Dette er verdens beste steder å spise

Sulten? Da bør du ikke lese denne saken.

Vi har funnet de beste burgerne, de beste pizzaene, de beste biffrestaurantene, de beste hotellene for mat og de beste restaurantene. Her finner du dem alle for den beste ferieplanleggingen.

Noen byer i verden er bedre på mat enn andre. Vi har plukket ut de aller beste med hotellene som har best mat i byen. Da er det bare å bestille og glede seg…

 USA:

The St.Regis
San Francisco, California

I en rangering gjort av Askmen over verdens beste matbyer kom San Francisco øverst, og byen rangerer også øverst på de fleste kåringene for USA – kun slått enkelte ganger av byen under.

The St. Regis er et luksushotell med en restaurant som virkelig setter smaksløkene i gang: Ame. En restaurant som kombinerer ingredienser fra California med det ypperste av japansk kokkekunst laget på moderne amerikanske måter.

Et stort og moderne luksushotell med spa, basseng, treningssenter – og totalt 260 rom.

Se flere bilder fra hotellet her

Charleston Place
Charleston, South Carolina

Dette hotellet kommer ofte helt øverst på lister over hoteller med best mat i USA, og restauranten på hotellet – Charleston Grill – som en av de beste i en by som er regnet som en av de beste i USA å spise i.

Hotellet er ikke bare noe for magen, men også for resten av kroppen med et utrolig spa og noen virkelige luksusrom. Inne på hotellet finner du også butikker som Godiva og Gucci.

Mens du er i Charleston bør du også vurdere å spise på The Fat Hen, McCrady’s og frokost/brunsj på The Early Bird Diner.

Se flere bilder fra hotellet her

Trump International Hotel & Tower
New York

For de som har brukt litt tid på å finne gode restauranter i denne byen så er det nok ingen overraskelse at byen kommer langt opp i nesten alle kåringer av verdens beste matbyer.

Hotellet som oftest kommer øverst på kåringene av beste mat på hotell er tårnet til Donald Trump. Selvfølgelig nok et luksushotell, men restauranten Jean Georges og det noe rimeligere familiemedlemmet Nougatine er noe av det beste du kan finne av spisested i byen.

Det er muligens ikke veldig overraskende, men hotellet har også alt annet du kunne tenke deg av luksus som spa, supre treningsfasiliteter og et relativt ok business-senter (det skulle bare mangle).

Se flere bilder av hotellet her

Europa

Barcelona

Food and Wine kåret dette til en av de fem beste matbyene i verden, og det er det all grunn til å være enig i. En av de aller beste restaurantene i byen er Arola. Den befinner seg i andre etasje på hotellet Arts.

Hotellet er et virkelig luksushotell i Barcelona med alt du kan ønske deg av et hotell.

Se nærmere på det her. 

København

På listen til Food and Wine fant du også en by som slettes ikke er langt fra Norge, nemlig hovedstaden i Danmark; København.

I København er det ikke mange av hotellrestaurantene som scorer høyt rent generelt, men er det et sted du kan sjekke så er det Hotel Tivoli. Mest fordi Sticks ‘n Sushi ligger på toppen av hotellet.

Sjekk hotellet her

London

Du får ikke en kåring av de beste matbyene i verden uten at London er med. Det er nok ikke på grunn av britisk kokkekunst, men på grunn av alle de meget gode kokkene som har restauranter i byen.

I London er det slik at mange av de aller beste restaurantene ligger på hoteller. Dinner by Heston Blumenthal ligger på Mandarin. Marcus Wareing er på The Berkeley etc. etc. Vårt tips: Søk opp restauranten du vil spise på, sjekk om den er på ett av hotellene i byen og book der.

Vår favoritt? The Grill by Gordon Ramsey og The Savoy.

Paris

Hvis det ikke hadde vært en fransk by med på denne listen hadde den ikke vært kilobytene den tar på Internett, og det er Paris som er byen. Byen med flest restauranter med Michelin-stjerne er selvfølgelig.

