Derfor bør du bestille ferieturen nå

bikini2Lurer du på når det lønner seg å bestille ferie?

La oss ta et lite tankeeksperiment sammen.

Vi er ganske sikre på at du er enige i det følgende: Det er alltid minst folk på sportsbutikken under store sportsarrangementer. Det er færre folk i butikkene i ferier, om du ikke skulle være på et populært feriested. Slik er det også i feriebutikken på nett.

De fleste billetter bestilles på mandager utenom ferier. Den billigste dagen å bestille på er tirsdag ettermiddag og kveld. Bakgrunnen skal visstnok være at overskuddet fra det man ikke solgte til forretningsreisende blir lavere i pris. (Nederst i denne saken kan du også lese om hvordan du får billigst flybilletter.)

Sjekk hoteller her  (NÅ: Vintersol-tilbud og storbysalg)

Sjekk flyreiser her (søk i over 800 nettsider samtidig)

 

Ekstra billig er det også når færre folk bestiller ferie. Slik som i ferier. I tillegg er det en ekstra faktor for oss nordmenn med vår vinterferie (enten vi drar på det eller ei): Det er vinterdestinasjonene som er mest populære nå, og som bestilles nå. Så der de råeste skihotellene kanskje blir litt dyre så blir det billigere å bestille til varmere strøk.

Så hvis du planlegger en tur nå i vår bør du kaste deg over bestillingen med  en gang. Enten du skal utnytte at 1.mai er på en torsdag, eller ta en ferieuke med Kristi Himmelfartsdag den 14.mai (17.mai er på en søndag så hvis du drar hjem igjen på lørdag kan du få med deg den hjemme om ønskelig).

Sjekk hoteller her  (NÅ: Vintersol-tilbud og storbysalg)

Sjekk flyreiser her (søk i over 800 nettsider samtidig)

 

sol

Slik får du billigst fly

damesol1. Bestill 6-8 uker i forveien

Undersøkelser gjennomført både i Norge og i det store utlandet viser at flybilletter i gjennomsnitt er billigst rundt 42 dager for flyvning. Bakgrunnen er visstnok flyselskapenes ønske om å fylle opp flyene nok såpass tidlig. Det som likevel er viktig å huske på er at dette er i gjennomsnitt, så det er selvfølgelig en variasjon.

2. Følg med på salg

Svenske forbrukermyndigheter sjekket for noen år siden tilbudene til flyselskap gjennom ett helt år, og i løpet av året var alle destinasjoner hos flyselskapene på salg. Dette er dog veldig periodisk, og det er for eksempel vanskelig å finne salg på fly til Spania på sommeren. Det skjer likevel, så det å faktisk følge med på salgene til flyselskapene vil lønne seg. Så selv om tipset virker åpenbart så er det verdt å huske.

3. Reis på onsdager

Onsdager er generelt den billigste flydagen. Dette skyldes visstnok at de fleste møter, altså businessreiser, skjer på mandag og tirsdager. Fra og med torsdager har man så fritidsreiser. Nest billigst er for øvrig tirsdag.

Her kan du sammenligne flyprisene fra over 700 reisesider

4. Reis tilbake på lørdag (eller mandag)

Lørdag er den tredje billigste dagen i uka, og er ofte den billigste dagen på utenlandsreiser tilbake til Norge. Bakgrunnen er at de aller fleste ønsker å ha hele helgen hvis man først er borte. En langweekend fra onsdag til lørdag kan derfor bli en god del billigere enn torsdag-søndag. Fredag og søndag er for øvrig de to dyreste dagene i uka.

Sjekk flyprisene hos Expedia her

5. Reis tidlig på morgenen

De aller tidligste flyvningene er de billigste. En av grunnene til dette er at de tidlige flyvningene ofte kan være flyvninger som er det som kan kalles logistikk-flyvninger, altså at selskapene skal få flyene dit de skal være for mer populære flyvninger.

Sjekk flyprisene hos Ebookers her

6. Sjekk flypriser tidlig

Flyselskaper legger ut nye og billige billetter enten rett etter klokken 24.00 (altså i løpet av natta) eller på morgenen. Noen vil også legge ut i løpet av dagen, men de aller fleste gjør dette når systemene deres har minst trafikk. Du bør likevel sjekke flyprisene før klokken 08.00, fra den tiden kommer nemlig forretningsreisebestillingene.

Sjekk flyprisene til Airberlin her

7. Bestill på tirsdager

Amerikanske undersøkelser har vist at tirsdag er den dagen i uka hvor det er billigst å bestille fly. Den dyreste er visstnok mandag. Tirsdag ettermiddag kan være smart om man skal tro ekspertene.

Her kan du sammenligne flyprisene fra over 700 reisesider

8. Registrer deg som bruker

Flere og flere flyselskaper har laget bonussystemer som ikke bare går på om du kjører en spesiell lengde for å få bonuspoeng. Mange gir også ekstra tilbud og fordeler (baggasje etc) til medlemmer som er registrert. Så selv om det tar litt tid vil du kunne spare penger på dette.

Sjekk flyprisene hos Supersavers her

9. Vær utro

Det kan faktisk være en god del penger å spare på å kjøre forskjellige flyselskap på en og samme strekning. Dette har selvfølgelig med tilgjengeligheten av billetter å gjøre. Så sjekk flere selskaper før du bestiller.

10. Bestill med kredittkort

Dette vil ikke påvirke prisen mange steder, selv om enkelte flyselskap faktisk har billigere bestilling med bruk av enkelte kredittkort. Derimot kan du spare penger på forsikring med å bruke et kredittkort.

Sjekk også:

Slik får du billigst mulig leiebil:

1. Bestill tidlig. Leiebilen blir dyrere og dyrere jo nærmere du kommer leietidspunktet. Det er også begrenset utvalg av de beste bilene.

2. Bestill på nett. Å leie bil etter landing og lokalt vil nesten alltid være dyrere enn å forhåndsbestille på nett.

3. Helgeleie kan oftest være billigst. Selv i våre ferier er det ofte billigere i helgene enn ellers.

4. Prøv å unngå å leie bil fra flyplass. Har du annen transport til hotellet vil du slippe å betale avgiften leiebilfirmaene må betale på flyplassen.

5. Sjekk forskjellige leielengder. Noen ganger kan en uke være billigere enn fem dager.

6. Sjekk klassene på bilen. Det kan lønne seg å gå opp en klasse og sjekke diesel(billigere)forbruket på bilene. Har du for liten bil kan det koste mer uansett.

7. Prøv alltid å hente og levere samme sted. Prisen går sterkt oppover hvis du ikke gjør det.

8. Sjekk drivstoffreglene. Utleiefirmaene tar skyhøye priser for å fylle tanken din.

9. Bestill ekstrautstyret på forhånd, og ta evt med egen GPS. Det å leie GPS er dyrt, men det å fly med barneseter kan også være det. Bestill uansett det du trenger på forhånd.

10. Bestill med kredittkort. Da skal du være godt forsikret også (sjekk kredittkortets regler).

Søk hos Holidaycars her

Søk hos AutoEurope her

Søk hos HolidayAutos her