Bystrendene du ikke visste om

… og som du helst vil reise til så fort som mulig!

En ting som kan være vanskelig når feriedestinasjonen skal bestemmes, er å velge mellom strand- eller byferie. Men hvem har sagt at du ikke kan få i både pose og sekk?

Vi har listet opp både 8 ukjente, samt 10 verdenskjente bystrender – perfekt for deg som vil ha et reisemål med både strandkos og byliv.

Bystrendene du ikke viste om:

1. Paris Plage, Paris

paris-plage

Ja, vi elsker Paris og byen blir ikke akkurat mindre attraktivt når elvebredden langs Seinen hver sommer gjøres om til et lite strandparadis. Trafikken stenges, 3000 tonn med sand spres ut langs elvepromenaden og skaper et behagelig pusterom i bymaset for både innbyggere og turister. Strandområdet strekker seg mellom Jardin des Tuileries og Ile St. Louis , og er åpent fra midten av juli, frem til slutten av august. Fluktstoler, solsenger og hengekøyer, utendørsdusj, iskrem-selgere, musikk, palmer, parasoller, og god stemning – hva mer trenger man? I Paris bør du enten bo på dette trendy hotellet i området i Marais, eller så er dette luksuriøse hotellet perfekt for deg som ønsker å slå på stortromma.

Her finner du de 20 grunnene til at du bør reise til Paris – nå!

2. Strandbar Mitte, Berlin

strandbar_tag

Den tyske hovedstaden er mestere når det kommer til å lage urbane strandområder, og du vil bli imponert over det gode utvalget av sandbelagte strandbarer langs bredden til elven Spree i sommermånedene. Og det beste av alt, de holder åpent helt til slutten av september.

Med et utvalg av 30 strandbarer i skjønne Berlin, er nok Strandbar Mitte i Monbijou Park den aller beste av de. Her kan du nyte er palmesus, solstoler, salsa og tango kvelder, det nødvendige sandvolleyballnettet, paraplydrinker, og flott utsikt over solnedgangen over Bodemuseum, som ligger på motsatt side. I Berlin bør du vurdere å bo på enten dette sentrale hotellet, eller dette hyggelige hotellet.

Les mer om hvorfor Berlin er verdens beste storby

3. Smíchovská pláž, Praha

Den tsjekkiske hovedstaden vil heller ikke skuffe. Ikke langt unna selve sentrum på vestbredden av elven Vltava, finner du Smichovska plaz – en liten sandstrand med en hyggelig restaurant/bar og en flott utsikt over bybildet. Badminton, volleyball og fargerike fluktstoler gjør stranden til et kult sted på dagen, mens levende musikk og fantastiske drinker setter standarden for de sene nattetimer. Ønsker du en skikkelig luksusferie, men til en billig penge? Da bør du sjekke ut enten dette spahotellet, eller dette luksushotellet.

Les om hvorfor Praha er et billig sted å reise for nordmenn

4. Copencabana, København

Havnebadet_ved_Islands_Brygge968

Det er deilig å være norsk i Danmark, og ikke minst i København. Byen er nemlig velsignet med å ha badestrender og havnebad liggende i sentrum. Brasil har Copacabana, men det har også København. For det er Copacabana danskene kaller sin 2,5 kilometer lange bystrand. Den ligger på Havneholmen foran Fisketorgets Cinemaxx, og består av en rekke flytebrygger som rammer inn tre bassenger: et grunt barnebasseng, et for sportssvømmere og mosjonister, og et med stupetårn på en, to og tre meters høyde. I København sover du best på enten dette trendy hotellet, eller dette superpopulære hotellet.

Hvor bør du bor, spise og drikke? Les om Københavns skjulte skatter her

5. BovenNemo, Amsterdam

uvzr7a3w46fiia3j1fmxpdx61

Amsterdam er alt annet enn tradisjonelt, og det samme gjelder for byens «strender». Fra atypisk til bohem – her finnes det meste: Amsterdam Plage, Strand West, Blijburg aan Zee, Strandzuid og BovenNEMO.

