Det ene reisetipset alle bør kunne

Du sparer tid, penger og opplevelsen er fantastisk!

Jeg var nylig i Stockholm på en weekendtur. Vel fremme på sentral stasjonen i Stockholm sentrum, kastet jeg meg inn i en taxi – målet var hotellet Birger Jarl (som forresten er et veldig bra hotell om du skal bo i Stockholm), som var ca 2 kilometer unna. Underveis på turen, reagerte jeg på taksameteret. Hvordan i alle dager kunne prisen stige så fort? Vi hadde jo bare kjørt 300 meter, og prisen var allerede på 180 kroner? Totalt endte turen på 440 svenske kroner. Når jeg spurte taxisjåføren hvordan det kunne koste så mye, svarte han følgende.

– De fleste taxiselskaper i Stockholm er veldig dyre. Jeg anbefaler deg å laste ned Über.

Ja vel, tenkte jeg.

Når jeg på hjemreisen skulle ta samme taxitur – altså en tur på 2 kilometer – kostet det meg kun 133 svenske kroner. Takket være Über.

Über – den geniale appen

bilde1

Über er en app som fører passasjerer og sjåfører sammen. Tjenesten konkurrerer med de etablerte taxiselskapene – og er uten tvil en tjeneste til passasjerenes fordel. Hvordan fungerer det?

Først og fremst, må jeg fremheve at appen er veldig brukervennlig og oversiktlig. Alt skjer gjennom appen –  fra bestilling til betaling. Passasjeren angir hvor de ønsker å bli hentet og en forespørsel blir sent ut til den nærmeste sjåføren i området. Når man har bekreftet bestilling, får passasjeren all informasjon om bilen og sjåføren som er bestilt. Gjennom GPS-systemet, viser også appen hvilken rute bilen kjører i sanntid – noe passasjeren kan dele med venner og familier slik at de kan følge bilens posisjon på et kart.

Når turen er over blir beløpet belastet kredittkortet som passasjeren har forhåndsregistrert, og en kvittering med beløp, reisetid og reiseveien blir send via e-post. Etter reisen kan passasjeren gi sjåføren en rating på scala fra 1 til 5, noe som hjelper selskapet å opprettholde en høy kvalitet på tjenesten. Den eneste ulempen med Über slik jeg ser det, er at man ikke kan forhåndsbestille. 

Reise til Stockholm? Dette er byens skjulte skatter

Über er kanskje den raskeste, sikreste og ikke minst stiligste måten å komme seg rundt i byen på –  Über Black (tjenesten som også er lansert i Norge) tilbyr nemlig kun biler i Mercedes S og E klasse eller tilsvarende.

I tillegg til en stilig bil, er opplevelsen av å bruke Über helt fantastisk – ja, man føler faktisk at man har en egen privatsjåfør. De åpner døren for deg, tilbyr deg (som oftest) vann under reisen, og de oppfører seg usedvanlig profesjonelt. Når det gjelder pris, får man et estimat på hva reisen koster – og det før du bestiller bilen! Prisnivå er stabilt og ligger på lik linje som taxipriser – men med en veldig lav minstepris og lav kilometerpris. Med andre ord, fordelene er så store at du ikke har noe annet valg enn å prøve det selv.

Her finner du de billigste og beste flybillettene

Dette er byene du bør bruke Über

Über har startet opp i Norge, men tilbudet er fortsatt ikke like utbredt som i andre byer. Bruk to minutter på å sjekke om Über tilbys i byen du skal reise til. Dette er noen av reisemålene hvor vi vet at Über fungerer godt:

Stockholm

Stockholm er kanskje den byen i Skandinavia som har mest å by på. Alt fra en rolig gåtur i gamla stan til virkelig partystemning med nordens beste uteliv, strålende restauranter og en shopping som ingen andre byer her i nord. Her bør du bo i byen:

Luksus: Lydmar hotell

21965445

Bestill hotellet her

Budsjett: Birger Jarl

598750_120_z

Bestill hotellet her

London

Om du aldri har vært i London, er det virkelig på høy tid at du får ut fingeren og besøker den fantastiske byen; over syv tusen puber, yrende natteliv, utallige shoppingmuligheter, spennende historie og ikke minst en rekke «must-see» severdigheter – det skal godt gjøres å kjede seg her.

Vi har tidligere skrevet en rekke reiseartikler du vil dra nytte av ved et besøk til storbyen. Blant annet gir denne artikkelen deg oversikt over alle bydelene, mens denne artikkelen forteller deg hvordan du kan oppleve byen uten å bruke en penny. Dette er hvor du bør bo i byen:

Luksus: The Kensington Close Hotel & Spa

Bestill hotellet her

Budsjett: Grand Plaza Serviced Appartements

Bestill hotellet her

Paris

Du oppdager alltid noe nytt i Paris, uansett hvor ofte du har vært her. Paris er som et land i seg selv. Sjarmerende historiske smågater, kombinert med det moderne og nye. Les mer om hvorfor du må reise til Paris her. Dette er hotellene du bør bo på i byen:

Luksus: Pullman Paris Tour Eiffel 

Bestill hotellet her

Budsjett: Hôtel Mathi’s Elysées

Bestill hotellet her

Barcelona

Barcelona fascinerer og overrasker, og er ulikt alt annet man har sett. Her finner du særegne kunstneres verker spredd utover i det offentlige rom, mote med et eget, forlokkende preg, glade mennesker som liker å feste hele natten, og veldig, veldig god mat. Barcelona er en av de få storbyene i Europa der du kan få by og strand på samme tur, og hvis vi sjekker yr.no så er det sjelden annet enn sol i katalonernes hjemby. Her finner du topp 20 grunner til å besøke Barcelona. Her bor du i byen:

Luksus: ABaC Restaurant & Hotel Barcelona

2215674_80_z

Bestill hotellet her

Budsjett: Soho Hotel

1527521_96_z

Bestill hotellet her

Her bestiller du de billigste flybillettene