Dette bør du ikke gjøre på ferie

Du tenker kanskje at det meste er lov når du er på badeferie, men selv når du besøker vakre ferieperler er det visse lokale normer du bør være klar over at eksisterer.

Visste du for eksempel at det er forbudt å holde hender med kjæresten i Dubai, og at du ikke skal begynne å spise før vertinnen i Hellas?

Behold (noen) klær på

Besøker du vakre Maldivene, er det viktig å tenke over hvordan du kler deg. Reiser du ut for å besøke lokale øyer må du huske å dekke til både skuldre og hofter/lår, og nakenbading er strengt forbudt. Det er generelt sett på som upassende å sprade rundt i bikini eller bare badeshorts utenom på stranda i mange populære ferieland – som i Thailand, Egypt, Marokko og Tyrkia. De fleste land er mer liberale på typiske turiststeder, men det er uansett en grei huskeregel å ta på litt ekstra klær når du forlater stranda eller bassenget.

Forsiktig med kyssing

Er neste reisemål De forente arabiske emirater, bør du forberede deg på å begrense den fysiske kontakten med kjæresten. Offentlig kyssing er forbudt, det samme gjelder klemming og det å holde hender hvis man ikke er gift. Det er generelt en god del strengere regler for sosial atferd i Emiratene enn det vi er vant med fra her hjemme, så det er lurt å være oppdatert før avreise. Her kan du for eksempel se hvilke regler som gjelder i Dubai.

Ikke fornærm Kongen

Det er uhørt å snakke nedlatende om kongefamilien i Thailand, og du kan bli straffet for å ikke respektere kongen. Du skal derfor for all del ikke tråkke på pengesedler, ettersom nettopp Thailands konge er avbildet på disse. Unngå også berøring av andres hoder, da dette er sett på som kroppens helligste del.

Husk bordskikken

Hvis du blir invitert hjem til grekere, er det greit å tenke over hva de lokale normene for bordskikk er. Vent med å sette deg ved bordet til du får beskjed om at det er greit, ikke begynn å spise før vertskapet og moderer alkoholinntaket. Hellas er ellers et land med et ganske liberalt syn på atferd i forhold til kroppskontakt og bekledning.

Ikke strø rundt deg med søppel


Singapore har blitt et stadig mer populært feriemål, og mange nordmenn besøker landet hvert år . Det var lenge forbudt å tygge tyggegummi i landet, men nå kan du tygge det uten å være redd for straff, samt få tak i tyggis mot å vise frem identifikasjonspapirer (!). Noe som derimot fortsatt blir slått hardt ned på er forsøpling, og det er store bøter for å kaste søppel – inkludert tyggegummi – på gata.

Ditt neste feriemål finner du her!