Det er ikke shopping som lokker folk til London

Trodde du nordmenn reiste til London hovedsakelig for shopping og fotball. Da tar du feil.

Det viser en undersøkelse gjennomført av Epinion på vegne av British Airways.

– London er en av verdens travleste byer, men nordmenn reiser dit primært for å slappe av, sier Peter Rasmussen, Nord-Europasjef for British Airways.

I undersøkelsen svarer 29 prosent av nordmenn at primærformålet med å reise til London er «avslapning». Til sammenlikning svarer 25 prosent «shopping» og bare 8 prosent oppgir «sportsattraksjoner».

Les også: Den store Londonguiden – guiden til alle områdene

– Det er en myte at shopping og fotball er det viktigste for nordmenn på reise i London. Jeg er ikke overrasket. Det er enkelt å reise til London, og byen har svært mange gode hoteller, fine parker, restauranter og severdigheter som gjør det lett å koble av, sier Rasmussen.

Undersøkelsen er gjennomført av Epinion for British Airways. 1016 nordmenn deltok, kjønnsbalansen er lik og den geografiske spredningen er representativ for landet som helhet.

Søk etter flyreiser her

De 10 beste hotellene i London

London er vår absolutte favorittby for korte ferieturer. Her er de beste hotellene i byen.

De første bosetningene i London har blitt sporet tilbake til år 43. En lang og innholdsrik historie har fulgt, og byen er nå den aller største i Europa. For oss nordmenn er det også en virkelig favorittby, og vi har sett på de aller beste hotellene basert på luksus, nærhet til shopping, severdigheter, god pris og design. Noe for enhver smak, altså.

Det beste hotellet for shopping: W London Leicester Square

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe på Oxford Street og Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring.

Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square.

De såkalte W Insiders som jobber på hotellet kan guide deg til både åpne og lukkede salg, og gi deg noen virkelig gode tips for den ultimate shoppingen i London. Til og med butikken på hotellet er en opplevelse i seg selv.

Et virkelig design-luksushotell som også har spa, et fitness-senter og en virkelig kul bar.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

Det beste hotellet for severdighetene: Park Plaza Westminster Bridge London

Hvis du vil til London for å se severdighetene ville vi startet i nærheten av London Eye. Kort vei til Buckingham Palace, Westminister, London Aquarium, Big Ben og flere andre av severdighetene du bør få med deg.

Svært sentralt plassert vil du finne dette hotellet, noen få hundre meter fra London Eye. Hotellet har også et glitrende spa, Mandara Spa, skulle kroppen trenge litt pause etter de mange opplevelsene som London har å by på. En strålende sushi-restaurant, et fransk brasseri og en god kafé finner du også. Samt den strålende Primo Bar.

Rommene har et moderne og svært tiltalende design, og det innendørs svømmebassenget er også noe som er vel verdt å sjekke ut.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

Det beste hotellet for design: Eccleston Square Hotel

Hvis det er design du er ute etter så har London svært mange perler å by på, men Eccleston er virkelig noe for seg selv. Et lite, luksuriøst hotell ikke langt fra Buckingham Palace som virkelig har et gjennomført design.

Hotellet er kun for voksne (det er altså ikke lov med barn på hotellet), og er også et av de mest teknologiske avanserte hotellene i byen. Den private hagen, en strålende bistro, en iPad hvor du kan bestille roomservice eller bare surfe med, flatskjerm-tv på badet, strømuttak for norske kontakter og gratis 3D-filmer på rommet er noen av de utrolige detaljene som hotellet tilbyr.

Eccleston er en virkelig opplevelse.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for luksus: Hotel 41

Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer å gjette hva som er like i nærheten. Et luksushotell som virkelig setter standarden, og som er så populært at du faktisk skal være heldig om du finner plass der – spesielt i populære helger. Med kun 30 rom på hotellet så går de fort.

Hotel 41 har blitt kåret til det beste hotellet i Storbritannia av Conde Nast og Tripadvisor, og regnes som ett av de aller beste hotellene i Europa og verden.

Alle de 30 rommene er unike, og hotellets personlige service skrytes opp i skyene av de som har besøkt det.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars.

Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter. I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter.

Hotellet har svært gode anmeldelser på Tripadvisor, og god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellets moderne fasiliteter som gigantisk flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for romantikken: The Halkin

Dette er virkelig en opplevelse for par, forsåvidt også uansett ellers. En hotellperle i Belgravia-distriktet med all luksus du kunne tenke deg. De 41 rommene vil ta tak i deg, og dra deg inn i en annen verden.

