Designovernatting til spottpris

Billig overnatting trenger ikke være synonymt med trange rom og upersonlig innredning.

Europas herberger har gjennomgått et heftig ansiktsløft, og det åpnes stadig nye rimelige overnattingsteder der design og moderne fasiliteter er en selvskreven del av tilbudet til gjestene.

Hosteller retter seg ikke lenger kun mot studenter med dårlig råd, og er i dag et fullgodt alternativ for deg som vil bruke feriekassen på noe langt morsommere enn søvn.  De er lekkert innredet, tilbyr forskjellige romtyper og også noe ekstra.

Husk at du kan søke etter billige flyturer her.

Vi har plukket ut noen favoritter:

Tattva

Tattva Design Hostel, Porto

Tattva Design Hostel er et av de aller beste vandrerhjemmene du kan bo på. Det har en uslåelig beliggenhet i hjertet av vakre Porto, flotte moderne rom, og de ansatte er hjelpsomme og deler gjerne gode tips om nabolaget. Det er ikke overraskende at dette hostellet ble kåret til verdens beste hostell av Hostelworld. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og, dessuten, får du virkelig luksus til spottpris.

Du finner det her- sjekk bilder og tilgjengelighet

 Generator

Generator Hostel Barcelona, Barcelona

Generator2

I hjertet av Barcelona ligger et blikkfang av et overnattingssted. Generator Barcelona kombinerer hotell og hostell i kreative og fargerike omgivelser, som minner om et eksklusivt boutiquehotell – til en brøkdel av prisen.

Har du litt ekstra å rutte med, kan du sjekke inn på et av de private rommene som også har de beste utsiktene – over havet og La Sagrada Familia. Hele stedet er utstyrt med gratis superrask wi fi, rommene har designseng, elegante lamper og særegne detaljer.

Sjekk hostellet her

Mosaic

Mosaic House, Praha

Dette flunkende nye overnattingsstedet har allerede vunnet mange prestisjetunge priser, blant annet TripAdvisor Certificate of Excellence for 2012 og Top 10 Eco Hostels. Mosaic House har et kult design, samtidig som fokuset ligger på miljøvennlige løsninger og en avslappet atmosfære. Sovesalene holder høy standard, men hostellet byr også på penthouse og superiorrom på toppen av bygården som har egne terrasser med slående utsikt over byen.

I førsteetasjen ligger La Loca Music Bar & Lounge der du kan nyte gode drinker og livemusikk.

Du finner det her

Goli

Goli & Bosi Design Hostel, Split

Goli & Bosi Design Hostel er plassert midt i den historiske gamlebyen og tilbyr rimelig overnatting i komfortable og freshe rom. Sovesalene i gul og hvit har plass til fire, seks eller åtte personer, mens suitene i toppetasjen har private baderom og takterrasser med utsikt over gamlebyens røde tak. I tillegg tilbyr hostellet såkalte «skipslugarer» til de som vil bruke minst mulig tid på rommet. På utecaféen på plassen foran hostellet kan du nyte en kald drink eller bestille en matbit fra pizzeriaen.

Her kan du se nærmere på hostellet 

Gallery

Gallery Hostel, Porto

I et renovert herskapshus midt i mellom kunstdistriktet og utelivet i vakre Porto, ligger boutiquehostellet Gallery Hostel. Som navnet tilsier, har kunst og design sentral plass på dette overnattingsstedet.To ganger i måneden holdes det nemlig åpne kunstutstillinger.

Du kan velge mellom private og delte rom, de fleste med en flott utsikt over byen og noen med en liten balkong. Det er likevel fellesarealene som skiller seg ut – fra datarommet som er utstyrt med Apple Mac-maskiner, til baren som serverer smakfulle lokale drinker og stuedelen med svære sofaer. For utrolige ti euro tilbereder hostellets kokk en hjemmelaget treretters middag, der vin er inkludert. Bedre blir det ikke.

Se nærmere på det her

PalmersLodge

Palmers Lodge, London

I et rødt mursteinshus fra 1700-tallet, fem minutters gange fra Swiss Cottage undergrunnsstasjon i nordvest London, holder det prisbelønte Palmers Lodge til. Hostellet er fylt med antikkmøbler og en vakker tretrapp pryder inngangspartiet. Hostellet byr på en utmerket bar der du kan kjøpe billige drinker, restaurant som serverer tradisjonsrik pub-mat og en koselig stuedel med gratis wifi.

Du finner det her