler på hvem som kan reise dit, men er du heldig, får du oppleve tomme strender og et rikt dyre-og sjøliv. Hver morgen mellom klokken 5 og 7:30 svømmer det opp til 2000 delfiner til den såkalte Delfinbukta. Du kan også beskue skilpadder og selvsagt mange andre dyr på Fernando de Noronha.

Her bør du bo: Pousada da Villa

Dette gjestgiveriet ligger bare en 10 – minutters spasertur fra Cachorro stranden og Fernando de Noronha øy sentrum, og tilbyr rom med gratis Wi – Fi Wi-Fi. Parkering er også gratis .

 

Les også:

Kroatias skjulte perle

Her finner du «Syden» i Nord-Europa

Få strand-og byferie i ett