En av verdens beste restauranter finner du på Hotel Plaza Athanee – Alain Ducasse.

San Sebastian

Denne kystbyen i Spania har flere Michelinstjerner per innbygger enn noen annen by i Europa, men nesten alle pixtobarer og restauranter her vil gi deg en veldig god matopplevelse.

Bo på Hotel Maria Cristina for en av de beste hotellfrokoster du kan tenke deg, og med en svært god kinesisk restaurant på hotellet.

Se nærmere på hotellet her

Dette er verdens beste biffrestauranter

Palm Beach, Florida

Skal du til Florida finner du den beste biffen på Okeechobee Steakhouse som har holdt på siden 1947. Steakhouset ligger noen få hundre meter unna Palm Beach International Airport. Nå er jo ikke akkurat Palm Beach det verste stedet å feriere uansett, og skulle du velge noe strålende kunne du for eksempel vurdere det helt syke stedet The Breakers, eventuelt The Brazilian Court Hotel & Beach Club. Litt rimeligere, men koselig nok er Bradley Park Hotel.

Alberta, Canada

Hvis du trengte en grunn til å dra til Alberta så er dette grunnen. På det bittelille stedet Longview (300 innbyggere) kan du besøke Longview Steakhouse for å spise biff slik cowboyene gjorde det, eller burde ha gjort det. Ja, Longview er kjent for sine kuer og okser… Nærmeste by er for øvrig Calgary (1 time i bil).  Hvis du vil bo i Calgary så ville vi valgt Stalybridge Suites, som kanskje er ett av de bedre flyplasshotellene. For bil må du ha.

Chicago, USA

Det er ikke bare pizza med tykk bunn du får i Chicago, hvis du oppsøker Gibsons i Chicago får du Black Angus-biff på 740 gram som standard. Sjekk restaurantens hjemmeside her.

Les vår guide til alle statene i USA her for hotellinspirasjon og mye mer

 New York

I New York vil du finne et steakhouse som åpnet i 1887. Navnet er Peter Luger. Her er servicen spesiell og maten helt utrolig. Rett og slett en opplevelse. Bare husk: Det er dyrt! Originalen finner du i Brooklyn, og da kan du også bo i Brooklyn – her!

Sjekk også vår guide til New York her

São Paolo, Brasil

Skal du ha biff i Brasil skal du spise det på A Figueira Rubaiyat. Og skal du bo der kan du jo for eksempel drømme om å bo her. 

Buenos Aires, Argentina

Argentisk biff har du vel hørt om, og to av de beste biffrestaurantene i verden finner du i Buenos Aires: La Cabaña og La Brigada.  Du kan også bo relativt fint hvis du velger å bo på Palacio Duhau.

Japan

I Japan har de kobe-biffen, men de to restaurantene fra Japan som er på listen serverer faktisk en annen type biff. På Wadakin i Matsusaka får du Matsusaka-biff (som også blir massert, drikker øl og blir spilt Mozart for). Den andre restauranten er Aragawa i Tokyo hvor du får Sanda-biff.

Her kan du søke etter den billigste flyreisen

Sydney, Australia

De kan å lage biff i Australia også, og nærmere bestemt på Kingsleys Steak & Crabhouse.

Johannesburg, Sør-Afrika

Skulle du komme til å være i Sør-Afrika, noe du seriøst bør vurdere (sjekk vår guide her) så er det The Grillhouse som er stedet.

London

Wolfgang Puck har laget restaurantet Cut som ligger på 45 Park Lane. Spis der.

Les også: 10 hotellkupp i London

Les også: Den virkelig store London-guiden

Paris: La Maison de l’ Aubrac

Toscana: Antica Osteria Nandone (klikk her for kart)

León (Spania): Bodega El Capricho

Les også: Derfor er vi forelsket i Toscana

 Les også: Paris – for alle romantikere der ute

Dette er verdens beste pizza

Hvert eneste år konkurreres det i VM i Pizza. Alle pizzakokkene som melder seg på, eller får invitasjon – denne gangen over 600 av dem – skal lage en klassisk pizza. Altså en pizza med bunn, tomatsaus, ost, olivenolje og basilikum.

