Dette er Norges beste kurs-, konferanse- og forretningshoteller

Dette er hotellene for deg som skal gjøre business. 

146783594World Travel Awards kåret Comfort Hotel Grand Central som det beste forretningshotellet i Norge. De tre andre nominerte var Clarion Hotel Royal Christiana, First Millenium og Grand Hotel – alle i Oslo.

Vi som er fra Norge vet godt at det finnes mange gode hoteller utenfor Norge også. Vi har derfor tatt på oss oppgaven med å kåre de 25 beste hotellene for kurs, konferanse og forretninger (business på godt norsk).

Les også: De 200 beste hotellene i Norge

Kriteriene vi har lagt til grunn er gode muligheter for å ha møter, kurs eller konferanser, gode fasiliteter for den som reiser og eventuell nærhet til forretninger og industri. Det varierer selvfølgelig nok fra hotell til hotell hva som har vært viktigst. Vi har valgt hoteller fra hele Norge, men har fokusert på hoteller som enten kan tilby nærhet til kommunikasjonsmidler som fly og tog – eller hoteller som passer godt for kurs og konferanser hvor det er viktig å holde en gruppe samlet.

Rica-N-Natt-Fotomont-01092011-1

Scandic Havet (Bodø)

Dette hotellet åpnet i 2014, og er det høyeste bygget i Nord-Norge. Det er også det største konferansehotellet i Nord-Norge med nærhet til alle kommunikasjonsmidler. Det største møterommet på hotellet kan ta opp til 600 personer, mens man har møterom i alle størrelser ellers. I 17.etasje finner man en restaurant og bar.

Se nærmere på hotellet her

ricanarvik

Rica Hotel Narvik

Dette nye (2012) og moderne hotellet har kapasitet opp til 220 personer i sitt største rom, og en total konferansekapasitet på 300. Et stort hotell med 8 møterom, og 148 rom. Restaurant som er åpen hele dagen, skybar og ligger i sentrum av Narvik. Det er 7,5 mil til flyplassen.

Se nærmere på hotellet her

CL_theedge_thehotel_room_suite_01_databilde

The Edge (Tromsø)

Dette nye (åpnet 1.mai 2014) og store konferansehotellet har en kapasitet på hele 1 000 personer med ti moderne møterom. Hotellet har også 290 rom, strålende plassering og ligger i god avstand fra lufthavnen (6,3 kilometer). Et fint valg for store og små konferanser.

Se nærmere på hotellet her

rockcity

Rica Rock City (Namsos)

Dette er hotellet for deg som vil planlegge et litt annerledes event. Hotellet kaller seg selv for landets eneste trønderrockhotell, og det er vel ingen som diskuterer akkurat den påstanden. Inne på hotellet er det et stort møterom og fire mindre. I tillegg kan man bruke konferanselokalene inne på Rock City (opp til 400 personer). Det at opplevelsessenteret Rock City er like ved, at hotellet er et temahotell og den nære plassering til flyplass og tog gjør det til et supert, og ganske unikt valg i norsk sammenheng.

Se nærmere på hotellet her

nidelven

Rica Nidelven (Trondheim)

Storsalen er på over 500 kvadratmeter, og i tillegg har man 18 møterom og moderne utstyr. Hotellet er viden kjent for sin mat, både frokost og lunsj er strålende. Dette er et konferansehotell få blir misfornøyd av. Sentral plassering, og 343 rom.

Se nærmere på hotellet her

CHC_Trondheim_conference_03

Clarion Hotel & Congress (Trondheim)

Dette er et av de største konferansehotellene i Skandinavia med 400 rom, 18 møterom og et stort såkalt multifunksjonsområde på 1400 kvadratmeter. Kongresssalen har plass til opp til 2 000 personer med stort utstillingsareal utenfor . Super plassering ved kaien og et supert valg både for forretning og konferanser.

Se nærmere på hotellet her

ornen

Scandic Ørnen (Bergen)

Dette store hotellet har et møterom med plass til opp til 400 personer, og totalt 16 møterom. Det nye, og moderne hotellet åpnet den 2.mai 2014 og kan tilby gode, fine og oppdaterte tekniske løsninger.

Se nærmere på hotellet her

bergen

Clarion Hotel Bergen Airport

Dette flyplasshotellet er et supert hotell som er et strålende valg for møter og konferanser. 16 møterom hvor det største tar opp til 700 personer. Det eksklusive lokalet, Lyrics i øverste etasje har peis og en super atmosfære.

Se nærmere på hotellet her

stavanger

Clarion Hotel Stavanger

Et fint konferanse-og forretningshotell med god erfaring i å avholde arrangementer, men noe mer moderne og tøffere enn mange av de andre hotellene i byen. 10 møterom, opp til 720 personer.  Parkeringsplass rett ved siden av hotellet og fin plassering i byen.

Se nærmere på hotellet her

airport

Rica Airport Hotel Stavanger

Et fint konferanse-og forretningshotell med fin plassering på flyplassen som gjør det til et effektivt møtested. Det er 11 møterom på hotellet med kapasitet fra 8 til 200 personer, og parkering rett ved. Frokostvinner i fylket i 2013.