Området rundt har svært gode restauranter, barer og god shopping. Alt på hotellet er i tillegg gjennomført på en slik måte at London-oppholdet kan nytes både innenfor og utenfor rommets fire vegger.

Har du råd bør du vurdere COMO-suitene, men alle rommene er av ypperste kvalitet. Et hotell for de store anledningene.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for forretningsreisende: Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club

For forretningsreisende er ofte transporten til og fra hotellet av høy viktighet. Mange forretningsreisende får også fordelen med å lande på Heathrow når det gjelder nærheten til byen, og vi har også tatt det som utgangspunkt. Et godt forretningshotell må også ha gode fasiliteter for utskrifter, tilgjengelige datamaskiner, god nettforbindelse og mulighet til å jobbe effektivt på rommet. I tillegg kan det være en åpenbar fordel at hotellet har møtelokaler som kan leies.

Ett valg kan være Sofitel London Heathrow, som ligger på flyplassen. Et strålende hotell som også har limousinservice til og fra byen.  271883

Vi går likevel for Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club. Du trenger kanskje ikke å gjette hvor hotellet er plassert. Egentlig snakker vi om to hoteller, begge plassert på Stamford Bridge. Den store fordelen, uavhengig av fotballinteresse, er at alle transportmuligheter fra hotellet er strålende lagt opp. Et godt business-senter (24 timer), god nett-tilgang og gode arbeidsplasser på rommene. Gå for Club-rommene for komfort og god plass.

Les mer om hotellet her

Det beste lille hotellet: The Soho Hotel

Små hoteller kalles boutique-hoteller, altså hoteller hvor det ikke er flere hundre rom og langt mellom personlig service. Vårt valg er ett av de få hotellene vi har sett som knapt har noen negative anmeldelser på Tripadvisor. Snittkarakteren er absolutt topp.

Mer sentralt i London skal du også lete lenge etter. Alle rommene har unikt design, og ligger i en ganske så rolig sidegate i Soho. Det er likevel bare noen få meters gange til uteliv, shopping, restauranter og alle opplevelsene hjertet av London kan gi deg.

Baren og restauranten Refuel er et sted å spotte kjendiser, og skulle du ha råd og lyst kan du også booke en av penthouse-leilighetene hvor du virkelig får følelsen av å være på en anglofil tur.  Det er en grunn til at et søk på The Soho Hotel gir deg like mange kjendisbilder som bilder av hotellet. Londons beste boutique-hotell, ja!

Strålende service og alle mulige fasiliteter du egentlig kunne ønske deg koster, men dette hotellet er en virkelig opplevelse. Tatler kalte hotellet for det mest glamorøse i verden…

Les mer om hotellet her

Det kuleste hotellet: St Martins Lane

Vi skal være de første til å innrømme at kult er noe som kan være en subjektiv oppfatning, men dette Philip Starck-designede hotellet er det motsatte av rolig og enkelt design. Her er det mye av av absolutt alt. Skal du på en rolig romantisk ferie bor du ikke her. Er målet derimot å ha det utrolig gøy så bør du seriøst vurdere dette.

Asia De Cuba, Bungalow 8 og Light Bar er alle på hotellet. Rommene er designperler, men hvis du er allergisk mot hvitt bør du kanskje vurdere noe annet. Et hotell som er omtrent like fullt av kjendiser som The Soho Hotel, og et hotell hvor kjendisene frekventerer barene og restauranten. Ikke at det skal være det viktigste, men plasseringen av hotellet gir deg også direkte tilgang til det aller beste utelivet London har å bo på.

Hvis din London-tur skal inneholde passelige mengder med champagne, fest og moro så vet vi hva vi ville ha valgt.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet: Bulgari Hotel & Residences London

Vi liker å kalle Bulgari for Bvlgari (med basis i deres logo). Et flunkende nytt hotell som på mange måter kan definere luksus, hvis du hadde trengt en slik definisjon. Store rom (en sjelden vare i London) rett rundt hjørnet fra Harrods med luksus fra A helt til Å.

Hotellets egne kino bør også nevnes hvor du kan se sport, spille spill (!) eller se filmer (de har blant annet en søndagsbrunsj med filmvisning etter). Rommene er av en nærmest utenomjordisk kvalitet, og det nærmeste vi kan beskrive dem som er at det er som om du hadde kjøpt deg en luksusleilighet i London. To etasjer med spa og svømmebasseng, samt et privat spa for to personer. Baren og restauranten på hotellet er også meget gode.

