Derfor bør du ta turen til hovedstaden i sommer

Hovedstaden er en skikkelig sommerby!

De som ikke bor i hovedstaten forbinder den ofte med tre ting, Karl Johan, Slottet og Operaen. Oslo har så mye mer å by på, og vi som bor her tilbringer ofte minst mulig tid ved de tre turistfellene vi akkurat nevnte. Derfor har vi laget en liten oversikt over hva du heller burde bruke tiden din på når du besøker hjertet av Norge i sommer.

Les også: Dette er Oslos beste hoteller.

Mat og drikke

Foto:  CH - visitnorway.com / Innovation Norway

I Karl Johan finner du Fridays, Hard Rock cafe, Egon, Peppes Pizza og alle de kjente restaurantene på rekke og rad. Hold deg unna disse og prøv heller noen av Oslos beste spisesteder.

Ekebergrestauranten

Denne restauranten gir deg en av Oslos aller beste utsikter, og hva er vel bedre enn et vakkert bybilde i kombinasjon med deilig mat og noe godt i glasset. Restauranten ligger i en funkisbygning fra 1927, og har flere restaurantrom slik at alle kan finne en del hvor de trives både med atmosfæren og maten.

Mathallen

Dette er et spisested som har blitt veldig populært. Her finner du spesialbutikker, kafeer og spisesteder. Ønsker du en litt annerledes matopplevelse er dette stedet du skal gå. Mathallen ligger i Vulkan området, og dette har den siste tiden blitt ett av Oslos fineste områder. For noen år tilbake var dette stedet ingen ville være, men nå har det blitt hipt, moderne og rent her. Aktørene i mathallen tilbyr mat og drikke av veldig høy kvalitet, og de har stor vekt på det unike. Her finner du det beste fra norske distributører, men også en del importerte varer.

La Casa

Dette er en koselig og intim tapasrestaurant som ligger i bydelen Sagene. Etter vår mening er dette verdens beste tapas, og med stemningen som er i lokalet er det vanskelig å få en dårlig restaurantopplevelse her. De har alltid en ferdig sammensatt meny som heter kokkens anbefalinger, så om du ikke er en erfaren tapaselsker så er den å anbefale. Eller kan du sette sammen alle dine favorittretter til ett stort måltid, og all maten blir servert i keramikkskåler slik at du kan spise sakte uten av maten blir kald.

Bolivar

Her har de også en del tapas på menyen, men konseptet er fortsatt litt annerledes enn på La Casa. Bolivar ønsker nemlig å gi gjestene en opplevelse av Sør-Amerika, gjennom maten, vinen, drinkene og musikken. Stemningen og lokalet som består av betong, puter og pledd og levende lys er helt fantastisk. Kjøkkenet er inspirert av Argentina, Brasil, Peru, Chile og Venezuela, og alt er selvcfølgelig laget av de beste råvarer. Du finner reatauranten i Vibes Gate parallelt med Bogstadveien.

Lofoten Fiskerestaurant

Sjømat er ganske fascinerende, og etter vår smak den beste man kan få. Det kan være både god og næringsrik hverdagsmat, samtidig som at det kan bli vakre gourmetretter. På Lofoten Fiskerestaurant kan du faktisk velge begge deler. Her kan du få all slags type sjømat så ferskt som det blir, og tilberedt på din favorittmåte. Du finner restauranten helt i enden av Aker Brygge mot Tjuvholmen.

Tre hoteller i sentrum

hoteller

Comfort Hotel Grand CentralClarion Hotel FolketaeateretFirst Hotel Grims Grenka

 

Shopping

Foto: CH - visitnorway.com / Innovation Norway

 

Handlegater

Som vi nevnte over, så er Karl Johan det store shoppingparadiset for de som ikke bor i Oslo. Øverst i gaten kan du finne Egertorget, og rett nedenfor Stortinget ligger Steen & Strøm i Nedre Slottsgate. Dette er to kjøpesentre som fører eksklusive merker, og her kan du finne mye fint. Er du ute etter litt billigere ting, så kan du gå i hovedgaten, men her er det mest kjedebutikker som du også finner alle andre steder i landet. Vi anbefaler derfor å ta turen ut av sentrum for å finne de beste butikkene.

