Dette er verdens kaldeste steder

Fryser du? Da kan det fort være at du føler deg varmere etter å ha lest om disse byene.

Landsbyen Ojmjakon i det nordøstlige Russland er verdens kaldeste bebodde sted. Her er kulderekorden på 71,2 minusgrader, melken selges i isblokker og spyttet fryser til is før det treffer bakken. Å puste i 50 minusgrader er som å gi lungene kuldesjokk og nesen er som lammet etter et halvt minutt.  Det eneste kaldere temperaturen som er målt er på Vostok-stasjonen i Antarktika (minus 89,2 grader).

Her finner du verdens beste hoteller

Søk etter flybilletter her – søk i over 800 nettsider samtidig

Men, en landsby er ingen by. To dager i bil unna ligger hovedstaden i regionen, Jakutsk. Den største byen i verden som er bygget på permafrost, altså kontinuerlig frost i bakken. Byen har hele 269 486 innbyggere, og en gjennomsnittstemperatur i januar på minus 40,9 grader.

Vil du finne varmen? Sjekk de 25 beste hotellene i Spania her.

iStock_000030002242_Small

Så kaldt har Norge vært

Den laveste temperaturen som er målt i Norge er i Karasjok i Finnmark i 1886. Temperaturmåleren viste minus 51,4 grader. Det er også Karasjok som har laveste snitt for en måned med minus 27,1 grader i februar. Den rekorden stammer fra 1966. Det bor 2 698 mennesker i Karasjok. Dessverre(?) for oss nordmenn så slår svenskene oss på kulde. i 1941 ble det målt minus 53 grader i Malgovik i Sverige. Også finnene slår Norge med minus 51,5 grader fra 1999. Stedet var Kittilä.

Få hver 10.hotellovernatting gratis – sjekk her

Les også: 5 eksotiske reisemål

Helt på andre siden av skalaen finner du Malaysia. Det kaldeste som noensinne har blitt målt der er 7,8 plussgrader. Året var 1978 og stedet var Tanah Tinggi Cameron, ett av de største høydeområdene i landet. De andre landene hvor det aldri er målt minusgrader er Puerto Rico, Bangladesh, Filippinene, Malta og Cuba.

 

Les også:

Slik får du mest ut av fridagene i 2017

Slik bor de rike på ferie

Det hemmelige Spania