Dette er Norges beste julebyer

Plutselig er det desember igjen. Da gjelder det å planlegge hvor man skal dra på julemarked eller feire jul allerede nå. Nettavisen reisetips har kåret de 10 byene i Norge som rett og slett er mest jul.

Julestemning kan være så mangt. Alt fra julepynt til mat-tradisjoner, familiesamvær og generell julefølelse. Listen er gjort av skribentene på Nettavisen reisetips med bakgrunn i den totale juleopplevelsen for hver by.

Husk å reservere bil til julen! Les: Slik får du  billigst og best leiebil


1. Egersund: Et flott julemarked

Som en av de få byene i Norge har Egersund et virkelig, skikkelig julemarked. Helt siden 2004 har man i begynnelsen av desember hatt marked slik man kjenner fra Tyskland. Egersund mener også at man er hjembyen til nissen, noe man muligens kan diskutere. Uansett, denne byen har både sjarm, julepynt, stemning og en unik julestemning.

Sjekk hoteller i Egersund her

Vi kan tipse om ærverdige Grand Hotell Egersund  


2. Røros: Hvor Pippi ble innspilt

Røros er byen som hadde vinterscenene i Pippi Langstrømpe, så da kan du jo bare se det hele for deg. En utrolig sjarmerende gammel by som også har et sterkt krav på å være hjembyen til nissen i Norge. Det at du nesten er garantert snø (og kulde) trekker også opp.

Sjekk hoteller i Røros her

Vi anbefaler det fine hotellet Bergstadens Hotel


3. Lillehammer: Gågaten og Maihaugen

OL-byen og hjembyen til TV-serien Lillyhammer. En by med et stort julehjerte og en virkelig sjarmerende gågate som er en drøm å julehandle i. I hvert fall gå en liten tur i og snuse inn julestemningen. En tur til Maihaugen rundt juletider er også en stor opplevelse.

Sjekk hoteller i Lillehammer her

…eller bare book deg inn på favoritten Lillehammer Hotel her!


4. Tromsø: Nordlys, mørketid og CNN-favoritt

CNN kåret dette til en av verdens aller beste vinterbyer og/eller julebyer, og det er ingen tvil om at Tromsø med snø, nordlys og julegater virkelig gir super julestemning. Mørketid betyr også at julelysene synes ekstra godt, og som nordlendinger er det bare å tenke at glasset alltid er er halvfullt! Ishavskatedralen er også virkelig vakker i snø, lys og jul.

Du kan bo på nye The Edge i Tromsø

Sjekk flere hoteller i Tromsø her!


5. Bergen: Pepperkakeby og patriotenes favoritt

Syv fjell. Kultur. Pepperkakebyen. Adventslys og aking på Fløyen. Lysfesten den 29.november. Bergen har veldig mange gode argumenter for å si at det er en av de aller beste julebyene i Norge. Bergenserne vil nok si den aller beste, og skal få lov til det – selv om vi plasserer byen på en femteplass.

Sjekk ut utrolige no.13 i Bergen

Se alle ledige hotell i Bergen her!


6. Narvik: Snøgaranti, Nordlys og julenisse

De tredje største byen i Nordland har en rivende utvikling, nordlys og julenissen? Mange fine julearrangementer i en by som har nok sjarm og nok juletilstedeværelse for de aller fleste. I hvert fall hvis snø er noe av det som gir deg julestemning!

Sjekk ut hotell i Narvik her

Vi anbefaler Scandic Narvik som du finner her!


7. Drøbak: Julehus og sjarme

Er det egentlig her julenissen bor?  Det er i hvert fall her du finner Julehuset og Julenissens Postkontor. Et sjarmtroll av en by er det uansett, sommer og vinter.

Her finner du hoteller i Drøbak


8. Tønsberg: Med den vakreste julegaten

Det er mye god julestemning i Tønsberg, en av – eller den eldste – byen i Norge. Julegaten i Tønsberg er en av de aller vakreste i Norge.

Her finner du hoteller i Tønsberg


9. Drammen: God julehandel

Byen som har den største stigningskurven for alle byer i Norge de siste tjue årene. Så kan man argumentere for utgangspunktet, men uansett er dette en strålende by å besøke med sjarmerende gågater og veldig god jul fra handelsstand og beboere. Drammen kan jul nå, og har kunnet det lenge.

Her finner du hotell i Drammen


10. Oslo: Mange muligheter

Hovedstaden i Norge er elsket og hatet, men ingen by har mer å by på fra Norsk Folkemuseums julemarked til storbyshopping. Så mister alle store byer litt av sjarmen fra små byer, men savner du det får du bare ta en rusletur på Kampen.

Sjekk hoteller i Oslo her

Eller unn deg et spaopphold på The Thief i julestria…


Les også:

Norges beste hotell 2017

De 10 beste hotellene i New York