Dette blir Norges første økosertifiserte hotellselskap

Siden 2007 har et av Nordens ledende hotellkonsern, Nordic Choice, satset på et bredt og godt utvalg av økologiske produkter. Clarion Hotel Royal Christiania blir nå det første hotellet som mottar Debios bronsemerke for økologisk servering. Utover høsten vil resten av selskapets 86 norske hoteller sertifiseres og merkes med bronsegodkjenning.

Debios bronsemerke

Den norske organisasjonen Debio, kontrollør og godkjenner av økologiske produksjoner i Norge, har i år lansert en ny merkeordning for restauranter og hoteller som tilbyr økologisk mat. Merkeordningen skiller mellom gull-, sølv- og bronsesertifisering, og har til formål å gjøre det enkelt for forbrukeren å gjenkjenne serveringssteder som tilbyr gjestene økologisk mat. For å kvalifisere til bronsemerke må hotellene servere minimum 15 ulike økologiske produkter.

Økt øko-satsingen

Økologisk mat inngår i Nordic Choices strategi for å fremme bærekraftig mat. Hotellselskapet har det siste året spisset den økologiske satsingen mot utvalgte økologiske produkter hvor blant annet all kaffe og skallegg som serveres gjestene er økologiske. Bare i fjor serverte Nordic Choice-hotellene i Norge 1600 kopper økologisk kaffe hver time, og kjøpte 3,5 millioner økologiske skallegg.

I tillegg har hver av de fem kjedene under Nordic Choice-paraplyen – Comfort, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion − valgt et eget økologisk sortiment som de tilbyr gjestene.

− Med 20 000 gjester daglig, handler matsatsingen om å tilby gjestene et sunt og godt matalternativ til tradisjonell hotellmat. Vår ambisjon er å servere gjestene gode matopplevelser, samtidig som vi bidrar til en positiv samfunnsutvikling, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Her finner du alle Nordic Choice-hoteller i Norge