Dette blir de beste feriene i 2015

Lonely Planet har Norge med på listen for 2015

Det er ingen tvil om at folkene i Lonely Planet vet hva de driver med. Nå har de kåret de beste byene, landene og områdene/regionene å besøke i 2015. Vi har tatt en kikk på listen for å gi våre egne kommentarer med norske øyne.

79993531

De beste byene å dra på ferie i 2015

Lonely Planet har 10 byer på sin liste over reisemål i 2015, og med hovedstaden i USA – Washington D.C. på en førsteplass.Det er blant annet byen med veldig mange av verdens mest besøkte museer, og neste år med en del ekstra på utstilling siden det er 150 år siden Lincoln ble skutt. Siden dette er diplomatbyen i USA er det også veldig mange luksushoteller her, men en liten perle er Jefferson. Det er en type hotell du bør ha bodd på en gang i livet. Skulle du komme deg dit så skriv følgende tre steder på to do-listen: Marvin DC, Founding Farmers og Shops at Georgetown Park. I tillegg til museene.

På en andreplass på listen ligger en by som er ganske fjern som turistby for oss nordmenn, argentiske El Chantén. En by som er kjent for fjell, is, snø og turer i fjellet. Noen nordmenn ville kanskje reise jorden rundt for det, men vi tror ikke de fleste ville ha gjort det. Bronseplassen, derimot, er nok mer aktuell, Milano. Mellom mai og oktober i 2015 vil Expo 2015 bli arrangert der, med fokus på mat.

Milano er uten tvil først og fremst en shoppingby selv med Expo 2015, og er som sagt kjent som en av verdens absolutte sentrum for mote og design. Dette er hjembyen til Giorgio Armani, Miuccia Prada, Gianfranco Ferré, Laura Bigotti, Fendi, Versace og halvparten av duoen Dolce & Gabbana. Den gyldne kvadraturen kalles området med de fleste motehusene. Her er det verdt å sette av noen timer enten du skal shoppe eller bare kikke. Kvartalet er rammet inn av gatene Via Manzoni og Via delle Spiga, sammen med de litt trangere og mer intime Via Montenapolene, Via Sant Andrea og Via Borgospesso.

Motehuset Emporio Armani har en Megastore i Via Manzoni, og dette er hovedattraksjonen i hele shoppingopplevelsen. Med en gang du kommer innenfor den fantastiske glassfasaden føler du deg fort som en inntrengende sauebonde fra landet om du ikke har kledd deg for anledningen. Vakter i mørke dresser står diskré stilt opp rundt i lokalet, og de ansatte er helt fantastisk antrukket. Både lokalene og klærne er så eksklusive at du får litt følelsen av at du burde hatt hvite hansker på bare for å kikke deg rundt. Om du svinger innom burde du ta det før du starter shoppingrunden, for det vil helt sikkert ikke føles bra å komme inn her med mange handleposer i begge hender.

Forutenom om megastoren til Emporio Armani så kan du ta turen innom det legendariske varehuset Corso Vittorio Emanuele. Her finner du både klær, vesker, sko, skjønnhetsprodukter og accessories fordelt over seks fulle etasjer.

Hotellmessig i Milano får du det utrolig fint på NH Collection Milano President, UNA Maison Milano og relativt stilrent på Armani Hotel Milano

Fjerdeplassen på listen til Lonely Planet gikk til Zermatt i Svetis, som feirer sitt 150. år i 2015. Skal du bo på et sted som Sunstar Style Hotel Zermatt så bør du bestille tidlig. Femteplassen på listen er nydelige Valletta på Malta, som også har ett av de 50 mest mystiske stedene i verden.

Ett av ferielandene i Europa som virkelig er på vei opp er Bulgaria, og kanskje spesielt byen Plovdiv. Rett og slett en av de vakreste stedene i verden er gamlebyen her – som faktisk er en av de eldste byene i verden. Nummer syv på listen er en perle veldig få nordmenn har gått glipp av i et land vi besøker ofte: Salisbury i England. Som neste år feirer 800 år siden Magna Carta ble skrevet i byen. Skal du dit bør du sjekke ut Legacy Rose and Crown.

På åttende plass finner man en klassiker: Wien. Ringstrasse feirer 150 år neste år. Trenger du flere grunner enn det så har vi tidligere laget en liste på 10 grunner til å besøke byen her. Niendeplassen er Chennai i India, mens Canadas Toronto ligger på 10.plass. Byen som vi i fjor kalte den hotteste byen i Nord-Amerika.

Topp 10 land å besøke i 2015:

1. Singapore 

2. Namibia

3. Litauen

4. Nicaragua

5. Irland

6. Kongo

7. Serbia

8. Filippinene

9. St. Lucia

10. Marokko

Finn billigste fly her

De beste områdene å dra på ferie i 2015 – Norge er med!

Det hotteste området, basert på Lonely Planets vurdering, i 2015 er Gallipolli – mest fordi det er 100 år siden slagene her fra 1.verdenskrig. Nummer to er Rocky Mountains National Park, som også har jubileum neste år: 100 år. Toledo i Belize ligger på tredjeplass, bakgrunnen er at man bygger en motorvei som gjør at eldgamle mayabyer kan besøkes for første gang som turistbyer. Resten av listen er Tasmania i Australia på en fjerdeplass før det kommer en kjenning på femteplass: Norge.

Bakgrunnen for at Norge er på listen er at fra 20.mars og utover vil det være utrolig med nordlys nord i Norge.

Se resten av listen hos Lonely Planet her.