Derfor må du bestille ferien nå før prisene stiger

kurs

Norske kroner mot euro. Kilde: valutakurser

En amerikansk dollar koster nå 7,1 kroner, mens euroen er på 8,7. Sammenlignet med august er dollaren opp med 16,5 prosent og euroen 7,5 prosent.Ekspertene sier også at det vil være fortsatt økning i tiden framover.

For deg som planleggere en reise i 2015 (se vår oversikt over ferier og merkedager her) kan det bety at hvis du utsetter bestillingen til slutten av desember og januar kan det medføre en mye dyrere reise ettersom disse kursene direkte påvirker flypriser og hotellpriser.

Slike valutaøkninger er stort sett ikke langvarige slik at hvis du nå bestiller en ferie i vinterferien eller påsken, eller til våren, så er det sannsynlig at kursene har normalisert seg igjen. Noe som betyr at selve oppholdet blir rimeligere. Det er derimot grunn til å tro at selve bestillingen, altså fly og hotell, vil bli relativt mye dyrere utover i desember og i januar enn den er nå.

Så uansett hvor interessert du er i valutakurser og grafer er det gode grunner til å bestille reisen du har tenkt å gi bort til jul og/eller reisen du skal selv bestille nå istedenfor senere. Det blir nemlig nå dyrere og dyrere dag for dag.

Finn hoteller her – over 290 000 hoteller, hver 11.overnatting gratis

Søk etter flyreiser her – søk samtidig i over 800 reisesider

Finn privat overnatting hos airbnb her

Sjekk leiebil her  (forhåndsbetal for å sikre deg prisen)