BovenNEMO tar bystrand-konseptet til et helt nytt nivå. Denne kule stranden ligger på toppen av Nemo-bygningen, på det store grønne skipet også kjent som det største vitenskapssenteret i Nederland. Her kan du ligge på en solseng, nyte sand mellom tærne med den mest spektakulære utsikten over sentrum. Trenger du overnatting i byen, bør du sjekke ut dette flotte hotellet, eller så er dette hotellet perfekt for deg med lavt budsjett.

Derfor kommer du til å elske Amsterdam

6. Barge beach, Budapest

beachbarge-ed01

Budapest er ikke dårligere enn andre byer: byens innbyggere har nemlig sin egen flytende strand, Barge Beach Budapest. Den består av tre dekk som sitter på toppen av tre resirkulerte lektere som i sin tid gjennomførte leveranser av kull og stein opp og ned Donau. Her snakker vi om et areal på 2100 kvadratmeter, større enn 6 tennisbaner, med et 16-meters svømmebasseng, omgitt av sand, solsenger, kafé og bar, og et barnebasseng. Et paradis midt i sentrum av byen. Usikker på hvilket hotell du bør bo på? Sjekk dette super eksklusive hotellet, til en overkommelig pris.

Budapest er Europas skjulte skatt – her kan du lese hvorfor

7. Bruxelles Les Bains, Brussel

3a737_130802164655-city-beaches-bruxelles-les-bains-brussels-horizontal-gallery

Brussel er heller ikke noe unntak. I hele tolv har bredden av Brussel-Charleroi-kanalen blitt forvandlet til en ekte urban strand. Anlegget heter Bruxelles les Bain, eller Brussel Bad, og befinner seg på Place Sainctelette og Rue de la Dyle.

Her kan du slappe av på sandstranden, teste vannskliene eller spille sandvolleyball. Blir du sulten og tørst, er det hyggelige og fine strandrestauranter og barer i området. Skulle du itillegg få en ønske om å handle, så finner du butikker der også. Det er ikke lov å bade i kanalen, det er heller ikke tillatt å ha med radio, men det er bra musikk og konserter for de som underholdning. I Brussel bør du velge enten dette funky hotellet, eller dette sjarmerende hotellet.

Dette er guiden du trenger i Brussel

8. Strandbar Herrmann, Wien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den fantastiske storbyen Wien byr på urbane strender langs Donau-kanalen – til alles store glede. I Herrmann-parken, finner du den livlige Strandbar Herrmann. Det er utstyr med parasoller, fluktstoler og masse sand å grave tærne ned i. Wien er perfekt for deg som ønsker flotte,  men rimelige overnattinger. Sjekk for eksempel dette hotellet, eller dette mer trendy hotellet.

Dette er 10 gode grunner til å reise til Wien

10 verdenskjente bystrender:

Barcelona, Spania

yay-5674762-digital

Det overrasker nok ikke at Barcelona har fått plass på denne listen. Den spanske byen legger på alle måter til rette for den perfekte ferien – du kan nyte late dager på stranda, beundre vakker arkitektur, shoppe i de mange butikkene og danse natten lang på de folksomme utestedene.

Her kan du overnatte:

Barcelona

Opplev ren luksus og utsikt over byen på W Barcelona, få et avslappende opphold på Hotel Arts, ta en dukkert i takbassenget på Majestic Hotel & Spa eller sjekk inn på husbåt for en helt spesiell opplevelse. Ta også en titt på Air BnBs utvalg av overnattingssteder i Spania.

Honolulu, Hawaii

yay-2240921-digital

Honolulu på Hawaii er nok allerede et drømmereisemål for mange, og det skader ikke akkurat at stedet har så mye å by på. Stranden er perfekt, bølgene inviterer til surfing og du kan lett bruke mange timer på shopping. Sjekk for eksempel ut kjøpesenteret Ala Moana, hvor du finner mer enn 260 butikker og restauranter.

