Det beste Alpene kan tilby

Her kan du velge høydepunkter fra øverste hylle.

Haugevis av skiglade nordmenn reiser til Alpene hvert år, for Europas største fjellkjede har prima skiområder for enhver smak, alt fra barnefamilier til den erfarne alpinist. De mest populære reisemålene ligger ikke langt unna Norge og kan friste med tilbud i verdensklasse. Liggende blant de uberørte skibakkene i de franske Alpene finner man også noen av de mest prestisjefylte hotellene i verden.

Vi hjelper deg å velge rett skisted etter dine behov.

Husk at du kan finne billige flybilletter her.

Davos – perfekt for familieferien

Her kan du kombinere fornøyelse og ski, for Davos er både en av Alpenes største skiresorter og by på samme gang. Dette gjør det perfekt for familier der ikke alle er like interessert i å stå på ski. I tillegg til fantastiske bakker finnes det spennende aktiviteter som badehus, klatrevegg og en stor skøytehall.

Sheraton Davos Hotel Waldhuus

En drøm for alle familier. her finner du 40 familierom med stue, Wallis Kids Club med barnepass og ungdomsklubb utstyrt med blant annet TV-spill og billiard. Se nærmere på hotellet her.

To flotte alternativer: Sunstar Alpine Hotel Davos (for spaelskere), Hotel Edelweiss.

Zermatt, Sveits – for den erfarne alpinist

Zermatt ligger ikke uten grunn på andreplass over verdens beste skidestinasjoner. En flott bilfri by omgitt av 38 fjelltopper som kan friste med 350 kilometer med preparerte løyper og 54 heise. Og du kommer ikke høyere med skiheis i Europa enn her. Helt opp til 3899 meter over havet.

Unique Hotel Post

Et flott hotell i moderne stil med kort avstand til Sunnegga skiområde. Hotellet fikser både skipass og skioppbevaring, og tilbyr ulike spabehandlinger for ømme skikropper. Sjekk det ut her.

Flere flotte alternativer: Hotel Matthiol  og Backstage Boutique Hotel – for romantikerne. Hotel Romantica og Hotel Aristella– to fine og rimelige hoteller.

Val Thorens, Frankrike- for de festløvene

Om du er ute etter bra afterski, er dette stedet for deg. Skikjøringen holder verdensklasse, og den høye beliggenheten gjør at det er et veldig snøsikkert sted. Her er det meste på gangavstand fra bakkene, og en dag i bakken bør avsluttes med god stemning og en isklad øl på afterskien La Folie Douce. De festsugne samler seg allerede tidlig  på ettermiddagen og kombinerer øl med dans på bordene og live-musikk. 2006 m.o.h. finner du et dansegulv på 700 m2 som byr på kjente DJ-er.

Flotte hoteller med ski-in-ski-out muligheter:

Hôtel Le Val Thorens

Hôtel Les Bruyères

Residence Pierre & Vacances Le Machu Pichu

Søk etter billigst flytur her

Chamonix, Frankrike – for reisefølget med ulik erfarenhet

Mange elsker Chamonix, og ikke uten grunn. Fjellet Mont Blanc frister med helgal offpist og de største fallhøydene, men her finnes også et enormt skisystem med bakker som passer for alle. Perfekt for reisefølget med ulik erfarenhet. Nybegynnere bør starte i Le Savoy som ligger i byens sentrum, de med litt erfaring kan prøve se i Les Planards som har middels bratte løyper, mens mer erfarne alpinister kan prøve seg på Vallée Blanche. Og det finnes et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser, bra afterski, og mange  hyggelige barer.

Hvor skal du bo? 

Tre flotte hoteller: Hôtel Les Aiglons Resort & SpaMercure Chamonix Centre og Boutique Hôtel Le Morgane

Søk etter flere hoteller her

St. Moritz, Sveits – for luksusdyret

Om du vil menge deg med Europas kongeligheter og kjendiser skal du sette kursen mot St.Moritz. I fransk stil er området kjent for høy champagneføring i fjellsiden og noe de kaller et «champagne-klima», nemlig tørr luft og mange solskinnsdager. Med mer enn 350 kilometer løyper finnes det bakker i alle vanskelighetsgrader. Her er det overdådige hotell, luksus- shopping og eksklusivitet som gjelder. Som du skjønner er prisnivået høyt i byen.

Kempinski Grand Hotel Des Bains – et luksushotell som gir følelsen av å bo på et slott og kan friste med spa, basseng, bar og kasino.

Giardino Mountain og Kulm Hotel St. Moritz

Søk etter billigst flyturer her