Bogstadveien og Hegdehaugsveien

Disse to sammen utgjør det som er en av Norges lengste utendørs handlegater. Langs hele gaten finner du store kjedebutikker, og mange mindre nisjebutikker hvor du kan finne mye fint. Det bugner av restauranter og kafeer hele veien, og området er veldig urbant og trendy. Vi anbefaler å ta t-banen til Majorstuen og gå nedover mot Parkveien og Slottet, da får du med deg hele gaten. I enden finner du Jan Thomas Studio til høyre i Parkveien om dette skulle være av interesse.

Glassmagasinet

Her finner du alt fra eksklusive merkevarer til fantastiske gaver i glass, porselen og krystall. I tillegg så har Glassmagasinet et av Norges mest moderne og flotte parfymerier og mye, mye mer. Du finner det rett ved Stortorget hvor de ofte har mye salg av blomster om sommeren.

Grunerløkka

Her kan du finne mye rart, og mye fint. Dette er et område med så og si bare små nisjebutikker, og i helgene er det ofte loppemarked hvor du kan finne artige ting. Birkelunden og Olaf Ryes Plass har stort loppemarked hver helg hvor mange selger små skatter til bare noen kroner. Tusler du litt oppover kan du finne mange fine butikker som selger ting ikke alle andre har. Hit kan du enkelt gå via Grønland om du ønsker å ta turen, ellers anbefaler vi trikken og buss 30 mot Nydalen.

Skal du fly til Oslo? Her er de laveste prisene.

Kjøpesentre

Nå har vi allerede nevnt Egertorget og Steen og Strøm som ligger i Karl Johans gate, uteom disse finnes det flere andre som har mye fint å tilby.

Oslo City

Dette er et stort kjøpesenter som ligger like ved sentralbanestasjonen. Senteret har omtrent 50.000 daglig besøkende, og ca 300.000 per uke. Kjøpesenteret består av hele 90 butikker og spisesteder, så her kan du enkelt tilbringe litt tid en dag om det skulle være ønskelig. På Oslo City finne du stort sett kjente kjedebutikker.

Byporten

Dette ligger helt inntil Oslo City, og det er faktisk et hotell i tilknytning til dette kjøpesenteret. Her finner du siste mote fra London, Paris, Roma og New York i flere små og fine butikker. Med 60 butikker og 13 spisesteder er dette et litt mindre senter enn førstnevnte, men absolutt ikke dårligere.

Storo Storsenter

Med sine 17.000 kvm og hele 60 butikker så vil vi si at dette har blitt ett av Oslos beste kjøpesentre. Senteret er eid av Thon Shopping, og bærer preg av det ved at det er nytt og moderne. Her finner du for det meste kjedebutikker, men ikke bare de store kjedene som er mange andre steder i landet. Med spisesteder som Egon, Jordbærpikene og Baker Hansen, og kule kiosker som Smoothie Exchange og Yoghurt Heaven er dette et imponerende kjøpesenter for en hver smak. Ta t-banen til Storo og nå litt nedover mot Nydalen, så finner du det på høyre side av veien.

House of Oslo

Er du ute etter interiør utenom det vanlige er dette stedet for deg. Her finner du skandinavisk design på sitt beste. Med butikker som Illum Bolighus, Milla Boutiqe, Lene Bjerre, DesignTorget og mange flere finner du fort noe naboen ikke har. Kjøpesenteret ligger rett opp for Aker Brygg, og ved siden av Oslo Konserthus.