I år var det en australier som vant, nemlig Johnny Di Francesco som driver pizzarestauranten 400 Gradi restaurant.

5395-sHvor? 

I Brunswick, i en forstad Melbourne i Australia.

Der kan du kjøpe pizzaen – verdens beste –  for 114 kroner.

I et intervju etter at han vant prisen uttalte han at det å lage en margharita er kanskje det vanskeligste å gjøre siden man med andre pizzaer kan skjule smaken med topping, mens på en klassisk og enkel pizza så er det bare saus og bunn som gir smak.

535903_84_z

Drar du hele veien til Melbourne og Australia for en pizza bør du kanskje også vurdere et hotell som The Westin Melbourne.

Den nest beste pizzaen var for øvrig heller ikke laget av en kokk fra en italiensk restaurant.Pizzeria Testa og pizzakokken Michele D’Amelio lager sin pizza rett utenfor Dallas, Texas.

Les vår guide til alle statene i USA her

image-07-fullTredjeplassen gikk til pizzakokken på Divo i London. Den restauranten finner du i Putney, et kvarter i taxi fra Oxford Street.

Det er for øvrig et relativt kult område å bo i, slik som på mk Hotel eller The Malt House .

Les vår store Londonguide her

Den beste pizzaen med topping kom for øvrig fra Italia, og ble laget av Julius Scialpi fraBarsentum ved Bari. Han laget en pizza med mozzarella, Stracciatella (eggesuppe), aubergine, ost, brødsmuler og ansjos samt burrata (en ost som ligner litt på mozarella).

Skulle du ramle innom Bari kan du bo på Hotel Terranobile Metaresort – det er litt av en opplevelse.

Er du i Rennes kan spise pizza på Angello Pizza, kokken der kom på en 4.plass i konkurransen.

Restauranbooking: Finn bord direkte på nett

Fly: Søk hos alle flyselskaper i ett søk

Hotell: Søk i over 260 000 hoteller

Air b’nb: Bo i et privat hjem – søk her!

 

2bb49b1b547fbf33fd19209b0f1aeaa8_full_sizeDette er verdens beste burger

Historien til burgeren slik vi kjenner den i dag er man usikker på, men man er ganske sikre på at det var en dansk innvandrer som først solgte burgere i USA. Det gjorde han på spisestedetLouis’ Lunch i New Haven, Connecticut.

Der kan du fortsatt spise en burger med det etterkommerne sier er på samme måte som Louis Lassen laget burgerne på.

67f6541ff7d3c3c764796dd976f7fe93_full_sizeHistorien er for øvrig at en litt travel mann stakk innom lunsjrestauranten og  ba om å få noe mat i hånda.

Louis tok en av sine kjøttkaker, deiset den mellom to toast og ga den til mannen i en serviett. Er historien for god til å være sann? Den er i hvert fall god.

New Haven er i dag mest kjent for skolen Yale, men å ta seg en tur til byen for å spise det som kanskje er den originale burgeren.

Du kan bo rett ved Yale på strålende New Haven hotel. 

Historien til selve kjøttkaken

480568211Hvis man går god for historien over så kan man si at burgeren med brød ble funnet opp i USA, men selve kommer fra et helt annet sted. Da Djengis Khan og hans venner dro på tur til Europa gjennom omtrent hele Asia beveget de seg over store områder på kort tid på hesteryggen.

Ute etter å spare penger på fly? Sjekk vårt flysøk her

En smarting eller to fant ut at man kunne plassere noen kjøttfileer i skinn under salen mens man red. I løpet av rideturen ble kjøttet revet opp og så pakket sammen igjen. Det var ikke alltid at man stekte dette kjøttet – og ja – steak tartare (eller tartarbiff). Som for øvrig originalt skal lages av hestekjøtt (av naturlige årsaker, det var det mongolene hadde mest av). Du kan få en versjon som ligner godt på originalen i Slovenia og andre steder i Øst-Europa, under navnet Tatarski Biftek da som regel servert med en toast ved siden av.

