Dette er de beste restaurantene i Europa

Nå har Tripadvisor samlet opp de aller beste restaurantene i Europa basert på anmeldelsene til folk som deg. Det vil si anmeldelser fra folk flest.

Se hele kåringen her

Best er spansk

Resultatet for den beste restauranten for det Tripadvisor kaller «fine dining» som oversatt til norsk er mest utsøkte restaurantene i Europa gir kanskje ikke en vinner fra det landet man skulle tro. Skal du spise aller best, basert på flest folk, så er det det Martin Berasategui i Spania. Nærmere bestemt i Lasarte-Oria, ikke langt fra den franske grensen helt nord i Spania. Det som kan være noe forvirrende er at det er en restaurant i Barcelona, kalt Lasarte med to Michelin-stjerner. Det er altså ikke denne.

reservas_banner_07

Den baskiske byen Lasarte-Oria har ikke mer enn rundt 13 000 innbyggere, men er likevel en gammel middelalderby. Det som kanskje er det litt interessante for den som liker guider til gode restauranter er at den spanske Michelin-fabrikken ligger utenfor byen hvor den produserer motorsykkeldekk. Restauranten har også tre stjerner i guiden til dekkmerket.

Her kan du booke bord

Skal du spise så bra bør du bo godt – på Hotel Maria Cristina i San Sebastian(Gipuzkoa).

For å komme enklest mulig hit så tar du fly til Bilbao, eventuelt flyr til Barcelona og så til San Sebastian. En god leiebil her gir deg også mange gode opplevelser i et område som en gang var sterkt preget av raid fra norske vikinger. Sjekk vår guide til hvordan du får best leiebil her. 

536680_2_z

Nummer to er fransk

På en god andreplass finner du Maison Lameloise i Chagny. Da er du i Frankrike. Siden 1921 har denne luksusrestauranten laget strålende mat. Den store fordelen er at her kan du bo på hotell på samme sted som restauranten.

Sjekk det nærmere her. 

satbains

Plass nummer tre og fire er britiske!

Vel, man har mange fordommer om britisk mat. Det er fordommer som ofte medfører riktighet. Dog ikke om du spiser på Adam’s i Birmingham eller Restaurant Sat Bains i Nottingham. Dette er to meget strålende restauranter som rett og slett må opplevelse.

Sjekk luksushoteller i Birmingham her

Sjekk luksushoteller i Nottingham her

2012_09_geranium20

Nummer fem er i København!

Vi er litt usikre på om de serverer dansk leverpostei eller salami her, men Geranium er i hvert fall luksus av øverste klasse.

Sjekk restauranten her

Se resten av topplisten for Europa her