Prisen står forresten til luksusen.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

10 hotellkupp i London

Det beste hotellet for en billig tur til London:
ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars.

Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark (fra Southwark kan du ta t-banen direkte til Bond Street (Oxford Street) eller Green Park (Buckingham Palace) uten å bytte, og har god standard med mange fine fasiliteter. I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter.

Hotellet får gode anmeldelser, og en god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellets moderne fasiliteter er blant annet stor flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger på badet.

Les mer om hotellet her

Det beste rimelige hotellet for shopping:
ibis London Shepard’s Bush

Dette hotellet ligger rett ved siden av det rett og slett gigantiske shoppingsenteret Westfield Shopping Centre.Du kan si hva du vil om Oxford Street, men du finner alle butikkene der i dette shoppingsenteret. Det eneste du ikke finner av butikkene nordmenn kanskje vil oppsøke er Victoria’s Secret og Abercrombie & Fitch (og det kan du da ordne enkelt med noen t-banestopp).

Hotellet er som hotellet over helt enkelt uten å være overdådig, men har alt du trenger fra et hotell.

T-banen du tar fra hotellet er central line, som går til Oxford Street (og forsåvidt til Shoreditch hvis du vil gå ut, men det er jo noe annet igjen).

Supert plassert, og perfekt for shopping. Tro oss, du vil alltid besøke Westfield for shopping hvis du gjør det en gang først. Så kan du nyte resten av London som den strålende byen det er for øl, vin, kaffe, uteliv og alt annet i tillegg.

Les mer om hotellet her

Det beste rimelige hotellet for luksus-shopping:
 Best Western Seraphine Kensington Olympia Hotel

Det kan kanskje virke som en selvmotsigelse, men jo mindre penger du bruker på hotell jo mer penger kan du bruke på designervesker eller dyre whiskeymerker. Alt ettersom.

Dette hotellet fra den store kjeden har en super plassering på High Kensington (som også er nærmeste t-banestasjon), en rimelig rompris ned mot 750 kroner per natt og en finfin standard.

Det er kun 17 rom, og noen er veldig små – men standarden er god.

Les mer om hotellet her

Det beste rimelige hotellet i Paddington:
Caring Hotel

Det er mange hoteller i Paddington, og flere av dem koster en god del. Dette koster lite, og har en helt grei standard. Ingenting å utsette på det, med en god frokost. Plasseringen er dog kanskje hotellets beste egenskap.

Les mer om hotellet her

 Det beste rimelige hotellet for deg som kjører Ryanair:
Tune Hotel Liverpool Street

Hvis du kjører Ryanair lander du på Stansted, og tar sannsynligvis ekspresstoget inn til Liverpool Street Station. Dette hotellet ligger i en grei gåavstand til stasjonen, som selvfølgelig nok er en sentral greie på t-banen.

Fint hotell med alt av moderne fasiliteter.

Ikke akkurat gigantiske rom, men bra nok. Moderne løsninger på det meste.

Sjekk mer om hotellet her

Hvis du ikke har noe i mot å dele rom bør du sjekke det utrolig sjarmerende Palmers Lodge Swiss Cottage.

 Det beste hotellet for deg som skal til Wembley:
ibis London Wembley

Wembley-området er i ferd med å bli virkelig oppgradert, med mange restauranter og selvfølgelig en helt ok stadion. Dette nye ibis-hotellet har som de andre en grei og fin standard. Flere kjøpesenter i nærheten, men det er en god avstand til sentrum.

 Vårt favoritthotell for turer hvor øl er viktigere enn shopping:
Tune hotel Paddington

Selv om dette hotellet selvfølgelig nok kan brukes som utgangspunkt for å shoppe, t-banemulighetene er strålende, så er det øldrikking og de lokale pubene rundt dette hotellet vi liker mest. Fint hotell med gode fasiliteter, og rimelig pris. En god anbefaling.

 Vårt favoritthotell for deg som bare vil ha en seng sentralt:
Gloucester Place

Dette hotellet har noen rom hvor du føler at du mer er på danskebåten enn på et hotell, men frokosten er god og plasseringen strålende.

Les mer om hotellet her

PS!

Og, sjekk dette: The Zetter Townhouse