Les vår reiseguide til Slovenia her

food-burger-960Hamburger-biff

En av de havnene som europeerne oftest dro fra til USA var Hamburg, og vel framme i USA begynte en del smartinger å tilby det de kalte Hamburger-style-steak. Det ville på tysk blitt kalt frikadeller (eller kjøttkaker). En av de eldste beskrivelsene finner man på en meny fra Delmonico’s på Manhattan fra 1894.

Sjekk vår guide til New York:
Slik får du drømmeturen til New York

186468140

De beste burgerne i verden

Det er mange forskjellige kåringer av verdens beste burgere, og vi har valgt ut noen av kåringene for å gi deg en lite oversikt. Vi har i tillegg omtalt hvem som har kåret de forskjellige burgerne til verdens beste.

patty-bun-PWF-0492-840x540

Patty & Bun, London, Storbritannia

Hvem har kåret: Burger Guide

Denne burgersjappa er ganske legendarisk, og har fått karakteren 11/10 på den store Burgerguide på nett. Burgeren du vil bestille heter Ari Gold, og er en cheeseburger på brioche. Prisen er 7,50 pund. Du finner burgersjappa på Liverpool Street og James Street.

Finn hotell i London her

IMG_1212

Au Cheval, Chicago, USA

Hvem har kåret: Burger Guide

Dette er det beste kjøttet i en burger, med samme kilde. Der burgeren over er den totalt beste er dette det beste kjøttet – og har også fått karakteren 11/10.

Les mer om Chicago i vår oversikt over verdens beste biffrestauranter.

Andre burgere fra Burger Guide som er sterkt anbefalt:

Lucky Chip, London (10/10)

Kumas corner, Chicago (10/10)

The Glenmore, Sydney, Australia (10/10)

Restaurant Ritz, Sao Paolo, Brasil (10/10)

blayzer101

Agadir Burger, Israel

Hvem har kåret: Departures Magazine

Dette er en burgerkjede i Israel med ni restauranter rundt omkring i landet. De serverer kun fire forskjellige burgere i fire forskjellige størrelser, men med fritt valg av tilbehør og hva du vil ha på. Den største burgere koster 139 kroner med bacon og ost, men har også 330 gram kjøtt.

Sjekk hotell i Israel her

steker

Flippin’ Burgers, Stockholm, Sverige

Hvem har kåret: Departures Magazine

Her får du ingen fancy burgere (vel, de har en fancy på menyen), men du får høykvalitetsmat. Her lager man kjøttet selv, man baker brødene selv og lager alt tilbehøret. Svenskene står fortsatt i kø… En cheeseburger koster 90 svenske lire.

Nordic_light_FA_02-1-300x167Et utrolig sted å bo: Nordic Light Hotel

Et hotell litt utenom det vanlige med en utrolig beliggenhet. Kun 40 meter fra stasjonen til Arlanda Express finner det so kalles Stockholms Designhotell. Av en virkelig god grunn.

Alle de 175 hotellrommene har samme gjennomtenkte design – kvalitetssenger fra Hästens, maksimal lydisolering og gratis trådløst Internett. Når du går ut for å oppdage Stockholm, har du forretningsdistriktet, shoppinggatene og fornøyelsene på gangavstand.

Se de utrolige rommene her

Et like utrolig sted å bo:Clarion Hotel Sign

Dette er det største hotellet i Stockholm, men har også en sjarme du sjeldent finner på store hotell.

Clarion Hotel Sign er et stort og nytt spahotell beliggende i sentrum av Stockholm. Dette tidløse mesterverket av et hotell kombinerer det beste av skandinavisk arkitektur og design for å gi inspirasjon til et fornøyelig opphold i Stockholm.

Interiøret er fra skandinaviske designikoner, og du vil garantert ikke glemme et opphold her.