Tre unike hoteller

hoteller2

Residence KristinelundEllingsens PensjonatSaga Hotel

Badeplasser i Oslo

bade

Foto: Nancy Bundt – Visitnorway.com / Innovation Norway

Mange tenker på Frognerbadet når de skal finne seg et sted å avkjøle kroppen i Oslo, men vi anbefaler deg å holde deg unna. Her er det ofte overfylt av folk, og når alternativene er Oslofjorden og et basseng fullt av klor så burde ikke valget være vanskelig. Vi har laget en liste over de beste badestedene, både kjente og ukjente.

Huk og Paradisbukta

Dette er kommunale friområder som ligger på Bygdøy. Badeplassene har sandstrand, gresslette og svaberg. Her har du full tilgang til sanitæranlegg, drikkevann og telefon. Om du kjører bil er det en parkeringsplass like ved strendene, ellers er det buss 30 mot Bygdøy som er den beste måten å komme seg hit på.

Bogstadvannet

Dette er en stor og flott badeplass litt lenger opp mot Oslomarka. Det er bussforbindelse til sentrum ved å ta buss 41 mot Sørkedalen, og kjører du kan du parkere like ved badeplassen. Vannet her varmer seg fort opp, og det kan ofte være deiligere å bade her enn i Oslofjorden.

Malmøya – Solvikbukta og Skinnerbukta

Disse badestrendene ligger begge fint til på vestsiden av Malmøya. Her er det broforbindelse til fastlandet, og med koselige gressbakker og sandstrender så er begge fine steder å være. Det er litt dårlig med parkering her, men buss 85 mot Ulvøya og Malmøya tar deg enkelt fram.

Hovedøya

Her er den mange flotte badeplasser, og på varme sommerdager er det et yrende badeliv her. Det går ferge fra Vippetangen nedenfor Akershus Festning, og det er båt 92 eller 93 som tar deg hit.

Langøyene

Dette er også en fantastisk sommerøy i Oslofjorden. Her får du mye av det samme som det er på Hovedøya, men det kan være litt mindre folksomt her. I tillegg så finnes det en campingplass hvor du kan slå opp telt og sove over om du ønsker. For å komme deg hit er det ferge 94 fra Vippetangen.

Vil du leie bil under oppholdet? Sjekk priser her. 

 

Annet å gjøre i Oslo

marka

Foto: Terje Borud – Visitnorway.com / Innovation Norway

Teknisk Museum

Mange sier at Oslo ikke har noen fornøyelsespark, da har de tydeligvis ikke vært på teknisk museum. Dette er et artig og utfordrende sted for barn i alle aldre, og får frem barnet i de fleste voksne. Her kan du utfordre deg selv med forskjellige aktiviteter som både du, vennene dine og barna dine syntes er like artig. Du finner Teknisk Museum ved Frysja, så da kjører du Maridalsveien opp mot Maridalen og tar inn på Frysjaveien etterhvert. Buss 54 til Kjelsås tar deg også fram.

Toppvandring

Ja, dette er faktisk mulig i Oslo. Vi anbefaler at du dropper Holmenkollen og hoppbakken, det er ikke så spennende. Ta heller turen til Grefsenkollen. Du kan kjøre helt opp, eller så kan du velge å gå fra Nydalen eller Grefsen. Turen tar ca. to timer fra Nydalen, og en time fra Grefsen. På toppen kan du se utover hele Oslo, og langt ut i Oslofjorden. Det er også en veldig god restaurant på toppen, så har kan du ta en kopp kaffe mens du nyter utsikten. Denne toppen gir deg hovedstatens beste utsikt, uten tvil.

Skogstur

Er du glad i fysisk aktivitet og kunne tenke deg å oppleve Oslomarka på sitt beste, så kan vi anbefale deg en tur til Øyungen. Dette er et lite vann i Maridalen hvor du kan grille og campe om du skulle ønske det, en dagstur er også fullt mulig. Om du ikke ønsker å gå så langt, men bare vil oppleve det for turen sin skyld så burde du kjøre til Skar i Maridalen og gå derfra. Da tar det ca. 25 minutter opp til vannet. Dette er et urolig vakkert sted, og hele veien opp er det flott landskap langs elven som renner ut i Maridalsvannet.