Foto: Istock

Dette er Nordens beste spa

Unn deg selv litt luksus og ta et avbrekk i hverdagen på ett av disse spa-hotellene.

Tiden er inne for å skjemme oss bort.

Nå som vi er lei kulden og tappes for energi. Hva er vel da ikke bedre enn å unne seg et spaopphold i lekre og luksuriøse omgivelser, med behandlinger som kan få tilbake litt glød i huden?

Sjekk verdens beste spahoteller på Laurel Nights.

Farris Bad

Lys fra Farris Bad på natten

I vår egen bakgård var det, ikke overraskende, populære Farris Bad som trakk det lengste strået. De danket ut andre nominerte som Grand Hotel, Solstrand Hotel & Bad, Holmsbu Hotel & Spa og Norefjell Ski & Spa.

Hotellet, som er Nordens største Spa-hotell, har en idyllisk beliggenhet ved Larviksfjorden, og kan tilby 2500 kvadratmeter med spa-areal etablert på en ekte mineralholdig kilde. På behandlingsmenyen finner du blant annet kroppsinnpakninger, algebehandlinger, luksusskrubb og en rekke duobehandlinger for deg som ønsker en romantisk opplevelse.

Fra hotellets restaurant ser du ut mot fjorden og Svenner fyr, samtidig som du nyter retter laget på ferske og lokale råvarer. For varme sommerdager passer det utmerket å innta måltidet sammen med frisk sjøluft ute på strandterrassen.

Du bor i moderne innredede rom med god plass, eller oppgraderer til et rom med eget spabadekar og balkong. Velger du deluxerom får du i tillegg den beste utsikten på hotellet.

Sjekk ut Farris Bad og book et rom her.

Falkenberg Strandbad

Falkenberg Strandbad, Falkenberg

Hos søta bror var det Falkenberg Strandbad som danket ut fem andre svenske konkurrenter. Spahotellet ligger en times kjøretur sør for Gøteborg på vakre Skrea strand. Hotellet er familievennlig med lekerom og tilrettelagte menyer i Familie-restauranten. Den er perfekt for konferanser – med plass til 300 konferansegjester, og det kan arrangeres passende teambuildings-aktiviteter som barskole, golf og strandaktiviteter.

Men det som gjør hotellet aller mest attraktivt er spafasilitetene. I dagspaet kan du nyte tyrkisk haman, arabisk rasul og få og utføre behandlinger med partneren din – fotbad, badsturitualer, isskrubb og oljebehandlinger.

I relaxrommet kan man la tankene fly fra en behagelig liggestol foran åpne flammer på peisen, og fra det oppvarmede bassenget har man utsikt mot havet.  Av behandlinger kan man blant annet velge mellom sandskrubb, kroppsinnpakning i honning og en rekke forskjellige typer massasje og ansiktsbehandlinger.

På Falkenberg Strandbad kan du velge mellom standard og deluxerom eller juniorsuite, hvorav halvparten av hotellets rom har enestående utsikt over havet.

Sjekk ut Falkenberg Strandbad og book et rom her

Norges mest eksklusive spa

PicMonkey Collage2

Med sine 800 kvadaratmeter, 6 behandlingsrom, 30 ulike behandlinger, Thief Gym, beauty-salong og spa-shop, er dette et av Norges mest eksklusive spa-anlegg. Det spektakulære anlegget er innredet med røffe materialer, kombinert med rene og minimalistiske linjer. Dette gir Oslos nye spa et maskulint uttrykk, noe som også har vært tanken bak Thief Spa. Dette skal nemlig være et like attraktivt sted for både menn og kvinner.

Spa-avdelingen er åpen for hvem som helst, og koster 495 kroner på hverdagen, og 595 kroner i helgen. Det finnes en rekke rimelig behandlinger, men vi kan likevel ikke unngå trekke frem den mest eksklusive av de alle; Carita Diamond til svimlende 6195 kroner- en behandling der huden smøres inn med ekte diamantstøv. Dette er uten tvil Norges dyreste behandling!

Les mer om spa-anlegget og bestill behandling her

I disse landene er det mye å spare på spaopplevelsen

Spa background with lavender flowers and spoon of sea salt

Du trenger ikke å reise langt for å sjekke inn på et velduftende spa og skjemme bort deg selv. Baltikum har lange spatradisjoner. Både Estland, Latvia og Litauen er kjent for sitt førsteklasses spatilbud, som gir mye valuta for pengene. Eller er du kanskje en som liker å bruke mye penger på hotell?

I denne artikkelen viser vi deg hvor du bør reise for billig spa-luksus i Baltikum, i tillegg viser vi deg noen av verdens mest luksuriøse hotellet (som kun de med tykk lommebok har råd til å nyte).

