Dette er årets mest trendy ferieform

Yogareiser har aldri vært mer populært.

Skrevet av Anette Lien

Kanskje er vi blitt leie av late dager i syden uten mye annet å finne på enn å nyte gode drinker ved bassengkanten? De seneste årene ser nordmenn ut til å velge reiser som har «det lille ekstra», og treningsturer øker stadig i popularitet. Spesielt er det yogaturer som ser ut til å ha blitt vinneren av aktive ferier. Reiseaktørene opplever en eksplosjon av interesserte, og det har vært en tidobling i antall deltagere på yogaturer de siste fire årene.

Stadig flere turarrangører spesialiserer seg på yogareiser, og destinasjonene er mange og varierte. Det tilbys tilrettelagte yogakurs i alt fra hippe Stockholm til eksotiske Marokko – og spa og massasjestudioer er aldri langt unna. Her er noen av verdens beste yoga-destinasjoner.

Marokko Yoga

1. Marokko

Marokko kan skilte med 300 soldager i året og sandstrender i fleng. Det er derfor ikke så rart at nordmenn valfarter til landet på vestkysten av Nord-Afrika. Marokko er også kjent for sitt mangfold, og du kan enten legge turen til eksotiske Marrakesh eller familievennlige Agadir. Sistnevnte er også en utmerket yoga-destinasjon, og flere hoteller tilbyr yoga som en del av programmet. Her snakker de fleste engelsk, og det kan komme godt med i yogaklassen. Nyt i tillegg spa og massasje her – og kanskje en deilig sykkeltur opp i fjellsiden? Mulighetene er mange i mulighetenes land.

Les vår guide om Marokko: Eksotiske Kardemomme by

Hoteller du bør bo på

Paradise Plage Surf Spa Resort

Paradise Plage Surf & Yoga Spa Resort i Agadir

Palais Namaskar

Palais Namaskar i Marrakesh

Dar-L'ouissa

Dar L’ouissa i Essaouira

 

Sri Lanka

2. Sri Lanka

Yoga oppsto i Asia for 5000 år siden, og går du for en autentisk yogaferie er det denne verdensdelen du bør legge turen til. Sri Lanka har seilt opp som en populær destinasjon for yoga og pilates, og hit drar nordmenn helst tidlig på året da temperaturene er behagelige. Bakteppet for yogatimene er nydelig, tropisk natur og hvite sandstreder – landet er faktisk kjent for å være et genuint strandparadis. Det er med andre ord duket for en avslappende yogaferie i eksotiske omgivelser.

Det finnes flere vakre hoteller og spa på Sri Lanka. Disse hotellene bør du bo på:

Casa Colombo Hotel

Casa Colombo Hotel i Colombo

Talalla Retreat

Talalla Retreat i Talalla

Amanwella

Amanwella i Tangalle

Vann Spa Hotell

3. Sverige

Det er ikke nødvendig å reise verden rundt for å kombinere ferie og yoga. En weekendtur til nabolandet vårt oppfyller begge kategorier uten at det trenger å gå nevneverdig ut over feriebudsjettet. Clarion Hotel i Stockholm er blant hotellene som tilbyr spa som er inspirert av tusen år gamle Ayurveda-tradisjoner, med fokus på yoga, pilates og meditasjon. De har i tillegg en «spabar» som serverer Ayurveda-inspirerte retter, drinker og indisk snacks. Hvem sa at en ikke kunne finne sitt eget yogaparadis i Skandinavia?

Sjekk ut Clarion Hotel Stockholm og Vann Spa Hotell i Brastad. Et godt alternativ er også Selma Spa+ som tidligere er blitt kåret til Sveriges beste spa-resort.

Les også: Her er Sveriges vakreste sommersteder

Selma Spa+

Selma Spa+ i Sunne

Costa Rica

4. Costa Rica

Costa Rica («den rike kysten») ligger i Mellom-Amerika og er kjent for å være et fredfylt land, med fantastisk natur og kontinentes beste badestrender. Det er med andre ord et sted perfekt for avslapning av kropp og sjel.  Gjør yogarutiner på en kritthvit strand med utsikt over et asurblått hav, og funder på hvorfor du ikke har kommet deg hit tidligere.

Du bør absolutt ta en titt på Pura Vida Spa & Yoga Retreat. Hotellet har flere svømmebasseng, treningsfasiliteter og yogaundervsining på stedet. Du kan også bli med på unike «økoturer» i nærmiljøet – eller terrengssykling og rafting for den eventyrlystne. Sjekk også ut Pranamar Villas & Yoga Retreat og Samasati Nature Reatreat.

Pura Vida Spa

 Pura Vida Spa & Yoga Retreat i Alajuela

Pranamar Villas

Pranamar Villas & Yoga Retreat i Santa Teresa

Hellas Santorini

5. Hellas

Yogatrenden blomstret i Europa på 70-tallet, og Hellas var et av de første landene til å omfavne treningsformen. Det finnes flere velrespekterte yogasentre rundt om i landet, og du kan enkelt forvandle en «vanlig» Hellastur til en ferie litt utenom det vanlige.

Av yoga-hoteller kan vi anbefale Aegialis Hotel & Spa og på Kos finner du Astir Odysseus Resort & Spa. Eller kanskje du vil slå til og leie bil for å få med deg flere spa-resorts på samme tur. Valget er ditt!

Les også: Hellas aller beste øyer – en guide

Aegialis Hotel & Spa

Aegialis Hotel & Spa på Amorgos Island

AstirOdysseusKosResort

 Astir Odysseus Kos Resort & Spa i Kos

Tips å ta med i bagasjen 

Om det allerede kribler i reisefoten av tanken på yogaturer til utlandet, kan det først være lurt å ha disse rådene i bakhodet:

* Varme temperaturer kan føre til væskemangel, og det er ekstremt viktig å få i seg nok vann. Å gjøre yoga ute i varmen har visse likhetstrekk med Bikram-yoga som utføres i 40 varmegrader. Dette har flere helsegevinster, men kan også føre til svimmelhet og hodepine.

* Husk treningsklær som er tilpasset klimaet i landet du har tenkt deg til. Løssittende klær er som regel en vinner.

* Selv om nye steder kan by på mange nye, spennende matopplevelser, anbefales det å kun spise lettere måltider før du setter i gang med yogaen. En enkel oppvarmingsøkt kan også hjelpe til å gjøre kroppen klar for øvelsene.

* Legg vekk alt av mobiler og digitale duppeditter» Det fortjener både du og dine meddeltagere å slippe å bli forstyrret av.

LES OGSÅ: Her får du den beste sykkelferien i Europa