Det finnes ikke et hotell som har opplevd flere skandaler

Chateau Marmont i LA, kjent fra bla tv-serien Californication har opplevd det meste av kjendisskandaler. Her er noen av de.

Hvis det er et hotell i LA som fortjener sin legendestatus så er det Chateau Marmont. Stedet ble bygget i 1929 som en reproduksjon av et slott i Loire dalen og Chateau Marmont har en like beryktet historie som stedets merkelige arkitektoniske opprinnelse. Dette var hjemmet til superstjernene fra Hollywoods gylne era som Greta Garbo, Humphrey Bogart, Errol Flynn, Bob Dylan, Marilyn Monroe, Jim Morrison og Paul Newman. Chateau Marmont ble det ultimate stedet hvor kjendiser sjekker inn og noen ganger aldri sjekket ut!
 
Sjekk ut hotellet hos OneLoveHotels.

 

La det være klart, dette er et gammelt hotell. Rommene er vintage og i mange tilfeller helt originale, men du bor ikke her for å nyte luksus, du bor her for å ta del i den unike historien til hotellet og gjestene som har bodd her. Dette er tross alt stedet hvor Clark Gable og Jean Harlow hadde en forrykende affære på Harlow’s bryllupsreise, hvor John Belushi døde av overdose i bungalow 3, hvor John Bonham i Led Zeppelin kjørte sin motorsykkel gjennom lobbyen og hvor vår favorittfotograf Helmut Newton krasjet inn i veggen i oppkjørselen til hotellet! Selv om du ikke skal bo her er ikke en tur til Los Angeles komplett uten en middag på hotellets nydelige al fresco restaurant og en night cap i Bar Marmont. Slottet er en institusjon i LA og som så mye annet i den surrealistiske byen er ikke alt hva det ser ut som.

 

Rommene

Det er 63 rom på slottet, inkludert en penthouse suite på nesten 300 kvadratmeter, 23 suiter, 2 bungalower ved bassenget, 2 bungalows i åssiden og 9 spanske bungalower. Alle er unikt dekorert med vintage interiør, noen i 1940’s retro chic , mens andre har en mer moderne og minimalistisk stil. Hotellet ble kjøpt og satt i drift igjen av hotellmagnaten Andre Balazs i 1990, men stedets retro karakter er det samme som det alltid har vært.

De fleste rom har utsikt over de frodige omgivelsene og suitene kommer med kjøkken utstyrt med gammeldags ovn og store kjøleskap. Standard rommene er ganske små så hvis du vil feste som en rockestjerne bør du gå for en av suitene. Du trenger ikke bekymre deg over hva de ansatte mener, uansett hva du finner på har de garantert opplevd verre! Så hvis du planlegger en liten fest for ditt entourage sier du bare i fra, de håndterer til og med gjestelisten for deg.

Spredt rundt slottet ligger bungalows og ”hagehyttene”. Disse rommene er hotellets skjulte hemmelighet. Her er du mer for deg selv og du kan nyte stedet i fred og ro. Selvsagt har du bil når du er i LA og disse rommene har privat parkering utenfor. Bungalowene i åssiden kommer med kult 50-talls interiør, peis og privat tilgang til basseng. Bungalows ved bassenget har mer klassisk interiør. Vil du føle deg som en superstjerne går du for penthouse suiten med to soverom og terrasse rundt hele etasjen.

Bestill hotellet her.

Mat og drikke

Restauranten på Chateau Marmont har et lite intimt rom inne i tillegg til en fredelig uteplass. Her kan gjestene nyte moderne amerikansk mat med litt europeisk inspirasjon som Chef Carolynn Spence tilbreder av lokalt produserte råvarer. Både lunsj og middag her kan være litt av en tilstelning! Vi elsket å komme hit på kvelden og spise under den dunkle belysningen og californias varme kveldsluft. Den tilstøtende baren Bar Marmont er litt mer ”low key” enn selve restauranten, men gir deg absolutt en autentisk Hollywood-opplevelse. Hvis du planlegger en kveld her så finnes det en helt ok meny og bar snacks til å holde deg gående mellom husets herlige cocktails.

Bestill hotellet her.

Spa

Selvsagt har hotellet spabehandlinger som holder et høyt nivå, vi er tross alt i hjertet av ”The land of beautiful people”. Det finnes ikke et eget området, men terapeutene og personlige trenere kommer til ditt rom eller din bungalow.

Bestill hotellet her.

 

Kilde: Onelovehotels