Se det utrolige hotellet her
wp72e69840_1a

Hamborgarfabrikken, Reykjavik, Island

Hvem har kåret: Departures Magazine

2 395 kroner koster denne burgermenyen, men ikke få helt panikk – det er 127 norske kroner. Hemmeligheten er visstnok i sausen…

101 Hotel Reykjavik

101_hotelEt elegant og moderne hotell med fantastisk design. Dette er utvilsomt noe av det beste du kan få i Reykjavik.

Det ligger midt i hjerte av byen, og er du heldig kan du ha fornøyelsen av å bo på et rom i toppetasjen med utsikt over havnen.

Og frokosten her er av ypperste klasse, selv om de ikke serverer burgere.

Se nærmere på hotellet her 
mg_9144-2010-09-09-at-17-31-28

The Holyroad 9A, Edinburgh, Skottland

Hvem har kåret: Departures Magazine

Hvis du liker øl og burgere er dette stedet for deg. Like kjent for sitt utrolige ølutvalg som sine supre burgere. Og skotsk gjestfrihet. Originalburgeren koster 8,95 pund.

I Edinburgh kan du for eksempel bo på Apex Waterloo Place Hotel eller Missoni-hotellet  – et hypermoderne hotell i gamlebyen.

In-N-Out-Meal-Gear-Patrol

In-N-Out burger, vestkysten, USA

Kåret av: Sheknows

Denne burgerkjeden er legendarisk på vestkysten i USA. Den første restauranten åpnet i California (Baldwin Park) i 1948, og finnes nå 290 steder. Og, ja, den er så mye bedre enn McDonalds.

Hvis du skal til vestkysten anbefaler vi dette: Verdens beste biltur

Shake_Shack_burger

Shake Shack, østkysten, USA

Kåret av: Sheknows

På den andre siden av USA har du denne kjeden. Den første restauranten kom i New York, hvor de nå har 9 restauranter. Totalt er det 34 restauranter i kjeden. Og. ja, denne kjeden er også så mye bedre enn McDonalds.

Les vår guide til alle statene i USA

last ned

Holeman & Finch, Atlanta, USA

Kåret av: Huffington Post

Denne burgeren skal du jobbe for å få spist. Hver dag serveres det 24 av den, klokken 10. Du må sannsynligvis ha reservert en av dem før du får den. Om du ikke er i Atlanta på en søndag hvor du kan spise burgerbrunch.

For øvrig, på en andreplass kom burgeren fra Minetta Taverni New York.

Hvis du virkelig vil gi dine smakssanser noe stort er dette guiden for deg. 

Michelin har lenge gitt ut sin guide (den første kom i 1900), og deres rangering av restauranter er nok den mest prestisjetunge I verden. En restaurant med tre stjerner er så god at du bør dra til stedet den er bare for å spise på den. Vi guider deg til stedene i Europa du bør dra til for en stor kulinarisk opplevelse. Du kan bli overrasketover både priser og muligheter for noen og enhver.

Stjernene under er basert på 2012-guiden.

Brüssel, Belgia

Brüssel er hovedstaden i Belgia, men det er nok ikke hovedgrunnen til at byen har to restauranter med tre stjerner i Michelin-guiden. Byen er nemlig også EUs hovedstad.

De to restaurantene som begge har tre stjerner er De Karmeliet og Hertog Jan. Belgia har en tredje restaurant som også har tre stjerner; Hof van Cleve. Den ligger utenfor Kruishoutem. Med bil tar det 50 minutter til restauranten fra sentrum i Brüssel.

Finn flybilletter til Belgia her

Finn leiebil her

Paris, Frankrike

Det kommer nok ikke som noe sjokk at det er flere trestjerners restauranter i Paris. Totalt ti restauranter har fått toppratingen i den franske hovedstaden. Dette er L’Arpège, Astrance, Bristol,Guy Savoy, l’Ambroisie, Ledoyen, Meurice, Pierre Gagnaire, Plaza Athénée og Le Pré Catelan.

Sjekk vår guide til Paris her

Baerenthal, Lorraine, Frankrike

Denne lille landsbyen har litt under 800 innbyggere, og en restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden: l’Arnsbourg. Nærmeste storby er Strasbourg. Kjøreturen tar litt under en time.

