Dette er Midtøstens vakreste skyline

… og du kommer hit på seks timer med et av verdens beste flyselskap.

Siden relanseringen i 1997 har Qatar Airways høstet mange priser og lovord, og er ett av bare seks flyselskaper i verden som har fått fem stjerner av det uanhengige byrået Skytrax, som vurderer service og kvalitet. Nå satser et av verdens beste flyselskap stort i Skandinavia, med daglige avganger fra Oslo. Det betyr at du på drøye seks timer kan komme deg fra kalde nord til eksotiske Midtøsten, med Qatars hovedstad Doha som base.

Hit flyr du med Qatar Airways.

Shopping og kultur

museum

I Doha er det shopping og kultur som står i fokus, men du kan også spille golf og dra på ørkensafari. Høydepunktet er Museum of Islamic Art som er et kunstverk i seg selv der det ligger på en egen øy med Dohas skyline i bakgrunnen. Museet rommer den største islamske kunstsamling i verden, og har et vidt spekter av alt fra malerier og masker til gulvfliser og gullsmykker.

Gullsmykker som du kan ta med deg hjem finner du på Souq Waquif, i tillegg till krydder, suvernirer og parfymer. Markedsplassen som har vært sentrum for handel i flere hundre år ble restaurert til sitt opprinnelige utseende i 2004, og er en av Dohas aller største turistattraksjoner.

På promenaden Al Corniche kan du spasere flere kilometer langs Den periske gulfen, spise en samosa og betrakte byens innbyggere som ofte samles her.

Det er perfekt å sette av litt tid i Doha på din reise med Qatar Airways, og du kan oppleve mye på 24 timer.

Les mer om Qatar Airways -sjekk flypriser og tilgjengelighet

En 5 -stjerners reise

Qatar Airways

Under flyvningen får du mye komfort og et stort inflight entertainment-system hvor du kan velge blant 1000 filmer, spill og musikk for alle aldersgrupper. Serveringen er førsteklasses med gratis mat og drikke på alle klasser. For å gi deg en ekstra luksuriøs opplevelse serveres det også champagne både på økonomi- og businessklasse fra Oslo, uten at du må betale noe ekstra.

Qatar Airways tilbyr sine passasjerer en flott flyopplevelse med markedets mest moderne fly. Nyt en 5-stjerners flyreise ombord i det nye Qatar Airways Boeing 787 Dreamliner- en av de mest innovative og komfortable interiørdesignene i bransjen.

Til reisende fra Oslo tilbyr flyselskapet bra forbindelser til spennende destinasjoner i Sørøst-Asia, Afrika, Australia og India. Qatar Airways er også det beste flyselskapet når du skal besøke følgende byer i Midtøsten:

Se flypriser med Qatar Airways her.

Dubai

Dubai

Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin, bokstavelig talt, storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiraten er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. Dubai er kanskje den mest populære feriedestinasjonen i Midtøsten for oss nordmenn.

Abu Dhabi

abudabi

Som nevnt er Dubai kanskje mest populær, men Abu Dhabi har de siste årene blitt satt på kartet som reisemål for solhungrige og handlelystne skandinavere. Emiraten tilbyr også et mangfold innen shopping og moderne arkitektur, som sin nabo Dubai. Men det er også verdt å få med seg kulturelle innslag som den gigantiske Sheikh Zayed-moskeen som rommer 40.000 mennesker, har mer enn 80 marmorkupler og fire minareter på 107 meter hver.

Salalah

salalah

Foto: AnnP. / Flickr – creative commons

Salalah ligger på tuppen av den arabiske halvøya og er den nest største byen i Oman. Byen er kjent for å være frodigere enn andre steder i Oman, og et lite stykke utenfor kan man finne fantastiske strender. Byens største kulturelle attraksjon er Museum of the Frankincense Land som ligger på et havneområde der det ble transportert virak, basen for røkelse, til India i bytte mot krydder. Museet viser byens historie helt til bake til 2000 år f.kr.

Muskat

muscat

Foto: Bilal Sarwar / Flickr – creative commons

Hovedstad i Oman og en av midtøstens eldste byer. Muskat har strenge regler når det kommer til arkitektur og bebyggelse, og i motsetning til andre storbyer i Midtøsten har den derfor svært få skyskrapere. I 2011 fikk Muscat sitt nye operahus, og byen kan allerede skilte med en rekke sopraner, ballettdansere og orkestere i verdensklasse.

Kuwait

kuwait

Foto: Dalal Al Mudhaf / Flickr – creative commons

Kuwait er ikke destiansjonen hvermansen har på sin reiseagenda, men det finnes nok av grunner til å besøke dette reisemålet. Staten beskrives som en oase blant ørkensletter, og kan tilby et godt utvalg for shoppinglystne, svale strender for solhungrige og et godt utvalg av museer for den kulturelt interesserte.

Sharjah

sharjah

Foto: Serge Bystro / Flickr – creative commons

Sarjah er en av de mindre kjente emiratene, men den tredje største. Emiraten er den eneste som har kystlinje til både til Persiagulfen og Omanbukten. Som de andre arabiske emiratene er også Sarjah en moderne by, noe som gjenspeiles i arkitekturen. Dette er likvel et perfekt reisemål for de som er opptatt av kunst og kultur ettersom byen har mer en tjue museer, i tillegg til en rekke gallerier.

Medina

800px-Flickr_-_omar_chatriwala_-_The_-Enlightened-_City

Foto: Omar Chatriwala / Wikipedia – creative commons

Bare Mekka er helligere enn byen Medina, ifølge islam. Denne byen i Saudi-Arabia er en populær destinasjon for pilegrimsreiser blant muslimer, og et interessant reisemål for turisten som er interessert i religionshistorie. Det var her Muhammed opprettet verdens første moské, men den hellige kjernen av byen kan kun besøkes av muslimer.

Les mer om Qatar Airways -sjekk flypriser og tilgjengelighet.