Her finner du flotte spahoteller i alle prisklasser

– En spa-helg i et av de baltiske landene vil glede både kjærestepar som venninnegjenger. Den høye standarden kombinert med et hyggelig prisnivå gjør Estland, Latvia og Litauen til yndede reisemål, sier Yvonne Bonanati i bookingnettsiden Hotels.com.

De siste årene har spa-interessen tatt helt av, og i de baltiske landene får du en spabehandling for en fjerdedel av prisen hjemme i Norge. Det er også mye å spare på hotellutgifter. En Hotel Price Index fra Hotels.com de seneste årene viser at de tre landene ligger nederst på hotellprisskalaen. I Europa er faktisk Latvia og Litauen de billigste landene å overnatte i.

Søk etter mange flotte hoteller her

Men det er ikke bare overkommelig overnatting som frister, de baltiske landene er både trendy og moderne, har en spennende historie, og en kultur av egen art. Avslappende spabehandlinger kan kombineres med shopping, velsmakende matopplevelser og sightseeing. Kan du ønske deg mer?

Les også: Dette spa-hotellet er et av Norges beste

Estland

Ønsker du å kombinere spa med storbyweekend, kan du sjekke inn på et av de mange spa-hotellene i hovedstaden Tallinn.

Hotel Telegraf

Innendørsbasseng

5-stjerners Hotel Telegraf har flott beliggenhet midt i gamlebyen, et steinkast fra de viktigste severdighetene. Bygården fra 1800-tallet har en luksuriøs atmosfære og på Elemis spa kan gjestene nyte en rekke prisbelønte behandlinger.

Se på det nærmere her.

Aqva Spa, Rakvere

Gjesterom

Alternativt er Aqva Spa i Rakvere, en times kjøretur fra hovedstaden, verdt et besøk. I tillegg til et bredt utvalg av behandlinger har hotellgjestene tilgang til seks ulike bassenger.

Du finner hotellet her.

Latvia

Radisson Blu Hotel Latvija

Spa

Et spa-anlegg av ypperste klasse. ESPA har blitt kåret til et av de beste spa-ene i verden. En unik atmosfære kombinert med behandlinger utført av de dyktigste ekspertene garanterer en uforglemmelig opplevelse. Drinker og panorama-utsikten fra skybaren i 26. etasje gjør oppholdet komplett.

Se flere bilder av hotellet her

Hotel Jurmala Spa & Conference Center

Behandlingsrom

25 kilometer utenfor Riga, i badebyen Jurmala, finnes det også mange gode spa-hoteller å velge mellom. Firestjerners Hotel Jurmala Spa & Conference Center tilbyr over 100 ulike behandlinger i et moderne spa-anlegg med flere bassenger og badstuer.

Les mer om hotellet her.

Litauen

Kempinski Hotel Cathedral Square

Innendørsbasseng

For de som er villige til å punge ut litt ekstra for luksusen, er 5-stjerneshotellet Kempinski Hotel Cathedral Square i hjertet av Vilnius det beste valget. Spa-avdelingen tilbyr pleie og avslapping i en eksklusiv atmosfære som får enhver til å glemme hverdagens kjas og mas. Fra hotellet er det flott utsikt over den historiske gamlebyen, og mange av de viktigste severdighetene ligger i gangavstand.

Se nærmere på hotellet her- sjekk prise og tilgjengelighet

Gabija

Bilderesultat for Gabija i Palanga

Ønsker man enda mer ro og fred, er badebyen Palanga et godt alternativ. Hotellet Gabija er omgitt av vakker natur, med en botanisk hage og Østersjøen i umiddelbar nærhet. Den lyse og luftige spa-avdelingen har alle fasiliteter for en komplett spa-opplevelse.

Søk etter flere hoteller her

Hva med dyr luksus?

Selv om mange land byr på billig luksus, er det mange av oss som ikke er redd for å investere dyrt i å bo på fine hoteller. Reiser du for eksempel til Spania, Italia, Kroatia eller andre populære feriedestinasjoner, skal det godt gjøres å finne luksushoteller til en billig penge. Men er det verdt å betale så mye? Vår konklusjon er ja – i hvert fall hvis du overnatter på hotellene nedenfor:

Lefay Resort & Spa – Gardasjøen

garda

Lily Beach Resort og Spa – Maldivene

8751436_85_z

Urso Hotel & Spa – Madrid

37bffc4a_z

Falkensteiner Hotel & Spa – Kroatia

4272916_189_z

Nizux Resort & Spa – Mexico Cancun

5531551_128_z

Her finner du flere av verdens beste spahoteller

 

Les også:

Her er 3 spa-hoteller i London

Dette er Europas beste hotell og spa