Lei bil for å besøke småbyene i Frankrike

Chagny, Bourgogne, Frankrike

Litt sør for Dijon ligger den lille landsbyen Chagny med sin stjernerestaurant: Maison Lameloise. Det tar rundt 50 minutter fra sentrum i Dijon til Chagny.

Eugénie-les-Bains, Landes, Frankrike

Sørvest i Frankrike finner du denne landsbyen. Kjent for en restaurant og et spa, som ikke rent tilfeldig ligger samme sted. Restauranten er Eugénie-les-Bains. Landsbyen ligger en time og tre kvarter sør for Bordeaux.

Søk etter temareiser her – også kulinariske

Fontjoncouse, Aude, Frankrike

Dette området har 116 innbyggere, og har denne restauranten å by på: l’Auberge du Vieux Puits. Restauranten ligger ca en og en halv time fra Montpellier.

Illhaeusern, Alsace, Frankrike

718 innbyggere og en av de restaurantene som har hatt tre stjerner lengst: Auberge de l’ll. Ligger tre kvarter sør for Strasbourg.

Joigny, Bourgogne, Frankrike

I denne mellomstore landsbyen finner du restauranten La Cote Saint Jacques. Landsbyen ligger en og en halv time sør for Paris.

Laguiole, Aveyron, Frankrike

En landsby med rundt 1300 innbyggere, rundt 2.5 time nord for Montpellier. Restauranten heterBras. 

Lyon, Frankrike

I Lyon har Paul Bocuse restauranten som bærer hans navn.

Finn turer til Lyon her

Marseilles, Frankrike

Restauranten med tre stjerner i Marseilles heter Le Petit Nice.

Sjekk turer til Marseilles her

Megève, Haute-Savoie, Frankrike

En by med 4 400 innbyggere i de franske alpene. Ligger en time fra Geneve. Ligger på hotelletFlocons del Sel, og restauranten har samme navn. 

Roanne, Loire, Frankrike

9 mil nordvest for Lyon finner du denne byen med 45 000 innbyggere. Restauranten heterTroisgros.

Saulieu, Cote d’or, Frankrike

En time vest for Dijon ligger denne landsbyen med 2 500 innbyggere. Restauranten heter Relais Bernard Loiseau.

Saint-Bonnet-le-Froid, Haute-Loire, Frankrike

En og en halv time sørvest for Lyon ligger denne bittelille landsbyen med 220 innbyggere. Restauranten heter Clos des Cimes.

Valence, Drôme, Frankrike

Nesten 70 000 mennesker bor det i Valence, som er hovedstaden i Drôme. Byen ligger en time sør for Lyon. Restauranten heter Maison Pic. Det helt spesielle er at den drives av den eneste kvinnelige sjefskokken med tre stjerner i Michelinguiden.

Vonnas, Ain, Frankrike

Øst i Frankrike, litt nord for Lyon, ligger Vonnas. 2 700 innbyggere og restauranten Georges Blanc.

Sjekk flyreiser til Tyskland med Lufthansa her

Wolfsburg, Tyskland

I Tyskland finner du en trestjerners restauranter i Wolfsburg, restauranten heter Aqua.

Baiersbonn, Tyskland

Her finner du faktisk to restauranter med tre stjerner. Den ene heter Schwarzwaldstube og den andre Bareiss. Baiersbronn ligger i Schwarzwald i Rhin-området. Det bor rundt 15 000 mennesker der.

Bergisch Gladbach, Tyskland

Restauranten heter Vendome, og ligger på hotellet Althoff Grandhotel Schloss Bensberg. 191565 Bergisch Gladbach har litt over 100 000 innbyggere, og ligger vest i Tyskland.

Mannheim, Tyskland

Sørvest i Tyskland finner du Mannheim med litt over 300 000 innbyggere og restaurantenAmador.