Se nærmere på hotellet her

23358454

Thon Hotel Arena (Lillestrøm)

Dette hotellet ligger rett ved Norges Varemesse. Norgessalen tar 1 000 personer, mens man ellers har mulighet til å banketter for opp til 6 000 personer gjennom Norges Varemesse. Fine møterom og mulighet til både små og store møter. Kort avstand til både Gardermoen og Oslo.

Se nærmere på hotellet her

fornebu

Scandic Fornebu 

Dette hotellet er forsåvidt plassert på motsatt side av Oslo av den nåværende flyplassen, men er likevel et stort konferansehotell som kan tilby gode fasiliteter. 13 møterom, og over 1 100 kvadartmeter med konferansefasiliteter. Det største rommet har plass til opp til 650 personer.

Se nærmere på hotellet her

Event1

Royal Christiana (Oslo)

Det er ikke mange hoteller i sentrum av Oslo som kan tilby store konferansefasiliteter, men det kan Royal Christiania. 21 små og store rom, profesjonelle folk og stor spisesal.

Se nærmere på hotellet her

Bar

Scandic Oslo Airport

Dette hotellet ligger rett ved Gardermoen og vant designpris i 2011. Har 17 små og mellomstore møterom, og flere store. Det største kan ta opp til 650 mennesker. Er også kjent for god frokost. Shuttlebuss til og fra hotellet.

Se nærmere på hotellet her

garder

Quality Airport Hotel Gardermoen

Supert konferansehotell med fine møterom, kapasitet på inntil 1 100 mennesker. Hele 26 møterom, god mat og fine rom.

Se nærmere på hotellet her

4644759_10_z

Nyvågar Rorbuhotell (Kabelvåg)

Hvis du vil ha en opplevelse for en mindre gruppe er dette et veldig godt valg. Utrolig idyll, fine møterom, super restaurant og en litt annerledes opplevelse hvor de ansatte kan bo sammen i rorbuer. Hotellet kan også arrangere flere fine naturaktiviteter i nærheten.

Her kan du se nærmere på rorbuene

4444512_42_z

Lysebu Hotel (Oslo)

Atmosfæren rett utenfor Oslo er det man først og fremst kan påpeke her, ovenfor Holmenkollen. Det er flere steder i nærheten som kan vurderes (Voksenaasen, Soria Moria), men vi havner på Lysebu rett og slett fordi det har mest sjarm. En nydelig opplevelse.

Her kan du se nærmere på hotellet

481459_12_z

Losby Gods (Lørenskog)

Naturlig plassering mellom Lillestrøm og Oslo, rolige omgivelser, fine møterom og supert uteomårde. Veldig bra for det aller meste. Liker man golf er det golfbane ved siden av.

Se nærmere på hotellet her

atmosfere1_rgb

Hotel Ullensvang, Lofthus

Det ble en åttendeplass i 2013 for Hotel Ullensvang. Dette familiedrevne hotellet er et historisk hotell i Norge med 168 års drift. Hotellet åpnet våren 2013 den lengste svømmekanalen i Europa (88 meter) fra eksisterende svømmebasseng til et nytt horisontbasseng. Dette kom året etter et nytt badeområde for voksne.  Hotellet har en nydelig plassering som garantert vil inspirere de fleste organisasjoner. Vi skrev også om hotellet i vår sak om de mest berømte hotellene i verden.

Se nærmere på hotellet her

2302885_84_z

Radisson Blu Resort (Trysil)

Et stort og fint hotell, supert plassert i Trysil. På vinteren et skihotell, men hele året et fint sted å dra hvis man vil vekk fra hverdagens mas og oppleve vakker natur sammen med fine fasiliteter. Spa, 10 møterom, fine restauranter (8) og mange aktivitetsmuligheter.

Se nærmere på hotellet her

18490057

Balsnes Gard (Nordfjordeid)

I Nordfjordeid finner du Balsnes Gard. Et utrolig gårdshotell med utsikt over både fjell og fjord. En virkelig urnorsk luksusopplevelse. Klart anbefalt. Kjøkkensjefen der har tidligere jobbet på slottet og Kongeskipet Norge, så da får vi bli tilgitt for å si at maten er kongelig.

Se nærmere på hotellet her

20012383

Solstrand Hotel & Bad (Os)

Hotellet ligger med en super utsikt over Bjørnefjorden med en avslappet, svært god stemning. En liten perle ikke langt fra Bergen. Hotellet har 6 plenumssaler og 20 grupperom med godt teknisk utstyr og mange gode møtemuligheter i tillegg til den nydelige plasseringen. 

Her finner du hotellet

waterfront

Hotel Waterfront (Ålesund)

Moderne konferanseavdeling med 9 møterom, inntil 300 deltagere i storstuen: Akvariet. God mat i restauranten, og en fin bar som er god for sosiale sammenkomster. Fin plassering og et godt valg for forretninger og konferanser.

Her finner du hotellet 

union

Hotel Union (Geiranger)

Du skal lete veldig lenge etter et hotell med finere naturplassering enn dette, og med gode konferansemuligheter og møtemuligheter i tillegg, spa og mer til så er dette noe å virkelig vurdere.

Sjekk Union her

strand

Hotel Strand (Gjøvik)

Her finner du faktisk det største spa-anlegget i Norge i tillegg til veldig fine konferansefasiliteter. Plass til opp til 450 deltakere, auditorium og fine spisemuligheter. Fin plassering i Gjøvik med nær tilgang til natur.

Se hotellet her