Dette er storby-appene du ikke kan leve uten

... og byene du drømmer om å reise til - nå!

Før du vet ordet av det, er våren kommet og lysten til å reise til noen av Europas flotte storbyer melder seg. I den forbindelse har vi plukket frem noen utvalgte, geniale apper alle kan dra nytte av når de er ute å reiser. I tillegg viser vi deg våre topp fem storby-favoritter.

Appene du må skaffe deg

Du valser rundt i storbyen, og har ikke peiling på hva du ser, eller hvor du skal finne frem til ting du faktisk ønsker å se. Kjenner du deg igjen? Da vil disse appene hjelpe deg.

Gyldendal topp 10Lonely Planet icon

Perfekt for nordmenn på tur, er Gyldendals Topp 10-app, Her finner du blant annet flotte kart, severdigheter, andre ting du må oppleve, valutakalkulator – og dette kan du se i frakoblet modus!Tripadvisor.280x466!

Wallpaper City Guide er også en super app for storbyferier. Denne appen gir deg de hotteste tipsene til restauranter, trendy bydeler og ikke minst gir appen tips om hva du bør få med deg utenfor bymurene.

Lonely Planet er kanskje mest kjent for sine papirbøker, men i appen fra Lonely Planet finner du likevel informasjon om det viktigste på stedet du reiser til. Storby-guidene viser deg informasjon om de viktigste områdene, shoppingstrøkene, samt restauranter og drinksteder.

Den kjente appen TripAdvisor er til stor hjelp for veldig mange reisende verden over. Tjenesten går ut på at reisende skal vurdere alt fra hoteller til restauranter, severdigheter og opplevelser, samt at du kan finne billige flyreiser via appen.

Tips: Last ned appene før du reiser, da man ikke alltid har gratis nett tilgjengelig. Da slipper man de dyre mobilregningene når man kommer hjem.

Vårens hotteste storby-destinasjoner

Det finnes en rekke flotte europeiske byer man ikke kan unngå å besøke. Vi har plukket ut våre topp 5 favoritter. Enten formålet er shopping, severdigheter, historie, kultur eller rett og slett å nyte late dager i fantastiske omgivelser – da er dette byene for deg.

London

451984831 (1)

Selvfølgelig er London på denne listen. Uansett kjønn og aldergruppe, dette er byen de aller fleste vender tilbake til. Grunnet til dette er enkelt: byen har alt! Hvis du ikke allerede er kjent med den fantastiske storbyen, kan du få godt utbytte av å lese denne store London-guiden. I tillegg er bør det ikke nødvendigvis være så dyrt, ihvertfall ikke hvis du følger disse tipsene.

Hva du skal gjøre i London? Du kan jo for eksempel besøke en av de fem hemmelige barene i storbyen? Eller hva med å besøke noen av de hotteste restaurantene og nattklubbene?

Her finner du de beste hotellene i London

København

492144399 (1)

Det er deilig å være norsk i Danmark, og det spesielt hvis du oppholder deg i den urbane og digge byen København. Kribler det i reisefoten, men lommeboken er slunken, kan du få de tipsene du trenger for en billig tur til København her. Og hvis du tror at København kun består av Strøget og Nyhavn, kommer du til å ha bra utbytte av denne oversikten over byens skjulte skatter.

Hvor du skal bo, sa du? Leter du etter noen av de kuleste hotellene i byen, kan denne guiden hjelpe deg langt på vei.

Her finner du de beste hotellene i København

Paris

178626933

Romantikkens by, motemetropolen, kunstbyen … kjært barn har mange navn. Paris er perfekt, enten om det er snakk om en tur med kjæresten, venner, familie eller om du skal reise alene. Har du aldri besøkt Paris, gir vi deg her 20 gode grunner til å ta turen denne våren. Er du der i mot forbi nybegynnerstadiet og vil utforske nye og spennende områder og steder i byen, vil denne guiden til Paris skjulte skatter være et must.

Og ja, shopping-gale jenter. Vi har ikke glemt dere. Her finner du den ultimate oversikten over hvilke butikker du bør gå innom, og hvor de ligger. Ikke minst; en oversikt over vintage-butikkene hvor du kan gjøre skikkelige designer-kupp.

Her finner du de beste hotellene i Paris

Barcelona

158308055

«I`m leaving – so where you gonna go? Barcelona!», sang engang den kjente, norske rap-gruppen Paperboys, og vi henger oss med på entusiasmen. Barcelona er byen som inneholder alt en storby skal gjøre, men som også kan tilby sol og varme! her finner du en oversikt over 20 grunner til hvorfor du bør reise til Barcelona. Enten du har en sparekonto som skal tømmes, eller trenger en utenlandstur uten å bli økonomiske ruinert; dette er byen for begge formål. Her forteller vi deg hvordan du kan oppleve Barcelona på både luksus og budsjett.

Når det gjelder hotell, har en av våre skribenter et skikkelig go-tips; dette palasset på toppen av fjellet.

Her finner du de beste hotellene i Barcelona

Berlin

185594116

Berlin er Europas nye New York. Mer trendy enn denne byen, skal du lete lenger etter. Noen har til og med gått så langt som å omtale Berlin som verdens beste storby – her kan du sjekke om du er enig. Andre mener også at det er mange gode grunner til å velge Berlin foran London.

Ikke barnevennlig? Jo visst. Her lister vi opp ti gode grunner til hvorfor Berlin er den beste storbyen for en familietur.

Her finner du de beste hotellene i Berlin