Osnabrück, Tyskland

Restaurant La Vie er den største grunnen til å besøke Osnabrück. Eller, deres gamle historie er også en god grunn. Litt over 165 000 bor i den gamle byen. Byen ligger en time sørvest for Bremen.

Perl, Tyskland

Det er ikke så veldig mye mer enn Hotel Schloss Berg i Perl med sin trestjerners restaurant med samme navn. Prisene for å bo der vil ikke skremme noen, og ja – det er et slott.

Saarbrücken, Tyskland

Her finner du restauranten Gasthaus Klaus Erfort.

Søk etter hotell her

Travemünde, Tyskland

La Belle Epoque heter restauranten her. Dette er en forstad til Lübeck.

Wittlich, Tyskland

Waldhotel Sonnora kan du spise trestjerners og bo femstjerners.

Alba, Piedmont, Italia

Piazza Duomo heter restauranten i byen med 30 000 innbyggere. Byen er kjent for sine hvite trøfler og vin. Ikke rart det ble en trestjerners restaurant i byen. Ferrero – sjokoladen – er også fra byen.

Bergamo, Italia

Restauranten i Bergamo heter Da Vittorio. Nord for Milan bor det 120 000 innbyggere som kan nyte restauranten, eller om du besøker området kan du også.

Canneto sull’Oglio, Italia

I denne byen med 4500 innbyggere finner du restauranten dal Pescatore.

Firenze, Italia

Du kan få svært mye historie og veldig god mat i Firenze. Restauranten heter Enotecha Pinchiorri.

Søk etter hoteller i Firenze hos hotels.com

Modena, Italia

Osteria Francescana heter restauranten i Modena. Du kan også besøke hovedkvarteret til Lamborghini.

Padua, Italia

Padua er en by nord i Italia med 214 000 innbyggere. Shakespeare-stykket  The Taming of the Shrew foregår for det meste her. Den tre stjerners restauranten i byen heter Le Calandre.

Roma, Italia

På hotellet Rome Cavalieri finner du den eneste trestjerners restauranten i Roma.

Les vår reiseguide til Roma her.

Soriso, Italia

Helt nord i Italia finner du den lille landsbyen Soriso med rett under 800 innbyggere. Restauranten ligger på hotellet Al Sorriso. 

Monte Carlo

I Monte Carlo kan du spise trestjerners på Alain Ducasse-restauranten Louis XV.

Nederland

I Nederland finner du to trestjerners restauranter; Oud Sluis i Sluis, en by med 25 000 innbyggere. Den andre er De Librije i Zwolle, 12 mil nord for Nederland.

Girona, Spania

Nordøst i Katalonia finner du denne byen med med 97 000 innbyggere. El celler de can roca heter restauranten.

San Sebastián, Spania

Det er to trestjerners restauranter i byen. 186 000 innbyggere har denne baskiske byen. De to restaurantene heter Akelare og Arzak.

Lasarte-Oria, Spania

Denne byen i baskerland har den trestjerners restauranten Martin Berasategui. 

Sant Pol de Mar, Spania

Denne katalanske byen har 5 000 innbyggere og restauranten Sant Pau.

Bray, Storbritannia

Utenfor London finner du denne bittelille landsbyen med to trestjerners restauranter: The Fat Duck og The Waterside Inn.

London, Storbritannia

I London finner du Alain Ducasse at the Dorchester og Gordon Ramseys hovedrestaurant.

Sjekk vår guide til de beste hotellene i London.

Det finnes også 14 trestjerners restauranter i Sveits. Disse vil vi komme tilbake til i en senere guide til kulinariske Sveits.

Her finner du de billigste flybillettene

Så en liten bonus utenfor Europa til slutt:

Hong Kong, Kina

I denne tidligere britiske kolonien er det hele fire restauranter med tre stjerner. Dette er 8½ Otto e Mezzo di Umberto BombanaL’Atelier de Joël RobuchonCaprice og Lung King Heen. I tillegg vil du finne en trestjerners restaurant i Macau, Robuchon a Galera.

To av restaurantene i Hong Kong befinner seg på Four Seasons Hong Kong.