Sjekk ut disse tre hotellperlene:

Honolulu

Få Hawaiifølelsen på The Royal Hawaiian, nyt ren luksus på Halekulani  og slapp av i høyden på Trump International Hotel Waikiki Beach. Er du på jakt etter et sted som koster litt mindre, kan du sjekke ut denne flotte leiligheten ved stranda, eller denne smarte leiligheten til en veldig billig penge.

Nice, Frankrike

yay-10184606-digital

Den franske rivieraen er kjent som en lukusdestinasjon med mye å by på. Legg turen til Nice, og nyt den vakre stranda, de franske makronene og den hyggelige gamlebyen. Nice er også byen for deg som er opptatt av kunst og kultur. Gå for eksempel innom Galerie Jean Renoir, hvor du kan beundre kunsten til de unge og lovende.

Sov godt her:

Nice

Slikk sol på taket til Goldstar resort & suites, bo rett ved stranda på Hotel Negresco og nyt alle tenkelige fasiliteter på Hyatt Regency

Cape Town, Sørafrika

yay-8528264-digital

Slående strender, bugnende vingårder, natur som tar pusten fra deg…det er mange grunner til å besøke Cape Town. Husk at du ikke kan dra til byen uten å ta taubanen opp til storslåtte Table Mountain, hvor utsikten er helt fantastisk.

Slå deg ned her:

Cape Town

Få komfort for alle penga på Cape Grace Hotel, komfort for en billigere penge på sjarmerende African Home eller bo luksuriøst ved havet på The Table Bay Hotel. Sjekk også ut denne spektakulære leiligheten, som garantert er mye billigere enn du tror.

Rio de Janeiro, Brazil

179071963

Ah, Rio. Karneval, dans, solbrune kropper og varme dager er bare noen av stikkordene som beskriver denne byen. Når byen i tillegg er omkranset av majestetiske fjell, kritthvite sandstrender og krystallblått hav, sier det seg selv at Rio de Janeiro er et sted du vil huske for alltid.

Her kan du nyte late dager:

Rio

Nyt livet i hengekøya herbo i en kul leilighet med perfekt beliggenhet her eller bo i en leilighet du aldri har sett maken til. Du kan også gå for full pakke og sjekke inn på flotte Copacabana Palace Hotel.

Sydney, Australia

164909255

Det er ingen hemmelighet at Australia har flotte strender, og i Sydney får du både strand og by i ett. Verdt å få med seg i Sydney er operahuset (selvfølgelig), Taronga Zoo, en gåtur på Sydney Bridge og så klart Bondi Beach.

Ikke gå glipp av disse hotellene:

Sjekk ut luksusleilighetene Meriton Serviced Apartments som ligger i World Tower, Kent Street, Pitt Street og Campbell street, for ultimat luksus ved Sydneys hotteste steder. Populære Hilton Sydney med byens største treningssenter, er også en sikker vinner for deg som vil ha et behagelig opphold med alt du trenger av luksusfasiliteter. Et perfekt alternativ for deg med strammere budsjett, er dette.

Miami, USA

yay-11445698-digital

Det er umulig å dra til Miami uten å komme i godt humør. Sterke farger, smilende mennesker, langstrakte strender og et pulserende byliv – her får du alt du kan drømme om. Legger du ferien til Miami kan du til og med ta båt over til Bahamas for en billig penge, og oppleve to fantastiske steder på en ferie.

Bo her:

Miami

JW Marriott Marquis Miami er på Tripadvisor rangert høyest av alle hoteller i Miami, og det er ikke uten grunn. Her bor du midt i downtown Miami, får særdeles lekre rom og alt annet du kan forestille deg. Sjekk også ut Intercontinental Miami og Hotel Beaux Arts Miami.